אני שווה כסף??

אני שווה כסף??

יצא לי לחשוב היום על ערב יו"כ, הולכים לסובב לי כסף מעל הראש ולומר שהכסף הוא כפרתי?? זה לא נראה לכם הזוי? שכסף יכפר עלי? יחליף אותי?... טוב שלא החליטו לכפר עלי בתרנגולת... אני חייבת להעלם מהפולחן הזה. (אבא, ערב יום כיפור אני חולה, אל תשגע אותי!)

כמה מילים מהלב

"לפחות יאכלו אותה" כשאת אומרת "לפחות יאכלו אותה" אתה מבינה את המשמעות של המילים שלך? התרנגולת הזאת היא בעל חיים עם יכולת לחוש כאב וסבל, עם צורך לחיות ועם יכולת לחוש פחד. כמה יסורים וכאבי תופת יעברו על התרנגולת הזאת שעליה את אומרת "לפחות יאכלו אותה"
ההתיחסות הזאת כלפי התרנגלות כאל חפץ, כאל שעשוע וכאל ישות שתפקידה לגרום לנו הנאה ותו לאו היא פושעת. במקום לחשוב רק על האינטרס ועל ההנאה שיתכן שיפיקו מאותה תרנגולת, תנסי להרגיש כמה כאב וסבל היא תחוש. תנסי להבין שמאחורי התרנגולת הזאת קיים בעל חיים עם נפש (כשאני אומרת נפש אני מתייחסת לכל היכולות, התחושות, הרצונות והצרכים) ש"כלוא" בגוף ששונה מאיתנו. אני מנסה להבין את הזילזול בסבלה של התרנגולת והתרת דמה, אבל אני לא מצליחה. צריך רק מעט אמפתיה וחמלה, כדי להבין שנעשה פה אי צדק. התרנגולת הזאת (ולחילופין זה יכול להיות כל בעלי חיים אחר שדמו הותר לשם הנאתנו) תסבול לחינם. אני מקווה שכשתעמדי מול בחירה שתשפיע על חייו של בעל חיים, תחשבי על המילים שכתבתי לך. ומשפט אחד לסיות שנתקלתי בו היום משיר של הסמית'ס ועשה לי רע: who hears when animals cry?

justchip

New member
היית רוצה שאנצל כל פעם ששם של בע"ח

מוזכר בפורום שאפתח בנאום ארוך וחדגוני בעד ניסויים בבע"ח?

justchip

New member
לא נראה לי שיש לי את הדחף המסיונרי

הדרוש ואת השכנוע העצמי שמצריך שכולם יחשבו בדיוק כמוני אבל אני יכולה לנסות... מחר פוסט על יתרונות דימום עיני בעכברים

yaniv1216

New member
כמה מילים (מהלב)

אם את מתכוונת ממש למה שאת כותבת.. וזו לא הפעם הראשונה שלך. אז תסלחי לי אבל המצב שלך בכלל לא טוב אם כל פעם שתשמעי או שתראי מישו מדבר על בעלי חיים. ועל לאכול אותם. אני חושש שתמותי ממש צעירה אם כל מקרה שכזה שובר לך את הלב.ונורא נורא מכאיב לך. אני מכיר צמחוניים וצמחוניות . אבל הם שומרים את זה בשקט. ולא מראים כל כך המון צער או דורשים דרשות בכל פעם שמישו אוכל לידם בשר וכדו.. מקווה שתקחי את דברי לתשומת ליבך בהצלחה.

אבל

למה שאחד ידמה את מה שכולם עושים? למה שתשמור בשקט? אולי בסוף מאי הקטנה תגרום לרבולציה בהקשר לתנאי בע``ח. זה יכול להועיל מבחינה אחת לחיות. ואמא תוכל להכין את הטשולנט בלב רגוע. מצד שני יכול ממש ליקר את מחיר העוף והבשר.ככה ששוב לא יהיה טשולנט. יש! מי עוד בעד?!

דברייך כמעט נכנסו אל הלב

לכן התגובות. אני קרניבור ודברייך גרמו לי לאי נוחות. אל תיבהלי מהלחץ החברתי. את מציבה מראה די טובה מול הלקות/צביעות המוסרית שלנו.

אמר אחד הליצנים-

יודע אני מאה טעמים שלא לאכול דבר אחר. אבל הטעם של הבשר עולה על כולם... * "והיו הדברים האלה" ... "על לבבך" כבר הובהר, שלעיתים הלב סתום. אך אם הדברים נמצאים על הלב, יש סיכוי שיום אחד, כשיפתח הלב, יכנסו הדברים פנימה

justchip

New member
אל תרגיש רע

כל פעם שאתה אוכל בשר אוכל לא אורגני וכדו' תחשוב על האנשים שניו מתים ברעב אילולי כך, בהתחשב בצפיפות האוכלוסין בימינו יש צורך בניצול מקסימלי של אנרגיה קיימת ועד כמה שידוע לי אפילו מאי הקטנה לא יכולה לפרק תאית,כך שאם רוצים לעבור לגידול אורגני או אפילו לכיוון רווחת בעלי החי יש לצמצם בצורה ניכרת קודם כל את אוכלוסית כדור הארץ (או להנדס אנשים שיכולים להפיק אנרגיה ממקורות אחרים). זאת מלבד העובדה שאדם מעצם מהותו אמור לאכול בשר, הוא לא יכול לספק לעצמו את המרכיבים החשובים לקיומו ללא כן (ואני לא מתכוונת לע"י גלולות מלאכותיות הנמכרות בבקבוק), הדרך הטבעית היחידה שתאכל לספק לעצמך אחד מקבוצת ויטמיני הבי למשל תהיה ע"י אכילת צואתך (באדם חיידקים מיצרים אותו במעי הגס) דבר לא מומלץ ואני בספק שאפילו מאי תעשה זאת על עבור בעלי החיים.

rigoletto111

New member
שמעתי שגם אברכי כולל וילדיהם

אוכלים עוף. זה בסך הכל טקס, ואם עניים מרוויחים ממנו מנת עוף לחג אז אין מה לבוא בטענות.

למעלה