אני שווה כסף??

barr1969

New member
חבל שא"א לעשות כפרות על פרה

אולי גם עליה היית מרחם. כלומר- לסובב את התרנגולת מעל הראש ואז להרוג אותה, פחות חמור מאשר סתם לשחוט אותה לאכילה?

uri80

New member
אין לי שום בעיה עם בע"ח

שנשחטים למען אכילה. בני אדם זקוקים לאוכל והם אוכלים בע"ח. כך זה היה מימים ימימה ולא נראה לי שזה הולך להשתנות בקרוב. לשחוט בע"ח לשם כל מנהג שהוא ולא רק בשביל אוכל בלבד, נראה לי מיותר לחלוטין. עדיף כסף שכך גם ילך לצדקה ואולי יעשה בו משהו טוב.

מחממנוע

New member
ועוד יותר מזעזע זה לראות את זה

יצא לי פעם אחת להיות בשטיבלך שעשו שם כפרות והיה שוחט במקום. עד היום יש לי טראומה. אומרים שהעופות יודעים מה הולכים לעשות להם. אני ניסיתי להתפלל אבל כל הזמן ברקע היו צפצופי זעקות התרנגולות. כשהצצתי מהחלון וראיתי את התרנגולת מצפצפת (לא קרקור, ממש צפצוף של צער ופחד) ואחרי שניה משתתקת, והדם. לקח לי כמה ימים להרגע מזה, וכשרציתי לשתף את האנשים בחויה, בעיקר לספר שעברתי חויה, רק פתחתי תפה והדודה הפולניה שלי צעקה עלי כמו שמרוקאית לא יודעת לעשות. זה הספיק לי לכל החיים - אכן כפרת עוונות. אצלנו עשו על כסף. רק חסידים עושים על תרנגול וזה נראה לי אפילו אז יותר מידי פרימטיבי.

barr1969

New member
פרט שולי

שבע"ח נשחט ובשרו נאכל. בד"כ ארגוני צדקה גובים ממך בערך 18 שקל עבור עוף, אתה משלם עבור המנהג נטו כיוון שהעוף נשאר לאותו ארגון כדי להזין בו בחורי ישיבה או בתי תמחוי. גם בעיני המנהג הוא פרמטיבי, אבל אם יעודו בעינך הוא למאכל בנ"א, הוא ממלא את היעוד שלו.

uri80

New member
עוד פרט שולי.

אם מלכתחילה היו שוחטים את העוף כי צריך אותו למאכל, זה היה אחלה. תכל'ס אוכלים אותו כי הוא כבר נשחט וחבל שיזרק, לדעתי הרבה מאלה שנשחטים נזרקים בסופו של דבר סתם.

barr1969

New member
ממש לא

זה עובר לישיבות שניזונות מזה עד חנוכה. בבני ברק, לאורך רחוב חזון איש יש הרבה בתי מדרש של חסידויות שונות. בכל אחת מהן בלי יוצא מהכלל, יש אפשרות לעשות את המנהג ברחבה שליד ביה"ד, מהכסף והעופות מממנים את אותו בית מדרש, והישיבה שעל ידה.

Mr Majar

New member
רחמים

לדעתי את מפספסת משהו. יש משהו מעורר רחמים כאשר לאכילה יש אקט אכזרי ומיותר. למשל כאשר אריה צד ואוכל זה הרבה פחות מעורר בחילה מאשר להקת צבועים שאוכלים את הקורבן שלהם והוא בחיים. לכן- כן, לאכול סתם הרבה פחות אכזרי מאשר לסובב את התרנגולת ואז לאכול אותה.

כנראה שכן

אם תנשאי בנישואין של הרבנות גם החתן יקנה אותך בטבעת ששווה כסף

אז מה עדיף ?

לסובב מעל הראש כפרות או להחביא 10 פתיתי חמץ בערב פסח ואח"כ למצוא את כולם בפוקס....

ש חף

New member
אכן הזוי

עוד בתור ילדה זה נראה לי כזה מוזר וחסר טעם. אם כבר מדברים כאן הרבה על יום כיפור - כבר שנים שאני לא צמה ביום כיפור אבל זה יום למנוחה,לקריאה ולחשיבה הוא עובר בכיף כשיודעים איך להעביר אותו (במיוחד אם אתה לא בארץ :) אז אני לא מבינה מה כל כך דחוף לארגן הילולות וחגיגות כולה 24 שעות של שקט.

uri80

New member
תלוי, יש הרבה אנשים שמעדיפים

להעביר אותו בשקט ורחוק מהבית. לא נראה לי ענין של חגיגות אלא פשוט רחוק ובמקום שקט. השנה הוא יעבור בנפאל כנראה.

Le Fay

New member
יפה לך!

אבל בנסיבות האלה נירה לי ממש דחוף שתאכל טוב מראש. <פיי, וואן טראק מיינד>.

uri80

New member
אין לי מושג מי זה הרב חזקי

בינתיים שמעתי רק על איזה סוויסה אחד שנמצא שם, אבל יהיה מעניין...

ההוא

מבית חב"ד בקטמנדו שכל עדר הישראלים אצלו כל שישישבת. סוויסה הוא הסוכן נסיעות הנפאלי הכי תותח בעולם שדומה (בקושי) למאיר סוויסה. תהנה, אתה נשמע לי כמו אחד שמטרק ומטייל ולא רק מבנגג

idonknow

New member
אוי לא! עכשיו הכל יתבלגן כאן!

אתה באמת חושב שאתה יכול להפקיד את הטיפול בנו בידיו של אדמור הפסיכופט?? dont! dont!

למעלה