אני רק שאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מישהו שחושב שיש התכנות להצעה של בן גביר לניצול תנינים לשמירה?
אוסיף ברשותך על שאלתך (או אם תרצה, כיהודי אשיב על שאלתך בשאלה משלי):

יש מישהו שחושב שההחלטות בענין צריכות להתקבל לא אצל נבחרי הציבור ומקבלי ההחלטות המקצועיים, אלא בבית משפט על-ידי שופט בגלימה יפה?

1ספי11

Well-known member
אוסיף ברשותך על שאלתך (או אם תרצה, כיהודי אשיב על שאלתך בשאלה משלי):

יש מישהו שחושב שההחלטות בענין צריכות להתקבל לא אצל נבחרי הציבור ומקבלי ההחלטות המקצועיים, אלא בבית משפט על-ידי שופט בגלימה יפה?
בית משפט בודק את החוקיות של ההחלטה הזאת . זה תפקידו.
ואם יש לך תשובה לעניין הנידון, אשמח לשמוע.

Harrington

Well-known member
מנהל
ומה ביחס לשאלתי? משהו לעניין מדי פעם?
אין לי תשובה עליה. די אדיש לנושא. עובדתית יש מי שמקדם את זה ברצינות תהומית, כך שאיני רואה סיבה מיוחדת לחשוב שאין היתכנות להצעה (זאת כבר מזמן לא הצעה אלא החלטה אגב). זה כמו שפעם סברו שאין היתכנות שמחבלים בבתי כלא בישראל לא ילמדו לימודים גבוהים או לא יזכו לאכול פיתות מידי יום, ובכל זאת הדברים האלה קרו ברגע שהגיע שר שעמד על שלו (ולאחר שהצליח לגבור על הייעוץ המשפטי שניסה לתקוע מקלות בכל גלגל שהועלה שם).

עמדה תכל'ס לא גיבשתי בסוגיה מאחר ואינני מבין בה מספיק. אז מבחינתי המצב די פשוט: יש מי שעוסק בסוגיה במלוא הרצינות, הן נבחרי ציבור שהם מקבלי ההחלטות המוסמכים במדינה כידוע והן אנשי מקצוע, החל מדרג מקבלי ההחלטות והיועצים וכלה בדרג הביצועי.

במילים אחרות, זה מתקדם וכבר מצוי בפסים מעשיים, כך שכאמור, איני רואה סיבה מיוחדת לא לראות היתכנות במשהו שעובדתית קורה ומתקדם. בכל אופן, היה כך עד שבית המשפט הוציא צו (כמדומני צו ארעי בלבד, אל תתפוס אותי במילה) שאמור לעצור את העבודות. לא ברור אם המדינה נענתה לצו זה.

1ספי11

Well-known member
אין לי תשובה עליה. די אדיש לנושא. עובדתית יש מי שמקדם את זה ברצינות תהומית, כך שאיני רואה סיבה מיוחדת לחשוב שאין היתכנות להצעה (זאת כבר מזמן לא הצעה אלא החלטה אגב). זה כמו שפעם סברו שאין היתכנות שמחבלים בבתי כלא בישראל לא ילמדו לימודים גבוהים או לא יזכו לאכול פיתות מידי יום, ובכל זאת הדברים האלה קרו ברגע שהגיע שר שעמד על שלו (ולאחר שהצליח לגבור על הייעוץ המשפטי שניסה לתקוע מקלות בכל גלגל שהועלה שם).

עמדה תכל'ס לא גיבשתי בסוגיה מאחר ואינני מבין בה מספיק. אז מבחינתי המצב די פשוט: יש מי שעוסק בסוגיה במלוא הרצינות, הן נבחרי ציבור שהם מקבלי ההחלטות המוסמכים במדינה כידוע והן אנשי מקצוע, החל מדרג מקבלי ההחלטות והיועצים וכלה בדרג הביצועי.

במילים אחרות, זה מתקדם וכבר מצוי בפסים מעשיים, כך שכאמור, איני רואה סיבה מיוחדת לא לראות היתכנות במשהו שעובדתית קורה ומתקדם. בכל אופן, היה כך עד שבית המשפט הוציא צו (כמדומני צו ארעי בלבד, אל תתפוס אותי במילה) שאמור לעצור את העבודות. לא ברור אם המדינה נענתה לצו זה.
צריך להיות אדיוט ברמה גבוהה כדי לחשוב שהטימטום הזה יקרום עור וגידים.
ההשוואות שלך מטופשות ולא לעניין. אף אחד לא חשב שאי אפשר למרר את חיי הכלואים . לצערנו בזה מסתכם פועלו הביטחוני של הטמבל הנ"ל.

