אני שמח

את הריקוד אני מכיר היטב

ואפשר לתת כאן קרדיט לקלטת 24 (רוקדים) שבה ירון מדגים היטב וברור (לצידו של ניר דור) את קטע הסיום : הבת נופלת/נשענת קלות לאחור לכיוון הבן. ולאחר שהבת מתרוממת בחזרה לעמידה, הקטע בשיר הוא "למות, למות עליך..." ממשיכים : הבן והבת: משקל משקל (קודם ימין שניהם), צעד אחורה בימין. הבן מסובב את הבת חצי סיבוב ונמתחים הבת מקיפה את הבן בהליכה, הבן הולך במקום, מסיימים כשעומדים שוב עם הפנים לפנים המעגל. זהו. הריקוד מתחיל מחדש.

הצעתך מתקבלת בברכה כנה

ואני בטוח שאתה לא היחיד שמוכן ללמד ולעזור לאלה שיפנו אליך. כמוך ישנם רבים העושים זאת בשמחה ערב ערב וביניהם גם אני (אין כוונתי לשעות בהן אני מלמד בחוג). אז מה? מה זה קשור? האם אתה מוכן גם לנסוע לאילת או לסין על חשבונך כדי להדריך את אלה הרוצים בכך? האם תוכל עם כל הרצון הטוב שלך (ואני בטוח, במלוא הכנות, שיש לך רצון טוב וגם יכולת) להגיע לכל פינה בארץ או בעולם? הרי ברור לך ולכולם שאין מצב כזה ושגם אתה יודע שאין לך אפשרות כזו. ולכן אני שואל מה כל כך כואב לך אם מי שמעוניין ללמוד יוכל לשלם את הסכום הנדרש וללמוד את הריקוד גם בלי לבקש טובה אישית ממך, ממני או מכל אדם אחר, וילמד את הריקוד בשקט, בזמנו החופשי, בסלון ביתו? מה כל כך כואב לך? כואב לך שמחבר הריקוד יקבל כמה שקלים מכך? כואב לך שמי שמעלה את המיזם הזה ואת האפשרות הזו לרווחת כל מי שמעוניין בשירות הזה, מקבל על זה את שכרו? כואב לך שאני מידע על האפשרות הזו וגם משלמים לי הון עתק על כך? אני באמת לא מבין מה כואב לך?

ירון, כמה פעמים אתה מסוגל

לשוב לחזור ולשנן את אותה המנטרה. למיטב ידיעתי, עד הפעם האחרונה שפגשתיך עסקת בנושא ריקודי עם, תמהני מתי וכמה מהר פנית למקצוע הרפואה. אתה עסוק כל העת בכאבי ומנסה למצוא את הדיאגנוזה במחוזות רחוקים, כאשר אני שוטח לפניך בצורה הברורה ביותר מה הדברים שמטרידים אותי (לא כואבים). ניסיתי להבהיר לך ולאחרים (שאכן חלקם הבינו) בפירוט ותוך בניה מסודרת ולוגית את ההבנות שלי. ואילו אתה חוזר ומתעלם. כל הנושא הכלכלי ממני והלאה ואת זאת ציינתי בעבר, שב אני ומדגיש כי חששותי הם להרס התחביב אותו אתה, אני, כל משתתפי הפורום, קוראיו ואורחיו אוהבים. מברך אני אותך על נכותך לסייע ולעזור לאחרים ללמוד ריקודים ועל כך תבוא על הברכה "יישר כוחך". באשר לשאלתך האם אני מוכן להגיע לאילת או לסין על מנת ללמד, אשיב לך כדלקמן. באשר לתחומי הארץ מגיע אני לכל קצוותיה מעת לעת, הן לאילת הן למרתונים שונים בצפון ובדרום והן לכרמיאל. אני סמוך ובטוח כי ניתן יהיה למצוא אפשרות בטווח זמן סביר בה אפשר יהיה למצוא הזדמנות למפגש הולם על מנת להנחיל את הידע הדרוש. בהתייחס לשאלתך האם אני מוכן להגיע לסין, הרי לגמרי במקרה בעתיד הקרוב אני מתוכנן להיות בסין ולפיכך גם בעיה זו נתנת לפיתרון. באשר להתייחסותך למקומות רחוקים על גבי הגלובוס כנראה שאלה אותם רוקדים, שמספרם די זעום, שיהיו קהל המשתמשים בשירות. לא משוכנע כי על כך בנו מקימי המיזם ואם כן יבורכו. אז אתה ידידי יכול להמשיך ולא להבין.

