אני שונאת אותה

אני שונאת אותה

אני יודעת מאיפה להתחיל אבל לא בטוחה שזה בסדר, אני מוטרדת מאוד, לא ישנה לילות ועם מחשבות שרצות בראש כל הזמן. אני שונאת את חמותי.

אני ובעלי הכרנו לפני 11 שנים (אולי אפילו יותר אבל לפני 11 שנים התחלנו לצאת יחד לבילויים זוגיים), התפתח בינינו קשר רומנטי, התאהבנו ושמרנו על אש חלשה, בגלל הצבא לא ממש יכולנו להתחייב לשמר את מערכת היחסים בינינו, היו תקופות שלא היינו מתראים מספר חודשים בגלל אילוצים (אני יצאתי הביתה פעם בשבועיים והוא פעם ב- 3 שבועות וכך יצא שהרבה לא התראנו כי היציאות לא היו מתואמות). השתחררנו יחד, ובערך חצי שנה אחרי הקשר הפך למשהו רשמי, חזק, מלא באהבה ותשוקה. תוך 3 חודשים עברנו לגור ביחד (שזה 3 חודשים של קשר רישמי וכמעט 3 שנים של קשר לא רישמי). מאז התחילו הצרות שלי.
אחרי חודש שגרנו יחד, חמותי הודיע לבעלי (אז בן-זוגי) שאנחנו לא מוזמנים אליה הביתה. היא עשתה סרט טורקי מזה שבנה החליט לעזוב את הבית והצהירה שהוא לא הבן שלה יותר ושאני לא מוזמנת. החרם עליי נמשך חודשיים וחצי עד שהבינה שהוא לא יעזוב אותי ויחזור לגור בבית הוריו. ככה במשך שבע שנים סבלתי מיחס דומה. משהו שנע בין התעלמות לחוסר טאקט. מניפולציות רגשיות עפו על בעלי, היחס כלפיי היה מגעיל, קר, מנוכר, מתנכר ומה לא.
אחרי שנתיים וחצי שגרנו יחד בעלי הציע לי להתחתן איתו. הייתי צעירה בת 24 ולא ממש חשבתי על חתונה, ילדים ובכלל כל מה משתמע מקשר של נישואין. אמרתי לו שאני עדיין לא מוכנה להתחתן, אבל שאני רוצה להתחתן איתו - לא כרגע. ככה הפכנו למאורסים. סיפרנו להורים - הוריי שמחו מאוד, ראו זאת בהצהרת כוונות כלפי ביתם, שמחו מאוד שיש מישהו שבא ואומר שהוא רציני כלפיי. מאותו רגע התחילו להתיחס אליו כאל בן משפחה. סיפרנו להוריו - והתגובה הייתה מחרידה, מולי היא התחילה לבכות, כעסה עליו שהציע לי ושלא שאל אותה קודם אם זה בסדר - אמרה שזה לא מקובל עליה ושהיא לא מרשה לנו להתחתן. נפגעתי מאוד. מאותו רגע - היא עשתה הכל כדי שארגיש לא רצויה, לא חלק מהמשפחה, הכל להרחיק אותי' כולל ריכולים עליי, לדבר עם בעלי על זה שהוא צריך להיפרד ממני, לא להזמין אותי ("רק אתה מוזמן, לבד") ועוד.
אחרי 4 שנים שעשינו כל חג אצל המשפחה שלו, עם דודים סבים ומה לא, רציתי שסוף סוף שיכיר את משפחתי - במיוחד היות ואנחנו מאורסים. הצעתי שאת פסח נעשה עם משפחתי (דודים) כדי שיכירו את בעלי לעתיד (זה היה משהו כמו חודשיים אחרי שהציע נישואין והתארסנו) - בעלי שמח ורצה. הייתה מלו-דרמה לא קטנה, היא ביקשה לדבר איתי בטלפון ובכתה לי שהיא רוצה להיות איתו בחג, שמבחינתה שאני אעשה עם המשפחה שלי ושהוא יהיה איתה. לא הסכמתי בשום פנים ואופן להתפצל בחג - בטח לא בחג הראשונה שאנחנו מאורסים בו, מבחינתי זה היה יותר נורא מלוותר, ולכן ויתרתי ועשינו איתם את החג. אז בעלי הבין שכל הבכי והדרמה מהול בהמון מניפולציה, ושלא היה קורה כלום אם היינו עושים חג עם משפחתי. למרות זאת עד שהתחתנו לא עשינו חג אחד עם המשפחה שלי, כל פעם היה לה סיבה אחרת למה אנחנו (יותר נכון בעלי) צריכים לעשות איתה ואיפה שהם עושים חגים.
