אנלוגיות

Tony Reyes

New member
אנלוגיות

הדיף:ריח פרסם:עלונים נגה:אור הדביק:חולה זרה:חול למה לא 4? שחקן:דמות אלים:כוח מסכיל:ידע קריין:מקרופון סתגלן:דעה למה לא 2? לעזאזל האנלוגיות האלה..

נוש20

New member
...

בשניהם התשובה היא 3? וכן גם לי מתחיל להמאס מהאנולוגיות האלו עד מתי !?@!?@# דצמבר 06:)

PinkyRaSta

New member
תשובה ../images/Emo210.gif

הדיף זה הפיץ ריח כמו שנגה זה הפיץ אור לגבי האנלוגיה ה2, אני לא יודעת :\

נוש20

New member
יש צדק בדבריך

יש לכם מושג אם כבר אני פה,(
) כמה צריך ציון גלם באנגלית כדי להתקבל למכללה..כל מכללה. כמו נגיד שבשביל להתקבל לאוניברסיטה צריך מינימום של ציון באנגלית כמה צריך למכללה..?

PinkyRaSta

New member
איך אתה יודע שזה 4 ../images/Emo210.gif

מבלי לדעת מזה סתגלן..? ולדעתי סתגלן זה מישהו שיש לו יכולת הסתגלות חחחח <?> ולי נר5אה דווקא שזה 1..

טוב, אינטואיטיבית:

אין לי מילון בהשג יד, אז אלך לפי האינטואיציה: הדיף:ריח להדיף אפשק רק ריח, ז"א שהדיף זאת פעולה יחודית להפצת ריח ועכשיו בשיטת האלמינציה, פרסום היא לא פעולה יחודית להפצת עלונים הדביק לא פעולה יחודית להפצת חולה זרה גם לא פעולה יחודית להפצת חול (אמנם יש ביטוי "זרה חול בעיני בלה בלה", אבל לזרות אפשר עוד הרבה דברים, כמו מלח לדוגמא...) ונגה זאת כן זה פעולה יחודית להפצת אור האנלוגיה השניה זה משכיל:ידע, כן? אז ככה: שחקן מאמץ לפרק זמן מסוים דמות כלשהי למטרה מסוימת (כגון הסרטה) משכיל הוא לא מישהו שמאמץ ידע כלשהו למטרה מסוימת (משכיל הוא מישהו שיש לו הרבה ידע..) וסתגלן הוא מישהו שמאמץ\דוגל בדעה כלשהי לפרק זמן מסוים ולמטרה מסוימת

Tony Reyes

New member
סתגלן=מסתגל בקלות לסביבה

לדעתי הקשר בין המילים מאד רופף באנלוגיה הזאת..

Tony Reyes

New member
עוד אחת

אוטובוס:אופנוע ספסל:כסא אורלוגין:שעון-יד משקפיים:מונוקל שיחה:הרהור

PinkyRaSta

New member
נראלי הכי מתאים זה ../images/Emo210.gif

1. וזה בטוח לא 4. וכל השאר הם בעצם אותו דבר רק בקטן יותר, ואופנוע זה לא אוטובוס קטן. אלא אלו 2 חפצים מאותה משפחה המשמשים לאותה פעולה, רק שמספר האנשים שיכולים לבצע פעולה זו משתנה. באוטובוס יכולים ליסוע כמה אנשים וכך גם על ספסל- יכולים לשבת כמה אנשים, וכיסא/ אופנוע מיועדים בדרך כלל לאדם 1 בלבד. אבל מצד 2 גם 2 יכול להתאים.

וקצת יותר דיוק להגדרה

אוטובוס הנו כלי ציבורי המשמש להסעת הרבה אנשים, ואופנוע הוא כלי פרטי המשמש בעיקר את הבעלים ספסל הוא כלי ציבורי המשמש מספר אנשים (4-5), וכסא הוא כלי פרטי המשמש אדם אחד

hecq

New member
גם 3

מונוקל זה משקפיים בעלי עדשה אחת, משקפיים לעין אחת בלבד.

למעלה