אני.

אני.

טוב. הנה משהו שכתבתי על עצמי. אני פשוט לא מצליח למצוא מקום אחר לפנות אליו. עם משהו שכתבתי פוגע במישהו או 'לא מספיק פוליטיקליקורקט' כמו שראיתי שמפריע פה לכמה- סליחה מראש אבל זה מה שעובר עלי ואני לא יכול לשמור את זה בבטן יותר. היה משהו מוזר בנשיקה הראשונה שלי. אפשר להגיד שזה היה אונס בהסכמה שכזה. באותו זמן היה ברור לי שאני צריך לנשק אותה בחזרה- זה מה שעושים הרי. בדיעבד אני יודע שלא באמת רציתי את זה. התחלתי לפקפק בעצמי באמת בשנה שעברה: התחלתי לחשוב שאני לא מתעניין בנשים מבחינה מינית אז, כמו שאומרים, ניסיתי את הצד השני- שהגעיל אותי באותה מידה. באותו זמן נכנסתי לדכאון שכרגע אני עוד מנסה לצאת ממנו. ובאמת עד לפני חודש-חודשיים האשמתי את הדכאון בחוסר החיפוש הזה שלכולם יש סביבי אחר אובייקטים מיניים וחוויות כאלו ואחרות. לא רק שלא העלתי על דעתי, אפילו לא ידעתי שקיים מונח כזה 'א- מניות'. כן כן תקראו לי תמים אבל בכתה י' הייתי בטוח שאנשים צוחקים איתי כשהם מתגאים בזה שהם רואים פורנו. הייתי בטוח שכמוני, גם כל שאר האנשים סביבי, הבינו שזה מגעיל בפעמים הראשונות שהם התעניינו בזה. איפה שהו שם בסוף כתה י' הבנתי שהם רציניים לגמרי וזה אפילו חריג שאני לא מיני ובוטה כמו כל השאר. היו ימים שלא יכולתי להסתכל לאנשים בעיניים כי ידעתי שבסוף השבוע הם נכנסו לאתרים כאלו ואחרים. ושוב אני חוזר- האשמתי את הדיכאון שלי בהכל. עד שיום אחד לימדו אותנו על סוריאליזם ובעקיפין על פרויד ועל תורת הדחף. הייתי די פסיבי בשיעור ולא הראתי עניין מיוחד- שיעור רגיל לחלוטין. "תורת הדחף של פרויד אומרת שבעצם כל דבר שהאדם עושה מונע על ידי דחף נסתר שלו למין, לסקס" ואז מישהי הצביע ואמרה: "אתה יודע, יש אנשים שמגדירים את עצמם כ'א-מיניים', זאת אומרת שהם לא נמשכים לאף אחד מהמינים... איך פרויד היה מתמודד עם זה?" והמורה השיב: "אז... פרויד היה אומר שהם חיים את כל החיים שלהם בהדחקה." ואז, רק אז, נפל לי האסימון. כל המעגלים נסגרו לי והבנתי סוף סוף למה כל כך שנאתי את מה שהייתי אמור, על פי החברה, לאהוב. בהפסקה הבאה לקחתי את המחשב שלי וכתבתי "א-מיניים" בגוגל. אני לא יודע מה חשבתי שאני אמצא אבל האקט עצמו של החיפוש הרגיע אותי. מצאתי כל מני סרטונים בעברית ובאנגלית כל מני מאמרים וכתבות וכמובן את הפורום הזה. עכשיו אני פחות או יותר מבין את המושג למרות שאני לא יכול להכיל את כל החוויות והסיפורים שנחשפתי אליהם. אני לא מרגיש בנוח בשום צורה לדבר על ההרגשות והתחושות שלי בתור א-מיני עם אף אחד שאני מכיר. המילה "נידוי" היא אולי המילה שנמצאת מאחורי הפחד הזה לדבר