ככה עברו להם 3 שנים, ואחרי 3 שנים של אירוסין, החלטנו שאנחנו רוצים ילדים ולכן אנחנו מעוניינים בחתונה. לקח לנו 9 חודשים לארגן את החתונה, שבמהלך הארגונים עברתי שרשרת עינויים לא קלה. איומים רבים שהיא לא תגיע לחתונה, עד בכי וצעקות עליי ביום החתונה מול אחותי הגדולה (שהייתה בשוק). כל הזמן קיויתי שאחרי החתונה היחס ישתפר, שהיא תקבל אותי, שאני אהפוך לחלק מהמשפחה ואקבל יחס נחמד יותר (אני אפילו לא דורשת יחס שווה לילדיה).
אחרי החתונה נכנסנו ממש מהר להריון (חמסה חמסה), ואני שקשקתי מלספר להוריו. הוריי כמעט בכו כשסיפרנו להם, הם שמחו כלכך, בעלי כלכך התרגש מהתגובה שלהם, ומרגע שסיפרתי להוריי כל הזמן דיברנו על ההריון ואיך הם מתרגשים להיות סבא וסבתא לראשונה. ביקשנו שלא יספרו - היות וסיפרנו להורים ממש אחרי הדופק שזה מאוד מוקדם. להוריו סיפרנו באותו שבוע (התראנו בימים שונים), והתגובה הייתה נוראית, פוגעת, מעליבה, נבזית. ("איזה טעות אתם עושים" "איך יכולתם לעשות את זה בלי לשאול אותי" "בגלל זה התחתן? בגלל שהיא נכנסה להריון?"). ביקשנו שוב שלא יספרו, שזה מוקדם מידי ואנחנו מחכים לגלות את מין העובר לפני שנספר למשפחה המורחבת. שלושה ימים אחרי ואנחנו בארוחת היכרות עם כלתו של אחיו (היו לפני חתונה ועשו ארוחה רישמית שהמשפחות תכירנה) ושם, מול משפחה שמכירה אותי לראשונה הודיעה באמצע הארוחה שאני בהריון ובגלל זה התחתנו. הושפלתי, הובכתי, רק רציתי לברוח משם. אבל זה לא הספיק לה, היא הוסיפה שמבחינתה זאת טעות, ושהיא חוששת למה שיקרה לנו ולבן שלה, אבל שהיא כבר אמרה לו שתמיד יש לו בית לחזור אליו. יצאתי מזועזעת.
משם לאורך כל ההריון השתדלנו להגיע פעם בשבועיים אליהם לארוחת שישי, ולעיתים יצא שכל שבוע הגענו. הם גרים בדירת 4 חדרים די קטנה, וכולם מעשנים - ואני בהריון מבקשת התחשבות - וזאת לא הייתה שם. חמי עישן לי מול הפנים וחמותי מצדיקה שכשהיא הייתה בהריון הוא גם עישן. סבלתי בשקט, וניסיתי להתרחק ולעמוד ליד חלון, לעבור לחדר אחר כל פעם שעישנו. בעלי היה מעיר, והם - מתעלמים.
הבטן התחילה לבצבץ בסוף חודש שישי - ואז היא עשתה סרט, אמרה שנפגעה מאיתנו - זה היה סביב יום ההולדת שלה, הלכתי וקניתי לה מתנה ב- 200 שקלים, רשמתי ברכה יפה, והיא אמרה שכשהבאנו לה את המתנה לא אמרנו מזל טוב (זה אחרי שאת יום ההולדת שלי היא סירבה לציין). לא דיברה איתנו במשך חודשיים. במהלך החודשיים האלה גרמה לריבים די רציניים עם שני האחים של בעלי, הם התקשרו אליו ועפו צעקות אצלינו בבית. היא עשתה את סידורי הישיבה בחתונה של אחיו, ואנחנו מצאנו את עצמינו בלי מקום ישיבה. אחרי חודשיים אחיו הקטן של בעלי התקשר אל בעלי ואמר לו שכבר הבינו בבית שבגללי כל הריב הזה. הייתי בשוק, התחלתי לבכות - זאת הייתה הפעם הראשונה שבעלי ראה אותי נשברת, אולי ההורמונים של ההריון, אולי התסכול ממנה. שלחתי אותו אליהם כדי שידבר איתם. היה שם שלוש וחצי שעות וחזר ואמר שהוא השלים איתה. אני לא קיבלתי שום התנצלות.
