אנרגיה

semes100

New member
אנרגיה

בין השאר, אני עורך בויקיפדיה ואנחנו עוברים על ערכים בעברית ומנסים לשפר מעט, בקיצור בערך "אנרגיה" בויקיפדיה כתוב שאנרגיה מוגדרת ככמות העבודה אשר יכולה להיעשות על ידי כוח
https://he.wikipedia.org/wiki/אנרגיה

משתמש מסוים טוען זו לא בדיוק הגדרה נכונה כי אנרגיה מוגדרת לפי החוק הראשון של התרמודינמיקה כעבודה וחום- מה שכתוב בויקיפדיה
יכולה להיות הגדרה נכונה בסיסית ראשונית של אנרגיה?

Schrodingers Dog

New member
הכי טוב

נראה לי זה שתעתיקו מהערך באנגלית. הערכים שם מושקעים וארוכים - זה נכון ברוב הערכים שקשורים לפיזיקה ובטח מתמטיקה. זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי צריך לכתוב אנציקלופדיה על פיזיקה ולא הייתי יודע פיזיקה. בכל מקרה הבחור ההוא טועה. מדובר על אנרגיה פנימית של המערכת, אחת מצורות רבות של אנרגיה שאיתן עובדים בתרמודינמיקה.

semes100

New member
פחות מומלץ להעתיק בדיוק אותו הדבר, ראה את זה

אנחנו רוצים לשלב את הטקסט הזה בתוך ההגדרה בעברית- כמובן תוך ניסוח מעט אחר, נראה בסדר (ללא כניסה לנוסחאות ומתמטיקה), אנחנו
צריכים גם לתת דוגמא אז גם היא מופיעה בטקסט:

אחת מהצורות שאנרגיה יכולה לקבל היא עבודה- שהיא השינוי במיקום שעובר גוף כתוצאה מהפעלת כוח.
מבחינה תרמודינמית, אנרגיה מוגדרת לפי החוק הראשון של התרמודינמיקה כעבודה וחום.
זה עבור מערכת סגורה.
כעת, האנרגיה יכולה לעבור צורות במערכת סגורה מחום לאנרגיה מכנית (עבודה).
למשל קופסה. תפעיל כוח על הקופסה והיא לא תזוז מיד אלא בהתחלה יש חיכוך סטטי שמונע את התנועה. החיכוך הססטי מייצר חום ורק לאחר שתפעיל קצת יותר כוח תהיה תנועה ואז הקופסה תבצע עבודה (אתה מבצע על הקופסה עבודה)- האנרגיה שהושקעה בהזזת הקופסה הופכת לחום ולעבודה מכנית.
אז האנרגיה שהשקעת בלהזיז את הקופסה הופכת לחום ולעבודה מכנית.

Dehumanizer

New member
ניסוח לא טוב

עבודה זה לא בדיוק "צורה אחרת של אנרגיה". אנרגיה בעצמה זה מושג יחסית אבסטרקטי, לכן ההגדרה שלה היא כללית. ההגדרה המקובלת (ותמצא אותה גם באנציקלופדיות מקצועיות בפיזיקה) היא כדלקמן: אנרגיה היא גודל פיזיקלי סקלרי, המהווה מדד לסוגי התנועה השונים ולאינטראקציות שונות בין כל סוגי החומר.
מקובלת גם ההגדרה שנותנת ויקיפדיה באנגלית - היא מגדירה אותה בצורה עוד יותר אבסטרקטית אבל דומה לזו שהצגתי קודם.
חובה גם להוסיף את העובדה שזה גודל נשמר במערכת סגורה (+ משפט נתר). בלי זה ההגדרה לא תהיה מלאה.
&nbsp
הדוגמה שלך מסורבלת ומנוסחת לא טוב (כל ה"לא תזוז מיד", "חיכוך סטטי", "מייצר", "קצת יותר", "תבצע עבודה", "האנרגיה שהושקעה", "עבודה מכנית" - לא מושגים מוצלחים או/ו לא מדעיים או/ו דורשים הגדרה/הסבר נוסף). בתור דוגמה להמרת אנרגיה אפשר להביא נפילה של גוף - דוגמה טובה שמראה כי הפחת באנרגיה פוטנציאלית של המערכת גורם לגידול האנרגיה הקינטית של הגוף.
אבל שים לב שהדוגמה שאתה מראה בכלל מדברת על המרת אנרגיה. היא לא דוגמה לאנרגיה עצמה. אתה מתאר תהליך ולא את המושג. בשביל ערך "אנרגיה" יספיק להציג בתור דוגמה את סוגי האנרגיה השונים וכיצד הם באים לידי ביטוי באינטראקציות שונות.

guprnds

Active member

למעלה