אני רק שאלה

l i o r a n g e

New member
אני רק שאלה../images/Emo35.gif

ראית בטאגליינס ובמאמרים הרבה על האמונה [או החוסר אמונה?] שאין אלוהים, אבל לא מצאתי הוכחות מפורשות לכך. אני חייבת לציין שגם אני לא מאמינה באלוהים, ואני מחפשת הוכחות לעבודה בבי"ס. "אבל אם את לא מאמינה באלוהים, אין לך הוכחות משלך?" לא, אני פשוט נולדתי בידיעה שאין דבר כזה, שהעולם והאדם הם דברים פיזיים ושום דבר לא שולט עלינו "מלמעלה" אני לא צריכה הוכחות לזה שאין אלוהים, המורה שלי לפילוסופיה כן. תודה רבה לכל מי שיעזור

מפלצת הספגטי וחד הקרן הוורוד הן יותר סאטירה

לדרישת ההוכחה ולדת ככל , אבל אין הם מהווים דוגמה ישירה לדבר הוכחת האל . בכל מקרה , בהצלחה

TFNM

New member
אני ראיתי אותו!@#$@#

אנו יודעים שהוא קיים ושהוא וורוד ומכיוון שהוא קיים ולא ראינו אותו אנו מניחים שהוא בלתי נראה יש לי חולצה שלו =] וF.S.M fish מצוייר בגדול על החדר נ.ב:ממליץ בחום על הסיפור "הכובעון" של דודו גבע שפורסם ב"העיר" ב2004 אם מישהו יבקש אני אעלה אותו לפה,סיפור/מאמר נהדר על יהדות חילוניות והרבה הרבה הומור

noamgk

New member
כל הטיעונים האלה נהדרים,

כדי לעקור את האמונה באלילים שאתם מחשיבים אותם לאלוהים. וכדי לאפשר לכם להמשיך לשקוע בבערות החשוכה שכל כך טוב ונוח לחיות עמה.

אייני

New member
אני ממליץ לקרוא את הספר "יש אלוהים?"

של ריצ'רד דוקינס. ספר מעולה שמסביר בדיוק את הנושא מהרבה מאוד נקודות מאוד מעניינות. אם את צריכה משהו בשביל העבודה שלך - אני מבטיח לך שזה הספר המושלם.

אייני

New member
העולם לא מחולק לשחור ולבן

והאפורים - כמוני - בהחלט יש סיכוי שיקראו ספרים כאלה וישנו את דעתם.

אייני

New member
ובנוסף

אנשים גדלים באופן מסויים. גם אנשים דתיים וגם אנשים חילוניים - בסופו של דבר במקור היו ילדים שחונכו לאופן האמונה הזה סביר להניח. בהחלט ייתכן שאדם חילוני יגיד "אוקיי, אני מאמין שאין אלוהים כי ככה ההורים שלי אמרו, אבל זה לא מספיק לי. באמת אין אלוהים? למה? מה ההוכחות? מה חושבים בנושא?" וכד' - ואתה אשכרה רואה כאן דוגמא מהלכת לזה - l i o r a n g e שכעת מתחילה אכן לשאול את עצמה על הנושא, אמנם בעקבות עבודה בבי"ס - אבל זה לא ממש משנה בסופו של דבר.

yaakii

New member
דווקא l i o r a n g e

זה לא דוגמא טובה. (מצטער שמנתחים אותך בגוף שלישי) משום שהיא עושה את זה "עבור" המורה שלה, ולא כדי לענות לעצמה.

אייני

New member
בסדר

אז אני אביא את עצמי בתור דוגמא אם תרצה. הייתי אגנוסטיקן ולא ידעתי מה התשובה לשאלת קיום אלוהים. עכשיו אני מכנה עצמי אתאיסט בזכות הספר הזה. התרצית?

l i o r a n g e

New member
היי, אני ליאור.

ולא, אני לא שואלת את עצמי בשביל זה ולא חונכתי לכך בבית. זו פשוט צורת החשיבה שלי... ההורים שלי מאמינים ושומרי מסורת.

למעלה