כבר הייתי בחודש שמיני, בטן גדולה (לא ממש) ההריון התקדם, והם עדיין לא היו מעוניינים בהריון, תוך איומים שלא יקראו להם סבא וסבתא, ושהם לא מבוגרים ומה לא. היה ראש השנה, הייתי בתחילת חודש שמיני (שבוע 32) והודענו שאת ראש השנה הזה נעשה אצל דודים שלי. סוף סוף חג ראשון שבו המשפחה המורחבת שלי תכיר קצת את בעלי, ותראה קצת אותי. היה בכי וסרט ובסוף אחרי התעקשות היא הודיע שהם יטוסו לחו"ל ושאחיו ישארו לבד בחג. אחיו הצטרפו למשפחה שלי בחג והם היו בחו"ל. כשנחתו התקשרה לבעלי ואמרה שאין מי שיאסוף אותם מהשדה, שיבוא - אבל בלעדיי כי היא רוצה שהוא יאסוף אותה. זה אחרי שביקשתי לאחל לה חג שמח לפני החג והיא סירבה לדבר איתי. בעלי נסע לאסוף אותם - ובדרך אמר שממש כעס וצעק עליה. כמובן שכשהגיעו אליהם הביתה היא לא נתנה לו ללכת ועיקבה אותו כמעט שלוש שעות. נתנה לו מתנה שקנתה לו בחו"ל ואמרה שלי לא קנתה כלום - אבל שהיא תתקשר אליי. התקשרה ועשתה לי הרצאה בטלפון שאם בחג אני לא שולחת לה פרחים שאני לא אצפה שהיא תתיחס אליי, ושאני אל הבת שלה אז שהיא לא חייבת לי כלום. עשתה לי הרצאה במשך ארבעים דקות, שאלה אותי חמש פעמים אם אני אוהבת את הבן שלה ובסוף ניתקה והשאירה אותי כרגיל מזועזעת.
הלידה הלכה והתקרבה, ואיתם גם ההורמונים עד שהודעתי לבעלי בשבוע 36 שדי אני לא מסוגלת לסבול אף אחד מהמשפחה לא שלי ולא שלו. יצאתי גם באותו שבוע לחופשת לידה כי ההורמונים פשוט עלו לי לראש וחירפנו אותי, הרגשתי כאילו אני על סף התמוטטות נפשית, הרגשות הציפו אותי: כל דבר משמח שקרה - שימח אותי ברמות היסטריות, כל דבר עצוב - גרם לדיכאון קל, כל דבר מכעיס - הוציא ממני צעקות וכעסים חבויים, התגובות הרגשיות היו יותר מידי קשות לי שהעדפתי להיות בבית, לנוח, להעביר את רוב היום באוירה רגועה ולבד. בשבועיים האלה הכנתי את הדירה שלנו לתינוק, זכר, נכד ראשון משני הצדדים. קניתי וסידרתי כל מה שהיינו צריכים, כזאת אני - אוהבת להכין הכל מראש. הם דאגו פעמים רבות לציין שהם לא מתכוונים לקנות לי כלום ש"קודם נראה שמשהו יוצא משם", ויותר מאוחר כבר תירצו באמונות תפלות. אחרי שבועיים שהכל מאורגן, הגיעו הצירים ואיתם ירידת המים - וקדימה לחדר לידה.
הלידה הייתה קלה ונעימה, הלחיצות שלי היו אפקטיביות וממש תוך 20 דקות ילדתי. אחרי הלידה ישר התחלתי להניק. התקשרנו להודיע שילדתי - הייתי שמחה גדולה מצד הוריי, מצד חמי וחמותי הייתה תגובה צוננת וקרה - "אולי נבוא מחר", כמה שעות אחרי - במחלקת יולדות בעלי מתחבר לפייסבוק, נרגש לפרסם את היותו אבא, כדי לגלות שהיא כבר רשמה "זהו, אני סבתא"....הרגשנו שנינו כאילו הוציאו אותנו מהארון. למחרת הגיעו בשעה תשע בלילה לבקר, אני הייתי עייפה, כואבת, מוטשת, ביקשתי שלא ישארו זמן רב, גם שעות הביקור הסתיימו - ואלה התווכחו עם השומר ונשארו עד 23:00 בלילה, כשבעלי בכוח העיף אותם. הם באו בידיים ריקות, אכלו את הכיבוד שהביאו לי, שתו את כל השתיה - ואז היא התחילה להתלונן שלא התאים ל

