אני רק שאלה..

אני רק שאלה..

שלום לכולם, התעוררה אצלי איזו בעיונת ואודה למי מהחברים שיוכל לעוץ לי בטרם אגש למוסך. הבעיה צצה אחרי תדלוק בתחנה שאני מתדלק בה קבוע (כך שאני לא בטוח שזה קשור). האופנוע (DR650SE) החל לקרטע מעט, כאילו נגמר הדלק, דבר שהתבטא בעיקר בהחנקויות בפתיחת מצערת. בסופו של דבר העברתי את ברז הדלק לזרימה חופשית והעסק נסק, די סביר, אם כי הורגשו מעט גמגומים. בפרוק צינורית הדלק, התברר כי יש זרימה חופשית של דלק בשלושת המצבים (on, res,pri) מה שאמור להיות רק במצב pri. הברז פורק ונפתח. יש בו שתי דיאפרגמות, הכל היה נראה תקין, נוקה והורכב. בבדיקה בברז הביתי, ברז הדלק עבד כמו שצריך. בנסיון ההנעה, התברר כי הצ'וק תפוס. למחרת, פורק הקרבורטור והצ'וק שוחרר לאחר מאמצים רבים וקצת בכח. פשוט היה תקוע, כנראה בגלל הלכלוך. לא יאמן כמה לכלוך מצטבר שם (וישמור השם ממה שהוצאתי מהמיכל דלק). בקיצור, פרקתי את הקרבורטור, הכל נראה תקין, המצוף בסדר גמור, הדיאפרגמה כמו חדשה. ניקיתי הכל והרכבתי מחדש. נסיון הנעה מחודש, שוב אותו סיפור. מנוע עובד כשברז הדלק על pri יענו, זרימה חופשי ומגמגם בכל פתיחת מצערת בשני המצבים האחרים ואף נחנק. כאילו אין יניקה של הדלק. פרקתי שוב את צינור הדלק על מנת לבדוק האם שוב יש בעיה בברז הדלק - הכל נראה נורמאלי. נראה לי כאילו יש בעית יניקה, אבל הבעיה לא ברורה לי בכלל כי הכל נראה תקין וגם אחרי שפורק, הכל הורכב כמו שצריך ובכל זאת.האופנוע ברשותי למעלה משש שנים, ורוב הזמן אני מטפל בו לבדי, כך שאני מבין משהו, לא יותר מידי, קצת.זו פעם ראשונה שאני נתקל בתקלה כזו. הכלי אמין מאוד, אבל אולי בסוף, איכות הדלק שברה גם אותו... אשמח לכל עזרה ועצה. תודה ושבת שלום.

creth11

New member
לפי תיאורך יש צורך גם בניקוי של הקרבורטור

אם אינך יודע לבצע? לך למוסך כדי למנוע נזק. אם אתה קצת מכיר את הקרבורטור אזי פרק אותו מהאופנוע. קנה ספריי ניקוי יעודי לקרבורטורים. זהירות זיהו חומר אגרסיבי ופוגע בגומיות. פרק את הקרבורטור הוצא את חלקי הגומי ונקה אותו היטב. הקרבורטור מכיל כ 5 דיזות דלק שונות שאוהבות להיסתם מליכלוך. אפשרות עדינה יותר זה תוסף ניקוי לבנזין. שים לב שמיכל תוסף מיועד למיכל דלק של רכב. וריכוז יתר של התוסף יפגע בגומיות שבקרבורטור. בדוק במערכת ברז הדלק אם יש מסננים קטנים בתוך הצינורות - אם יש פרק ונקה. בצינור הכניסה לקרבורטור ליפעמים יש כזה מסנן שנימצא בתוך הצינור- הוא קטן וחובב ליכלוך. גם צוק לא רצוי לשחרר בכוח אלה כמו שהוסבר לפרק קרבורטור להוציא גומיות ולנקות עם כל הלב והספריי.

motorcycle boy

New member
תעשה ניסוי פשוט

שים מעט דלק בבקבוק וחבר בצינורית לקרבורטור, אם יעבוד היטב הבעיה בברז או במיכל, אם לא-בקרבורטור. בברז דלק עצמו קל מאוד לפספס את הבעיה בפירוק כי האטמים והחלקים שלו מאוד עדינים, בדוק שוב זרימה עם דלק מחובר למיכל. אם מצאת הרבה ליכלוך ממליץ לך להחליף תחנה או לבדוק שמקורו לא במיכל הדלק עצמו.

תודה, אנסה זאת

מהמיכל אכן יצאה כמות יפה של איכסה, אבל זה לדעתי כי הוא לא נוקה מעולם, לפחות לא אצלי ב 6 השנים האחרונות. שאלה נוספת, האם זה אמור לעבוד רק עם צינורית מבקבוק? האם תפקידה של צינורית הואקום הוא רק להזיז את הדיאפרגמה בברז הדלק על מנת לאפשר זרימה בפתיחת מצערת? בתודה מראש

Shredingerscat

New member
נשמע שקיבלת עיצה טובה

motorcycle boy צודק, ככה תפריד בין בעיות מיכל דלק וצנרת שאיתן תתמודד לבד לבעיות קרבורציה שכדי לפתוא אותן אולי תזדקק לעזרת מכונאי. אם הבעיה בקרבורטורים זה יכול להפתר בניקוי, או יכול להגיע לדיאפרגמה קרועה או ציר שמושך אוויר, שהן בעיות חמורות יותר, תתחיל מלבדוק את הבעיות הזולות ותתקדם לאט לאט ליקרות יותר, תחליט בעצמך באיזה שלב אתה משתף מכונאי, אבל קח בחשבון שאם תיצור בעיות נוספות תוך כדי תהליך התיקון שלך אתה מסבך למכונאי את הבעיה עוד יותר.

