אני רצוצה

נייטי

New member
אני רצוצה

איזה מילה מגניבה זה 'רצוצה' ואני גם מרגישה שהיא בדיוק אבל בדיוק מגדירה את מצבי הנפשי והפיסי. דניאל שלי, מלמדת אותי שיעור על אופי של תינוק ועל אוזלת יד של הורה. אני זוכרת, שבערך בגיל 7 חודשים, אחרי חודש וחצי שתומר היה מעיר אותי כל שעה להנקה, פנינו ליועצת שינה כדי שתעזור לנו ללמד אותו לישון. בלילה הראשון זה לקח לנו 18 כניסת ויציאות מהחדר, שזה בערך חצי שעה. בלילההשני זה לקח לנו 3 פעמים, שזה בערך חמש דקות, וזהו, נגמר המאבק. אני הייתי בטוחה שאני כזאת מהממת, שזה בטוח קשור ליכולות והכישורים שלי. מי בכלל חשב שזה קשור לתומר (אפרופו שירשור האמא המהממת). דניאלי, באה לעולם כדי ללמד אותי שאין לזה שום קשר אלי, שאני בכלל לא מהממת, ושהגיע הזמן שאני אלמד שהרוב לא תלוי בי. לפני כשלושה שבועות התחלנו איתה את אותה סדרת חינוך כמו עם תומר, אחר יומיים זה עבד יופי ואני חשבתי לתומי שניצחתי במלחמה אבל אז גיליתי שהילדה בכלל חולה, ושהיא נכנעה כ"כ מהר פשוט כי היא שפוכה מהמחלה. בזמן המחלה לא התעקשתי וכשהיא הבריאה התחלנו שוב במלחמה. אוי איזה מלחמה. נוצחנו ערב אחרי ערב. אתמול חזרנו לחנה לוינסון, היועצת שעזרה לנו בזמנו עם תומר. הלכנו אליה כדי ששוב תעיר את ענינו בחושך. אתמול חזרנו ועשינו תרגולת לדניאל, אין לי כוחות נפשיים להכנס לפירוט אני גם חוששת שזה נשמע מזעזע מידי. בכל מקרה, גם אתמול נוצחנו. אני מסתובבת כל הבוקר עם תחושת מועקה כי איך שהוא ברור לי שאת הגורה הזאת אני כנראה אניק עד גיל מאה ועשרים במשך 10 פעמים בלילה ממש כמו עכשיו, שאני לעולם לא אוכל לישון בלי תינוקת שצמודה לי לשד (כי אם מנתקים אותה חלילה היא צורחת עד לב השמיים), שלנצח יכאב לי הגב, הכתפיים, הפטמות, שאני כבר בחיים לא אשן לבד עם האיש במיטה (או להבדיל שתמיד אחד מאיתנו ישן לבד כי השני יהיה עסוק בלהכנס ולצאת מהחדר של דניאל כדי ללמד אותה לשון בלי ציצי), שאני אמשיך להרגיש רצוצה גם בגיל 70 כי תהיה לי צמודה לשד בחורה בת 35. אבוי, אני רצוצה. אין פואנטה, סתם ריקבון של בוקר. אתן מוזמנות לספר בהמשך אלי על הסיבות שלכן לרציצות או להבדיל על הסיבות שלכן לשמחה ואושר, אני חושבת שזה יעודד אותי מאוד. יום נפלא.

אני חושבת שהבעיה היא אצלך

בזה שאת מבינה שראוי היה להכנע שעה אחת קודם, אבל טרם נכנעת
וברצינות, אישית, אני חושבת שקצת מוקדם לסדרות חינוך כאלו, לטעמי, תינוק ממש ממש לא אמור לישון (אלא אם ממש בא לו וקוראים לו תומר) רצוף לפני גיל שנה. לא בטוחה שגם אחרי זה, אבל בטח לא לפני זה. יעודד אותך המחקר שמצא שנשים מניקות ישנות בממוצע 45 דקות יותר מלא מניקות? (אותי זה מעודד כמו מטומטמת, כי אני זו שתורמת לממוצע מן הצד הנמוך שלו
) אני חושבת שבגיל 70 אם תהיה דבוקה לך לשד בחורה בת 35, את לא ממש תבחיני שהיא בחורה, ואם כן, לא ממש תתעקשי, ולא תהיי רצוצה אלא פשוט מרוצה
ואחרי שלט הועלתי לך ב
קבלי חיבוק מאישה עייפה אך רצוצה ובעיקר מרוצה (זה אולי הסוד, לשנות את הדיסוננס הקוגנטיבי איפה שיותר קל. יותר קל לי להאחז בגישה של לינה משותפת ולהיות מרוצה ממנה מאשר להתעקש אי פעם על שינה לבד
)

אםדניאל

New member
את הפתרון שלי אולי לא תאהבי...

