אנשים יש לי שאלה

Mשינה

New member
../images/Emo19.gifאוקיי אחי../images/Emo19.gif

בוא נתחיל ככה. מה טוב במשינה - הלהקה הכי מגוונת שהייתה במוזיקה הישראלית איי פעם. בעניין ההעתקה - משינה לא העתיקה, היא הושפעה מלהקות שחברי הלהקה העריצו. בניגוד להימנון הלאומי שלך, הם גם לא ניסו להסתיר את זה, או לעשות את זה בחשאי, ואני בטוח שהם שימשו להשראה מוזיקלית לעשרות יוצרים אחרים. לעומת המון להקות ישראלית כמו שליחי הבלוז כמדומני, שעושות את הכסף שלהן ממוזיקה של אומנים אחרים ומקאברים, משינה לקחה את המוזיקה של מס' בודד של שירים ולקחה ממנו מוטיבים לשירים שלה, ישנם מספר שירים של משינה המזכירים באופן מפתיע שירים של להקות אחרות (בעיקר מדנס ופיקסיז). מדובר באחוז קטן משירי משינה, יש להם עוד הרבה שירים מקוריים לגמרי שבודאי שימשו השראה לאחרים. בכל מקרה, הנה הרשימה לשיפוטך: גברת שרה השכנה: Bob Dylan - Hurricane רכבת לילה לקהיר: Madness - Night boat to cairo ריקוד המכונה: Madness - One step beyond אכזבה: The Cure - Boys don´t cry דני: Pink Floyd - Wish you were here שלומית בונה סוכה: Pixies - Ceciliann תתעורר: Pixies - m/velouria איזה איש: Pixies - Rock music מפלצות התהילה: Pixies – Anna לכולן כמובן נעשה עיבוד מוזיקלי, ובשמיעה ראשונית קשה לזהות מאין נלקחה המנגינה, ואת הליריקס כתבה משינה לעצמה. למשינה יש כ-100 שירים כולל הנדירים, שלא יצאו באף אלבום, והם נגעו בהמון סגנונות מוזיקליים, בין היתר רוק, סול, רוק-פופ, רוק כבד ומזרחית, שירים אינסטרומנטליים ברמות הגבוהות שיש כמו ריקוד המכונה , ולקחה שיר אינסטרומנטלי ועיבדה אותו - מפלצות התהילה. אגב שיר הנושא של האלבום הכי חדשני ומקדים זמנו ברוק הישראלי, אוונגרדיות במיטבה שאנשים אז לא ידעו איך לאכול... רוב השירים היו מהאלבום ההוא שניסה להכניס לארץ רוק מחו"ל, ע"י שימוש במוזיקה שהם אולי מכירים, ע"י השירים - שלומית בונה סוכה, איזה איש, תתעורר, ומפלצות התהילה כמו שציינתי. המשך המגמה הייתה עם "שיא הרגש", בו יצאו גברת שרה ודני. משינה מתהדרת במוזיקה ברמה הגבוהה בישראל, ואין לך שום זכות להאשים אותם בזה שהם נתנו חוויה של הגשמת חלום לבני דורי, שגדלו על משינה והיו בטוחים שלא יראו אותם מופיעים לעולם, או בני נוער אז שרק חלמו לראות את המופלאים עולים על במה עוד פעם אחת, שוב אני יגיד, אתה לא יכול להאשים אותם, שהיו 100,000 כאלה שרצו הופעות שוב ושוב. חוצמזה - בשתי ההופעות האחרונות בסיבוב הם גיוונו פלייליסט, והכניסו שירים כמו בואי וניפול ועל פני השטח. כמו כן מבחינה ליריקית יש להם שירים גאוניים, שאני לא יתחיל אפילו לפרט. משירים כמו "שלמונזה" ועד "אין מקום אחר" - הלהקה הכי טובה שידעה המוזיקה הישראלית. נתראה בהופעה הבאה.

../images/Emo45.gif עופר צודק.

אבל,למשינה כמו לכל להקה-יש חסרונות. למשל ההתמסחרות הגדולה שלה בזמן האאחרון אבל זה לא מוריד מערכה!

כשכבתתי שזה לא ממוריד מערכה

התכוונתי שאת הלהיטי המדהימים,ואת ההצלחה המדהימה לא משנה אם זה באיחוד או לא-אי אפשר לקחת ממנה.

