אנשים... שאלה דחופה...

מירב ד

New member
אנשים... שאלה דחופה...

איזה דלק צריך להיות ב RMX 50??? איזה אוקטאן? נטול? מירב

נדמה לי 96 אני לא בטוחה...

מה הם לא אמרו לך מתי שקנית את האופנוע? תשאלי עוד מישהו באל אני חושבת שרגיל אוקטן96

enigo

New member
לא סולר...

את כל השאר הוא יאכל בשמחה. אל תהיי מוטרדת.

enigo

New member
הבעיה עם האופנוע נפתרה???

כי פתאום נפל לי האסימון. ניתקלתי פעם בבעיה בדיוק כמו שתיארת (מנוע מגמגם ונכבה, נחנק בפתיחת מצערת, דורש צ´וק), ואז התברר שזו סתימת דלק. נתקי את צינורית הדלק מהחיבור למיכל ופמפמי אויר פנימה והחוצה (יהיה לך טעם מגעיל של דלק, אבל לא נורא). אמורה להיות התנגדות, אבל לא סתום לגמרי. אם זה לא עוזר אז הוציאי את מסנן האויר הפעילי את המנוע (עדיף לא בזמן סופת חול) והתיזי ספרי קרבורטורים פנימה (זהירות לא להציף). עדיף לרסס ישר לתוך לוע הקרבורטור אם את מסוגלת לכך מבחינת כישורי מכונאות. זה בד"כ כבר יעשה את העבודה. אם עדיין לא עבד, נקשי על הקרבורטור עם כלי מתכתי (מברג כבד, שבדי) תוך כדי עבודת מנוע ופמפום מצערת. עשי זאת במשך כמה דקות בתקווה שתשחררי את הלכלוך הסורר. (אולי כדאי לעשות את זה לפני שלב הספרי...). אופציה נוספת - לקנות תוסף לדלק ולערבב בכמות נדיבה עם הדלק, אבל אני ממש לא בטוח כמה הרעיון הזה טוב למנוע 2 פעימות. אז אל תעשי זאת לפני שתתיעצי עם מישהו מוסמך!

מירב ד

New member
הבעיה נפתרה... חלקית...

אתמול בלילה הרכבנו פלאג חדש, הפלאג הישן נראה ככה ---> בחיים לא ראיתי פלאג, אז אין לי מושג אם הוא נחשב נקי או מלוכלך...אבל הוא בהחלט נראה מלוכלך לעומת החדש... בכל אופן... הבעיה התגלתה... הפלאג היה לא נכון, הוא היה BPR6ES. והחדש (שנקנה באיזה חנות של סוזוקי או משהו כזה) הוא BPR8 או משהו כזה. לא בדקנו את האופנוע בלילה (בגלל השכנים) אבל בבוקר הוא הניע הרבה יותר בקלות... עדיין לא נסעתי עליו... אז אני לא יודעת אם הבעיה נפתרה או לא... אני רק מקווה שאין בעיות נוספות... תודה לכולם על העזרה מירב

מירב ד

New member
או שלא...

הבעיה לא נפתרה... והמצב(הנפשי שלי) מחמיר... כמו שאמרתי בהודעה הקודמת.. הפלג הוחלף אתמול בלילה.. לפלג הנכון והנקי... לקחתי אותו היום בבוקר לסיבוב...התנעתי עם צ´וק טורים גבוהים... ועולים ועולים ועולים... ולא מפסיקים.. אבא כיוון אותו...... יצאתי לסיבוב אחרי 5 מטר בערך ניסיתי להגביר את המהירות... גז פתוח עד הסוף והאופנוע מגיב כאילו אני נותנת רבע גז אולי...הייתי באמצע עלייה ולא היה לו כוח לעלות אותה בכלל...(עליה לא תלולה בכלל)ניסיתי להסתובב.......... ונמרחתי על הכביש... בכל אופן...זאת בעיה אחת.. בעיה שניה... דוד שלי עשה לי טובה ושלח לכל העולם אימייל באיזה דלק צריך להשתמש התשובה הגיע מספדר שהדלק הוא 98 נטול... מישהו יכול לאשר לי את זה?.... יכול להיות שזה מה שגרם לבעיות?? בכל אופן... מחכה לתשובה.. ואם כן אז נרוקן את המיכל נחליף ל98 ונראה מה קורה(כרגע יש במיכל 96) מירב

enigo

New member
ראי תשובה קודמת לגבי דלק...