לינה משפחתית, ככה לפחות את לא צריכה לקום, למעשה את אפילו לא ממש מתעוררת, רק מסתובבת לצד וממשיכה לישון. רוצה להוסיף, שעם הגדול- חזרתי לישון והוא ישן עם הפטמה בפה. את עם הקטנה, השתדלתי לא להרדם והרגלתי אותה (לאט לאט) שאני אומרת די או סופרת עד 10 או שיטות דומות. והיא מסתובבת לצד שני וממשיכה לישון בלי הפטמה (וגם אמא מסתובבת לצד שני וממשיכה לישון) זה לא תמיד עובד, ובד"כ צריך להגיד יותר מפעם אחת, אבל המשך השינה שלי, יותר טוב. אז למה, דווקא הבת שלא ישנה עם פטמה בפה קיבלה עששת? ??? זה כבר שאלה אחרת. היו הבטחות שאחרי גמילת לילה היא תעבור לישון לילות שלמים, נכון לחודשיים האחרונים, היא לא יונקת יותר בלילה (תהיה בת שנתיים בעוד שבוע) אבל עדיין מתעוררת כמה פעמים - ואפילו מקבלת כוס חלב ב 4 בבוקר (לא כל לילה, אבל גם לא נדיר) בקיצור , הבטחות לחוד ומציאות לחוד יש ילדים כאלה שצריכים אמא גם בלילה
.

נייטי

New member
עונה לשתכן

עם תומר - לינה משפחתית לא באה בחשבון מהמון סיבות שהיו נורא נכונות לי אז. אבל עם דניאל, שהיא ילדה שניה, יש המון דברים שהתגמשו לטוב ולרע, ולכן, לינה משפחתית כבר ממש לא דבר זר לנו. להפך, בחודשיים הראשונים לחייה, הבהירה לי הפיצית, שאין מצב לשון שלא צמוד לשד שלי. אז זרמתי, וזה היה נסבל, בעיקר כי היא הייתה קטנה, ובכל זאת, כשהיתה נדרמת היא איפשרה לי לשחרר את השד, לזוז קצת במיטה של עצמי ולאו דווקא להיות באותה תנוחה כל הלילה. בגיל חודשיים, במקרה, שמתי אותה בתוך העגלה עריסה שלה בחדר של תומר בזמן שהשכבתי את תומר לישון, ולתדהמתי היא ישנה שם נפלא עד שש בבוקר. וכך, בגיל חודשיים וקצת, הרכבנו לה מיטה בחדר של תומר, וכל ערב, ילדת הפלא הלכה לישון בשמונה, התעוררה להנקה קלה בשש בבוקר וחזרה לשון עד שמונה-תשע בבוקר. זכיתי לשלושה חודשים של שינה רצופה ונפלאה, ללא שום מאבק או בכי, נראה היה שהיא ישנה הרבה יותר טוב במיטה שלה. בגיל חמישה חודשים, בהדרגה, היא החלה להתעורר ליותר ויותר הנקות. כשהגענו להנקה כל שעה, החזרתי אותה אלינו למיטה שלנו ללינה משותפת. אבל, להבדיל מבהתחלה, הקטנה שלי כבר לא קטנה, היא מתעוררת מכל תזוזה של בעלי או שלי במיטה וצווחת שאחזיר לה מיד את השד. אם אני קמה לעשות פיפי חרב עולמה וכל הבית יודע מזה, אם תומר חלילה מתעורר וזקוק לי היא שואגת עד אימה. נוצר מצב שאני יכולה לשון רק על צד אחד, רק עם הציצי בפה שלה, ושאם משהו מעז להפליץ, מתחילה סאגה שלמה של בכי, הרגעה, הנקה, מציצה, לה, לה, לה. יירתי, אני לא ישנה איתה. נקודה. אני מוצאת את עצמי בפעמים היחידות שאני כן מצליחה לחמוק מהפה שלה, בורחת לישון בסלון כדי שאוכל לשחרר קצת את הכתף שלי שכבר מודלקת וכואבת נורא. אנחנו מוצאים את עצמנו האיש ואני עושים שיקולים שאולי עדיף שהאיש ישן בסלון כדי שהפרינססה לא תתעורר. אני מוצאת את עצמי צועקת לתומר מחדר השינה שלנו "רגע חמוד" במשך עשר דקות, שזה ממש לא "רגע", עד שאני באה להרגיע אותו מחלום רע, כדי שחלילה גברת מדמואזל לא תצרח. ובקיצור - זה לא עסק. פשוט לא עסק. אני מוכנה לקום בלילה, מוכנה גם להניק בלילה אם יש צורך, זאת לא הבעיה. לא רוצה לחנך אותה לא לאכול בלילה, זאת לא המטרה או לפחות מזמן ויתרתי על המטרה הזאת במהלך התהליך. המטרה היא אחת, ללמד אותה לישון בלי פיטמה בפה, כדי שגם אני וגם האיש נוכל לשון במיטה אחת, בלי לחשוש שמא יבלעו אותנו במהלך הלילה.