עם ההורים, החברים ואפילו לכתוב באיזה בלוג עם קוראים אנונימים. שמתי לב שאין כמעט שיחות בחיי היוםיום שלי שאין בהם מניות כלשהי. הפחד שלי להתוודות נובע מההרגשה שברגע שאני אגיד "זה לא מעניין אותי" אנשים לא ידברו איתי, אחרי הכל לא יהיה להם על מה (בכדורגל אני לא מתעניין ולא באפליקציות באייפון). זה הפך אותי לאדם בוטה מאד. כדי לכפות על תחושת הזרות והניקור הזו מהחברה אני פשוט מדבר ומתנהג באופן מוגזם ולפעמים אפילו באופן מוגזם מדי. במסגרת התהליכים שאני עובר אני לומד להשלים עם היותי שונה ובכך לשנות את ההתנהגות שלי (חבל שזה קורה עם פסיכולוגית ולא בכוחות עצמי אבל זה מה יש). אנשים סביבי לא יכולים לדמיין אותי אפילו בתור א-מיני וזאת, אני חייב להודות, אשמתי. בסופו של דבר כשאני כן אתחיל לדבר אנשים פשוט מאד יצחקו עלי, ובצדק, "איך ילד בן 16 מרשה לעצמו להגדיר ככה הגדרות בלי אפילו לנסות להנות ממשהו שכל כך עושה טוב לאנשים, שיש אנשים שמכורים לו?!" (-מחשבה שעוברת לי כל יומיים שלושה בערך). איזה מן בן נוער לא נהנה ממניות?! מאד הייתי שמח אם לא היה לי אכפת מתגובות של אנשים אבל אני מרגיש שאני מספיק בודד גם ככה ואם 'לשחק אותה' או 'לנסות להיות מישהו אחר' זה מה שיאפשר לי להתבטא בארוחת שישי עם המשפחה/ ללכת בגאווה לעבודה שלי/ למדוד בגדים בחנות/ ללמוד הסטוריה ואזרחות ואומנות ולדבר בשיעור חינוך אז מה לעשות... אני מעדיף להשתיק את הקול הקטן בראש שלי שצועק "תהייה עצמך". אני מעדיף את זה כי בעולם שאני חי בו אני מרגיש חסר קול בלי לדבר על דברים שבאופן אישי מאד דוחים אותי. בנוסף לכל מה שכתבתי אני מתחיל לפתח מערכת יחסים א-מינית עם מישהי שבאמת חשובה לי. הדבר שהכי מפחיד אותי בקשר שלנו זה שהיא תחפש את "השלב הבא"- כידוע בגיל המחורבן הזה (אני לא מכיר גילאים אחרים) מערכות יחסים נמדדות על פי 'מה שעשינו' ולא על פי מה שאנחנו מרגישים. כפי שאמרתי אני מפחד לדבר איתה על זה בעיקר כי אני חושב שהיא לא תקח אותי ברצינות יותר, וזה יפגע בי מאד כי היא חשובה לי. אני פשוט מקווה לטוב ונשאר בתחום של לדבר שעות להחזיק ידיים ולרקוד. אני דואג שזה לא יספיק לה וזה יציב אותי בסיטואציות לא נעימות. (דברים שקרו לי בעבר: "אם אתה אוהב אותי למה אתה לא מראה לי?" "נו כולם כבר עושים את זה בשלב הזה..." וכו וכו.) אני יודע שהדבר הנכון זה פשוט להתחיל לדבר אבל זה כל כך מפחיד אותי. הדבר הכי משמעותי שהצלחתי לעשות זה לכתוב את נקודת המבט שלי באיזה פורום עם אנשים שאני לא מכיר ואני לא יודע מה תהייה התגובה שלהם למה שכתבתי. (ואם מישהו בכלל יקרא את כל המגילה הזאת שכתבתי פה על עצמי)