המשך...

ואז היא התחילה להתלונן שלא התאים לה לבוא, שלא הייתה את השתיה שהיא אוהבת ושהעוגה לא לטעמה. אז אמרה "טוב טוב, תצלם אותנו" עם הרך, וחיטטה לי בחפצים האישיים - תוך שאני מפצירה בהם ולוקחת ממנה את התיק שלי שזה דברים אישיים שלי ושזה לא נעים שהיא מחטטת (תחבושות היגייניות, שטיפה אינטימית, תחתונים חד-פעמיות - מה יש לך לחפש שם?).
אחרי שלושה ימים הגענו הביתה, וחמותי מתקשרת לשאול אם אנחנו באים אליהם לארוחת שישי. אנחנו זוג שלא מעשנים ומתעקשים לא לגדל את ילדינו בסביבה של מעשנים, היות ובהריון לא התחשבו בזה, ידענו שאין סיכויי שיתחשבו בזה כעט, ולכן הודענו מראש שכל עוד אין חלל בבית המוגדר ללא עישון אנחנו לא מביאים את הקטן. עבר שבוע ואיתו הברית, הזמנו רופא אלינו הביתה שיבצע - אלה איחרו, הגיעו שוב בידיים ריקות. אחרי הברית שוב ניסו להזמין - ואנחנו בשלנו שאנחנו לא מביאים את הקטן לאזור של מעשנים. הם החליטו לעשות מלחמה על הנושא. בקושי שמענו מהם, הם התעקשו שהם לא מסכימים להגיע אלינו ושאני אארח אותם, וסירבו לקבל את האופן שאנחנו בוחרים לגדל את הבן שלנו. ככה עברו להם כמעט 3 חודשים ולגיסתי הייתה יום הולדת - אליה אנחנו לא הוזמנו. זה היה מאוד פוגע ומעליב שגילינו שחגגו לה כשחמותי העלתה תמונה לפייסבוק של חמשתם במסעדה.
כמה ימים אחרי הייתה יום ההולדת שלי - חמותי התקשרה וביקשה לציין ולחגוג, החלטנו להיפגש במסעדה - היות ואני סירבתי להצעה שאני אבשל בשבילם, כמובן שאנחנו שילמנו על המסעדה, ובנוסף לכל חמותי דאגה להשפיל אותי ולציין שזה לא בשביל יום ההולדת שלי.יצאתי מובכת והודעתי לבעלי שאליי לבית - הם לא מוזמנים. עברו חודשיים וחמותי מתקשרת לבעלי והם - במשך שעתיים רבים. "לא ראיתי אותך". בסוף הבינה שבמלחמה שלה היא הפסידה, וניתקה את הקשר לשלושה שבועות נוספים. בסופם אני קיבלתי הרצאה וניסיון התנצלות. הסכמתי שיגיעו אלינו פעם בשבועיים כדי לראות את הנכד שלהם. אציין - שלא ממש מעניין אותם הנכד, הם באים מתיישבים בסלון וצופים בטלויזיה ואפילו לא מרימים מבט לנכד עד שאני אומרת שהוא הולך לישון אז היא מתעקשת לבזבז חצי שעה בלומר "צלם אותי ככה" ולעשות המון תמונות - עד שהוא בוכה, ואז נעמדים בדלת ולא מסכימים ללכת בזמן שאני מרגיעה אותו בחדר שלו.
ככה העניין מתנהלים עד היום. באותו הזמן - אחיו של בעלי הכיר בחורה כשהיה בן 24, והם החליטו להתחתן תוך שנה, חמותי התנגדה לחתונה אך לא העיזה לציין זאת בפניה, הם התחתנו וגרים אצלה בבית, חמותי שיכנעה אותם שהם לא יצליחו להסתדר מחוץ לביתה. הם - לא גרו בחייהם מחוץ לבית הורים, לא יודעים לבשל, לכבס, לנקות, לשלם חשבונות, הכל ים חמי וחמותי. אלה מרבים להתלונן עליהם בפנינו (רכלנות זאת תכונה שלה כבר ציינתי). מצד אחד מתלוננת, מצד שני טוב לה ככה. הקשר עם אחיו של בעלי ועם גיסתי הוא קשר מאוד לא טוב, אחרי הלידה הם באו לבקר, ומאז ראינו אותם פעם בודדות, הם נוטים לא לשמור על קשר, להיות מאוד ילדותיים, מי ששומר על הקשר זה אנחנו שמתעקשים להתקשר ולהתעניין בהם. גם חמותי וגם אחיו לא טורחים להתעניין בנו, לשאול איך לנו, מה שלום בנינו - רק לדבר על חייהם, עבודתם, הבילויים וכו'.
כעט גיסתי, נכנסה להריון, וחמותי שמחה ומתלהבת. במקום לשמוח שגיסתי תקבל את היחס שאני לא קיבלתי, במקום לקנא, זה פשוט מגדיל את תחושת הריחוק שלי מחמותי - ופשוט הוביל אותי למסקנה שאני שונאת אותה.

