אסף, תודה על התשובה המפורטת
אבל המשפט "והם בכלל לא נחשבים יהודים" לא מצוי ותלוי באוויר. הוא חייב להיות מקושר לזווית ראיה של מישהו. במקרה הזה אתה ואנשים שחושבים כמוך. להלן "קבוצה א'". אלו שעליהם מביטים נקרא להם "קבוצה ב'" קבוצה א' מביטה בקבוצה ב' ואומרת "אלו לא נחשבים יהודים כי 1, 2, 3", קבוצה ב' סופקת ידיים ומצקצקת בלשונה ואומרת "קבוצה א'? הם בכלל לא נחשבים יהודים מכיוון ש 4, 5, 6" יהודי הוא משהו אבסולוטי. אתה יהודי או שאינך יהודי, אתה לא יכול להיות 20% יהודי. להיות יהודי זה לא כמו להיות גבינה לבנה. לא? אתה יהודי אם אימך היתה יהודיה. זה הכלל היחידי שאני מכיר שמוסכם על כל הקבוצות. אם נולדת יהודי ואתה אוכל בשר וחלב ביחד (לא מומלץ) אז אתה יהודי שאינו שומר כשרות. אתה עדיין יהודי. אכילת דברים מגעילים לא נוטלת ממך את יהדותך. ועכשיו אני שוב חוזר לשאלה המקורית, שאלת הברית. לפי מידע שהצבר על שולחני מאז השארתי את ההודעה בפורום הנכבד, עושה רושם שישנו זרם ביהדות הרואה בברית המילה משהו מילולי שאומר כי "ברית מילה" = חוזה מילולי בלבד. ברית = חוזה, מילה = אוסף הברות בעל משמעות מסויימת. "ברית מילה" = חוזה שבעל פה. זרם זה לא מבצע את החיתוך כהילכתו אלה מבצע את ההסכם שבין ההורה לאלוקים. השאלה שלי המקורית, כאשר הייתי הדיוט בעניינים שכאלה, נענתה כבר. עכשיו נשאלת השאלה כיצד יגיבו שאר הזרמים ביהדות. הם יתנערו? יוקיאו? יאמצו?