אני הבנתי שאתה חושש

ונוטה לחשוב שברגע שמחברי הריקודים יקבלו כסף על חיבור הריקודים התחום הזה יהרס... ובכן, הבנתי אותך, אבל האם אתה הבנת שעם כל הרצון הטוב שלך הביקוש ללמוד את הריקודים האלה עולה לאין שיעור על האפשרות שלך ושלי ועוד עשרות נשמות טובות כמונו המוכנות לעשות זאת בכל הזדמנות. המיזם הזה מאפשר לענות על הביקוש הקיים. ואשר לתשלומים, נראה שאין אפשרות לעצור את התהליך הטבעי הקורה עם דברים כאלה. הדרך הלוגית שלי היא למה שקורה הינה זו: 1. צילום והפקה של לימוד כזה בוידיאו/DVD הינו כלי חשוב וטוב להפצה של הריקודים וליכולת של הרוקדים "להשתלט", במידה מסויימת, על כמות עצומה של ריקודים. 2. הפקה כזו עולה כסף וגם השיווק עולה כסף. כאשר מוכרים מוצרים אלה יש לשלם לאקו"ם (מחברי המילים והלחנים) ולחברות התקליטים - לכן אין ברירה והצרכנים צריכים לשלם על המוצרים. 3. אם הצרכנים משלמים, מן הראוי לפי כל דין לשלם גם למי שחיבר את הריקוד, אפילו שזה מופיע תחת הכותרת "ריקודי עם". זו דעתי. נראה לי שהמלחמה שלך הפעם אינה במקום הנכון. אני אצטרף אתך למאבק על מנת שהרעיון לשלם על "שימוש פומבי" של הריקודים האלה לא יצא אל הפועל. כאן יש נימוקים ממשיים מדוע לא ללכת להסדר כזה בעוד על תשלום תמלוגים על מכירה (בוידיאו או באינטרנט - אין הבדל) לא שמעתי (לא קראתי) ממך אפילו נימוק אחד המחזיק מים, פרט לכך שאתה אומר ש"זה יביא להרס של הענף". בוא תן נימוק הגיוני אחד מדוע אתה מתנגד לכך וכאשר תעלה נימוק הגיוני (ויש כאלה בהחלט כמה וכמה) הרי תצטרך להציע מה החלופה שלך כיוון שעדיין אני (כמפיק ומוכר) ואחרים מוכרים את המוצרים האלה בהם יש למחברי הריקודים זכויות רוחניות (כך זה נקרא).

סוף סוף הבנת לפחות שאני חושש

אך לצערי את כל היתר עדין לא הבנת. משום מה אתה שב לעסוק בנושא הכספי חזור ועסוק תוך הסברים הטבולים בנימה של התנצלות. אולי משום שאינך מרגיש שלם עם הדברים. באשר לנימוקים אותם אתה מבקש לכאורה, לא אלאה את הקוראים פעם נוספת, אלא אפנה אותך אל הדברים שכתבתי תחת הכותרת "לבקשתך אנצל את זכותי" באותו שרשור בו שיתפת אותנו בהתרגשותך. דברי נכתבו שם בתאריך 7/12/05 בשעה 14:33. אנא קרא את הדברים בעיון ובתשומת לב ואני סמוך ובטוח כי תקבל מענה לשאלותיך. הדברים שם נטענים ומנומקים.

