אני תכף משתגעת!!!

אני תכף משתגעת!!!

למה צריך לעשות בלאגן מכל דבר?? אני ובעלי שונים מחמותי ביחסינו לעניני בריאות-חולי ורופאים. אנחנו מהאנשיןם שלא רצים לרופא על כל פיפס וחמותי היא ההפך מאיתנו- רופאים זה אחד התחביבים שלה. אבל כשזה נוגע לילדים- היא משגעת לנו את השכל. הקטנה שלי לא מרגישה טוב מאחר הצהריים. בהתחלה קצת נלחצתי כי היה נראה שהיא אפאטית ומנומנמת אז שוחחתי עם אחות בקופ"ח והתייעצתי ועשיתי כל מה שהיא הנחתה לי לעשות. בסופו של דבר החלטנו שבנתיים אין צורך לגשת לרופא כי המצב השתפר ונראה כי הקטנה מרגישה טוב יותר. חמותי במקרה התקשרה אז סיפרתי לה שהקטנה קצת לא מרגישה טוב. מיד היא נכנסה לסרט והתחילה להיכנס ללחץ ולהטיף לי שחייב ללכת לרופא. הסברתי לה שמצב השתפר ובנתיים אין צורך ואם אראה התדרדרות אז אגש לרופא. ואחרי כרבע שעה. הקטנה שלי שוב הקיאה אז התקשרתי לבעלי וביקשתי ממנו שישוב הביתה כדי לקחת את הקטנה לרופא. הוא אמר שהוא חייב להתעכב מעט אבל ישתדל להזדרז. אחרי כ 2 דקות פתאום חמותי מתקשרת בלחץ ופוקדת עליי להלביש את הילדים ולהתארגן. להתקשר לרופא לקבוע תור כי גיסתי בדרך לקחת אותנו לרופא (הוציאו אותה מבילוי בים). חטפתי עצבים והתקשרתי לבעלי. אמרתי לו שאני לא מוכנה לסחוב את כולם וכל הבלאגן כדי ללכת לרופא ובכל מקרה אין לגיסתי סל-קל באוטו ואני לא נכנסת לאוטו בלי סל-קל (לחמותי אין בעיה עם זה). בעלי הבין ואמר שהוא יגיע בכל מקרה בהקדם הוא פשוט חשב שזה יהיה מהיר יותר אם גיסתי תגיע לפניו (דרך אגב המצב לא חמור כלכך כדי להיכנס ללחץ והיסטריה). אז התקשרתי חזרה לחמותי ואמרתי לה שתגיד לגיסתי שהיא יכולה להישאר בים אם בא לה. חמותי מיד התעצבנה ואמרה שחייב לקחת את הקטנה לרופא ורק אחרי שאמרתי לה שאין לי סלקל לא היה לה מה להשיב לי אבל בכל זאת התעקשה לטרטר את גיסתי להגיע לכאן. מצד אחד לא אכפת לי. תהיה לי עוד עזרה כאן- אבל כל הלחץ וההיסטריה והבלאגן....סתם בזבוז אנרגיה. אני לא כועסת על חמותי- יש לה רק כוונות טובות. אבל זה משגע אותי.

מה הלחץ ???

אם את לא לחוצה למה שהיא תהיה ? תקחי את הקטנה לרופא כשבעלך יגיע וזהו. ותסבירי לו שאין לו מה לשלוח את משפחתו אם לא ביקשת.

klasica

New member
טרומיל'ה רואים שעדיין אין לך ילדים יקירה../images/Emo9.gif

לא יודעת אם זה קשור

אבל נראה לי שהבעל עשה מזבוב פיל. זה נורמלי לדאוג, אבל להכניס את כולם ללחץ מיותר .......... הגבריר הנחמד שלה קצת הגזים שקרא לאמו מבלי לשאול את אשתו ולי ברור שלחמות כוונה טובה.

פרצלה

New member
טרומי

התיואר שלה הוא תאור מאוד מפחיד. ילד אפטי,מנומנם ומקיא זהלא לעשות מפיל זבוב זה יותר נכון להגיד לעשות זבוב מפיל,משמע,אילו תסמינים רציניים מאוד שחייבים להגיע איתם אל רופא מהר,להמעיט מערכם זה לחלוטין לא הגיוני

לא רופאה ולא מתמחה אבל

אם היא רגועה ואומרת לבעלה שיבוא ,אם הוא רוצה להלחיץ את האמא שלו אז שישאל את אשתו שנמצאת עם הילד מה המצב. אם הבעל החליט להזעיק את אמו בעייה שלו. האמא בסדר וכל הכבוד לה. היא לא באה בעצמה . היא באה כי ביקשו ממנה.

kalah

New member
טרומי- היא ביקשה מבעלה שיקדים.