נתתי כאן טעימה קטנה מהקשר ביני ובין חמותי, יש עוד המון סיפורים, מקרים שקרו ודברים שנאמרו שלא ציינתי, אני בטוחה שאני לא תלית שכולה תכלת, אבל יכולה להבטיח שתמיד התנהגתי באיפוק, בנימוס, בתרבות. שתמיד כיבדתי אותה, שאף פעם לא זלזלתי בה או פגעתי בה. אני אציין שאני מאוד אוהבת את בעלי, ותמיד תמכתי בו, הייתה תקופה שעבדתי בשתי עבודות בשביל לממן את לימודיו כי הוריו לא עזרו לו, שגם כשהיה חולה ונזקק לניתוח נשארתי לצידו, החזקתי את ידו בחדר האישפוז, ליוויתי אותו לניתוח והייתי שם כשפקח עיניו אחרי הניתוח. בכל דבר תמיד חיזקתי אותו, תמיד תמכתי בו, תמיד אהבתי אותו, מהיום שהכרתי אותו. אולי זה ישמע קצת מתנשא - אבל הייתי רוצה שכלתי תהיה כמוני, שתאהב את בני כמו שאני אוהבת את בעלי, שתתמוך בו כמוני, שיהיה לה סבלנות כמוני. סבלתי את חמותי שנים רבות, נפגעתי, נעלבתי, הזדעזעתי, ניסיתי לחפש מה לא בסדר בי - ופשוט הגעתי למסקנה. זה לא אני, זאת היא. כעט, כשהיא רוצה קשר חם איתי - אני כבר לא מעוניינת בו. חיכיתי כלכך הרבה שתקבל אותי, כלכך הרבה דברים נאמרו ונעשו - שאני כבר לא יכולה לשכוח. אחרי שבע וחצי שנים של מגורים משותפים וחיים זוגיים, אחרי 11 שנים של היכרות, עכשיו - זה קצת מאוחר מידי.

אחרי שסיימתי לקרוא הכל

למרות שלא התאפקתי והתחלתי לכתוב את התגובה כבר באמצע - היתי חייבת להגיד לך שאת ובעלך פאריירים ברמה שאין דברים כאלו.
אין לך עמוד שידרה? לבעלך אין כבוד מינימלי אליך?

למה את ממשיכה לתת לה לשחק בך ולהשפיל אותך? מילא כשלא היתם נשואים, הית מאורסת מעל 3 שנים והוא היה צריך לשאול אותה מתי לבצע את הצעד? הרי הצעד כבר נחתם 3 שנים לפני. ואת ממשיכה, הולכת אליה. סובלת עשן סגריות שאת בהריון. למה?
מה קשה לך להישאר בבית שלך?
שבעלך ילך לבד! נתקי אותה מהר מהילדים שלך.
גם בעלך, שכנראה לא מסוגל מול אמא שלו ורץ לקחת אותה משדה התעופה-בשביל מה? בשביל לשמוע כמה אשתו עלובה והוא עשה טעות שהתחתן איתה?
אילצו אותך לצאת ליומהולדת שלך, לשלם על היציאה הלא מתוכננת ובסוף מסתבר שאת משלמת סתם על יום חול? הרי לא יצאו לכבוד היומהולדת שלך

הדבר היחיד שיש לי להגיד לך הוא בסגנון ורדה רזיאל - תזרקי אותה!
די. חאלס! נתקי כל קשר.

