אנרגיה מילולית-

Bassman

New member
אנרגיה מילולית-

*אקספוזיציה* אז אני ארבל, אני חדש פה ואלה אבל אני לא חדש לעולם המאגיה. אני לומד מספרים ולמדתי ממישהי שהתעסקה במאגיה הרבה מאוד זמן (וגם הייתה החברה הראשונה שלי אבל חפיף). *סוף אקפוזיציה* אני כותב את ההודעה כדי לחשוף/לרענן/לחזור על דברים שאתם כבר יודעים במילים אחרות. טוב, נתחיל בשאלה. קרה לכם פעם שדיברתם אל מישהו והרגשתם כאילו ע"י שינוי הטון אתם יכולים לגרום לו להרגיש/להתנהג אחרת? קרה שמלמלתם משהו רע מתחת לשפם והוא קרה? אז כן. הפתעה- הפה משחרר אנרגיות. אבל לא. זה לא הפה. זה עמוק מזה... זה מתחיל במחשבה. במח. או שמא? לא. זה מתחיל בגוף. בכל הגוף, ואז, משתחרר בכל הכח מהפה. טוב אז זה מתחיל בדברים הפשוטים. לשבת מול מישהי שבדיוק נפרדה מהאהבה הכי גדולה של החיים שלה, לראות אותה בוכה את עצמה למוות ולהגיד בטון כלשהו "אל תבכי". אז כן. אם אתם באמת מתכוונים לזה הסיכויים שהיא תפסיק לבכות גדלים. אתם חושבים שאין פה עניין של אנרגיה? אתם טועים. אתם משפיעים על מישהו. המישהו הזה הוא מסה. היי, גם אתם מסה! ואתם משחררים אנרגיה שעוברת לאדם מולכם ומשנה את המסה שלו ובכך משהו קורה. העברת אנרגיה. מה עם הדברים היותר מסובכים. לבוא למישהו ולהגיד לו תן לי סיגריה. לא להיות מנומס. פשוט להסתכל לו בעיניים ולצוות. וכן, זה קורה. יותר מסובך? להגיד "עצור" בשקט למכונית כדי לקחת טרמפ. עכשיו הדוגמא מלמעלה אולי נשמעת שטותית אבל הי, תחשבו על זה. לשלוט על מעשים של אנשים רק ע"י ידיעת הדרך הנכונה להגיד את זה. באיזה מילים ובאיזה טון. אבל אנשים זה קל לא? לא. טוב אולי אתם קוראים את זה וחושבים לעצמכם "גם כן מאגיה, לדבר לאנשים" אבל תחשבו על זה שאתם תקועים באמצע שום מקום, בלי סיגריות ובלי דרך להגיע הביתה ואתם פשוט מצווים על הדברים מסביב. עצור. תן. שליטה באנשים זה לא קל, ורק בגלל שמשתמשים במילים זה לא הופך את זה לפחות קסום. ארבל.

ToryMaster

New member
שלום ארבל ../images/Emo13.gif

אני יעל
אתה נוגע פה בנושא שנורא מעניין אותי לאחרונה. תמיד אמרו לי שיש לי כושר שכנוע מהאגדות (מישי אמרה את זה במילים אלו ממש פעם
), ולאחרונה אני מתחילה לתהות מה אני עושה שזה ככה. מכירים את "איש הנצח"? הסדרה? היה שם פרק, שסבב בחלקו סביב הנושא הזה. המממ, אין לי הרבה לומר, בעצם. ברוך הבא

Nizzan Cohen

New member
כישוף.