הוא ראה כפי הנראה שהוא לא יכול להקדים ולכן ביקש מאחותו. ומצטרפת לדברי הקודמות- ילד אפאטי ומנומנם ומקיא- מפיחד מאד ומדאיג מאד. נכון- טיפטיפ היא זו שהייתה איתה והיא יודעת איך הילדה הייתה יותר טוב מכולנו אבל לדעתי בעלה נהג טוב מאד וכך גם משפחתו. הפעם.

יכול להיות שאי ההבנה היא בינה לבין בעלה.

שוב, החמה נהגה כמו שצריך. נראה לי שהבעל לא הבין מאשתו את המצב כפי שהוא.

בטח שמותר לו להילחץ. הענין הוא

שהוא בכלל לא נלחץ. להפך, הוא ניסה לשכנע אותי שזה מיותר ללכת לרופא כי המצב השתפר. הוא עוד יותר קשה ממני בקטע של לפנות לרופאים. אני זו שהכרחתי לקחת את הילדה לרופא.

גארוטה

New member
תראי איך הגעת לבד

למסקנה החכמה שאת בעצם לא כועסת על חמותך מפני שכוונותיה טובות, ובס"כ היא מנסה לעזור, וזה מה שחשוב לא? נכון, היא מלחיצה אבל לדעתי עדיף על חמות אפטית ששום דבר לא מעניין אותה חוץ מעצמה. ביתך בוודאי חטפה וירוס ותרגיש טוב בקרוב אבל תמיד טוב עם ילדים קטנים להיות בטוחים. החלמה מהירה.

kalah

New member
מאד מסכימה עם גארוטה. וסתם שאלה-

אולי קצת קטנונית אז סליחה מראש- איך את יכולה להיות בלי סלקל בבית? אם יש מקרה חירום או מה או שפתאום את צריכה לצאת איתה מהבית ולקחת מונית?

טיפיטלה'

מאוד קל לי להבין את חמותך במקרה הזה. מפני שספרת לה שהילדה אינה מרגישה טוב. היא לא נמצאת לידך ולכן כל הסרטים עולים לה בראש. אני פשוט חושבת על עצמי. כשבתי מתקשרת שאינה חשה בטוב אני נלחצת. כי אני לא לידה ואיני יודעת בדיוק מה קורה וכשלא נמצאים זה קשה יותר.אותו דבר שהבנים בצבא מתקשרים באותו עניין. יש הבדל אם מישהו לידך או רחוק מהעין. אבל, עם כל מה שכתבתי אם חמותך עושה מכל זבוב פיל אז אולי להבא אל תשתפי אותה. ואתן לך דוגמה ממחישה לעניין. הבן שלי נפל בפעילות מבצעית לפני שבוע ונפגע ברגל. עד שלא ראיתי אותו, מסכן, מזה נדנדתי לו. שילך לצילום, שיקחו אותו לבית חולים ואיך הצבא.. .ועוד ועוד ועוד. הוא חטף קריזה עלי. ראיתי אותו נרגעתי. אבל מי לא נרגעה ? חמותי. 6 פעמים בערך טלפון לשאול על הרגל.ולא עזר שהסברתי לה שהמצב ממש לא נורא. והנה עוד טלפון.....

נומלה

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד ענין הלחץ הוא סובייקטיבי

יש הרבה אנשים שכאשר משתפים אותם בבעיה מבינים שהשיתוף הוא לצרכי פעולה. כלומר אם טיפטיפ אומרת הילדה לא מרגישה טוב, החמות בעצם שומעת: אנ י צריכה עזרה". הרבה פעמים זו בעיה של גברים (את מספרת להם איך עבר עליך היום והם מתחילים ליעץ לך עצות לא מוזמנות). המסקנה המתבקשת היא: לספר לאחר שהכל נגמר. לספר כדי שהחמוןת לא תרגיש "בחוץ" אחרי שנגמר, כדי להמנע מהלחץ. ומהעזרה הלא רצויה. בנוסף, אינני יודעת בת כמה החמות המדוברת, אבל ככל שאנשים יותר מבוגרים הם נלחצים יותר במצבי אי ידיעה וצריך לקחת גם את זה בחשבון.