אה, שרוליק, אני חושב שהיינו באותו גן..

היתה לי בעיה דומה עם פיתרון שלא הייתי מעלה על דעתי. הסיכה שמחוברת למצוף בקרבורטור היתה שחוקה וגרמה להצפה. תנסה, אולי זה זה.

erezb1

New member
בהמשך הצינור שיוצא מהמיכל

יש פילטר פלסטיק דלק קטן ושקוף. מה מצב הטינופת בפנים ? אולי שווה החלפה ?

תודה לכולם על העצות

הכל נעשה, כולל נקיון של הפילטרים הקטנים. צוחצח למשעי, כל הדיזות הושפרצו ונמצאו עבירות. אפילו התרסיס ניקוי קרבורטורים כבר יצא נקי. כל הגומיות שלמות ובמקומן. מה שכן, לא ניסיתי את ההפרדה בין הברז לקרבורטור. זה בהחלט יכול לבודד את הבעיה. ושוב..תודה.

shayvilk

New member
האם יש צינורית וואקום?

אם על PRI הכל תקין, לא נשמע שמקור התקלה הוא בקרבורטור אלה ביניקת הדלק.. היתה לי תקלה דומה פעם בGS. צינורית הוואקום השתחררה... אחרי שכבר שמעתי הרבה רעיונות החל מדלק מהול ועד לשיפוץ קרבורטורים... מבט יותר עמוק גילה שצינורית הוואקום שמגיעה מראש המנוע אל ברז הדלק פשוא השתחררה... בדוק אם זה משהו בסגנון. שי

אכן יש צינורית ואקום

היא מגיעה מראש הקרבורטור לברז דלק. הכל מחובר ושלם. מחר בבוקר אנסה את מה שהציע אחד החברים פה ואבודד את הברז והקרבורטור, ואז נראה. אני חושד בברז. תודה.

shayvilk

New member
צינורית ואקום? מהקרבורטור?

צינורית הוואקום אמורה להגיע מראש המנוע ולא מהקרבורטור... צינורית שמגיעה מהקרבורטור אל ברז הדלק, סביר להניח שהיא צינורית דלק... חפש צינורית נוספת שמקורה בראש המנוע. ממה שאני מכיר וואקום מגיע מראש המנוע (אבל אני לא מוצא כרגע סכמה של הקרבורטור, כך שיתכן ויש עוד תצורה שאני לא מכיר). שי

creth11

New member
צינורית וואקום מהקרבורטור לברז דלק

תפקידה לפתוח את הברז כשהמנוע מונע, ולאפשר זרימת דלק רק כשהמנוע פועל,למניעת הצפה של הקרבורטור. יש מנועים שיוצאת צינורית ניקוז אדים מראש המנוע, לא קשור לבעיית הדלק

shayvilk

New member
ויש מנועים עם צינורית וואקום מראש המנוע...

בKTM הקודם שלי, צינורית הוואקום יצאה ישירות מראש המנוע... (לא קשור ל"נשם" שמן שאתה מתכוון אליו). מסתבר שיש עוד תצורה של וואקום, חיפשתי את הסכמה אבל לא הצלחתי לאתר בחיפוש זריז. בתצורה הזאת (וואקום מגיע מהקרבורטור). מאיפה מגיע הוואקום? האם זה מחובר לפני המניפילד ומקבל את הוואקום בפעולת היניקה?

Bearing

New member
צינורית הוואקום בד"כ מחוברת לראש

מנוע, איפה שהמניפולד, זה בדיוק בין הקרבורטור לראש מנוע, ולכן שניכם מתכוונים לאותו דבר. באיזה אופנוע זה מחובר לקרבו?

shayvilk

New member
ע"פ הסכמה, אכן מדובר בחיבור מהקרבורטור...

אלה אם מדובר בסכמה רעיונית מופשטת... לDR יש חיבור וואקום מהקרבורטור. בKTM הקודם, לא מדובר בחיבור למניפילד, מראש המנוע היתה יציאה יעודית לצינורית וואקום. ד"א מדובר בKTM היחיד (לפחות בארץ) שמגיע בתצורה הזאת.

סכימה

בברז דלק יש דיאפרגמה, בראש הקרבורטור יש גם דיאפרגמה שקשורה גם לפתיחת המצערת כך שהברז מזרים יותר דלק בפתיחת מצערת. זה מה שלא ברור לי, הכל תקין לכאורה. בכל אופן, תודה לכולם אבל הבוקר לקחתי את הילד לרופא שיבדוק אותו. נקווה שזה רק שיעול. שיהיה לכולנו שבוע טוב.

r2m

Member
אני רק שאלה #2...קטנוע בתורכיה ../images/Emo207.gif

האם ניתן לשכור קטנוע בתורכיה כאשר ברשיון מופיע רק רשיון לרכב?

למעלה