אםדניאל

New member
יש לי הצעות איך להרגיל אותה

אבל אני ממהרת כרגע, אז אני אכתוב אח"כ.

נייטי

New member
אההההההההה זה לא יפה!

אני משוועת לעצות - חסר לך שלא תחזרי כדי לתת לי אותן. ואגב, חייבת לציין, שבמסגרת הפרינססיות, הגוזלית יורקת פורמולה מכל סוג, מעיפה לי בפרצוף מוצצים, ולא הצלחתי לחבר אותה לשום חיתול בד, חיה פרוותית ו/או לשערות של עצמה כי אין לה כאלה ממש.

נעיתה

New member
אההה אני אנסה בגזרת הפורמולה

שהחלטתי לגמול את דורון גילנו שהוא אלרגי מוצרי חלב, מה שהוביל מעבר לפורמולה צימחית שהיא בערך בעהההההההה הילד הייה מוכן לרעוב ולצווח עד השמיים אבל לא מוכן לבלוע את הפורמולה רוצה זיזיזיזי. לא אלעה אותך בסיפורי הזוועות, בשכנים מסכנים וברצון הכללי לדפוק את הראש באיזה קיר, מה שהוביל לפתרון הינו הנוסחה הבאה: ילד רעב + אמא שיצאה מגבולות הבית = ילד אוכל בקבוק סימלאק

נייטי

New member
עשינו את זה פעמיים

בכל פעם בסופו של דבר היא לקחה בקבוק (אלק לקחה - שתתה 40 C אחרי שבע שעות של בילוי עם אבא ואחרי שהבינה שהציצי באמת לא בבית ולא עובדים עליה). אבל בשניה שחזרתי הביתה, היא הריחה מעבר לדלת החדר את הציצי שלי ושאגה עד שהיא קיבלה. מהרגע שהיא קיבלה ציצי היא סרבה לבקבוק ולכן, ברור שכדי שאני אוכל לשלב לה פורמולה ביחד עם הנקה, צריך להגיע למצבי הרעבה, וזה לא בא בחבון (פעמים זה כבר היה יותר מידי לטעמי). המסקנה: אם אני רוצה שהיא תשתה תחליף, אני צריכה לעוב את הבית לסופ"ש ארוך ואז זה אומר גמילה מוחלטת. אני לא מוכנה לזה לא כי יש לי בעיה לגמול אותה אלא בגלל שאני לא מוכנה לנטוש אותה לסופ"ש שלם עכשיו ולחייב אותה להתמודד עם גמילה מוחלטת. היא נמצאת עכשיו הכי בקטע של חרדת נטישה, אני רק נעלמת לה מהעניים והיא כבר עושה בלאגן אז לא, זה לא הזמן לנטישה של כמה ימים במטרה לגמול. .

נעיתה

New member
ההודעה שלך זועקת ע י י פ ו ת

נראה כי את זקוקה לזמן פנוי לעצמך, זמן לאגור כוחות. בין השורות שלך קוראים זה נורא ברור עד כמה את אוהבת את ההנקה וזקוקה לה לא פחות מהגוזלה. את רק צריכה למצוא את הכוחות לעבור את המשבר הנוכחי. מנוחה טובה לכתף, מנוחה טובה במהלך היום, נסיון לאגור כוחות ללילה והרבה הרבה נשימות. אני יודעת שהרוב ברשימה בכלל לא מעשי אבל אולי טיפת תשומת לב לעצמך ונסיון לעשות ולא במעט לחיזוק שלך יוציא אתכם ממעגל הייאוש הזה.