את מאוד צודקת

אני משתפת את חמותי (בת 80) ולעיתים מצטערת על כך, כי היא נלחצת וסוחפת אותי לעיתים בלחץ שלה.

אוסה

New member
טיפ טיפ יש לנו פה שני דברים

1. סבתא שבאמת דואגת לנכדה שלה והיא רוצה לעזור (אני מבינה שאינה מנוידת לכן שלחה את בתה) ועל כך כל הכבוד לה ולגיסתך שנרתמות לעזור. 2 הלחץ..... לפעמים ברגעים כאלו אנו נוהגים להלחץ ואולי זה טוב כי בבריאות של ילדינו אי אפשר לשחק. אנחנו יכולים להיות חולים , לא נבקר אצל הרופא ואולי הכל יסתדר. הילדים לא יכולים להגיד בדיוק מה מי ומו. אני מניחה שחמותי היתה נוהגת בדיוק כמוה - ולמה מניחה?? לפני כמה שבועות היתה לביתי אלרגיה לתרופה אמרתי לבעלי שאני נוסעת לרופא (הוא היה בעבודה) הרכב אצלי כמובן, תוך דקה הטלפון צלצל מעברו השני היתה חמותי שאמרה רדי למטה עוד 5 דקות ***(חמי) יקח אותכן לרופא. לא ראיתי בזה משהו שונה האכפתיות , האהבה והמסירות התעלתה על הלחץ.... מקווה שהילדה בסדר עכשיו החלמה מהירה (והיום אסור להזניח שום דבר)

klasica

New member
בתור סבתא מבינה את החמות הסבתא, אמא לבוגרים

שיגיע בסימן טוב ובמזל טוב להכנס למועדון הסבתות, תתחילי להבין את הדאגה לנכד או נכדה , את האיכפתיות, לא יודעת להסביר אבל כשאמרו לי שלהיות סבתא והאהבה והדאגה של סבתא היא לפעמים הרבה יותר מאשר לילדים לא האמנתי עד שזכיתי ואני אומרת זכיתי כי זאת באמת זכייה להקרא בתואר סבתא, כששומעים בטלפון, הלחץ הרבה יותר גדול. יש לי רק שאלה קטנה, אילו אמא שלך היתה עושה מה שחמותך בתום לב, בדאגה רבה, ובאהבה רבה לנכדתה היתה עושה גם היית משתגעת ומתלוננת ? ולמה בכלל צריך להשתגע? אילו היתה לך חמות שהיתה נשארת אדישה היה לך יותר טוב? באמת שלא מבינה את הקטע הזה, הרי לא חמותך הוציאה את גיסתך מהים , אלא נראה כאילו בעלך שלא יכול היה להגיע ביקש את עזרת אחותו, והיא ברוב טובה הסכימה , מראה שיש לך חמות וגיסה שנרתמות לעזרתך , ואת במקום לברך על כך מתלוננת.

פרצלה

New member
מצטרפת לדעה הכללית.

הסבתא דואגת וזה חיובי,טבעי הגיוני ולו היה המצב הפוך זה היה נישמע רע מאוד.כשחברה שלי מספרת שהילד שלה חולה אני דואגת ומנסה לעזור,אז סבתא שהנכד שלה חולה? היא אמא של אבא שלו,זה קשר דם והאהבה והדאגה הם טבעיים. מעבר לזה,התיאור שלך ממש מפחיד,ילדה אפטית,מנומנת,מקיאה? כל הורה יודע שזה כנראה הסימן לחבלה בראש או משהו בסיגנון הייתי רצה לבית חולים וכל עזרה מהמשפחה היתה מתקבלת בשמחה. אין כאן כל קשר לגישה של להגיע לרופא כמה שפחות עם כל נזלת,לא לרוץ על כל פיפס וכו',זה נישמע הרבה יותר כמו מקרה חירום. איזה בן אדם גם אם הוא לא הסבתא אלא רק חבר טוב או דוד או שכנה קרובה לא היה מאיץ בך לרוץ עם הילדה לרופא?

למעלה