niwo

New member
ישנן כמה נקודות שדומות מאוד למה שאני עברתי

*ההודעה שלי נמחקה באמצע אז אני כותב אותה מחדש* בכיתה ט' המחנכת שלנו תמיד נהגה לציין שלא ניתן לקיים מערכת יחסים ללא 'אהבה' וללא 'מין'. זה, א'- הביך אותי שהיא העלתה נושאים כאלו, וב'- הכעיסה אותי הקביעה שלה שכך מערכות יחסים עובדות. כי לא רציתי להסכים עם זה. בשיחות עם תלמידים אחרים תמיד נדהמתי לגלות עד כמה הם כן מעוניינים ביחסי מין, ועד כמה זוהי כן מטרה עבורם. תמיד הרגשתי שאני שונה בקטע הזה. ותמיד תהיתי, מה יש בזה בכלל? בכיתה יב' המורה לספרות לימדה בנושא השירה על ביאליק. היא ציינה שביאליק כתב שיר שבו הוא מבכה את מה שהוא 'עשה' ביום האתמול. היא העירה, בכדרך אגב, שהיא לא מבינה למה הוא עצוב בגלל זה. הרי אם הוא אהב את מי שהוא פגש, למה הוא בוכה על זה? מכיוון שהיו מעט תלמידים באותו שיעור, העזתי ופלטתי- "אבל למה לא?". המורה לא בדיוק הבינה אותי, ומה רציתי להגיד, אבל לא התכוונתי להמשיך לדבר על זה. מה שרציתי להגיד הוא שאני יכול להבין איך הוא הרגיש. אני יכול לדמיין שהוא לא מאמין שהוא 'עשה' את זה, שהוא מרגיש גועל, שהוא לא באמת רצה את זה. הרגשתי אובד עצות. ברור שאני לא צריך לציין איך היו התלמידים מסביבי. היה נמאס לי מזה, למשל, שהחבר שלידי לשולחן ועוד ידידה לספסל הלימודים היו מקשקשים ציורים סוטים על השולחן שלי. "אההה!!!! פשוט תמחקו את זה", תמיד צעקתי. אבל זהו, זה מקובל. זה מוזר לא לא לעשות סקס. אמורים לעשות את זה. זה מקובל בחברה. אבל, למה? למה? החברים שלי הם אילו שחשפו אותי לעולם האינטרנט והעולם הסוטה שנחבא (?) בתוכו. אני יכול לצחוק על זה. אני יכול להנות מקטעים מסויימים, למשל, אם זה בקומיקס או באנימה. אבל תכל'ס? לא. פשוט לא. אגב, אני לא חושב שהרבה מהאנשים באמת מעוניינים כ"כ בקיום יחסי מין כמו שמתארים את זה. אני חושב שזו פשוט מוסכמה חברתית שנוצרה נניח משנות ה-60, אני מניח (?). בנוגע לנשיקה הראשונה- גם לי אירע סיפור דומה. זה היה דוחה. מה גם, שהבחור פשוט חיזר אחריי באופן כפייתי ובאופן כובל, כך שהוא די דחק אותי לפינה. אני ממש שנאתי את הנשיקה הזאת. זו הייתה חוויה כ"כ טראומתית, שאני עדיין לא מתאושש ממנה. אני לא יודע איך לקרוא לנשיקה הזאת- נשיקה בכפייה? בניגוד אליך, אני לא התחלתי להתנהג באופן מוגזם, אבל אני כן שיניתי את ההתנהגות שלי. השינוי בהתנהגות נובע דווקא מסיבה אחרת והיא כי אני לא מעוניין שיתחילו איתי. אני קצת יותר בוטה (למשל, אני מדבר על סרטונים ביו-טיוב של הוצאת פרזיטים מגוף של בנ"א או שאני וחברים שלי יותר עוקצים אחד את השני (בלי לפגוע באחר, אבל עדיין, זה לא משהו שהייתי נוהג לעשות)). וכל זה, רק בשביל שלא יתאהבו בי. או שיגידו שאני ה'בת המושלמת'. אני שונא כשאומרים לי את זה. כרגע אני גם נמצא במעין......מערכת יחסית חברית עם עניין. גם אם אני יודע שלא יצא מזה שום דבר. אבל זה כבר סיפור לכשעצמו.

לנשיקה הזו קוראים תקיפה מינית. וזו דוגמא

מצויינת למה שנערים וגברים עושים מבלי להבין שהם כופים את עצמם. תחת הגדרת החיזור הלגיטימי... לא פלא שזה נחרט כטראומה וזה לבד אומר הכל.

דרוש שם

New member
קודם כל ברוך הבא

תראה, אני לא גדול ממך בהרבה (18 בעוד שבועיים) מה שכן, הרבה ממה שאתה מתאר, אני עברתי בעצמי כולל תחושות של דיכאון למנהין. ואז התחלתי לדבר על זה, ולהגיד מה אני חושב, ולכתוב כאן על עצמי, על חיי, על הא-מיניות שלי וכרגע אני אפילו בתהליכים של יציאה מסוימת, אני לא אגיד לך שלהיות א-מיני זה "שושנים פרחים ועוגות" אבל אני חושב שברגע שתתחיל לדבר על זה (אפילו כאן, בלי שנדע מי אתה ואיך קוראים לך) יהיה הדבר הנכון, אני יכול להגיד בוודאות שזה היה הדבר הנכון בשבילי... אם אתה צריך משהו שלח מסר. תמיד פה בשבילך