בוטה אך קולע

תודה שחסכת לי.

אתם כל כך מתרפסים וששים לרצות אישה ששונאת אותך.

בעלך מזעזע. לא קראתי מילה אחת על התגובות שלו לכל הענין,
חוץ מזה שהוא מסכים עקרונית לחגוג חגים עם משפחתך אבל איכשהו אתם עושים רק אצל משפחתו. המשפחה שלך נענשת כי חמותך מגעילה, אבל בעלך - מה איתו???
ומה איתך???

איך הוא מעז לשבת ולהקשיב לה. איך הוא מעז להרשות שכף רגלך תדרוך שם. איך הוא לא מתבייש וקובר את המשפחה שלו עמוק בשולי התודעה המשפחתית שלכם??!!

ככה נוצר המצב...

הכוחות בינינו נוצרו כבר מתחילת הקשר שבו אנחנו, בעלי ואני - צריכים לרצות אותה, להתעניין בה ולרדוף אחריה. כך - כשאנחנו דרשנו ממש התעניינות או רצויי או רדיפה - נענו בהתעלמות.

למשל דרשה שנגיע בשישי לארוחת ערב, כשלא התאים לנו - כעסה וניתקה קשר. מבחינתה אף פעם לא באה לבקר אותנו, אף פעם לא הייתה צריכה "לחזר" אחריי ולקנות את אהבתי או חיבתי - וכשנדרשה, הפתרון מבחינתה היה לא לדבר איתנו תקופה ואז לעשות כאילו כלום לא קרה.

ככה זה מתחילת הקשר - ככה זה גם תמיד היה הקשר של בעלי איתה (אמא ובן) - במקום שהיא תתעניין בו - הוא צריך להתעניין בה ולהקשיב לסיפוריה ולאיך עבר עליה היום. ימי הולדת לא חוגגים אצלהם בבית - רק לה. יש בה המון אנוכיות, וככה בעלי גדל - שהוא צריך לרצות ולקרקר סביב אימו. פתאום נכנסה אישה נוספת לחייו והיה עליה לקבל את זה - וגם ממני דרשה שאקרקר סביבה.

אם אתן דוגמא: מתחילת הקשר היא לא שאלה אותי פעם אחת שאלה פשוטה "מה שלומך?" בשנה האחרונה אני הפסקתי להתעניין בה, הפסקתי לשאול אותה, ואותה זה לא מעניין אם אני לידה היא מתחילה לדבר על עצמה, וגם אם אנסה להעביר נושא או לקום וללכת היא תמשיך - ואפילו תעקוב אחריי עם אותו סיפור על חייה.

בעלי טוען שהעמיד אותה במקום אלפי פעמים, בעלי טוען שדיבר איתה והסביר לה, וכלום לא מחלחל. בצורה מדהימה - אחיו אמר לה שלא תעיז לומר משהו לגיסתי - והיא באמת לא מעיזה. אז אני יכולה להניח שזה פשוט זלזול בבעלי ובמילתו. כל כמה זמן יש איזו דרמה שבגללה היא לא מדברת איתנו - וכל פעם אני מאחלת שזה ימשך לנצח - ומאוכזבת שהם משלימים ולא טורחים לוודא מה עם הרגשות שלי. זאת בדיוק הבעיה: שיש לי רגשות, והם נפגעים מכל הקשר הזה, וחוץ מבעלי - אף אחד לא טורח לברר אם מבחינתי אני בסדר. מבחינתה כל עוד היא אומרת - הכל בסדר.

