אנשים יקרים

קמהדנו

New member
אני צריך לעשות

גם כן יכול להיות פח לא קטן

o n m y w a y

New member
דרך אגב...

קיטלגת אותי מהר מידי ידידי. לא ירדת עדיין לשורש העניין.

קמהדנו

New member
יכול להיות

שקיטלגתי תוכל להצביע איפה? לא ידעתי שעליי לרדת לשורש

בארס

New member
נסיון

אונמיי יקר לא נראה לי שמישהו כאן מנסה לשכנע אותך אחרת ממה שאתה חושב וגם אף אחד כאן לא מנסה לשתול לך רעיונות על חשבון החשיבה העצמאית שלך רק אתה יכול לחשוב עבורך, וטוב שכך כל מה שאפשר הוא לעזור לך להכיר במה שאתה יודע ההכרה במה שאתה יודע, באמת יודע, ורק בו בהכרח תציב אותך בגבול עם הלא נודע (מה שאתה לא יודע) ושם נמצאת הדרך להרחיב את הידיעה, להתקדם, הידיעה של עצמך כמובן, ולמען עצמך. אתה אומר שאתה מדבר מתוך נסיון אז אני יכול לומר, באופן כללי לגמרי שנכון לגבי כל אחד שני דברים: א. הנסיון שלך תקף עבור עצמך בלבד ב. הנסיון שלך תקף רק בדיוק עד לנקודה בדרך שאליה הגעת הוא לא מעיד דבר על נקודות המשכיות תיאורטיות בדרך, שכן רק כשתגיע אליהן תוכל להעיד עליהן ולאשר או לשלול רעיונות מסוגים שונים. זה הכל.

o n m y w a y

New member
מסכים עם הכל.

האם קיבלת את הרושם מתוך דבריי שאני נחרץ בדעותיי, או סגור בעולמי? אני מבטיח לך, שככל "שעיני רואות", אני פתוח לדרכים חדשות, כל עוד הן מהדהדות לי מבפנים. על הדרך אני יכול לומר, שאני מעריך את דעותייך, וראייתך. ואוהב לקרוא את הודעותייך מאד. בוקר טוב.

אינקה

New member
חששתי שתעשה את זה

שתחשוב על מה שאמרתי. זו הדרך של המיינד לקחת משהו ולסובב אותו כמו שנוח לו. העניין של מורה נאור מתייחס להובלת קבוצה להתפתחות, אבל לקחת את זה למקום אחר לגמרי ודי מבולבל לטעמי. בטקסט שכתבת יש המון הנחות מהמון מקומות ולטעמי ראייה שגוייה של הדרך, ה"משימה" ושל מקומך ביחס לכך ולאחרים. מעבר לכך אם אתה מתיימר להוביל קבוצה כדאי מאוד שתהיה במקום פנימי שיכול להחזיק אותה בכיוון הנכון. אם אינך מואר יש לך די עבודה על עצמך מכדי להפנות אנרגיה להתעסקות עם התפתחות של אחרים. אם אתה בונה על האנרגיה שנוצרת מהמפגש עצמו הרי זו אנרגיה שיתופנית, אור ישר. כל שהיא יכולה לעשות זה לעוות, אך הבעייה היא שמבינים זאת מאוחר מידי, אם בכלל.

o n m y w a y

New member
הבהרה נוספת.

ואחרונה בנושא. השפיטה שלך על הטקסט שרשמתי, היא מעולמך הפנימי. זה שאינך מוצא את החיבורים הפנימיים בתוכך למה שרשמתי, אינו מצביע על הבלבול שלי. מה שאני מדבר עליו אינו רק מחשבה, זוהי צורת התבטאות בגלל מגבלות השפה. חשוב לי להבהיר כי אולי עוד אנשים חושבים כמוך, אנני מחפש תלמידים. אני מחפש חברים לדרך. אני לא נמצא במקום בו אני יכול להוביל קבוצה, אך בהחלט להשתתף ולתרום. לא לקחתי את זה למקום כלכך שונה, פשוט ניכנסתי פנימה. אני עדיין מסכים עם הקביעה שלך. אך שיתפתי אותך שזו אינה המחשבה שלי אלא שלך. ומדוע זה אני חושב בצורה כזו. אנא קרא שוב את ההודעה, ותראה שהיא נובעת מעולם פנימי ואני מציין זאת פעמיים. שוב תמנע ממני ויכוחים, אני מסכים לחלוטין עם הקביעה שלך, לבנתיים.

אינקה

New member
גם אני אבהיר

ברור שאינך צריך לעשות משהו רק כי אמרתי, או אפילו לאמין בכך. העניין הוא שכשאנו ניצבים מול דבר אמיתי אנו מזהים אותו ספונטאנית. אחר כך המיינד מתעורר ושוב מנסה לסדר את הדברים לפי מה שנוח לו. איני מתווכח איתך על עולמי הפנימי או עולמך, הדבר היחיד הוא שתשים לב איך אתה מגיב מול ה"שפיטה". ניכר שאינך רוצה בביקורת, וזה קצת הפוך לטעמי משותפות אמיתית ופתוחה בקבוצה. לכן הרושם שנוצר שאתה רוצה להוביל קבוצה ולא רק להיות חלק מאחת כזו.

Jagreen

New member
ומה רע בלרצות להוביל קבוצה?

אולי סוף סוף תמצא לעצמך מורה בדמותו של o n m y w a y ?! אני בטוח שיש לך הרבה מה ללמוד ממנו. אדם שכל תגובה שניה שלו היא שפיטה, שליליות והמון חשדנות, לא ממש יכול לדבר על אדם אחר שלא יכול לקבל ביקורת. אולי זה הזמן להתבונן בעצמך ולא באחרים....

אינקה

New member
רע מאוד

הרצון להוביל קבוצה, להנהיג, הוא הרצון להיזון מאנרגיות שיתופיות של אחרים, מחשיבות מוקנית לאגו. אדם שרוצה זאת הוא הפחות מתאים לכך. חוץ מזה אתה כבר "מנהיג" לפחות 4 ניקים כאן. זה צריך להספיק לך.

o n m y w a y

New member
איזה עוד כלים יש לך

חוץ מהאגו על מנת להתקדם? הכל עניין של גישה פנימית. היחס שלך למה שמכונה אגו הוא שקובע, לא האגו עצמו הוא הבעיה, אלא אתה וגישתך.(לעצמך).

אינקה

New member
שאלת שאלה מצויינת

חוץ מזה שלדעתי (היום אופנתי לומר "מנסיוני") המסקנה שלך מוטעית מאוד, השאלה שלך חשובה וראוייה בהחלט לפתוח שרשור עצמאי. חבל לקבור אותה כאן בסוף השרשור.

למעלה