אני תכף משתגעת!!!

שוב את נכנסת למסקנות מיותרות..

אמרתי שהיא נפלה? נחבלה? התייבשה? אמרתי שהכל היה תקין ורגיל עד שזה קרה, אמרתי שמיד התקשרתי למוקד אחיות ושוחחתי עם האחות שבעצמה אמרה לי שבנתיים אין צורך לרוץ לרופא אלא לעקוב (וגם ציינתי זאת בפני חמותי). כשהחלטתי ללכת לרופא זה היה דווקא אחרי שהמצב השתפר קצת אך בכל זאת העדפתי ללכת כדי שיבדוק אותה. בעלי כן היה בדרך, בסוף הוא בכלל הגיע לפני גיסתי. ולכל המגיבות בכלל- לא רק לפרצלה. לא אמרתי שאני כועסת עליה. אמרתי שאני רק נטרפת מאיך שעושים בלאגן והיסטריה מכל דבר. כששוחחתי עם חמותי זה היה אחרי שהילדה כבר התעוררה משינה ולא היתה אפאטית יותר- וחמותי ידעה זאת. ובכל זאת עשתה את כל הבלאגן הזה. ידעתי גם שזה טיפשי להוציא את גיסתי מהים כי בעלי מתכוון להגיע הביתה וכי לגיסתי יש שעון משלה- כשהיא אומרת שהיא מיד מגיעה- זה אומר שהיא תגיע מתישהו במהלך ה 3-4 שעות הקרובות...אם בכלל, וזה כולל מקרי חרום.(ודרך אגב היא גרה מרחק של 7 דקות הליכה מאיתנו והים נמצא במרחק של 10 דקות נסיעה מביתי). בסוף בעלי הספיק לסיים את עניניו, להיתקע בפקקים הנוראיים ועוד הגיע הביתה לפני אחותו.- וזה היה ברור שכך יהיה. דרך אגב- חמותי אישה יחסית צעירה, בריאה, עם רשיון נהיגה ורכב צמוד שעובדת במקום עבודה שנמצא ברחוב הסמוך לביתנו. אם המצב היה כזה חמור והיא היתה כלכך בלחץ, היא היתה יכולה לצאת בו ברגע מהעבודה ולקחת אותנו לרופא ( כפי שבעצם בעלי ביקש ממנה מלכתחילה לעשות אבל היא בחרה להתקשר לגיסתי) ולפני שתתנפלו עלי... לא ביקשתי שהיא תצא באמצע העבודה. לא ביקשתי שתרוץ ותבוא, לא ציפיתי ממנה לכלום וגם לא היה צורך. מכל הבלאגן הזה רק רציתי שבעלי ישוב הביתה בשעה שעדיין יש קבלת קהל של הרופא ולא מאוחר יותר. ולחמותי רק סיפרתי על המצב כשהיא התקשרה לדרוש בשלומנו. סיפרתי לה כי אני לא אוהבת לשקר ולהסתיר- אבל אני כנראה כן אצטרך להתחיל לעשות זאת.

פרצלה

New member
אני לא אכנס איתך לויכוחים

ילד אפאתי,מנומנם,ומקיא זה לא ילד שמאובחן ע"י אחות בטלפון. בואי לא נכנס לזה סתם.

אין צורך להתווכח

אני אמא שלה- אני האדם הכי קרוב אליה ושהכי מכיר אותה בעולם. ויש לי טיפה אינטיליגנציה והגיון בריא כדי לדעת מתי היא במצב שמצריך ריצה למיון ומתי אפשר "סתם" להתייעץ עם האחות לפני שמחליטים האם לרוץ למיון או לרופא או להישאר בבית.

פרצלה

New member
לפעמים אינטלגנציה גם בכמויות לא עוזרת

הילד שלי כשהיה קטנצ'יק התלונן על כאבי ראש. גם אני לא רצה לרופאים,אבל זו נראתה לי תלונה חריגה,רצתי איתו למוקד,האחות החביבה אמרה לי שאני אמאלה לחוצה שאין מה לדאוג שהכול,אבל הכל נורא נורא בסדר. חזרנו הביתה,למזלי כנראה שלמרות שאני אמאלה נורא לחוצה ועל כאב ראש לא רצים לרופא,החלטתי כן לרוץ לרופא ולא סתם אלא לחדר מיון ורק עם כאב ראש. 5 שעות אחרי שהכל היה נורא בסדר לדעת האחות היינו כבר אחרי דיקור מותני ודלקת קרום המוח......... רק כאב לילד הראש.

אבל זה הענין.

את אמא שלו ואת מכירה אותו הכי טוב מכולם. ולמרות שהתלונן רק על כאב ראש- היתה לך את התחושה האמהית והאינטיליגנציה להבין שמדובר על משהו מעבר לכך. ולכן אני לרוב סומכת על האינסטינקטים שלי. כאן במקרה שלי- האינסטינקט שלי והערכת המצב שלי- היתה שפשוט הילדה עייפה והיא מקיאה עקב איזשהו וירוס או קלקול קיבה או תגובה אלרגית לפרי שאכלה. אבל העדפתי להתייעץ עם אחות כדי לוודא שמה שאני חשה הוא אכן בכיוון הנכון ואין איזשהו ידע רפואי שחסר לי כדי להעריך את המצב. והאחות אכן טענה את מה שתארתי לעצמי...ובסופו של דבר בהחלט צדקנו ומדובר בוירוס שנעלם כמו שבא.

פרצלה

New member
זה לא תחושה,זו אחריות בסיסית

שאת יודעת שכאב ראש חזק אצל ילד עלול להיות משהו לא נעים,כשהילד שלך מראה סימנים חמורים מהסוג שאת תארת,אין מקום לתחושות בטן והרגשה פנימית. תינוק אפטי,מנומנם,ומקיא זה לא מקרה רגיל,זה לא מצב לתחושות בטן,אנחנו לא רופאות . תראי,בגדול אני חושבת כמוך,אני לא רוצה לרופא עם הילדים כמעט בכלל,לדעתי בחדר המתנה של רופא ילד יכול לצאת יותר חולה ממה שהוא הגיע אליו. אני משתדלתלהשתמש כמה שפחות בתרופות,ונזלת או קצת חום לא מקפיצים אותי אל הרופא. מה שאני רוצה להגיד לך זה פשוט,מה שאת תארת כמו שתארת ואולי פשוט הגזמת בתאור אז לנו זה נישמע יותר חריף,אבל איך שתאתרת את זה,זה לא מצב לשיקול דעת של אמא אלא מצב כן לראות רופא. יש מקרים שלא לוקחים אחריות אלא מעבירים אותהלאדם הנכון. אנחנו לא רופאות. אלא אם כן קצת ניסחפת עם התאור.. אבל אם התאור כמו שנתנת,אני בתור אמא מאוד לא לחוצה ומאוד לא בעד לרוץ לרופא,בטוחה שזה מקרה שכן צריךללכת.

למעלה