אםדניאל

New member
הבטחתי לכן אקיים....

נתחיל מזה שכרגע המח שלי עיסה, נרדמתי בשעת ההשכבה ואני בשלבי התאוששות, מניחה שדברי יהיו פחות שוטפים וברורים מהצהרים, אבל אמור הבטחתי ולכן אקיים. בבסיס הרעיון הוא לדבר איתה ולהגיד לה בדיוק מה את מצפה שיקרה. להאמין ולדעת שהיא מבינה, אבל גם להיות סבלנים ולדעת שיקח זמן לישום (סבלנות...זה ההוא שלא קונים בשום חנות, וחבל, הייתי רוכשת לעצמי כמה קילו טובים) האם דניאל נרדמת רק על ציצי? אם לא באיזו עוד דרך היא נרדמת? במידה ודניאל נרדמת רק עם ציצי (כמו שהיה אצלנו) בזמן ההשכבה, כשהיא מנומנמת כבר והיניקה שינתה דפוס. תגידי לה, בעוד רגע אמא תשחרר את הציצי, או נגמור לינוק (או משהו בסגנון) ואת תסתובבי לצד שני ותמשיכי לישון. אמא פה איתך, הכל בסדר. אמא לידך. את יכולה לספור עד 10 בקול רם (אפשר לעשות את זה גם במשך היום בסיום יניקות, כדי ליצור את הקשר) ואז תשחררי. סביר להניח שהיא תפתח פה גדול, עיניים עצומות עדיין ותעשה תנועות של חולד עיוור וקטן למחפש את הפטמה. אם היא המצב והחולד הקטן עומד להיות עצבני. תני לה. אבל אחרי כמה דקות תעשי את אותו דבר שוב. וחוזר חלילה. אצלנו באיזה שהוא שלב, היא מתיאשת ועושה מה שאמא רוצה ....מאחר והיא מתורגלת בזה כמעט מגיל 0 (אמא הסיקה מסקנות מהאח הבכור...) אז אצלנו בד"כ עד הפעם השלישית או הרביעית זה עובד. במקרה שלכם, סביר שזה יקח יותר, אולי הרבה יותר ואולי כמה ימים עד שזה יהפוך להרגל (בר אמרתי שצריך סבלנות ועקביות???) אצלנו לפעמים עובד שאני אומרת בקול אסרטיבי (או באמת בקול של אמא שמאבדת את טיפת הסבלנות שנותרה) אמא לא ציצי, מספיק כבר, תסתובבי ותלכי לישון...אבל כאמור, שלי כבר "מאולפת". הרעיון הוא לאט לאט ללמד אותה להרדם בלי, או לפחות לישון את ההמשך בלי. צריך עקביות וסבלנות, והשינוי לא יבוא ביום אחד. היו לי עוד רעיונות בצהרים. כרגע העיסה שיש לי בראש לא מתפקדת. האם בהתעוררויות שקודמות לשינה שלך את מחזירה אותה לישון עם ציצי? אני אחזור כשכישורי האינטילגנציה שלי ישובו לתפקד (כל מילה אני כותבת 3פעמים בכמה שגיאות ומחיקות)