האומנות. המון אומנויות למעשה. חלקן אנחנו לא מבינים. חלקן אנו מבינים רק מקצתם. אבל גם הרפואה היתה פעם כישוף. מבחינתי גם חלקים נרחבים מהסוציולוגיה והפסיכולוגיה נכנסים לכאן. אין ספק שאחד מהדברים שהכי מעניינים אותי זה באמת ההשפעה הזו שאתה מדבר אליה. אתה לומד לקרוא אותה בשיעורי סוציולוגיה ופסיכולוגיה. שפת הגוף היא השלכה בלתי מודעת של התת מודע על הגוף. מי שמיומן בזה (דוגמת ערכי דין וחוקרים) ידע לקרוא את ההרגשה הפנימית של היושב מולו. ואם אפשר לדעת מה אומרת כל תנועה - אפשר גם לשדר החוצה ! מעניין מאוד. שינויים בטון הדיבור, או בצורת הישיבה יכולים לשנות הרבה בהרגשתו של מי שיושב מולך. פרויד אמר, שתת מודע יכול לתקשר עם תת מודע בלא לעבור את המודע ! ויותר מכך, הוא גם מחזיר תשובות. כלומר האדם לא בהכרח שם לב לשפת גופו ולשפת גוף הפרטנר - אבל התת מודע שלו כן שם לב והגוף שלו מגיב לגוף של הפרטנר בלי שהוא שם לב. ואין ספק - שאפשר לקחת את זה גם לתחום הזה ולהרחיב את הנושא לתחום הכישוף. אני מניח לדוגמה ש"אמפטים" - אנשים החשים במצבם הנפשי של אנשים אחרים, הם אנשים שהמידע שנקלט בתת המודע שלהם לגבי מצבו של מי שלפניהם (המבוטא בהמון המון תנועות, טונים, ושלל סמלים של שפת הגוף) עובר אצלם אל הצד המודע. אבל אני יכול להגיד לך שה"בוקר טוב" לשומר (הישן) בבית הספר בבוקר, אפילו שהוא איש שתקן והרבה פעמים רק מחייך בזוית הפה ומהנהן חזרה - זה יכול לעשות לי בוקר -באמת- טוב.

האפור

New member
גם לי...

יש תאוריה לגבי זה..תאורית הדומינו- מכירים את המסל שאם פרפר ינפנף הכנפיו בצד אחד של העולם שרשרת ארועים ותוצאות תגרום לטורנדו בצד השני של העולם? אז בעזרת פעולה מאגית (קרי דיברו, שינוי תנועות גוף, קרי ההודעה הקודמת) אנחנו משחררים אנרגיה שלא במודע (לפחות לא ב100%) שיוצרת שרשרת של ארועים ותוצאות שמשפעים על מי שמולינו. אני לא פוסל את מה שהוצג פה, רק קשה לי להאמין שזה קל לביצוע. או שזה עוצמתי כמו ממש טקס מאגי.

לא נכון...

בו אני אסביר לך מה קורה לאדם כשאתה מצווה עליו לתת לו סיגריות... 1. מה? , מה הוא אמר ?, הוא רוצה סיגריה?, ככה מדבר אלי ?... יאללה בשביל הקטע ניתן לו, דווקא נראה נחמד... 2. אמל'ה איזה פחד, בו ניתן לו סיגריה לפני שהוא מפרק אותי מכות... 3. ההוא, אני חושב שהוא מנסה להתחיל איתי, איך הוא הסתכל עלי, אני אתן לו יפה סיגריה ואתחמק ממנו בשקט... 4. ניתן לו?, יאללה יש לי קופסה מלאה, פעם הוא פעם אני... בקיצור, כאן אין שום עניין על השפעה על כוחות גדולים מהנראה רק הנדסת התנהגות... אם מישהי בוכה כי היא נפרדה מחבר שלה, ואני אגיד לה תפסיקי לבכות, ואביט לה בעיניים ואתן לה חיבוק, אולי אפילו אזיין אותה בלילה... ותאמין לי אני לא מכשף... (או המכשף הגדול מכולם...)

האפור

New member
מה..

שתיארתה פה היא דרך התממשות של אנרגיה, כלומר איך שהכישוף פועל.. תיצא מנקודת המחשבה שדברים פשוט קורים, שום דבר לא פשוט קורה- צריכה להיות סיבה שמשהו X יתרחש (אירוע -תוצאה אירוע-תוצאה וכו'...).. כשאתה מבצע כישוף אתה נותן דחיפה לדברים להתגלגל אל המטרה שאותה אתה רוצה.. אין פה "יש מאין" ובגלל זה תוצאות של כישוף נראות טבעיות והגיוניות תמיד, כי הם פשוט תוצאה של התרחשות עניינים שקרתה כתוצאה מתיעול אנרגיות מסויימות למקום מסויים.

לפי ההגדרה שלך פה...

כישוף זה בסך הכל פעולה ותגובה ותו לא... אני לא מבין למה נתנו לזה שם מעניין כזה "כישוף"... כי כישוף זאת פעולה פשוטה להשגת משהו...(למרות שלדעתי הפעולה עצמה והתוצאה שתופק ממנה די מוטלת בספק....)..

האפור

New member
בוודאי שאתה צודק...

