אנלוגיות

shalt5

New member
../images/Emo45.gif ולא רק זה:

מגבית מבטאת (או כוללת) אוסף/מגוון של תרומות סקר כולל (מבטא) אוסף/מגוון של דעות
 

NFish

New member
תשובות

משפטי הקישור: 1. ב-א' מבקשים את ב'. במגבית מבקשים תרומה. ולכן התשובה היא 3. בסקר מבקשים דעה. 2. א' הוא חלק מב', ויותר מכך - א' מאפיין את ב'. מקצב מאפיין מוזיקה. ולכן התשובה היא 2. מרקם מאפיין חומר.
 

Pearle River

New member
בתור מוזיקאי, הרשו לי:

המקצב קובע את אופי המנגינה. המרקם קובע את אופי החומר. נראה לי זה יותר מדוייק מכל מה שראיתי עד כה. . .
 

shalt5

New member
כמוזיקאי חובב ומהנדס לעתיד:

מקצב לא ממש קובע את אופי המנגינה (אפשר לכתוב יצירה קלאסית על מקצב היפ הופ, למשל), ומרקם לבטח לא קובע את אופי החומר. מרקם הוא הטקסטורה של שטח הפנים של החומר ותו לא... אני גם לא בטוח לגבי האנלוגיה, אבל מה שנראה לי זה: מקצב "תוחם" את המנגינה כמו שמסגרת עושה לתמונה
 

Pearle River

New member
הלו הלו !!!

נתחיל מהתשובה שלך: מקצב, אם כבר הולכים בדרך שלך, "תוחם" (והמרכאות במקום) את המנגינה באופן מוחשי. מסגכרת תוחמת את התמונה באופן פיזי. אין מצב לאנלוגיה ... אני קצת אגלוש מנושא הפסיכומטרי ... תראה: "אפשר לכתוב יצירה קלאסית כל מקצב היפ הופ" - מאיפה הקרצת את זה ?! בתור חובב מוזיקה תרחיב קצת אופקים לפני שאתה מתקן לשגיאה. יצירה קלאסית ומוסיקת היפ הופ הם ניגודים ! מוזיקה קלאסית לא ידעה מה זה היפ הופ ולא תדע לעולם, כי אי אפשר לכתוב מוזיקה קלאסית על מקצב היפ הופ ! תקרא קצת חומר, השוואאות בין מוזיקה קלאסית למודרנית, שורשי ההיפ הופ ושורשי המוזיקה הקלאסית, ומה ההבדל העצום בין מוזיקה קלאסית לז'אנרים אחרים כמו ז'אז ורוק. המקצב הוא בידיוק מה שנותן למנגינה את כל האופי, אם היה תהיה איטית, שקטה Piano, חזקה - פורטה ! קרישנדה ! רגועה ... טנגו ... המקצב הוא בידיוק מה שמבדיל בין כל סגנונות המוזיקה, כנ"ל לשירה ולריקוד. ללא מקצב - אין כלום ! פשוט כלום. המקצב הוא בידיוק מה שנותן את האופי של היצירה; בעזרת שינוי המקצב אפשר להפוך את היצירה הכי מלנכולית ליצירה קלילה וקופצנית. ומהמוזיקה אל תחום שאני קצת יותר חלש בו: מרקם, אתה אמרת בעצמך, הוא הטקסטורה של שטח הפנים של החומר ... כיוון שבפסיכומטרי הם לא מצפים למושגים ארכיטקטורים, נעבור למושג המילוני: מרקם - טקסטורה, מבנה, צורה, תצורה, סטרוקטורה, מבנה האריג, אופן היערכות החלקים בחומר. אוקי ... אם מבנה/טקסטורה/צורה/תצורה לא מהווים אחד המרכיבים העיקריים של אופי החומר, אז מה כן? בתור אחד עם ידע נחמד בכימיה אני יכול להגיד לך שצורה היא מרכיב מאוד חשוב של חומר. יום טוב.
 
..

לקחתי ת'שאלה הזו ברצינות כי ראיתי יותר מידי אנשים שמתלבטים. אז ככה.. כל ההגדרות נחמדות ודיי נכונות אבל.. ביקשתי מאיש מוזיקה שמבין יותר טוב ממני בלי קשר לפסיכו' להסביר לי מה הקשר בין מקצב למנגינה... תשובתו הייתה : המקצב מכתיב למנגינה את המסגרת שלה... לפי זה היא מנוגנת... ואסור לה לצאת מהמקצב שיש לה לפי ההגדרה הזו, התשובה היא אכן מסגרת:תמונה מי ששאל מוזמן בחום להגיד לנו מה התשובה הנכונה כדי שנירגע כאן כולנו עם הדיונים על מקצבים ומוזיקה..
 

Pearle River

New member
אבל לא הגיוני ?@$!%!%)!*

כי תראי ... האחד זה במובן המופשט (מקצב זה לא משהו מוחשי), והאחר זה במובן המוחשי (מסגרת). גם אני מבין במוזיקה אוף :(
 

tuluse

New member
אוווף, איזו הסתבכות!

ככה... אני לא יודעת את מקצב קובע את אופי המוזיקה. מה שבטוח זה שמקצב הוא חלק מהמאפיינים של המוזיקה. ובאותו אופן - מרקם הוא חלק מהמאפיינים של החומר. כדי לחדד: מוזיקה יכולה להיות בסגנון ג'אז, בקצב מהיר, בסולם זה או אחר ומנוגנת עם כלי הקשה בלבד (סתם דוגמא הזויה, אבל פשוט לצורך הרעיון). מה זה אומר? שיש למוזיקה הזו כל מיני מאפיינים, שאחד מהם הוא המקצב. באותו אופן - חומר הוא בעל מרקם נוזלי אך עם גושים קטנים,בצבע ירוק זוהר והוא בעל מוליכות טובה. גם פה, המרקם הוא רק מאפיין אחד מתוך כמה. לכן, לדעתי, זו התשובה לאנלוגיה.
 
למעלה