אני תוהה... ספויילר.

אני תוהה... ספויילר.

הבוקר כשקמתי משנתי, בשעה שהתארגנתי עלו בראשי מחשבות. ישנה התיאוריה שטיריון אינו בנו של טיווין. ג'ואנה לאניסטר מתה בלדתה את טיריון. האם טיווין כאשר גילה שג'ואנה יולדת בן שאינו שלו גרם למותה ? האם זו הסיבה שטיווין כל כך שבור ממותה של ג'ואנה? הטעמים נגד: אם ככה למה לא הרג את התינוק עם אמו ? אולי לאחר מכן נתקף חרטה והחליט להשאיר בחיים את בנה של ג'ואנה? זה לא נשמע טיווין. אבל גם אחד ששבור ממותה של אשתו, לא נשמע טיווין. אבל... כל הטיווין שאנחנו מכירים זה הטיווין ששבור ממותה של אשתו...

varcety

New member
לטיריון יש מראה לאניסטרי טיפוסי

אמנם גמד, אבל עדיין לאניסטר. טיווין ממורמר שהיצור הקטן והמעוות הזה שמעז לקרוא לעצמו לאניסטר "גרם" למותה של אישתו האהובה. זה הכל.

mentta

New member
אני ממש מקווה שזה רק זה.

זאת אחת התיאוריות השנואות עלי ביותר.

Summer Savory

New member
ואני אפילו לא ידעתי שיש תיאוריה כזו...

מה ההשערות לגבי אביו האמיתי של טיריון?

varcety

New member
אאיריז

רוב התאוריה מתבססת על החיבה של טיריון לדרקונים וכו'. בנוסף בספר החמישי יש רמזים שאאיריז נמשך לג'ואנה ורצה להשכיב אותה(זה מה-POV של באריסטאן אם אני לא טועה).

Summer Savory

New member
בדיוק הגעתי לקטע הזה (אולי ../images/Emo58.gif )

לפני כמה ימים. אם אנחנו מדברים על אותו הקטע אז מדובר ב-POV של דאני, כשהיא מדברת עם באריסטן. אני הנחתי משום מה שהסיפור שלו רמז לכך שאאיריז שכב עם ג'ואנה בליל הכלולות שלה ושל טיווין - מה שהיה הופך את התאומים למועמדים תיאורטיים לממזרות ולא את טיריון - אבל עכשיו כשאני חושבת על זה לא בטוח בכלל שלזה רמז הסיפור... יכול להיות שאאיריז לא שכב אתה דווקא בליל הכלולות, או לא *רק* בליל הכלולות. אגב, התנצלותי מראש - אני חדשה בפורום ואני לא בטוחה שאני מבינה את מדיניות הספוילרים, כך שאני כנראה מסמנת ספוילרים גם כשזה מיותר לחלוטין...

deathstar

New member
אני הבנתי משהו אחר לחלוטין (ספויילר)

שאאריז התלונן על כך שכבר לא קיימת הזכות של הלורד ללילה הראשון, כלומר שהוא קיווה לשכב עם ג'ואנה, אך לא יכל.

CallMeCavanaugh

New member
זה אכן מה שקרה

אבל זה אומר שהוא רצה, ולכו תדעו, אולי הוא אכן מימש את רצונו בהמשך. אני מקווה שלא.

ellendili

New member
איכס. גם אני מקווה שלא.

וגם אם כן, שזה לא קשור לטיריון. זה יהיה ממש גרוע עם כל הדמויות הראשיות פתאום יתבררו כממזרים טארגריינים.

CallMeCavanaugh

New member
האמת ../images/Emo58.gif5

יש הרגשה כאילו מרטין התייחס בכוונה לתיאוריות נפוצות בספר החמישי. בשביל מה היינו צריכים לדעת את הפרט הזה על אאריז וג'ואנה? איך הסיפור על סיבת ההתאבדות של אשארה דיין מקדם את הסיפור? כאילו מרטין הכניס את הדברים האלה לספר רק בשביל לקרוץ לאנשי הקונספירציות.

ellendili

New member
זה יהיה מאוד מרטין מצדו ../images/Emo13.gif

אבל יכול להיות שהסיפורים האלה כן מקדמים משהו בעלילה ואנחנו עוד לא יודעים מה ואיך. אם מרטין רוצה אי פעם לגלות לנו את האמת על ג'ון (וטיריון-הלוואי ולא!) הוא צריך להתחיל מאיפשהו. אולי זה מסוג הדברים שבסוף נסתכל עליהם במבט לאחור ונגיד: אהההה אז *זה* מה שהוא רצה להגיד לנו... ואולי גם לא

לא. אין לו.

יש לו חצי. עין שחורה ועין ירוקה. שיער זהוב ושיער שחור. מצד שני, גם הטארגאריינים בהירי שיער ועין. אז הצבע הכהה לא מעיד על הכלאה עם טארגאריין.

