אנלוגיה

eyeball

New member
אנלוגיה

היי חבר'ה אנלוגיה מעצבנת שניתקלתי בה: לחייג:חוגה 1.לכפתר:כפתורים 2:לנעול:נעליים 3.לכבס:כבסים 4.לגרוב:גרביים למישהו יש רעיון ???

ניסיון

לחייג = לבצע פעולה בעזרת שימוש בחוגה. כמו ש: לכפתר = לבצע פעולה בעזרת כפתורים B הוא כלי עזר כדי לבצע את A. שאר האנלוגיות מתייחסות לפעולה שמתבצעת על פריט מסויים ולא בעזרתו. מה התשובה הנכונה?

000שירה000

New member
היי...תגיד...

נסגר משהו עם המיונים להדרכה?? האם בקרוב גם אתה תיהיה מומחה בפורום?? העם דורש פרטים!!! (אם כבר כתבת על זה משהו ופספסתי קבל את התנצלותי הכנה....)

UrbanDK

New member
|לא מאמין שמישהו זוכר| ../images/Emo140.gif

לחמן - נכשלתי בשלב הראשון. קידום - נכשלתי בשלב השני. תיכון ת"א - ויתרתי, לא מתאים כרגע. כרגע ירדתי מהעניין, אני עובר... אמ... תקופה קשה. אבל נחמד שמישהו זוכר.

000שירה000

New member
למה לוותר?

אולי כשתגמר התקופה ה"...אמממ...קשה..." אז תנסה שוב? יש עוד הרבה מכונים (אנקורי...היי קיו...ולמה ויתרת כרגע על תיכון ת"א??) בהצלחה בכל אופן בכל מה שתבחר לעשות!!!

UrbanDK

New member
ויתרתי כי כרגע אני לא מסוגל לעבוד,

וגם בגלל ששתי דחיות זה לא קצת. כשאני אהיה במצב טוב יותר, מבוגר יותר (עוד לא בן 20) ועם יותר נסיון - אני בהחלט אנסה שוב. קבלי
|ענק| בחזרה.

TRIPLEfnH

New member
1

אתה מחייג (את המספר) בטלפון באמצעות החוגה כמו שאתה מכפתר (את החולצה) באמצעות הכפתורים.

eyeball

New member
גם אני חשבתי כך...

אבל התשובה הנכונה (אמורה להיות בכל אופן) היא לנעול:נעליים ואני מצטט את ההסבר (הספר של אנקורי): "א' היא פעולה לא ייחודית הנעשית על ידי ב'". נראה לי הסבר ממש עלוב. תשובה 1 נראית הרבה יותר הגיונית מאשר התשובה הדחוקה שלהם.

TRIPLEfnH

New member
תראה.

דבר אחד למדתי מכל הספרים האלו ומ 3 פסיכויים. אם אתה רואה אנלוגיה עם הסבר כל כך מטומטם תהיה בטוח שהיא או שום דבר כמוה לא תופי בפסיכו. אנלוגיה של מתחת ומהצד ומהאמצע אפשר למצוא בין כל זוג מילים.

eyeball

New member
TRIPLEfnH

3 פסיכומטרים ? איך הספקת ? והשאלה היותר גדולה -איך היה לך כח ללמוד ולחזור שוב על כל החומר כדי לרענן אותו (אם עשית את זה בתקופות הצינון של המתנה חצי שנה בין בחינה לבחינה אז בכלל...) ??? בטח משגע ,לא ??