זה מנוע שמבוסס על ה TS עד כמה שאני יודע, והוא נסע גם על 91. 98??? מה קרה? זה פרארי??? זה מנוע קטן ופשוט, לא מכוון למירוצים. אין שום טעם לבזבז כסף על 98. לגבי לא סוחב - באיזה הילוך/סל"ד היית? הקטנים האלה לא סוחבים בסל"ד נמוך, פשוט אין כלום. בטח לא בעליה. לגבי הנפילה - באיזה כח כבידה את משתמשת?

STIVENZ 426

New member
TS נוסע על הכל חוץ מסולר..

ההוא שהיה שלי אכל 91, 96, 95 נטול, 98, עוד לא ניסיתי גולדדיזל..
המנוע הוא אותו מנוע בדיוק כמו ה TS. אולי שונה קוטר\מהלך בוכנה.- לא קריטי.. וכמו שאניגו אמר- קחי אותו גבוה בסל"ד.. המנוע מתחיל לחיות מ 6 אלף סל"ד ומפסיק ב 10-11.. (מקסימום 12 אם אני לא טועה, נכון? ) בקיצור- קרבורטור מכוונים כשהאופנוע חם, ובלי צ´וק.. מקווה שהוספתי עזרה..
סטיב

hananlv

New member
מצטער לשמוע...

אבל כנראה שאופנענות לומדים בדרך הקשה... חבל על הזמן לשחק עם הדלק...האופנוע שלך איננו רגיש עד כדי כך לשינוים בדלק (כמובן שאם תדלקי סולר אז..) אבל אם יש במיכל 96 אין שום סיבה שבעולם להחליף אותו.. כיוון שהנסיון עם הפלאג לא צלח הייתי מציע לך לפני שיגרם לאופנוע נזק כבד פשוט להעמיס אותו ולנסוע למכונאי האמין הקרוב למקום מגורייך (ולדעתי זהו מוסך פרג בבאר שבע) והעיקר אל תתיאשי כולנו עברנו כאלה סיוטים בתחילת הדרך..

Alfa156 GTA

New member
קודם כל מצטער לשמוע על הנפילה..

את בסדר ?? נו, כנראה שככה לומדים אופנועים... בכל אופן, 96 וסעי לשלום. אין שום צורך ב98. האלפא

מירב ד

New member
אוקיי ../images/Emo45.gif...

אז אני לא אחליף ל98 ואנ אשאיר את ה96... הייתי בהילוך ראשון...נתתי גז עד הסוף... ופשוט הוא לא הגיב לזה... הוא נסע אולי 10 קמ"ש או משהו כזה... ולא הייתי בעליה... הייתי בשטח ישר... ואז לקחתי פניה שמלאה לעליה... ואז הוא לא סחב בכלל בכלל... ופשוט איבדתי שיווי משקל... והלכתי לבדוק איך האספלט נראה מקרוב... אבל הייתי במהירות 3 בערך...אז ממש כלום לא קרה... כמו שזה נראה עכשיו... אחרי שהוחלף הפלאג... זה נראה כמו סתימת דלק או משהו בסגנון... אמורים להגיע אלי בערב כמה ח´ברה שמבינים באופנועים... בתקווה שהם ידעו מה הבעיה... עדכונים בהמשך... ובאמת תודה לכולם... מירב

yoad dt

New member
תשמעי שני דברים!

הדלק הוא 200000000000000000000000000 אחוז 96 והפלאג זוועה טוב שהחלפת ואת נכנסת לבעיה גדולה כי ברגע שאתה שם פלג לא נכון זה יכול לעשות לך בעיות מפה ועד ...............................................

מירב ד

New member
אמממממ....