R o t e m O p

New member
חצי שיער שחור?

אתה בטוח/ יכול להביא את ההזכרה לכך בספר? עד כמה שלי זכור השיער של טיריון מתואר כבלונדיני, כמעט לבן. (מה שיכול להזכיר את השיער פלטינה-כסוף של הטארגאריינים)

ellendili

New member
אני מכחישה את התאוריה הזאת.

ומאווד מקווה שמרטין לא יחליט להפוך אותה לנכונה. גם ככה יש יותר מדי טארגריינים שמסתובבים חופשי.

nathaliesh

New member
מחשבותי לגבי התיאוריה (ואולי ספויילרים בפנים)

הממ... לא מאמינה שטיווין רצח/הרג את ג'ואנה. הסיבה העיקרית היא שכמו שכתבת בעצמך, אם כבר רצח את אהבתו הגדולה מה הבעיה שלו כבר להפטר מהבן הלא רצוי? לא מתאים לטיווין שהוא אדם מאוד קר ולא רגשי. לטיווין יש ערך גדול של בית ומשפחה, לאו דווקא מהכיוון הרגשי, אבל אם לא היה לו הוא היה נפטר מטיריון כבר ממזמן. כבר ראינו איך נפטרים בווסטרוז מבנים לא רצויים (ע"ע ראנדיל טארלי). בנוסף גם קשה לי להאמין שהוא הרג את ג'ואנה שמתמיד מתוארת כמקום הרגשי היחיד אצלו, המקום הרך היחיד אצלו (למרות שמתגלים גם מקומות רכים ביחסו לג'ימי, לפני שזה מאכזב אותו). יחד עם זאת על העניין הזה אפשר להתווכח כי כגודל האהבה גם גודל השנאה והכעס ואם למשל הוא תפס אותה עם אאיריז, אז מן הסתם הוא לא יכול להרוג את המלך אבל אותה כן. זה לגבי טיווין/ג'ואנה. לגבי האם טיריון הוא לאניסטר או לא. אין ספק שמרטין בכוונה הופך את העניין למעומעם ולא ברור. יש כביכול דברים שיתמכו גם לשם וגם לשם. באופן אישי אני מקווה שהתיאוריה הזאת לא נכונה כי זה נראה לי יותר מעניין שטיריון הוא כן הבן האמיתי ושבסופו של דבר, בצורה כזו או אחרת, הוא יצטרך להתמודד עם המשפחה שלו. להיות טארגריין זה סוג של דאוס אקס מכינה. וחוץ מזה, ממשפחה נכחדת, בספר האחרון גילינו עוד אופציות ומספיק טארגריינים אמיתיים או מזוייפים מסתובבים שם בחוץ לטעמי... בלי להזכיר בכלל את תיאוריית ג'ון הוא טארגריין.

ellendili

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ומסכימה איתך לגמרי. לא אהבתי את התאוריה הזאת מההתחלה. ובטח שלא אחרי החמישי. אני כן מאמינה בג'ון טארגריין. ומקווה שזה יהיה נכון.

Summer Savory

New member
מצטרפת למחנה המקווים-שטיריון-לא-ממזר-טרגרייני

מעבר לעובדה שלהיות טארגריין זה *באמת* דאוס אקס מכינה (תיאור קולע מאוד, אגב!), אני חושבת שגם הרעיון של ממזרות באופן כללי (בלי קשר לטארגריינים דווקא) הוא כזה שלא כדאי לעשות בו שימוש יתר בספרים. רעיון הממזרות משולב בצורה מרתקת בתרבות הווסטרוסית, והוא כבר שימש ככלי עלילתי נהדר בספרים - הממזרות של ג'ון סנואו היא אחד הדברים המרכזיים שמניעים את הדמות שלו, ובסיס לכמה תיאוריות מעניינות לגבי העתיד; הממזרות של ילדיה של סרסיי ערערה את כל הממלכה, עלתה בחייו של נד והזינה מלחמה עקובה מדם; לרוברט יש לפחות שני ממזרים מוכרים שעשויים למלא תפקיד מעניין ואולי מרכזי בעלילת הספר הבא; ובטח יש עוד לא מעט דוגמאות מעניינות באותה מידה שלא עולות בדעתי כרגע. כל הנקודות הללו באמת מוצלחות, ואלמנט הממזרות ומשמעותו של הסטטוס הזה בעולם שמרטין יצר נבנו בצורה נהדרת - אבל מספיק ודי. אי אפשר לנצל את הרעיון (המוצלח לכשעצמו) הזה עד אינסוף. אני רוצה טריק חדש.

nathaliesh

New member
מסכימה עם כל מילה

אני גם חושבת שניצול יתר "יוזיל" את משמעות הרעיון, הרי אם יש כ"כ הרבה כאלה והם כולם מרכזיים ועולים לגדולה, אז כל הכח המניע מאחורי הדחיה שבממזרות די מתפרק

למעלה