TRIPLEfnH

New member
אז ככה:

פסיכו ראשון שנה שעברה באפריל עשיתי עם קורס, למה ? כי כולם עושים קורס וגם קיבלתי אותו בחינם. היה קורס מעפן (זיו כספי), גם ככה אני לא טיפוס שמסוגל ללמוד בקבוצה ובכלל אני גם לא משתמש בשום שיטה מיוחדת אלא פותר "לבד", אבל הקורס היה באמת מעפן (ככה אמרו גם שאר המשתתפים), בלה בלה בלה, הוצאתי 642. ניגשתי שוב באוקטובר ולא שיפרתי ביותר מידי 665, בתכלס הציונים בכמותי ואנגלית נשארו דיי אותו הדבר ( 140 ככה ) אבל המילולי היה הבעייה הגדולה עם 110 ככה. ואז סוף סוף אחרי שני כשלונות הגעתי לתובנה שצריך ללמוד (ורצוי גם ללמוד מה שאתה חלש בו ולא לפתור שוב מלא תרגילים באנגלית ומתמטיקה ולהרגיש גבר שאתה כמעט לא טועה), מה לעשות ? ככה זה שאתה עצלן, גם בגרויות לא עשיתי בתיכון אלא רק לפני שנתיים והציונים בהתאם וזה למה אני צריך פסיכו כל כך גבוה, ANYWAY, פסיכו אחרון באפריל, הפעם למדתי את המילון (את כל 3 אלף המילים שלא הכרתי קודם !!) והוצאתי ציון חביב, 723, עדיין המילולי היה החלק שהוריד לי הכי הרבה עם 132 לעומת 141 כמותי ו 150 אנגלית אבל היה שיפור דיי עצבני. איך יש לי כח ? האמת ? ממש אין לי, להוציא את המילון בעברית שבאמת שיננתי אותו לא למדתי שום טריק או WHATEVER אלא רק עשיתי תרגולים. שזה לא גזל ממני יותר משעה -שעתיים (שעתיים וחצי אם ה אוגדן) ביום ולא יותר מחודש לפני הפסיכו. לא יודע, כל אחד מה שעובד לו... בדיעבד, כן היה עדיף ללמוד מלכת התחילה את המילון ולחסוך לפחות שני פסיכויים, שנה ו 900 שקל אבל מה לעשות... זה כמו בקיק בוקס שאתה צריך לשמור פנים אבל עד שאתה לא חוטף פיצוץ לראש אתה לא לומד. (או במילים אחרות אין חכם כעל הניסיון) הפסיכו שאני ניגש עכשיו הוא לא יותר מסתם לראות אם אני אצליח לשפר עוד קצת כשאין לחץ בכלל ושהמשכתי לשפר את אוצר המילים שלי (שנכון לעכשיו זו ההכנה היחידה שעשיתי לפסיכו הקרוב). בעיקרון כבר התקבלתי לאפשרות השנייה שלי באונ' ת"א ולראשונה אוכל גם להתקבל עם שיפור 5 יח' מתמטיקה. מסקנה: תלמד, תלמד את מה שאתה חלש בו ותלמד בזמן. בהצלחה

dolzinea

New member
כמותי זאת הבעיה אצלי.

זה ממש לא רע לשפר לציון כזה ועוד מלמידה עצמאית. אבל לפי דעתי ללמוד חזק מיולולי הרבה יותר קל מלתרגל כמותי, ששם הבעיה של רוב האנשים שאני מכירה.

TRIPLEfnH

New member
מסכים.

כמותי הרבה יותר קשה לשפר כי צריך בעיקר להבין (מה שבמילולי פחות משמעותי בחלק נכבד מן התרגילים). למזלי הכמותי והאנגלית לא היוו בעיה אצלי, לעומת המילולי שהוריד לי פי 2 מהכמותי והאנגלית גם יחד. כמו שאמרתי, אחרי שני כשלונות הגעתי לתובנה שכדאי לעבוד על הצד החלש.

lernery

New member
צודק לגמרי

אני חושב שהטעות היא של אנקורי. יכול להיות שהתחלף להם (1) ב(3) ויכול להיות עוד כל מיני דברים.

centuri

New member
אותה גברת בשינוי אדרת

חוגה משמשת לחייג כמו ש כפתורים משמשים לכפתר אולם נעליים אינם משמשים לינעול כבסים אינם משמשים לכבס גרביים אינם משמשים לגרוב אלא גרביים נועדו להיגרב

למעלה