אני שאלה

אני שאלה

התגובה שמצורפת אמורה להתרחש בסביבה חומצית כדי למנוע שיקוע של יוני הברזל עם יוני ההידרוקסיד. ואני תוהה...איפה יש יוני הידרוקסיד? תודה

deathcaster

New member
הערה טכנית... לפני הכימיה

הקובץ שהעלית הוא בפורמט BMP, קובץ גדול מסורבל, קובץ כזה צריך לפתוח ב"צייר" של החלונות ולשמור אותו בתור פורמט JPG שזה קובץ עם אותה איכות (ולרוב טובה יותר) אבל עם גודל הרבה יותר קטן, כך שלהבא תצטרכי להמתין פחות עד שהקובץ יעלה לפורום

deathcaster

New member
תשובה

כל התגובות הנ"ל מתרחשות בסביבה מימית, המים משחקים כאן תפקיד כפול...הם גם הממס וגם כל מולקולת מים באופן תיאורטי מורכבת מיון של H+ ויון של OH- ואני לא רוצה לפתור לך את השאלה.... אבל מה עם תמיסת הנעלם ? אולי שם יש יוני הידרוקסיד ? (אני לא אומר שיש.....אבל שימי לב...מה קורה שם בהתחלה שאולי פתאום מופיעים להם יוני הידרוקסיד ?)

deathcaster

New member
למה אין קשר ?

אשלגן ברומיד הוא בסיס חזק, כאשר הוא נמס במים (אנו מניחים שהוא נמס בצורה מלאה), הברום נקשר לפרוטון... או ליון הידרוניום אם תרצי, והאשלגן ליוני הידרוקסיד
בבקשה ובבקשה

אשלגן ברומיד הוא בסיס חזק??

"טוב" למינוס "לנחות" על הברום, לכן זה אניון יציב מאד ובסיס חלש למדיי (הצמוד לח' חזקה יחסית).

DIKZ

New member
תיקון קל

שלום קסטר תיקון קל בקשר ל KBr . התמיסה המימית אמורה להיות ניוטרלית: " pH : Aqueous solution is neutral " . באופן מעשי, לפי רמת הניקיון של המוצר ושיטת הייצור , ה pH של 5% , הוא ~ 5 - 8.5. בהצלחה , dikz.

deathcaster

New member
פחחחחחחחחחחחח

פאדיחה...... עשרה לתשע בבוקר...המוח לא עובד בחודשי הקיץ בשעות האלו
אל תתייחסו להודעה שלי..... (טוב נו זה כבר מאוחר...אבל תשתדלו
)

אני המשך שאלה

ניסוי קביעת הלידים בעזרת טיטרציות שיקוע, פייאנס ו-וולהרד. בנוהל...אני אגיד מה הבנתי ואתם תתקנו אותי... בפיאנס שיקענו כסף עם ברומיד בנוכחות אינדיקטור ספיחה. ריכוז יוני הברום ניקבע על פי כמות המטטר- כסף חנקתי. חיסרון: צריך ליצור עודף של יוני כסף בתמיסה כדי שהאינדיקטור יספתח אליהם ויוביל לשינוי צבע. בוולהרד שקעו יוני כסף עם ברום, ואז שקעו יוני כסף עם יוני תיוציאניט, ואז כשכולם שקעו יצרנו עודף יוני תיוציאניט, אשר ביהקשרות לברזל (ששימש כאינדיקטור) שינה את צבע התמיסה ובישר על סיום הטיטרציה. ב-2 השיטות היינו צריכים ליצור עודף של המטטר, מה שגרם לנו לחשב שיש יותר ברומיד בתמיסה מבאמת, אז איזו שיטה לעאזאזל עדיפה? מי יותר מדוייקת? ולמה הדוח הזה לא ניגמר!? בברכת שלווה ורוגע...

למעלה