כל מילה נוספת מיותרת

משינה - הדבר הכי טוב שקרה למוזיקה הישראלית בכל הזמנים (חוץ מההתפרקות של היי פייב) ~~ראיתי כבר אותך הולכת במסדרונות נפשי.. ראיתי כבר אותך שואלת בתוכי~~ אין שום יוצר בארץ (חוץ מאולייי ארקדי דוכין) שיכול לכתוב משהו כזה.. היהודים?.. סתם חצי מטאליסיטים שמחפשים במה.. שייגעץ?, לא ייפרט אפילו.. תגיד מה שאתה רוצה על של(ו)מי ברכה... אבל בנאדם שמתנגנת לו בראש נעימה כמו ריקוד המכונה, הוא גאון.. זאת התפיסה שלי.. Mשינה, כבוד !!

Minimal Affair

New member
חבל שלקחתם אותי בצורה כזאת.

לא באתי ללכלך על משינה, נהפוכו - היא אחת מהלהקות החביבות עלי. סתם רציתי לראות ניגוד מסויים. אבל אחלה.

Minimal Affair

New member
ברנש, לא באתי ללכלך.

תאמין לי - אתה לא צריך להכות בי היסטוריה של משינה. אני יודע מספיק. רק רציתי לראות מה אנשים אחרים יגידו על מה שאמרתי. כי אין הרבה אנשים שמבינים את העניין, מה ההבדל בין משינה, לאחרים. פשוט מאוד.

Minimal Affair

New member
ותאמין לי

הטעם המוסיקלי שלי רחוק מאוד מהיהודים, ומרוק ישראלי נוכחי. אין צורך לפרט. אבל כמו שאמרתי כמה וכמה פעמים, רציתי שאנשים אחרים יראו את ההבדל המהותי בין משינה, לשייגעץ, היהודים וכו'.

Mשינה

New member
אני מסכים איתך

יש הבדל ענק בין משיננה ללהקות רוק של היום, שעלובות למדי. חמי רודנר עדיין משמר מעט מהיופי של איפה הילד, ירמי קפלן שומר על הטירוף. יהלי בראשות מוניקה כותב שירים בגאונות מופלאה, ושומר על הלהקה נטולת פוזות, וכנסיית השכל כותבים ועושים מוזיקה מהנשמה.

Minimal Affair

New member
וכל הלהקות הללו.

הן לא להקות רוק עכשווי. אלא רובן - קמו בתקופת הרוקסן, אולי קצת יותר. אבל בקשר למוניקה סקס - אני מוכרח לחלוק על דעתך. מוניקה סקס התמסחרו לחלוטין, כרגע לדעתי - היא להקה מחורבנת וממוסחרת. האלבום הראשון שלהם היה מצוין(האלבום עברתי הראשון שקניתי) ממש אהבתי אותו בזמנו. רכשתי את השני, והוא היה אכזבה, חוץ מכמה שירים שאהבתי, השאר - בושה וחרפה. ולגבי האלבום האחרון - אני אפילו לא טורח לקנות, ולבדוק. כי לא אהבתי. להקה ממוסחרת, וחבל. אחרי החזרה שלהם, שהייתה איחוד שכזה, הם התמסחרו ופגעו בעצמם.

Mשינה

New member
פה אני לא מסכים איתך

האלבום השלישי "חיות מחמד" הוא מצויין. פצעים ונשיקות ידוע כאחד האלבומים הגדולים שידע הרוק הישראלי, וכן אני מסכים איתך שיחסים פתוחים הוא בושה - דיסק גרוע. אך הם עדיין מופיעים לעיתים ונותנים הופעות איכותיות. וכן - גם לי מכה אפורה יצא מכל החורים. פשוט די.

Minimal Affair

New member
תשמע, יכול להיות שאני טועה.

פשוט לא האזנתי לאלבום, כי אחרי הבושה שהייתה... פשוט לא רציתי לשמוע עוד חומר.