k500

Active member
מנהל
ברוך הבא לפורום

מה שאתה מתאר כאן זאת מציאות שכולנו מכירים לצערי, אלה הבעיות של החברה שאנו חיים בה, חברה שעדיין לא מכירה בנושא הא-מיניות ולא הטמיעה את העניין בצורה מספקת. בינתיים, אנחנו סובלים בצורה זו או אחרת. אני לא בא לייאש, חלילה, אלא לציין שאתה לא לבד מול רבים ולא הראשון והיחיד שעובר את מה שאתה עובר. תוכל להתנחם בזה שאתה יודע מהי א-מיניות ונחשף לחומר קריאה קיים, לאנשים אחרים שיכולים לדבר איתך ולהבין אותך כאן בפורום ועוד. מערכת החינוך שאתה נמצא בה, לא מצטיינת בסובלנות כלפי מי שלא עושה את מה שכולם עושים, אבל, שים לב, לא חייבים לעשות מה שלא רוצים ואל תנסה לכפות על עצמך סיטואציות שאתה לא אוהב רק כדי לסמן וי ולהגיד "אני כמו כולם". אל תשכח שאתה לא נשאר עם חבריך לכיתה ובית הספר כל החיים, בקרוב תפרדו ולא תראה אותם. אומנם תעבור למערכות חברתיות אחרות, אבל שם תוכל לנווט אחרת. אם אתה לא רוצה התנסות מינית בשלב הזה ולא מרגיש צורך, אל תגיע לשם. כמו שאמרת, כולם נכנסים למיטה רק כדי "לאהוב" או "לעשות את זה" אבל אני מבטיח לך שאף אחד מהם לא יותר טוב ממך, לא באמת נהנה כמו שחושבים ולא בטוח שזה מה שישאיר להם טעם טוב. תתפלא לשמוע כמה מהחברים האלה לא אוהבים או היו מעדיפים סיטואציות אחרות ולא את מה שהם עשו או עושים, אלא שהעניין החברתי כאן גובר על האמת ולכן הם מוכנים להתפשר עם עצמם רק כדי להיראות טוב בעיניי אחרים. אולי הם לא יודו בזה עכשיו, אבל בעוד כמה שנים הם יצטרכו להתמודד עם זה. אתה יכול לאהוב אחרים גם בלי לשכב איתם וזה בסדר. אולי לא תמצא את הפרטנרים שלך היום או מחר, אולי זה ייקח זמן, אבל שווה לחיות עם עצמך טוב יותר מאשר להכנס לסיטואציות שאתה לא אוהב. תוכל לשתף אותנו כאן בפורום, לקרוא חומרים והתנסויות של אחרים גם, ייתכן שהדבר יעזור לך ויקל עליך עד כמה שניתן. בהצלחה

קודם כל ברוך הבא! 4U|

אני עונה רק עכשיו, כי רציתי לקרוא בנחת את המגילה ולענות בנחת ואני בימים קצת עמוסים.... היחס של החברה זה באמת אחד הדברים הכי מתסכלים בלהיות א-מיני. לצערי, רובינו מזדהים איתך וכל אחד והספור שלו.... אתה יכול להתנחם בעובדה שנחשפת לזה בגיל יחסית צעיר. אני גיליתי את זה רק אחרי גיל 30 ועבדתי את הסיוט הזה עד אז... הפורום הזה הוא בדיוק המקום לשתף בתחושות האלה. השיתוף מקל הרבה פעמים גם אם הוא לא משנה את המציאות עצמה. הוא משנה את ההרגשה הפנימית וזה מה שחשוב בעיקר. בנוסף, מתפתחות שיחות ומספרים חוויות ומקבלים עיצות של איך להגיב וכד' שגם יכולות לעזור. כתבת שאתה בטיפול - לפסיכולוגית שלך ספרת על הא-מיניות? אם כן, איך היא הגיבה? מקווה שהפורום הזה יקל עליך את הגילוי והחוויה בכלל. ורובנו גם מכירים אחד את השני מהמפגשים ולא רק ווירטואלית הפורום הזה הוא כמו אי של שפויות ללא הלחץ המיני שבחוץ. אז תרגיש חופשי להפוך לחלק מהפורום. זה לרוב עוזר.

למעלה