אבי בן 1231
Well-known member
יש במדינתנו הרבה בעיות, מעולם לא שמעתי שמנסים לרדת לעומק הבעיה ולגלות מה הסיבה לבעיה.
זה בערך כמו שאפנה לרופא שלי ואתלונן שיש לי חום גבוה או כאב בטן חזק והרופא ירשום לא תרופה להורדת חום או תרופת הרגעה להרגעת כאב הבטן.
האם הרופא פעל נכון??? לאאאאאאאאאאא
לפני, או לפחות, במקביל למתן התרופה צריך הרופא לבדוק את סיבת החום או כאב הבטן.
ודוגמה, לפני הרבה שנים הייתי עם בתי הבכורה אצל רופאת הילדים שלה והתלוננתי שהילדה מקיאה באופן פתאומי, הרופאה "פתרה את הבעיה מיד", רשמה לי תרופה נגד הקאות.
יצאתי מהמרפאה עם שתי החלטות:
1. איני קונה את התרופה אלא נוסע ישירות למיון.
2. עוזב את הרופאה ועובר לקופה אחרת.
שתי החלטות מעולות!!
בבית חולים גילו שלבתי יש התחלה של דלקת קרום המוח והיא אושפזה באופן מידי בבית החולים.
למה כל ההקדמה הזו??
כפי שהתחלתי את השרשור, שיש במדינתנו הרבה בעיות, ומעולם לא מנסים לרדת לעומק הבעיה ולגלות מה הסיבה לבעיה.
בעיה שמדוברת כיום רבות בחדשות היא, "האלימות נגד צוותי הרפואה", כן זו בעיה חמורה אך ............... במקביל לטיפול חוקי בתוקף יש לרדת לשורש הבעיה מדוע יש כל כך הרבה אלימות נגד צוותי הרפואה, האם צוותי הרפואה אינם גורם מסוים לאלימות
האם אי רצינות או הזילזול של צוותי הרפואה, לעיתים קוראים לאלימות.
אין הדבר אומר שאני מצדיק אלימות אך ..............................
ואתן דוגמה של סיבה לאלימות אך לא היתה אלימות היות ואיני אלים.
לפני למעלה משלושה חודשים נפגעתי בראשי מדלת של מעלית בבנין של קופת חולים מכבי.
הופנתי מהמרפאה עם אמבולנס למיון, לבירור עם אין לי שטף דם בראש.
הייתי המיון למעלה מ 7 שעות ללא כוס מים, שלא נדבר ללא אוכל.
ביקשתי מאחות כוס מים והיא ענתה שהיא לא יודעת אם מותר לי לשתות והיא תבקש אישור מרופא שאינני בצום.
כאמור עברו כבר למעלה משלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי תשובה, איני יודע מה לעשות אך אני ממש צמא!!
זו רק דוגמית לזלזול של הצוות הרפואי!!
בזילזול כזה ניתקלתי רק בישראל, בספרד הוא אינו קיים וגם אין שם בעיה של אלימות כלפי צוותים רפואיים.
זו רק אחת הבעיות שלא מנסים לפתור מהשורש!!
זה בערך כמו שאפנה לרופא שלי ואתלונן שיש לי חום גבוה או כאב בטן חזק והרופא ירשום לא תרופה להורדת חום או תרופת הרגעה להרגעת כאב הבטן.
האם הרופא פעל נכון??? לאאאאאאאאאאא
לפני, או לפחות, במקביל למתן התרופה צריך הרופא לבדוק את סיבת החום או כאב הבטן.
ודוגמה, לפני הרבה שנים הייתי עם בתי הבכורה אצל רופאת הילדים שלה והתלוננתי שהילדה מקיאה באופן פתאומי, הרופאה "פתרה את הבעיה מיד", רשמה לי תרופה נגד הקאות.
יצאתי מהמרפאה עם שתי החלטות:
1. איני קונה את התרופה אלא נוסע ישירות למיון.
2. עוזב את הרופאה ועובר לקופה אחרת.
שתי החלטות מעולות!!
בבית חולים גילו שלבתי יש התחלה של דלקת קרום המוח והיא אושפזה באופן מידי בבית החולים.
למה כל ההקדמה הזו??
כפי שהתחלתי את השרשור, שיש במדינתנו הרבה בעיות, ומעולם לא מנסים לרדת לעומק הבעיה ולגלות מה הסיבה לבעיה.
בעיה שמדוברת כיום רבות בחדשות היא, "האלימות נגד צוותי הרפואה", כן זו בעיה חמורה אך ............... במקביל לטיפול חוקי בתוקף יש לרדת לשורש הבעיה מדוע יש כל כך הרבה אלימות נגד צוותי הרפואה, האם צוותי הרפואה אינם גורם מסוים לאלימות
אין הדבר אומר שאני מצדיק אלימות אך ..............................
ואתן דוגמה של סיבה לאלימות אך לא היתה אלימות היות ואיני אלים.
לפני למעלה משלושה חודשים נפגעתי בראשי מדלת של מעלית בבנין של קופת חולים מכבי.
הופנתי מהמרפאה עם אמבולנס למיון, לבירור עם אין לי שטף דם בראש.
הייתי המיון למעלה מ 7 שעות ללא כוס מים, שלא נדבר ללא אוכל.
ביקשתי מאחות כוס מים והיא ענתה שהיא לא יודעת אם מותר לי לשתות והיא תבקש אישור מרופא שאינני בצום.
כאמור עברו כבר למעלה משלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי תשובה, איני יודע מה לעשות אך אני ממש צמא!!
זו רק דוגמית לזלזול של הצוות הרפואי!!
בזילזול כזה ניתקלתי רק בישראל, בספרד הוא אינו קיים וגם אין שם בעיה של אלימות כלפי צוותים רפואיים.
זו רק אחת הבעיות שלא מנסים לפתור מהשורש!!