Vdrums

New member
משינה היא חתיכת היסטוריה

במוזיקה הישראלית וזה דבר אחד מאוד גדול שטוב בה וזה מספיק, לדעתי משינה עשו את שלהם ועשו בשכל שהם נפרדו ב95. מאיפה אתה יודע שהם לא עובדים על תקליט? ולהקות אחרות לא עשו קאמבקים בלי להקליט? למצוץ כסף? אם המעריצים היו חושבים שזו מציצת כסף הם לא היו הולכים להופעות אבל קיסריה היתה מפוצצת באנשים. אז כל היפי נפש שבכו על המחירים ועל ההתמסחרות ועל כל הבולשיט הזה יכולים לדפוק ת'ראש בקיר כי הקהל חושב אחרת ועם עובדות לא מתווכחים. ואתה יודע מה מסריח? שפה בארץ תמיד מחפשים את החרא, מה לא בסדר, איך אנשים יוציאו ת'מיץ כדי למצוא מה דפוק בהצלחה של מישהו אחר. החמישה אנשים האלה עשו טוב לאלפי אנשים בקיץ האחרון בוא תתווכח עם זה. אל תספרו לי סיפורים על אומנים לא ממוסחרים, כולם היום נטחנים בגלגל"צ כמו מים, תראה לי להקה אחת שקיימת ב10 שנים האחרונות ומצליחה להישאר עם הראש מעל המים, כולם מוציאים היום תקליט ורבע ונעלמים. מעריצים של משינה מזכירים את אלה של היהודים? לא הבנתי.

Mשינה

New member
../images/Emo45.gif

אני פשוט תמיד מסכים איתו - ולא מבחינה עקרונית, ככה יוצא. הנה עוד מקרה קלאסי.

../images/Emo45.gif אבל...אני כן 'בוכה' על המחירים

ועל ההתמסחרות גם כן. אבל זה לא מה שמטנע ממני ללכת להופעות,ולאהוב את הלהקה...

מסכימההההה עם כל מילה

פשוט מסכימה איתך..-הוצאת לי את המילים מהפה.. חח הדרמתיות.... אבל באמתת!!משינה היא אחת הלהקות שהובילה כאן את הרוק הישראלי בארץ-אחת הלהקות שסופסוף נערים בארץ החלו "למרוד" מה שנקרא.... הם ועוד רבים-אבל במיוחד הם, הם אלו שלקחו את הסגנון מוזיקה המדהים הזה-רוק,והביאו אותו לארץ... וכמובן שהם סחפו אחריהם רביםםםםם בגלל שהם פשוט מעולים!-יש להם מנגינות וליריקס ומילים כל כך משמעותיות שפשוט אי אפשר להתווכח שמשינה היא אחת הלהקות ששינו את פני ההסטוריה בארץ-ואני לא מגזימה.... ואגב-אני אגיד לך מה הבעיה עם המעריצים של היהודים עכשיו(הדגשה!!!).. מה שקורה פה בארץ החסרת טעם במוזיקה הזאת זה שזה באופנה לשמוע היהודים-בכלל...זה באופנה עכשיו להיות רוקר אם אתם לא שמים לב... אני רואה מליוני פרחולות באות להופעה של היהודים..ושאתה מנהל איתן שיחה בקשר למוזיקה הם עונות לך שהם אוהבות רק את היהודים.. כאילו פאק@!!!זה מראה שהם פשוט שומעות את זה כי עד כמה שזה מגוחך, ועד כמה שהם מגוכחים-מלא אנשים שומעים בארץ היהודים בגלל שזה מה שהולך עכשיו... בגלל זה גם ל" מעריצים של היהודים" יצא כזה שם... בעיקרון היו להם ונשארו להם אחללהה מעריצים!! למשינה ה"אופנה" עוד לא הגיעה..בגלל זה הם אולי שונים-אבל לא כולם..חשוב להדגיש. נקווה שהאופנה הזאת לא תשתלט לנו פה על כל המוזיקה הבאמת איכותית ומדהימה שלנו. סורי על החפירה הלא קטנה....(=

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif יפה אמרת!

אני לא שמעתי רוק מכסח כמו מפלצות התהילה לפני 1992. משינה העיזו לעשות משהו שאחרים לא עשו או לא העיזו לעשות. אני חושב שזה תקליט הרוק הכי חזק שיצא פה אי פעם.

kaktusa

New member
משינה...

הם מאוד נחמדים, אבל... בשבילי בכל אופן הם לא יותר מזה. כאילו יש להם שירים טובים ומוסיקה שנקלטת מהר אבל לדעתי המוסיקה הישנה יותר, עדיפה. להקת כוורת, גזוז, לחנים גאוניים של דני סנדרסון, יוני רכטר, אלון אולארצ'יק... וגם אהוד בנאי, יש בהם מורכבות שאין בשירים של משינה.

למעלה