../images/Emo19.gifאוקיי אחי../images/Emo19.gif
בוא נתחיל ככה. מה טוב במשינה - הלהקה הכי מגוונת שהייתה במוזיקה הישראלית איי פעם. בעניין ההעתקה - משינה לא העתיקה, היא הושפעה מלהקות שחברי הלהקה העריצו. בניגוד להימנון הלאומי שלך, הם גם לא ניסו להסתיר את זה, או לעשות את זה בחשאי, ואני בטוח שהם שימשו להשראה מוזיקלית לעשרות יוצרים אחרים. לעומת המון להקות ישראלית כמו שליחי הבלוז כמדומני, שעושות את הכסף שלהן ממוזיקה של אומנים אחרים ומקאברים, משינה לקחה את המוזיקה של מס' בודד של שירים ולקחה ממנו מוטיבים לשירים שלה, ישנם מספר שירים של משינה המזכירים באופן מפתיע שירים של להקות אחרות (בעיקר מדנס ופיקסיז). מדובר באחוז קטן משירי משינה, יש להם עוד הרבה שירים מקוריים לגמרי שבודאי שימשו השראה לאחרים. בכל מקרה, הנה הרשימה לשיפוטך: גברת שרה השכנה: Bob Dylan - Hurricane רכבת לילה לקהיר: Madness - Night boat to cairo ריקוד המכונה: Madness - One step beyond אכזבה: The Cure - Boys don´t cry דני: Pink Floyd - Wish you were here שלומית בונה סוכה: Pixies - Ceciliann תתעורר: Pixies - m/velouria איזה איש: Pixies - Rock music מפלצות התהילה: Pixies – Anna לכולן כמובן נעשה עיבוד מוזיקלי, ובשמיעה ראשונית קשה לזהות מאין נלקחה המנגינה, ואת הליריקס כתבה משינה לעצמה. למשינה יש כ-100 שירים כולל הנדירים, שלא יצאו באף אלבום, והם נגעו בהמון סגנונות מוזיקליים, בין היתר רוק, סול, רוק-פופ, רוק כבד ומזרחית, שירים אינסטרומנטליים ברמות הגבוהות שיש כמו ריקוד המכונה , ולקחה שיר אינסטרומנטלי ועיבדה אותו - מפלצות התהילה. אגב שיר הנושא של האלבום הכי חדשני ומקדים זמנו ברוק הישראלי, אוונגרדיות במיטבה שאנשים אז לא ידעו איך לאכול... רוב השירים היו מהאלבום ההוא שניסה להכניס לארץ רוק מחו"ל, ע"י שימוש במוזיקה שהם אולי מכירים, ע"י השירים - שלומית בונה סוכה, איזה איש, תתעורר, ומפלצות התהילה כמו שציינתי. המשך המגמה הייתה עם "שיא הרגש", בו יצאו גברת שרה ודני. משינה מתהדרת במוזיקה ברמה הגבוהה בישראל, ואין לך שום זכות להאשים אותם בזה שהם נתנו חוויה של הגשמת חלום לבני דורי, שגדלו על משינה והיו בטוחים שלא יראו אותם מופיעים לעולם, או בני נוער אז שרק חלמו לראות את המופלאים עולים על במה עוד פעם אחת, שוב אני יגיד, אתה לא יכול להאשים אותם, שהיו 100,000 כאלה שרצו הופעות שוב ושוב. חוצמזה - בשתי ההופעות האחרונות בסיבוב הם גיוונו פלייליסט, והכניסו שירים כמו בואי וניפול ועל פני השטח. כמו כן מבחינה ליריקית יש להם שירים גאוניים, שאני לא יתחיל אפילו לפרט. משירים כמו "שלמונזה" ועד "אין מקום אחר" - הלהקה הכי טובה שידעה המוזיקה הישראלית. נתראה בהופעה הבאה.