היה.נגמר. שני את החוקים

מעכשיו כמו שלה לא אכפת לנתק אתכם קשר גם לכם לא אכפת.
מה עוד שזה אפילו לא "אתכם" מבחינתה את הרי אוויר, אפס, לא קיימת.
ניסית וניסית וניסית להשפלת את עצמך עד עפר כדי להתעלות מעל כל זה, הגיע הזמן שבו גם לך לא יפריע לנתק איתה קשר.
אם בעלך מתעקש להמשיך ולקבל את זה שיתמודד לבד - למרות שלטעמי, בסופו של דבר מים מצליחים לשחוק אפילו סלע וההשחרה שלך שלא מפסיקה על ידה תעשה לכם הרבה רע (היא עוד תצפה ממנו להביא אליה לבד את הילד ולכי תדעי מה יהיה שם, הסגריות הם ענין פעוט)

אם בעלך העמיד אותה נכון במקום - אמר לה אני לא מוכן לשמוע דיבורים כאלו על אשתי, הוא צריך לעמוד במילה שלו וכשהיא מתחילה בדיבורים כאלו עליך לסיים את השיחה - להגיד שלום ולנתק או לקום וללכת!
בעלך לא עמד אפילו פעם אחת במילה הזו שלו. הוא רק עושה כאלו.
וכנראה במקרה של גיסך היא פשוט יודעת שיש לו עמוד שידרה. - לכם פשוט אין! הגיע הזמן להצמיח כזה. זה אפשרי.

ברור שזה אפשרי

אבל אני לא יודעת איך.... תמיד אני תופסת את עצמי במבט לאחור מהרהרת על למה נתתי לה לעשות כך או לומר לי כך. תמיד במבט לאחור אני יודעת בדיוק מה הייתי צריכה לומר לה. לעומת זאת באותו הרגע אני נשארת אני - מנומסת, שותקת, חביבה, נחמדה, מקשיבה - ובעיקר ניתנת לרמיסה.

אל תייסרי את עצמך על מה שהיה ולא ניתן לשנות

תסתכלי קדימה. איך מהיום, מהרגע הזה - את משנה את החוקים. תחליטי עם עצמך ממש עכשיו שזהו, את מבחינתך לא סובלת יותר יחס משפיל ופוגעני. אם היא לא מסוגלת לקבל את עובדת היותך אשתו של בנה ואם נכדה את לא יכולה להכריח אותה. קחי כמה צעדים אחורה ושים לזה סוף.

ועוד הערב קחי את בעלך לשיחה, ותגידי לו שאת יודעת שהוא עייף אחרי יום עבודה אבל את לא מוכנה לדחות את הסוף של הנושא, מרגע זה את מצפה ממנו לתת לך כבוד מינימלי בתור אשתו ולסיים כל שיחה שבה את מוכפשת (לא רק על ידי אמא שלו אגב). לא להתווכח, לא לנסות לגונן, פשוט לקום וללכת. שיהיה ברור לכל אחד סביבו, שהאוזניים שלו לא ישמעו מילים לא יפות על אשתו.

בנוסף, אם אבא שלו, אחים שלו וכו - בוחרים לנתק עם בעלך ועם הנכד/אחיין שלהם קשר רק בגלל הנושא הזה - כנראה שגם בנוגע אליהם אתם צריכים להסיק קצת מסקנות.

נומלה

New member
הסיפור שלך כבר מסמן לא מול החמות

הסיפור שלך הוא הבנות עם בעלך. אותו צריך כרגע לנתק מחבל הטבור. החותנת היא מי שהיא. הבעיה היא הבעל שלא מסוגל להתנתק ובדרך הופך את שניכם למרבד לניגוב רגליים. קחי אותו (את בעלך!) ולכו לטיפול כמו שמייקל מציעה. רק בהתערבות צד שלישי יש סיכוי לגרום לו לצאת מתחת לסינר של אמא שלו.

אנילה1

New member
את כנראה אדם חזק מאוד, או מזוכיסטית. מסכת

התעללות כזאת עוד לא שמעתי.

זה קשר כזה שהוא לא קיבל מה שהיה צריך

והוא מכרכר סביבה. אני חושבת שבאמת לשניכם היה טוב יותר אם הייתם מתרחקים ומתעלמים מהאישה הזו שלא יודעת לתת ולא ברור מה היא רוצה ממך.
אני מציעה לך לסרב לבקר אצלה ולהיות בקשר איתה. אם הוא רוצה שיילך אליה את לא יכולה להחליט לגביו .

seelinewoman

New member
לחלוטין.

