אני רק שאלה

HotGod

New member
זו הסיבה שפניתי לרב, אני מעוניין

בתשובה מעמיקה ממישהו שצעד את כל הדרך בפרדס. תשובות מהסוג "יש בזה המון יותר" לא מספקות (לפחות אותי). מצטער.

א77

New member
איני חושב שבאינטרנס תמצא פרד"ס

פרד"ס מפריח פירות. זה לא באינטרנט. זה ביני עמודי דבי מדרשא. באינטרנט יש את המינמום. לשם טעימה בלבד. ולא אתחיל לצטט לך את כל המאמרים על אותה טעימה, כמו טעמו וראו וגו' או טועמיה וגו'. אדרבה, אין לי עניין מיוחד לספק אנשים דוקא באינטרנט. גם אם הם מצטערים... מה שבטוח, שאם נשארת בערלתך, כי אז אם יגיע משיח צדקנו בערב הפסח, תיאלץ לעמוד מהצד ולהתבונן איך כל היהודים הנימולים עוסקים במצוות קרבן הפסח. ודע לך, גם אם אולי נראה בעיניך כעת שהקרבן ההוא לא מי יודע מה, הרי שבמדבר היו אנשים שהיו טמאים לנפש אדם ולא יכלו להקריב את קרבן הפסח במועדו כי אז הם לא ויתרו, ובעקבותיהם נתן הקב"ה את ה"פסח שני". אני מאחל לך בהצלחה, ושתבוא על סיפוקך.

HotGod

New member
אני נמחק, נמוג ומתפוגג...

השארתי לך הודעה מפורטת אך זו נמחקה ולא נקלטה. עושה רושם שמנהל הפורום עוצר את ההודעות שלי (ע"ע סוף הדיון, הוא מונע מאחרים לענות לי). זה נהוג ומובן להשתיק דעות חדשות ושונות משלך. זה הפתרון הכי קל. אז אסתפק בברכת יום טוב.

חלילה......

מעולם לא עשיתי זאת ואין בכוונתי לעשות זאת. התפוז מהתל גם בי היום ולא מאפשר לי כניסות........ כנראה שהוא העלים גם את תגובתך. ברכה והצלחה.

uuuaaa

New member
שינוי בראיית המוסר ?!

האם אנו יותר אכזריים מאמהות שהורגות את ילדיהן (הפלה) ? האם אנו יותר אכזריים מרופא שעושה ניתוח או עוקר איברים של חולה, כדי להאריך את חייו ב-10 שנה ? מה הבעיה בזה שאנו מבצעים ניתוחים בילדינו אשר יאפשרו להם לזכות בגן-עדן ולקום לתחיה למילארדי שנים לאחר מותם ? האם זה לא הדבר המוסרי ביותר שאפשר לעשות לילדינו ?

HotGod

New member
מוסר/אכזריות הם לא דבר אבסולוטי

באפריקה נוטלים ההורים בשבטים מסויימים את בניהם ושוברים להם את שיניהם הקדמיות. האם זה מוסרי בעיניך? האם זה מוסרי בעיני ההורים ההם? בוודאי. זה בדיוק הדיון שלא רציתי להיכנס אליו. בעד או נגד. רק רציתי לדעת האם יתכן פתרון הדומה לפתרון חוט השבת המסמל חומה בצורה.

BaaMan

New member
לגבי מוסר.

בס"ד בתמציתיות המוסר זה התורה היות וזה כללים קבועים ולא ניתנים לשינוי לעומת זאת ה"מוסר" החילוני הוא ניתן לשינוי למשל אדם אומר במקרה הזה זה מוסרי להרוג אבל פה זה לא. זה לא מוסר זה שטויות.

HotGod

New member
אבל, אבל,

אנשים מאמינים שונים לא הולכים לפי אותם כללים. התורה היא אבסולוטית אין ספק בכך אבל ביהדות ישנם זרמים שונים המתנהגים לפי כללים שונים ווריאציות של כללים. הצגת המוסר כמשהו אבסולוטי היא יפה והלוואי והיתה נכונה במציאות ולא רק על הנייר. "ה"מוסר" החילוני הוא ניתן לשינוי למשל אדם אומר במקרה הזה זה מוסרי להרוג אבל פה זה לא" גם אתה, שאינך חילוני תטען כי אדם, לדוגמא, שלא כיבד את הוריו וקיללם דינו סקילה ומוות ואילו אדם אחר שנהג בצורה אחרת דינו לא סקילה וידונו אותו לכף זכות. הצלחת לבלבל אותי.

