בולשיט.
אחד פלוס אחד את מבינה? אז אין שום סיבה בעולם שלא תביני אלגברה ברמה תיכונית, במיוחד לאור העובדה שבארץ זה חתיכת בית זונות (ראיתי ספרי לימוד ישנים של אמא שלי מרוסיה - תאמינו לי, רוב התלמידים בארץ היו חוטפים שבץ רק מלקרוא את תוכן העניינים). אם השרשור הזה מוכיח משהו, הרי זו העצלנות הכרונית של התלמיד הישראלי הממוצע. ככה זה: עד כיתה ו' מחטטים באף ואז בחטיבה חוטפים אגרוף לבטן כשרואים את הציון הראשון שלכם אי-פעם מתחת למאה מתנוסס בראש המבחן. ויום אחד באמצע כיתה ט' פתאום מגיעים להארה האלוהית שאין לכם מיומנויות למידה בגרוש. ברור שאין... מעולם לא הזדקקתם להן עד עכשיו, הרי. אז הנה, קבלו קצת הכוונה על חשבון הבית: יש מבחן? קחו את הספר והמחברת (או לחילופין, התחברו לאחד התלמידים הנדירים בשכבה שמחזיק רישומים מעין כאלה) ותתחילו לחרוש להם ת'אמאמא! לא מבינים מילה מן הכתוב? אז אולי כדאי שגם תתחילו להקשיב קצת למורה! תאמינו או לא, בין צרחה לצרחה היא מדברת גם מעט דברי-טעם שאשכרה קשורים לנושא השיעור המקורי. בדוק! (ולא שאני חובבת מתמטיקה, חלילה... אבל הוצאתי בכיף קרוב למאה בבגרות של 3 יח"ל ואני בהחלט מתכננת לשדרג את עצמי לארבע בהקדם האפשרי.) חבובים וחבובות, עכשיו זה הזמן שלכם להשקיע! עכשיו, ולא בעוד כמה שנים כשתסיימו צבא ותקלטו שאין לכם תעודת בגרות מלאה! אף אחד לא מבקש או מצפה בכלל שתאהבו את זה - תאמינו לי, זה לא הדבר האחרון בחיים שתיאלצו לעשות בניגוד לרצונכם - אבל ראבאק, תפסיקו להתבכיין ותחשבו קצת על העתיד שלכם. בברכת עלו והצליחו, חזקו ואמצו ועופו כבר לחדר ללמוד, הדנה.