אםדניאל

New member
קמתי עם ראש קצת יותר מתפקד

בוא נראה אם אני אצליח לזכור מה רציתי להגיד ... לגבי המיטה. - אם אפשר להרחיב, לצרף מיטת יחיד או מיטת תינוק ולהוריד את ההפרדה (תוך חיבור נכון, שלא תיפול, שלא תתקע רגל בחריץ) עצם זה שיהיה יותר מקום - לה להסתובב אליו כמו ילדה טובה (כי אמא אמרה...)ולך להתרחק ולהסתובב ולישון. כריות- תבדקי איפה לשים כרית יעזור לך. בין הברכיים? עוד אחת בצוואר, אולי מתחת ליד? עוד דבר שעשיתי, יצרתי לה חפץ מעבר - אפשר להגיד שבכח. בהנקה של לפני השינה הייתי מחבקת יחד איתה דובי. כשהיא היתה מסתובבת לישון הייתי נותנת לה את הדובי. בהתחלה היא מאוד כעסה. לאט לאט התרגלה. הדובי הזה הלך איתה לגן (בשביל זה עשיתי את זה, שיהיה לה קל יותר להקלט בגן) בבית המשכנו עם בובה רכה. חייבת להגיד שהבת שלי הפכה ל"בת אמיתית" רק תתני לה בובות וחיות רכות, ישר היא מחבקת ולוקחת איתה לכל מקום. כיום, היא לפעמים נרדמת עם הבובה, לפעמים בלי, תמיד משחקת איתה קצת במיטה לפני השינה - והכי חשוב. כבר היו מה מקרים שהיא התעוררה בלילה, מצאה את הבובה, חיבקה אותה והמשיכה לישון (אנחנו עדיין בלינה משפחתית ואמא במרחק יריקה - ועדיין לא העירו אותה!!!!) אני לא זוכרת בת כמה דניאל, אבל מגיעה תקופה שקשה להרדם עם הציצי. זה היה לי עם הבכור והפתרון המטופש שלי היה לשכב איתו שעות עם הציצי הפה עד שירדם. איתה ניסיתי טיולים בעגלה, נידנודים בערסל ....תמיד לקח לה 3/4 שעה עד שעה להרדם. אמרתי לעצמי, אם כך, אז שתרדם במיטה. הנקתי, אמרתי שעכשיו די ציצי והולכים לישון. מובן שהיה בכי. הייתי איתה בבכי, אבל לא ויתרתי (זה יכול לקחת גם שבוע של לשכב לידה ללטף לחבק, לקום רגע "על הידיים" כדי שתרגע קצת ושוב למיטה. טפיחות על הגב, ליטופים - מה שעוזר). כשכבר התרגלה שזה בלי ציצי הורדנו לאט לאט את כל הליטופים למינהם וכיום יש ליטוף או שניים אם קשה לה להרדם במיוחד. המצב לא מושלם. לוקח לה עדיין כ 3/4 שעה להרדם. היא משחקת עם הבובה, שרה, מדברת ובסוף נרדמת. עכשיו אנחנו בתהליך למידה שאמא לא ליד. כרגע אני שוכבת לא לידה אלא לרוחב המיטה במקום של הרגליים. ההמשך יהיה על כסא ליד המיטה, הדלת והחוצה. כאמור תהליך שמצריך סבלנות., אבל אני לא עומדת בשיטת הזבנג וגמרנו. בטח בילד הבא אני אהיה עוד יותר חכמה. ודרך אגב, הסיפור שלך על השינה של תומר ועוד סיפורים דומים נתנו לי את האומץ לשנות אצלינו הרגלי שינה. אומנם בדרך שמתאימה לנו, אבל בהשראת אמהות שאני מכירה בחיים שלי ובחיי הוירטואלים.

galll11

New member
אולי פשוט יוצאות לה שיניים ולכן היא קמה הרבה?

גם אנחנו היינו בטוחים שאנחנו כשלון בכל מובן עם השינה יובלי כי הוא היה קם מלא ואז זה פתאום השתפר מעצמו..... זהו. אני לא אומרת עוד מילה. קישטא מרפי.

נייטי

New member
אני מניחה שהן יוצאות

כלומר כרגע עוד לא יצאה אף שן אבל היא כבר בת שבע וחצי חודשים אז סביר להניח שהן מתהוות שם למטה ובקרוב תפציעה איזה שן או שתיים אבל זאת לא סיבה שבגלל ילדונת לא ישנה אלא עם פיטמה בפה כבר שלושה חודשים. מאוד הייתי רוצה להאמין שכל הבעיות שלי מסתכמות בשיניים שלה אבל אני משוכנעת שזה לא כך. רק חייבת לציין שעם תומר שיניים לא ממש היו בעיה. נכון, זה לא אומר כלום על דניאל אבל בהחלט יתכן שהשיניים לא יעוררו משבר קשה. מגרשת עבורך את מרפי. מותק, כבר שנים לא היית כאן. ת'געגעתי. תני איזה עדכון על שלומכם?

galll11

New member
מה שלומנו? שאלה מעניינת...