אתה חושב שבגלל שהיה פלאג לא נכון זה גרם לבעיות?.. איזה בעיות זה יכול לעשות? הבעיות לא נפתרו אם שמתי את הפלאג המתאים? מירב

yoad dt

New member
אני לא יודע אם הבעיות שהיו -

קרו כתוצאה מהפלאג הלא נכון אבל אם לדוג´ אתה שם פלאג שהוא ארוך יותר ממה שהוא צריך להיות הוא יכול לשרוט את הבוכנה... - קיצר לא טוב אבל אני לא מבין למה את נאבקת באופנוע ככה את צריכה להבין את האופנוע לבדוק שהכל תקין ושאת יודעת בדיוק איך לטפל בו או שמישהו אחר יעזור לך ואז להיכנס לעינינים לא סתם לבוא לנסוע יש בעיה ולגלות עוד כמה וכך הלאה - עד שהאופנוע לא יהיה תקין אל תעשי ניסויים...

מירב ד

New member
אני לא מטפלת לבד...

אני עושה את זה עם אבא שלי... שמבין... ואני עושה ניסויים כי אחרת אני לא אדע עם מה שעשיתי עזר... ואני נאבקת כי אני לא הולכת לוותר לעצמי כל כך בקלות... ועל כל דבר קטן לקפוץ למוסך... ואצלי זה לא "לקפוץ למוסך" זה טיול שנתי למוסך... אז אנ יאמשיך לטפל בו בעזרת אבא שלי.. ואולי ככה אני ארכוש את הידע שלי... או שלא... ואם אני אהרוס את האופנוע אז חבל.... ואני חייבת לציין שזה סתם מבאס שאתה כותב הודעה כזאת... כי אני באמת משתדלת ומשקיעה...ומבטיחה שזה ממש לא קל לי... ואולי בסופו של דבר אני אלמד מהטעויות שלי... ואולי עדיף שלא הייתי קונה אופנוע וזהו..............

omriCR

New member
אל ...

תיקחי הכל ללבבבבבבבבבבבבבבב אנשים כאן רק מנסים לעזור(לדעתי לפחות) הדלק הוא כאמור 96 הבעיה יכולה להיות בקרבורטור או מה שלא נירא לי שזה אולי בעיה חשמלית אולי CDI דפוק שווה לנסות או לבדוק את האגזוז אולי יש לו סתימה רציני (אבל זה גם לא נירא לי האופנוע לפי מה שאמרת יחסית חדש) מקוו ה שעזרתי עמרי

מירב ד

New member
צודק... סליחה........

ההודעה באמת לא הייתה במקום... אז שוב סליחה yoad dt......... ותודה על העזרה... מירב

yoad dt

New member
it´s o.k girl../images/Emo6.gif

זה בסדר אני לא נעלב אבל מה שכן משגע אותי שאת עדיין מתלבטת - הדלג הוא 96 אני בטוח בזה אני לא מבין מאיפה כל העצות המפגרות שמביאים לך לי יש די טי יש לי המון חברים אם טי אס ו50 סמ"ק אחרים - ואני בטוח שזה 96 אני לא חושב או מנחש...

yoad dt

New member
תקשיבי לי ותקשיבי לי טוב לכמה דברים

אני מברך אותך על זה שקנית אופנוע ואני מאוד שמח שאת מנסה ללמוד לבד וגם לי יש אופנוע דומה - די טי ואני גם למדתי ולומד עדיין את הרוב לבד - אבל מה שאני חושב שאתה עושה לא נכון זה מתקנת פה מתקנת שם כלומר לפי דעתי מה שאת צריכה עשות הוא לבוא וממש לשפצר לגמרי את האופנוע לתקן הכל ולעשות אותו פיקס - אסור לך לנסוע שכל רגע את מגלה משהו חדש - ואופנועי 50 סמ"ק נועדו לכך שילמדו עליהם לבד לתקן אותם וזה לא כזה קריטי כי החלפים לא יקרים וזה גורם לכך שגם אם את טועה זה לא קריטי אבל החשוב הוא לקחת איזה שבוע ולתקן את כל הבעיות - כל מה שאת רואה שזה מעבר ליכולות שלך ושל אבא שלך אז תארגני טיול שנתי למוסך או תקראי למישהו שמבין ושיוכל לעזור לך באמת...

למעלה