קראתי שוב את מה שכתבת

מה שאני מוצא שם הוא: 1. אתה לא מתנגד שישולמו להם תמלוגים על מכירת הצפיה בריקודים. אתה מתנגד שזה יתקיים כיוון שיביא לדרישה לתשלום על השימוש בהרקדות. 2. אתה בטוח שאין צורך בקלטות וידיאו ובקיצור דרך ע"י האינטרנט ומבקש מאלה הקוראים בפורום שיוכיחו שאין צורך בכך על ידי כך שבאמת לא ישתמשו באתר. אני מקווה שהבנתי נכון. תשובותיי: 1. זו אכן תחילת הדרך לדרישה לתשלום עבור ה"שימוש הפומבי" שאכן כבר הועלתה. זה שהדרישה הועלתה אין זה אומר שאי אפשר להתנגד לה ויש נימוקים הגיוניים נגד. אני מציע לך להתרכז בהבאת נימוקים במקום הזה ולא על מכירות באינטרנט. 2. אם המיזם הזה טוב או לא טוב, אם יש בו שימוש או אין בו שימוש - ימים יגידו. עד כה השימוש בו עולה על כל הציפיות. אני בטוח שאכן הוא נחוץ כי אתה ואני וכל האחרים הנחמדים כמונו - לעולם לא נצליח לספק בגופנו את הדרישה הקיימת ללימוד ריקודים אלה. מה לעשות זה המצב וטוב שכך - טוב שיש דרישה ללימוד יבודי של הריקודים.

נראה לי שיש לחדד את הדברים

אז להלן החידודים. אני לא מתנגד שישולמו תמלוגים על מכירת הצפיה בריקודים, נכון. אני בהמשך גם לא מתנגד לקיום הנ"ל, אלא שאני צופה כי זה שלב בשרשרת והתקדמות לקראת תשלום בגין השימוש בהרקדות וההשלכות על כך פירטטתי. אני טוען כי הדרך הטובה והנכונה ללמוד ריקודי עם היא בחוג שרמתו הולכת ומתקדמת עם הזמן והתקדמותו של הרוקד, ולא באמצעות צפיה בקלטות, חיקוי והעתקה, כפי שהדברים באים לידי ביטוי בהרקדות בקרב הרוקדים. זו הסיבה שרבים גם לא יודעים לבצע נכון את סופו של הריקוד ערב כחול עמוק לצורך הדוגמה. אז אם אתה נמנה על המתנגדים לתשלום בגין השימוש בריקודים בהרקדות, אתה צריך גם להסתייג מקיום המיזם הנ"ל שהוא תורם שלב נוסף בדרך אליה אתה מתנגד. איני קובע אם המיזם טוב או גרוע ואין לי כל רצון לעסוק בכך, אני חושש ממנו עקב הסיבות שציינתי. בניגוד לך, אני לא נוקט בשיטה של הרמת הכתפיים תוך אמירה "מה לעשות" אני הבעתי את מחאתי בקול רם ובגלוי והצעתי דרך פעולה של המנעות משימוש בנ"ל ואת זה ניתן לעשות. כל הנ"ל הוא בגדר של מחאת צרכנים.

miritt1

New member
איתן תודה רבה לך

מתי תוכל להתחיל ללמד אותי? אגב אני גרה בחיפה זה מתאים?

מירית

המועד ניתן לתיאום, בהזדמנות קרובה שאהייה באיזור, אגב ביום שישי האחרון הייתי בטבעון במרתון. לחילופין ניתן לתאם הנ"ל לכשתזדמני לאיזור גוש דן ולחילופי חילופין ניתן לתאם מפגש באמצע הדרך באיזור חדרה. התיאומים במסגרת מסרים אישיים, שכן אין זה מענין את הקוראים בפורום.

לאיתן,חחחחח ההתרגשות?../images/Emo13.gif)

מהעובדה שסוף סוף תוכל ללמד אותי משהו חדש...
) משהו חדש אמרתי???
) ..שסוף סוף תוכל ללמד אותי
) ללמד אותי...אמרתי???
) שסוף סוף ,תוכל.....
) אמרתי??.
) שסוף סוף
) אההההההההההההההה חחחחחחחחחחח
)) חושב שתעמוד בזה??
)

גם אני שמחה, סוף סוף ראיתי את עצמי

אני לא מתרגשת מהמראה, אפשר לחזור 15 שנה אחורנית? ואווו, איך נראיתי אז ואיך היום. בשלה יותר, אך עדין מתרגשת מהריקודים.

../images/Emo51.gif דבל'ה, אז גם הזכרון שלי

כבר לא מי יודע מה,
אז 11 שנה, אגב לא בדקתי ברשומות, סתם ניסיתי לזכור בשליפה, פספסתי ב4 שנים. אתה יודע מה זה 4 שנים בגילי?, לייפטים
גם תקופה ארוכה לא? אבל נחמד להזכר.

למעלה