אנליטית

duvdevanim

New member
אנליטית

רק סעיף א בבקשה.. סעיף ב הצלחתי ----ואני רוצה בהצלחה מחר המבחן

../images/Emo50.gif מחר במבחן ! ../images/Emo107.gif

סמן את קודקוד C ב (x,0) . רשום את השיפוע של AC לפי שתי נקודות. רשום את השיפוע של BC לפי שתי נקודות. כפול את שני השיפועים ותשווה למינוס אחד (תנאי מאונכות). תקבל משוואה שבה הנעלם היחיד הוא x . אם עשית כך ולא יצא לך - תגיד לי.

בבקשה ../images/Emo107.gif

m(AC) = (6-x)/(4-0) = (6-x)/4 m(BC) = (x+1)/(0-3) = (x+1)/(-3) m(AC)·m(BC) = -1 (6-x)/4·(x+1)/(-3) = -1 (6-x)(x+1) = 12 -x²+5x-6 = 0 x=2 או x=3​

duvdevanim

New member
שאלה בקשר לדרך..

הנוסא של השיפוע זה : y2-y1/x2-x1 לא? כי לא זה יוצא הפוך מאשר לך כלומר לדוגמא השיפוע של bc יוצר לי -3/x+1

duvdevanim

New member
הסתבכתי בכלל , אתה יכול אולי לרשום

לי את הדרך לא דרך הפורום כלומר אולי בתמונה, כי בפורום זה מתהפך ונהייה בלאגן

תשובה ../images/Emo107.gif

זה לא משנה מי פחות מי אתה מחליט להחסיר. והעיקר שתהיה עיקבי גם בשיעורי ה x וגם בשיעורי ה y . לדוגמה את השיפוע של BC ניתן לרשום בשתי דרכים :
m = [x-(-1)/(0-3) = (x+1)/(-3) או m = (-1-x)/(3-0) = (-1-x)/3​
שתי התוצאות שקיבלנו זהות ! (כפול מונה ומכנה של אחת מהן במינוס אחד ותקבל את התוצאה השנייה...)

duvdevanim

New member
אני ירשום את הדרך איך שהבנתי

על דף ואני יסרוק.. עוד 5 דקות

duvdevanim

New member
איפה טעיתי?

איפה טעיתי? נראה לי שאני מבין למה אני טועה בשאלה הזאת כי אני לא מבין מה לעשות עם ה מינוס 1 שאתה משווה את המשוואה לו...

duvdevanim

New member
שמתי לב..

שאתה משתמש בשביל שיפוע בנוסחא: m=x1-x2/y1-y2 ואני משתמש ב y2-y1/x2-x1 זה משנה? הנוסחא שלי בכלל נכונה (נראה לי שכן כי תרגילים אחרים יוצאים לי איתה..)

הסבר הטעות שלך ../images/Emo107.gif

הטעות שלך איננה קשורה למינוס, אלא למשמעות של כפל שבין שני שברים. כאשר מחברים (או מחסרים) שני שברים באמת עושים מכנה משותף כפי שניסית לעשות. אבל כאשר כופלים שני שברים לא עושים מכנה משותף ! ההפך - זה הכי כיף !
פשוט כופלים מונה כפול מונה ומכנה כפול מכנה ! ואז - עושים מכנה משותף. תסתכל על הפתרון שאני צירפתי ותראה איך זה מתבצע.

duvdevanim

New member
אוףףףףףףףף!!!!!

עשיתי שוב בדיוק כמו שאמרתה ובכל זאת אני נתקעה בסוף תראה...

עכשו ניגשת טוב ! ../images/Emo107.gif

אבל בוא נראה את השלב האחרון. כל עוד יש שברים בפתרון שלך, אתה לא יכול לבצע את נוסחת השורשים... כדי להיפטר מהשברים, עכשו עורכים מכנה משותף. המכנה המשותף הוא מה שרשום במכנה, כלומר 5x+6-x² . נכפול במכנה המשותף ונקבל :
-12 = -1(5x+6-x²)​
עכשו תנסה לסיים !

duvdevanim

New member
ok, אבל לכפול בבריבוע זה סתם

מסובך, הדרך שאתה הגעתה אליה היתה הרבה יותר קלה, למה אני לא הגעתי אל אותה תוצאה כמו שלך? (שלב אחד לפני הסוף) כי בסוף התוצאה זהה חחחח

למעלה