אני רק לשאלה: funnel cake

מ י ק ל י

New member
אני רק לשאלה: funnel cake

שלום, יש לי שאלה. אני עוסקת בתרגום, ונתקלתי בשם של עוגה אמריקאית: funnel cake מישהו יודע איך קוראים לה בעברית? הנה ההסבר: זו עוגה שמוכרים בארה"ב בירידים, באירועי ספורט ובפסטיבלים. מכינים אותן על ידי שפיכת בלילה דרך משפך לשמן חם בצורת עיגולים ומטגנים אותן בשמן עמוק עד שהן מזהיבות. מגישים עם אבקת סוכר, ריבה או תוספות אחרות. יש האומרים שזה דומה ל"אוזני פיל", אבל את אלה מכינים עם שמרים ואופים בתנור, ככה שזה לא בדיוק אותו דבר. לפי ההסבר זה נשמע לי דומה יותר לעוגיות הדבש המטוגנות שמכינים במימונה (אולי ספינג'?). עוגה דומה מכינים ההודים, והם קוראים לה גָ'לֶבִּי. מי מכיר, מי יודע? צירפתי גם תמונה, ואודה מראש למי שיעזור לי. http://gallery.jedi.org/albums/ll_20040828_urbana_sweet_corn_festival/img_0252.sized.jpg

רונאסטל

New member
אני לא יודעת מה בדיוק את מתרגמת

אבל לפי מה שתיארת ואיך שזה נראה (יאמי, הזכיר לי משהו שאכלתי בהולנד לפני מאתיים שנה וזה היה טעיםםםםםם). פשוט "עוגיות מטוגנות". אם הייתי צריכה לקרוא משהו בעברית, גם ספינג' וגם ג'לבי לא היו אומרים לי כלום...

מ י ק ל י

New member
דבר ראשון, תודה

דבר שני, זה כנראה באמת ממוצא הולנדי! זה בעצם שבלולי בצק מטוגנים, וכנראה גם מרוקאים מכינים את זה, וקוראים לזה "דבלות". אני אבחר בסוף בשבלולים, כי ככה ישראלים יכירו את זה. זה כנראה איזה "מאכל לאומי" של אמריקאים במקומות מסוימים

רונאסטל

New member
דבלות זה לא תאנים?

וואי איך עשית לי חשק... עם תותים וקצפת... מממממ....

מ י ק ל י

New member
תודה על תשובתך, אני לא צריכה מתכון

רק רציתי לקבל אישורים על השם של העוגה. חג שמח

זה דוקא לא ממש מזכיר ספינג'. סבתי

מכינה אותן. היא קוראת לזה "רקיקים", אבל לא נראה לי שזה השם ה"מקצועי" שלהן.

למעלה