שהילדים שלכם לא יצטרכו לראות איך משפילים את ההורים שלהם.
ושלא יסיתו את הילדים שלכם נגדכם.

לא יאומן...

צריך להתרחק מאנשים כאלה שליליים. במקום להתקרב ולהפגע. להתקרב ולהזדעזע... לא חבל על האנרגיות?

להתרחק.

mykal

New member
מותר לך לשנוא אותה,

זה לגמרי בסדר, אבל את מזיקה לעצמך,
כי את כל הזמן חושבת עליה---חבל--זה לא מגיע לה.

מה שאת צריכה להזהר, זה לא להגייע למריבה עם בעלך.
מציעים צלך לנתק איתה קשרים,
אבל אם בעלך ימשיך בקשר--היא תרעיל נגדך--ואם עד היום
לא הצליח 'לסתום לה' אין מצב שכשאת לא איתו יצליח.
וכך תגיעו למריבה בבית.

ואם תצליחי את להשפיע עליו לנתק איתם--
הוא יאשים אותך, ושוב תגיעו למריבה.

כדי למנוע זאת--לכו ליועץ נישואים,
שהוא יאמר מה נכון לעשות ותפעלו רק לפי הכללים
שהוא מנחה--ואז הוא יהיה --הטוב, הרע, האחראי,
ואתם תהיו רגועים. כי גם תצליחו לשים את מטעני הרגש הקשים בצד.
ולתפקד כמו מכונה מסמנת

קשה אבל בטוחה שתתגברו. בהצלחה.

הדסהש1

New member
כידוע הורים לא בוחרים אבל צריך

ללכת בין הטיפות.רצוי שתבואי עם בעלך לדרך השווה כדי לא להרחיק
את הנכד מהסבא והסבתא.הבעיה שלך רצופה מהמורות אבל כדאי לך
לשמור על קשר עם האחים והגיסות.טוב שהוריך לצידך

mykal

New member
הדסה, את מסתדרת מעולה במחשב,

את מצליחה להוריד תמונות, לפתוח הודעות.

אבל משום מה את מגיבה לא במקומות הנכונים.
את רצית להגיב להודעה מסוימת,
תפתחי אותה, שם יש לתת תגובה.

לא עונים תמיד לאחרונה בשרשור, כי התשובה לא אליה.
ואם לא מסתדר לך, תבקשי מהבנות שלך שיראו לך.
זה לגמרי פשוט.

תודה!

אולי זה מה שהייתי צריכה לשמוע: שזה בסדר שאני אשנא אותה...

לגבי יועץ הנישואין - בעלי מסרב להגיע אליו, הוא אומר שאני יכולה ללכת בלעדיו... יש לו קצת עניין עם כל נושא הטיפולים הפסיכולוגיים (משהו לדעתי די טיפוסי לגברים). הנושא הזה עלה כבר המון פעמים - אני בטוחה שבעתיד הקרוב יפתר ויסכים להגיע ליועץ - כי בשבת הקרובה שהוריו יגיעו לבקר צפוייה לו הפתעה. החלטתי לשנות התנהגות בעקבות התגובות כאן.

mykal

New member
גם אני כמוך כמו כל אדם נורמלי,

שונאים את מי ששונא ומתנכל ומקלקל לנו.
ולכן זה כ"כ בסדר.

לגבי ההתנגדות של בעלך ליעוץ,
נראה לי שלו אני במקומך, הייתי מזמינה אותו לבית קפה,
לערב נחמד ואומרת לו--אני התיעצתי, ואמרו לי שההתנהגות של אמא
שלך כלפי, ממשיכה כי אתה מאפשר אותה.
ומאחר ואנחנו יחד, אני מבקשת, שתגרום לי טוב, ונלך יחד.
זה התנאי שלי--להמשך הקשר עם הוריך. (גם שלך)
אני מבטיחה לך שיצטרף.
כשרוצים משהו צריך להיות קצת יצירתי כדי להשיגו.
בהצלחה.

גיל110

New member
שנאה זה אף פעם לא בסדר

ותזכרי שנאה תוליד סבל, One way or another.

אגב, אנשים עם שנאה מעבירים זאת לילדיהם, וזה לא משהו שהייתי רוצה להעביר לילדי.

למעלה