אנלוגיה מה 17/10

veiga

New member
אנלוגיה מה 17/10

חיכיתי שמישהו יעלה אותה אבל אף אחד לא עשה זאת. אני זוכרת רק את שתי התשובות שהתלבטתי ביניהן ואני ממש אשמח אם תעזרו לי: ספריה:דף (1) משתלה:עלה (2) מאפיה:בצק אני אודה לכם אם תוכלו לנמק ולפרט כי אלו שני מסיחים מאוד קרובים. תודה אנשים:)

רויטל16

New member
גם אני התלבטתי בשאלה הזו

אני חושבת שבחרתי בסוף במאפיה ובצק. למרות שעכשיו כשאני חושבת על זה יכול להיות שמשתלה ועלה יותר מתאים.. אין לי מושג..

Tony Reyes

New member
יכול להיות

תשובה 1? B היחידה וייחודית הכי קטנה בקבוצה A ..

פרגול

New member
לדעתי זה..

"מאפיה : בצק" כי בצק זה מרכיב יסוד לעומת "משתלה : עלה" שבה עלה הוא לא מרכיב יסוד (צמח מורכב מעוד מרכיבים כדוגמת שורשים וכו')

ליטן א

New member
הייתי הולך על

תשובה 1. בתוך הספרייה יש הרבה ספרים, שבהם יש הרבה דפים בתוך המשתלה יש הרבה צמחים, שבהם יש הרבה עלים

itsish

New member
לדעתי תשובה 1

משתלה:עלה ואני בטוח ב99%. קו החשיבה שלי הוא כזה בספריה יש ספרים ובספרים יש דפים. כפי שבמשתלה יש עציצים ולעציצים יש עלים. לעומת זאת אם נלך על מאפיה בצק, אז במאפיה יש לחמניות (נניח) ובלחמניות יש בצק (?!) לא ממש מסתדר...

תשובה

אם בצק היה משהו שהיה בתוך לחם לדוגמא אז זאת הייתה התשובה.. אבל עלה הוא חלק מהצמח שנמצא במשתלה כמו שדף הוא חלק מהספר שנמצא בספריה. (וגם לספר יש עוד מרכיבים כמו כריכה וכו').

2btb

New member
ממממ

ספריה היא מכילה הרבה ספרים, שכל אחד מהם מכיל הרבה דפים. משמע: A מכיל הרבה X, שכל אחד ממנו מכיל הרבה B. נציב תשובה 1: ספריה מכילה הרבה X, שכל אחד ממנו מכיל הרבה דפים (אפשר בהחלט להציב X=ספרים. נציב תשובה 2: מאפיה מכילה הרבה X, שכל אחד ממנו מכיל הרבה בצק. לפי המשפט מגדיר יחס, אנו רואים שהפדים הן היחידות החזורות הרבות המרכיבות את הספר. ניתן לומר שהעלה היא יחידה חוזרת שהרבה ממנה מרכיבים את הצמח (או העציץ...), אבל לא ניתן להגיד שלחמניה מורכבת מהרבה "בצקים".

פרגול

New member
"נמלכתי בדעתי"

יש כאן הבדל בין "עלה" שזה יחידה ספירה (חמישה עלים) ל-"בצק" שזה יחידה מדידה (חמישה ק"ג בצק). מכיוון שהאנלוגיה המקורית היא "דפים" - שהם יחידה ספירה, אז התשובה הנכונה היא "משתלה:עלים". מש"ל

לדעתי

התשובה המתאימה יותר היא תשובה מ"ס 1, משתלה : עלה. לא אחזור על המשפטים שהוזכרו כאן, רק אוסיף ש- א. יש הקוראים לאנלוגיות מסוג זה "אנלוגיה של קשר עקיף". יש לנו כאן עיניין עם חוליה מקשרת: ספריה - ספר - דף משתלה - צמח - עלה מאפיה - מאפה - בצק אין הרבה אנלוגיות מסוג זה, אולי משום שבמרכז הארצי הגיעו למסקנה שזה לא מעלה את דרגת הקושי של האנלוגיה ( וקצת קשה לכתוב אנלוגיות ממש קשות ) ב. בכדי לחדד את ההבדל: אם המלים בשאלה היו ספריה : נייר, הייתי 'הולך' על תשובה מ"ס 2. ג. בנוסף לעיניין היחידות המרכיבות משהו, שמישהו כבר העלה כאן, יש גם את נושא היצירה: במאפיה יוצרים את המאפים. בספריה ובמשתלה המהות היא קצת שונה, יותר מציגים לבחירתנו מאשר יוצרים את הספרים/ צמחים. ברור שבמשתלה ניתן לזרוע זרעים, לגדל צמחים ואז למוכרם, אך חישבו על המהות/ תפקיד עיקריים של המשתלה, להבדיל, למשל, מחממה. זאת רק תוספת קטנה.

למעלה