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך להיות אדיוט ברמה גבוהה כדי לחשוב שהטימטום הזה יקרום עור וגידים.
ההשוואות שלך מטופשות ולא לעניין.
אוקיי, אז לא.

חזור אלי כשתגיע לרמת הבגרות הנדרשת לדיון ענייני, רציני ובוגר.

עד אז, כתוב ללמפה בתת-השרשור הזה,
מיצינו.

ai27

Well-known member
בית משפט בודק את החוקיות של ההחלטה הזאת .
על פי קריטריון חוקי?
או על פי קריטריון שיבושי המנוגד לחוק?
זה תפקידו.
ואם יש לך תשובה לעניין הנידון, אשמח לשמוע.
למעשה
זה תפקידם של השר והדרג המקצועי

השופט אינו שר-על שקובע מדיניות
לפחות באף מדינה דמוקרטית

jackie111

Well-known member
להרינגטון אין דעה אבל לי יש.

זה סוג של טמטום של בן גביר, סילמן ושר המשפטים.
האסירים בבתי כלא לא מסתובבים מחוץ לכותלי הכלא לכן
אין השפעה אם יהיו שם תנינים או קקטוסים ועצי נוי.
זה סוג של ביזבוז זמן בו מתעסקת הממשלה הזאת במקום
לטפל בבעיות האמיתיות של המדינה.

עליה במעשי הפשע בחברה הישראלית קפצו בשנים האחרונות.
הטיפול בהם ומניעתם ממש שלומיאלי. צריך להיות טיפול משטרתי,
מודיעיני וחינוכי בטרם ארועי הפשע.

כשיש כבר פשע זה מראה על כישלון המערכת.
וכשלא מטפלים בו כיאות זה כישלון נוסף.

Harrington

Well-known member
מנהל
להרינגטון אין דעה אבל לי יש.

זה סוג של טמטום של בן גביר, סילמן ושר המשפטים.
האסירים בבתי כלא לא מסתובבים מחוץ לכותלי הכלא לכן
אין השפעה אם יהיו שם תנינים או קקטוסים ועצי נוי.
זה סוג של ביזבוז זמן בו מתעסקת הממשלה הזאת במקום
לטפל בבעיות האמיתיות של המדינה.

עליה במעשי הפשע בחברה הישראלית קפצו בשנים האחרונות.
הטיפול בהם ומניעתם ממש שלומיאלי. צריך להיות טיפול משטרתי,
מודיעיני וחינוכי בטרם ארועי הפשע.

כשיש כבר פשע זה מראה על כישלון המערכת.
וכשלא מטפלים בו כיאות זה כישלון נוסף.
בדבריך אין שום תשובה לשאלת השרשור. פותח השרשור לא שאל אותנו מה דעתנו על הרעיון, אלא מה דעתנו על היתכנות מימושו. אתה השבת באריכות מדוע לדעתך הרעיון מפגר. שוין. לא היה מצופה ממך אחרת וברור לחלוטין ש100% מהרל"בניקים יכתבו בדיוק כך על הצעה/החלטה של השרים סילמן ובן גביר (מה מצאת להכניס את שר המשפטים לסיפור, לא ברור לי). אבל מעבר להבעת דעה אישית, זה לא עונה כהוא זה על השאלה שנשאלנו (ואשר -בניגוד להמצאתך/שקרך- עליה ולגביה בלבד ציינתי שאין לי עמדה).

jackie111

Well-known member
בדבריך אין שום תשובה לשאלת השרשור. פותח השרשור לא שאל אותנו מה דעתנו על הרעיון, אלא מה דעתנו על היתכנות מימושו. אתה השבת באריכות מדוע לדעתך הרעיון מפגר. שוין. לא היה מצופה ממך אחרת וברור לחלוטין ש100% מהרל"בניקים יכתבו בדיוק כך על הצעה/החלטה של השרים סילמן ובן גביר (מה מצאת להכניס את שר המשפטים לסיפור, לא ברור לי). אבל מעבר להבעת דעה אישית, זה לא עונה כהוא זה על השאלה שנשאלנו (ואשר -בניגוד להמצאתך/שקרך- עליה ולגביה בלבד ציינתי שאין לי עמדה).
זה בדיוק מה שעניתי.

למעלה