מזמן לא שאלו אותי את זה |אייקון של פולניה יושבת בחושך|
בסה"כ אחלה. יובלי מטריף, כל היום רק בא לי לנשנש אותו. אלעד גם כבר ממש ילד גדול ומקסים, אפשר לעשות איתו מלא דברים כיפיים, לנהל איתו שיחות חמודות... הבעיה היא לא כל אחד בנפרד אלא השילוב בין שניהם. רוב הזמן ששאני עם שניהם ביחד זה נשמע ככה: "אלעד לא למחוץ' את יובל" , "אלעד אל תיקח לו את הצעצוע" "יובל, אלעד משחק עם זה עכשיו" "אלעד אל תוציא ליובל את העיניים עכשיו - אפשר אח"כ..." בקיצור - אחרי שסוף סוף למדתי איך להיות אמא לאחד, מודה ומתוודה, אין לי מושג איך להיות אמא לשניים. איך להתמודד עם ים הקנאה של אלעד (שתמיד אבל תמיד שאני מחזיקה את יובל דווקא אז רוצה על הידיים, וחיבוק, ובא ומתיישב עליי ברגע הכי לא נוח...) איך להתמודד עם רגשות האשמה על זה שיובל מקבל הרבה פחות "זמן אמא" משאלעד קיבל בזמנו... צרות קטנות, יודעת - אבל עדיין מטרידות. אז בסוף החלטתי להרשם לקורס של אדלר. מתחילים היום
. מקווה ללחזור עם תובנות. תודה מותק על ההתעניינות
. ולגבי הנוכחות הדלילה - עברנו דירה, אנחנו בשיפוצים כבר ים זמן, עוד אין לנו מחשב בבית החדש (כבר חודשיים!!) מסביר הכל, נכון? ואגב, אם מישהו צריך המלצה על מעצבות פנים מ-ד-ה-י-מ-ו-ת - שיודיע.

חוה76

New member
טוב, נכנעתי. אני חייבת לקשקש קצת:

אני מזדהה עם כל מילה שכתבת. עם נגה קראתי איזה ספר על הורות שקונים רק לאמהות של ילד ראשון. עשיתי מה שהיה כתוב ותוך חמישה לילות לא נוראיים נוגי ישנה 12 שעות עד היום. עם אלון חשבתי שאני מלכה כשעשינו את זה שוב והוא ישן לחודש בערך 10 שעות בלילה. זה לא החזיק מעמד בשיט. כל שן שיוצאת או שלא יוצאת יש פה פסטיבל בקבוקים (כבר לא מניקה...) כל שעה. חוץ מזה גם כשהוא מצונן הוא קם כל רבע שעה (הוא מצונן תמיד) גם כשקר לו, חם לו, יש רעש בסלון, הוא לא אכל מספיק בארוחת ערב, החדר שלו מחניק, השמיכה נהייתה לרוחב ולא לאורך, הפיז'מה לא יושבת עליו יפה, בראש חודש עברי שחל בשבת ובכלל תמיד כשיוצאים מהבית ויש בייביסיטר, בלילות אי-זוגיים בשבוע ועוד כמה סיבות שאני לא זוכרת - אז הוא גם לא ישן רצף של יותר משעתיים. הגעתי למסקנה שזה מגוחך לנסות ולהבין למה הלילה הוא לא ישן טוב ומידי פעם הוא מפתיע וישן יותר טוב. עזבי אותך מזה. אל תשקיעי אנרגיות מיותרות אם כרגע זה לא הולך. תנסו שוב טירונות שינה בעוד כמה חודשים. לפי דעתי תמיד הכי עייפים כשמנסים להתנגד לעובדה שעד שהילד הכי צעיר במשפחה לא מגיע לגיל 4 לעולם לא תשני מספיק, ביחד עם בן זוגך, ומתי שאת עייפה. כפי שקראת וודאי בין השורות גם אני מבואסת מהאופי האסרטיבי למדי של אלון שמתגלה בתחומים רבים בחיינו. נשיקות.