BaaMan

New member
אני אטען ע"פ המוסר שלי שאני לא משנה

בס"ד ומעצב אותו לפי צרכי אלא לפי מה שקבעו לי ואני לא זה שמעצב ושם סייגים ומקל בכל מיני מקומות אלא התורה היא זו שקבעה קבועה לא, ניתנת לשינוי. כל זרם ביהדות סובר אותו דבר הכללים הם אותם כללים השאלה מה אתה עושה איתם כיצד אתה מקיים אותם. ליטאי יסבור שבכדי לקיים צריך לשבת וללמוד גמרא ודגש גדול על לימוד וחסיד גם לומד לא מזניח ח"ו את הלימוד אבל מוסיף גם מסביב ריקודים מדי פעם(חגים) עבודה על שמחה(זה היה הרבה יותר מודגש לפני 200 שנה בימינו זה לא ממש מודגש אבל עדיין יש הבדל בין חסידות לליטאות) אבל תאמינ\י לי שבים אם את תשאלי חסיד וויז'ניץ ובין אם את תשאלי ליטאי מה דינו של מחלל שבת במזיד שניהם יגידו לך סקילה ללא כל מחשבה בכלל. הכללים עצמם נשארים כללים וקבועים אך מה אתה עושה עם אותם כללים קבועים. כיצד אני מקיים אותם. שבת שלום ומבורך!

HotGod

New member
שבת שלום גם לך!

אני ממש לא מבין מדוע את חושבת שכל זרם ביהדות חיי לפי אותם הכללים. זה ממש לא נכון. את כנראה לא מכירה מספיק זרמים ביהדות. ישנם יהודים שלא רואים איסור בעירבוב חלב ובשר. הם מקפידים לא לערבב בשר בחלב אם. אין להם ממש בעיה באכילת בשר וחלב ביחד. יש זרם שדוגל בשמירה של 3 שעות, יש שדוגלים ב 6 שעות. יש, כאמור, זרם שלא דוגל בכלל בשמירה. זרם אחר מאפשר לנשים ללמוד ולהפוך לרבניות שוות זכויות. זרם אחר אוסר זאת. את יכולה לטעון שלא ממש מדובר ביהודים אבל זו כבר השקפת העולם שלך. הם יהודים לכל דבר בדיוק כמוך וכמוני. היהדות מכילה המון זרמים שאת חלקם, אני בטוח, אתה לא מקבל. חלקם, אף לא מקבל את הזרם שלך. כל זה לא רלוונטי. כולם יהודים. הם רק משתייכים לזרמים שונים. התורה אכן קבועה ואבסולוטית ולא ניתן לערער על קיומה החזק והשורשי, אולם בני אדם שונים יעטפו אותה בשכבות ורבדים שונים. כל אדם בוחר (או יותר נכון נולד) לתוך שכבה אחרת/שונה של כללים. ושוב, שבת שלום!!!

BaaMan

New member
שלום אני זכר../images/Emo150.gif לא נקבה ../images/Emo68.gif

בס"ד רפורמים זה לא יהודים הם כבר מתחתנים עם גוים ועוד מספר שנים הם יהיו גויים לכל דבר. זה כמו שאני יגיד שחילונים זה זרם בדת והם לא שומרים כלום. אדם שמערבב חלב בבשר הוא פשוט לא שומר חלב ובשר ולא שהוא שומר אבל ככה הוא הבין את התורה. ואותם זרמים שלא מקפידים על כל מצוות התורה דהיינו לכתחילה קובעים שהם לא מקפידים למשל על בשר וחלב יש להם בעיה. ובבקשה לא לכתוב בשבת בפורום דתי אפילו שאתה לא שומר הציבור הדתי מבקש לא לכתוב בשבת.

HotGod

New member
גם אני ../images/Emo11.gif

אתה גורר אותי לשלה מהותית של "מיהו יהודי". לא יתכן שתפסול זרמים ביהדות לפי ראות עיניך. הרי הם יכולים לעשות את אותו הדבר לגביך. לא? אני מכיר רק חוק אחד שמוסכם על כולם לגבי מיהו יהודי: יהודי = אדם שנולד לאם יהודיה תינוק שלא עבר מילה ואימו יהודיה ישאר יהודי. לא? לגבי הכתיבה שבת, אני מצטער. אני כותב מחו"ל והזמן שנרשם הוא לפי תוכנת השרת שבארץ.

להב אש

New member
אכן

אדם שנולד לאם יהודיה הוא יהודי אפילו אם חלילה טרם נכנס בבריתו של אברהם אבינו. ואפילו אם חלילה הוא ממיר את דתו הוא נשאר יהודי אמנם הוא בגדר מומר אבל בכל מקרה יהודי הוא

BaaMan

New member
סליחה סליחה סליחה אני ממש מצטער...

בס"ד הייתי צריך לדון אותך לכף זכות. וההגדרה נכונה... זה לא יהדות! יהדות זה התורה ולא מה שנשאר לאחר הקיצוצים שלה. אם אתה רוצה תקרא לזה רפורמה אבל זה לא יהדות