"כישוף זה בסך הכל פעולה ותגובה ותו לא" אין יותר נכון מזה, פשוט דרכי הפעולה והתגובה (לפעמים) נעשות באמצעים ובדרכים לא קונבציונליות ולא מודעות או נחקרות ברוב המקרים ע"י המדע. הרבה תרופות פעם שהופקו מהצומח ע"י כהונים ומכשפים עמדו תחת הקטגוריה של כישוף, כיום לא, כי חקרו והבינו איך הן פעולות ומי יודע אם בעוד 200 שנה "תיעול אנרגיה בעזרת התתמודע" לא יחשב למדע מכובד לפחות כמו הגנום האנושי. "...(למרות שלדעתי הפעולה עצמה והתוצאה שתופק ממנה די מוטלת בספק....)" אני מניח שיש לך ידע קודם כי אתה לא סתם זורק האשמות באוויר והדרך היחידה שתהיה בטוח אם הפעולה והתוצאה (כישוף) הן נכונות או מוטלות בספק היא אם תנסה. אני בכיף יכול לתת לך דוגמאות ולספר לך סיפורים אבל ברגע שאתה תצליח בעצמך לבצע כישוף אתה תראה ששלי הם כמעט ולא הוכחה לעומת ההוכחה החיה שתעמוד מולך. ואז תהיה בטוח...

Bassman

New member
אוקיי...אולי אתה צודק

ואני אף פעם לא טוען שאני צודק לחלוטין, אלא רק חושב. לא קרה לך פעם ששמעת את עצמך מדבר והרגשת כאילו הדיבור יוצא ממך עם עוד משהו? איזו אנרגיה קטנה כזאת? יש אנשים שיקראו לזה התלהבות, קריזמה... לדעתי דיבור שיכול להשפיע על אנשים בצורה כלשהי שהיא לא רגילה (למשל לגרום להם ללכת אחריך ולהרוג ים יהודים. וכן אני מדבר על נאומי היטלר למשל) בהחלט משלב בתוכו משהו טפה גדול יותר מסתם לשמוע ולהגיב...

האפור

New member
אז ככה...

תיעול אנרגטי בעזרת קול ודיבור הוא דבר שבהחלט מאוד נפוץ בהרבה סוגי קסם, אך הוא תמיד מתווסף למשהו. גם חשוב להדגיש שצריך יותר מקצת אנרגיה בשביל לגרום למישהו לעשות משהו. מה שכן יכול להיות ואני אפילו רואה את זה הגיוני הוא העובדה שאולי האנרגיה שהפקתה בזמן הדיבור לא גרמה למי שבכתה (או כל מקרה אחר) לבצע את מה שנאמר אלא לשים יותר לב לנאמר. מין הרגשה של האנרגיה הזאתי ברמה לא מודעת שהסבה את ליבה לדיבור ברמה הכן מודעת.. תנסה את זה על אנשים ותדווח לראות כמה פעמים זה עבד לך.. יש מצב? נאומי היטלר- קודם כל הנאומים של היטלר הם לא הסיבה העיקרית שבגללה עם שלם נתן גב לרצח של שישה מליון יהודים. הנאומים הם כלי שבעזרתם "קנה" היטלר את העם והמדינה ואת היכולת לבצע את מה שהוא עשה. והנה השערה שלי שאין לה בסיס עובדתי כלכך- בוא ונגיד שלהיטלר באמת הייתה אסרולוגית ושהוא באמת עסק בתורת הנסתר ובמאגיה שחורה.. אז יותר הגיוני שהוא לא שחרר איזה אנרגיה בזמן הדיבור הוא אולי ביצע כמה שעות לפני כן טקס שיתן לו הרבה קריזמה... ואני חוזר ומדגיש שאין פה ביסוס עובדתי. נ.ב בהודעות שלי אני מאוד שולל את האפשרות הזאתי, אבל אני מנסה למתן אותה ולבדוק אותה מתוך נקודת הנחה הגיונית אני לא פוסל אותה ואת האפשרות שאולי דבר כזה באמת יכול להתרחש, כמו כל דבר צריך לבדוק את הנ"ל.

the crazy angel

New member
צודק ../images/Emo45.gif

כל כך מסכימה איתך נעים מאוד אני יעל **אמור שלום!** (חח
) לקול ושפת גוף באמת יש כוח השפעה עצום על הסביבה (האנושית) הדבר היחיד שלוא דווקא עושה את העניין הוא הקטע של הציווי...בכל רגע נתון צריך לאמוד את המצב ולבחור באיזה אופן להשתמש באותה אנרגיה מילולית. האמת שאף פעם לא חשבתי על הקטע הזה בקונוטאציה מאגית, אבל הנה...עוד חלק ממה שאני מתעסקת בו התחבר לזה... @_@

למעלה