נייטי

New member
הרסת אותי מצחוק

לולה במהלך היום היא קסם של ילדה. באמת. חייכנית, עליזה, בקושימטרת, לא מרבה לשהות על הציצי, בקיצור נותנת את כל הסיבות הטובות בעולם להרגיש יסוריי מצפון על כך שאני לא מוכנה להפסיק לישון בלילה עבורה. ובקיצור, אנחנו חווים את "המקרה המוזר של מיסטר ג'קיל ומיסטר הייד", רק שבמקרה שלנו זה לא כזה מוזר, מעבר לזה זה אחד לאחד..... אני חוששת שגם אצלנו מה שבסוף יקרה זה שהיא תגדל תוך כדי שאני מנסה ללמד אותה לישון בלי שד, ובסופו של דבר אני ארגיש שהצלחתי אבל זה יהיה רק בגלל שהיא הגיעה לגיל 16 ועברה לישון עם החבר שלה ולא משום סיבה אחרת.

עדיקים

Active member
טוב, את הגישה שלי את מכירה

אני לא מסוגלת לעשות לקטנה סדרות חינוך. היו לי הרבה ימים שקנאתי באלה שמסוגלות וזה רק בלילות נטולי שינה לחלוטין. מצטערת שאין לי דרך לעזור לך יכולה רק לספר לך שאצלנו הייתי שמה אותה כל לילה במיטה אבל אחרי התעוררות אחת היא הייתה עוברת אלינו ללינה משותפת. יום אחד היא פשוט הסכימה לישון במיטתה וגם התחילה לישון קצת יותר טוב. אחרי כן באמת העברנו אותה לחדר שלה והיום היא יכולה לישון לי לילות שלמים אבל יכולה גם להתעורר הרבה פעמים בלילה. אני יודעת שמשהו מציק לה (אולי שיניים) עוזרת לה להרדם וחוזרת לישון ומקווה שתיתן לי לישון את שארית הלילה. לגבי ההנקה אמרתי לך כבר כשלא תהיי בנמצא היא תיקח בסוף בקבוק ואז כבר תתחילי להרגיש הקלה. אצלי הייתי בטוחה שאני גם יניק אותה לנצח והנה בוקר אחד היא ויתרה על ההנקה וזה נגמר והיה לי מאוד עצוב.

נייטי

New member
רוב הימים שבהם אני לא מתפרקת

אני מזכירה לעצמי שזה יעבור, שהכל זמני, שבסוף כולנו נישן, שגם היא תגמל בסופו של דבר, שאני עוד אתגעגע לזה, שמי יודע אם יהיה לי אומץ ו/או כוח לעוד תינוק ויכול להיות שאני חווה את כל החוויה בפעם האחרונה ושכדאי להנות ממנה. אני קמה לדניאל עשר פעמים בלילה ומחבקת ומנשקת אותה בלי שום מחאה, אני לוקחת אותה למיטה ומוצאת את עצמי נמנעת מללכת לשרותים ולא מקטרת על זה. ברוב הימים אני חיה עם המצב בהשלמה ובהכנעה. בדיוק כמו שאמרת אני יודעת שזה יעבור. אבל אז מגיע היום שבו זהו, אני לא יכולה יותר. לא רוצה יותר לראות אותה על הציצי שלי, אומרת לבעלי שאם הוא יגע בי אפילו לרגע אני אצרח כי אני כבר לא יכולה שנוגעים בי, אני קמה אליה בלילה ורוטנת כמו עכבר שאכל רעל, ואין לי כוח לאף אחד ולשום דבר. נו, ברור שכולן מכירות את הימים האלה.... או שלא..... כשהימים האלה הופכים מימים בודדים לרצף של ימים או אז אני יודעת שכדאי מאוד לחפש תשובה. לא תמיד אני מוצאת אותה אבל לפעמים עצם החיפוש נותן סוג של אשליה של שליטה וזה כבר ממכר ועושה נעים. כי אם אין לך שליטה על הזמן שלך או על הלילה שלך או על השינה שלך או על הגוף שלך, לפחות נעשה כאילו יש שליטה על הפתרונות שאפשר ליצר. טוב, ליהגתי כאן בלה בלה. לא נראה לי שברור אבל לי זה עזר.

עדיקים

Active member
ברור שזה המצב

גם אני הרגשתי ככה וכל פעם שהיו באים הימים הקשים האלה חיכיתי שיעברו ויגיעו הימים שאני יותר אוהבת כמובן. שתביני- הייתי מרדימה את הקטנה ושמה אותה במיטה שלה ואחרי כן רצה מהר להתקלח ולעשות מה שעוד נשאר לי במטלות הבית מהר לפני שהיא מתעוררת כי כשהיא מתעוררת היא עלי עד הבוקר ובבוקר אני גם צריכה ללכת לעבודה כמובן.

למעלה