asaf2000

New member
תגובה

דיברת פה על כמה דברים שונים. קודם כל זה שמחכים 6 שעות בין בשר לחלב זו גזירה של חכמים שלא יבואו לאכול בשר וחלב ביחד אז קבעו שצריך לחכות 6 שעות ובעדות מסוימות גזרו רק 4 שעות אבל זו לא הלכה מהתורה אלא דרבנן. אלה שאוכלים חלב ובשר ביחד הם לא זרם של היהדות הם חילונים שנקראים תינוקות שנשבו שנולדו יהודים אבל לא יודעים מה זה יהדות, אתה לא יכול לקרוא לזה זרם של יהדות כי הם לא מקיימים את התורה. מי שאתה מדבר שעושים נשים רבניות זה רפורמים שהם עוברים על איסורי תורה מפורשים ומשנים לגמרי את ההלכה ואת התורה שבכתב כרצונם והם בכלל לא נחשבים יהודים אלא המציאו לעצמם דת אחרת כפי שנוח להם ולא כפי שבורא עולם ציווה עלינו כך שזה גם לא זרם של יהדות. (שיחזרו בתשובה במהרה). אין לנו שום זכות בחירה להשתייך ל"זרם" שאינו מקיים את התורה וההלכה - זה לא נקרא להיות יהודי. שאר ה"זרמים" לדוגמא חסידים, ליטאים וכו' מקיימים את אותה התורה בדיוק חוץ מגזירות שונות של חכמים ומנהגים שנפסקו לאלה ולא לאלה עקב הגלות אבל כולם הולכים לפי דרך התורה שנמסרה מדור לדור בלי לשנות כלום. שבוע טוב.

HotGod

New member
אסף, תודה על התשובה המפורטת

אבל המשפט "והם בכלל לא נחשבים יהודים" לא מצוי ותלוי באוויר. הוא חייב להיות מקושר לזווית ראיה של מישהו. במקרה הזה אתה ואנשים שחושבים כמוך. להלן "קבוצה א'". אלו שעליהם מביטים נקרא להם "קבוצה ב'" קבוצה א' מביטה בקבוצה ב' ואומרת "אלו לא נחשבים יהודים כי 1, 2, 3", קבוצה ב' סופקת ידיים ומצקצקת בלשונה ואומרת "קבוצה א'? הם בכלל לא נחשבים יהודים מכיוון ש 4, 5, 6" יהודי הוא משהו אבסולוטי. אתה יהודי או שאינך יהודי, אתה לא יכול להיות 20% יהודי. להיות יהודי זה לא כמו להיות גבינה לבנה. לא? אתה יהודי אם אימך היתה יהודיה. זה הכלל היחידי שאני מכיר שמוסכם על כל הקבוצות. אם נולדת יהודי ואתה אוכל בשר וחלב ביחד (לא מומלץ) אז אתה יהודי שאינו שומר כשרות. אתה עדיין יהודי. אכילת דברים מגעילים לא נוטלת ממך את יהדותך. ועכשיו אני שוב חוזר לשאלה המקורית, שאלת הברית. לפי מידע שהצבר על שולחני מאז השארתי את ההודעה בפורום הנכבד, עושה רושם שישנו זרם ביהדות הרואה בברית המילה משהו מילולי שאומר כי "ברית מילה" = חוזה מילולי בלבד. ברית = חוזה, מילה = אוסף הברות בעל משמעות מסויימת. "ברית מילה" = חוזה שבעל פה. זרם זה לא מבצע את החיתוך כהילכתו אלה מבצע את ההסכם שבין ההורה לאלוקים. השאלה שלי המקורית, כאשר הייתי הדיוט בעניינים שכאלה, נענתה כבר. עכשיו נשאלת השאלה כיצד יגיבו שאר הזרמים ביהדות. הם יתנערו? יוקיאו? יאמצו?

asaf2000

New member
צודק

יהודי הוא כל מה שנולד לאם יהודיה. אז אני אתקן את ההגדרה, חילוני הוא יהודי שלא מקיים תורה ומצוות ולכן דרכו לא נחשבת "יהדות" אלא חילול וכפירה של היהדות, כמובן שרוב החילונים תינוקות שנשבו. רפורמים הם כת של יהודים שמשנים את התורה והמצוות לפי רצונותיהם ולא הולכים בדרכה של המסורת היהודית והתורה ולכן גם דרכם היא לא "יהדות" אלא דת חדשה. ביהדות אין זרמים! כמובן שיש הבה דרכים לעבוד את ה' אבל כולם שומרים על תרוה אחת ואותן מצוות חוץ ממה שאמרתי שיש חילוקים במנהגים ובגזירות של חכמים שעקב הגלות יש הבדלים בין הפסיקות אבל ברית מילה היא מצווה דאורייתא ויהודי שיתיר לא לעשות ברית מילה בדרך המקובלת ויסתפק בטקס סמלי הרי הוא עובר על דברי תורה ולכן זה כבר לא יהיה חלק מה"יהדות", כמובן שזה לא ישלול את יהדותו אם הוא נולד לאם יהודיה אבל "יהודי" מהמובן שהוא מקיים את ה"יהדות" הוא לא.

להב אש

New member
איני מסכים איתך לגמרי

אמנם אני מבין את מה שאתה אומר ויש אמת מסוימת בדבריך אבל לומר באופן גורף שכל מה שאנשים הנקראים חילונים אינו יהדות זה לא מדויק ונכון אך הדברים האלה ארוכים וסבוכים ולא יספיקו לי פה המקום והצורה אז לצערי אסתפק בהסתייגות קלה.

למעלה