אני רוצה לצאת חוצץ!

לביא1

New member
א הוא כן היה שר באותם שעות בדיוק

בגלל זה תיזמנו את זה אז כשי שזה יהיה רצחשל שר מהר מהר לפני שהוא מתפטר כי הוא ספציפית היה על הכוונת שלהם. את יודעת למה? א בגלל הדעות שלו. ב בגלל שהוא לא וויתר על לינה במזרח ירושלים ג כי הוא לא הסכים שיהיה לא מאבטח אישי צמוד את יודעת מה הוא אמר על זה? הוא תהה למה הדם שלו סמיך יותר מדמם של אחרים אם לאזרחי ישראל אין מאבטח אישי אז למה שלו יהיה דבר שני שהוא אמר זה שאם המאבטח הצעיר הזה ימות גלל שהוא הגן עליו מה הוא יבוא ויגיד אחר כך לאמא שלו. דבר שלישי זה כי אסור להרגיש מאויימים בארץ ישראל הוא היה מסתובב עם וזי לכל מקום. וזה לא בדיוק היה כמו פיגוע ירי כי זה היה מתוכנן להפליא.

קודם כל...

לא רצחו אותו כי הוא לא ויתר על לינה במזרח ירושלים... רצחו אותו כי הוא אזרח ישראלי, יהודי. בשל היותו מטרה נוחה יותר משאר בכירי המדינה, בחרו בו. אין ספק שגנדי היה אדם מיוחד בנוף הפוליטי, כן ירבו אנשים ישרים כמותו, אבל להנציח את מורשתו? את דעותיו? מוגזם...

לביא1

New member
רצחו אותו ספציפית כי הוא שר ולא כי

הוא אזרח וזה מה שאת לא מבינה פה זה ההבדל המשמעותי!

youvall

New member
לא!

לא רצחו את גנדי כי הוא היה אזרח ישראלי, אלא כי הוא היה שר! לא כי הוא היה יהודי-אלא כי הוא היה חבר בממשלה! וגנדי עדיין היה שר בזמן שנרצח...

סלוניק

New member
טעות.

זאבי חוסל כתגובה לחיסול אבו עלי מוסטפה, ולא ראאד כרמי, אף על פי שאותו עלי מוסטפה, מנהיג פוליטי לכל דבר, לא הביא למותו של ישראלי אחד מתחילת האינתיפאדה (זאבי היה הראשון). בתור אדם שנהנה מכל חיסול הירי בזאבי צריך להיות לגיטימי בעיניך. זו איננה פעולת טרור וגם לא רצח היות וזאבי הוא נציג פוליטי (הדבר דומה לפעולת פגיעה בחיילים).

youvall

New member
מקבל את התיקון-ומתקן!

עלי מוסטפה, מזכ"ל "החזית העממית לשחרור פלסטין"-היה, כפי שאנחנו מבינים מזכ"לה של תנועת טרור ששמה לה למטרה לרצוח יהודים באשר הם יהודים-אזרחים, חיילים וכל אדם אחר. "הניחו פעילי האירגון כמה מוכניות ממולכדות בתחומי הקו הירוק"(המלחמה השביעית, פרק 8). מוסטפא עצמו היה חלק מאירועי הדמים שבו לקחה תנועתו חלק בלבנון... מידע מודיעני של השירות(השב"כ) טען כי מוסטפא ידע, אישר ועזר בתיכנון פיגוע בבית ספר בירושלים ביום פתיחת הלימודים. התקבלה החלטה-לחסל את ראש הנחש במטרה לפגוע בנחש עצמו. אם החלטה כזו לא מקובלת עלייך-אזי אתה וודאי חושב שאסור היה לפגוע ב: אחמאד יאסין יש"ו רנטיסי יש"ו ובעזרת השם-גם נפגע בנסראללה(לא עם זה תלוי בך-כמובן) אבו עלי מוסטפא לא היה מנהיג פוליטי לכל דבר, אלא איש העומד בראש תנועת טרור, בעברו טרור ובעתידו טרור... ואני מעולם לא הסכמתי, ואני גם לעולם לא אסכים לפגיעה בחיילי צה"ל!

סלוניק

New member
נו באמת

עד לירי ברחבעם זאבי לא נהרג אף ישראלי ע"י החזית העממית, ואבו עלי מוסטפא לא היה מנהיג צבאי בארגון כי אם מנהיג פוליטי. אני ספק אם בכלל טרחת לקרוא את המלחמה השביעית אותה אתה מתיימר לצטט או שסתם חיפשת איזה לינק נידח עם חצי ציטוט. באותו ספר גם נכתב שהראיות כנגד מוסטפא היו חלקיות בלבד, אבל לנוכח הפיגועים בירושלים ובקריית ביאליק מערכת הביטחון חיפשה תגובה מהירה. לא שזה משנה כהוא מה, בשביל שיהיה לך טוב נאמר שמדובר בנסראללה. הדבר זהה - פעיל פוליטי איננו אזרח מן השורה בדיוק כשם שפגיעה בחייל אינה כמו פגיעה באזרח מן השורה. אתה יכול לדמגג עד השמיים, איש אינו תומך בפגיעה בחיילי צה"ל או בשרי ממשלה, זה לא אומר שזו לא פעולת לוחמה המצויה בגבולות הלגיטימי ובדיני המלחמה (וכן, כבר שמעתי את טענותיך לפיהן היות ואנחנו מצויים במצב מלחמה, אנחנו לא צריכים להתחשב בדיני מלחמה...).

סלוניק

New member
ובגלל שאני יודע מראש שאני אצטרך

להסביר לך פעם אחר פעם, ננסה דוגמה קלה. כמה פעמים שמעת דיווח ברדיו על חיילי צה"ל שנרצחו בפעולה?

סלוניק

New member
ועוד קטע משעשע

איזה פעולות טרור ביצע אבו עלי מוסטפה בלבנון? אני סקרן.

youvall

New member
תקרא בבקשה...

,האם חזר מוסטפא, מוותיקי הימים העקובים מדם של החזית בלבנון, לעסוק בעצמו בטרור" דגש- חזר! ימים עקובים מדם! בלבנון! ואני אדגיש שוב... חזר(!!!)

youvall

New member
קראתי גם קראתי..

האם אתה אומר שמוסטפא לא היה חבר באירגון טרור(החזית)? האם הוא לא היה, למעשה, היו"ר שלה? יכול להיותש לא נהרגו ישראלים באינטיפאדה הנוכחית-אבל החזית כן ניסתה לפגוע בישראלים(מכוניות תופת) וגם, לפי הערכות מודיעין תוכנן פיגוע גדול! פעיל פוליטי-אולי לא... אבל ראשי אירגוני טרור אינם פעילים פוליטים! הם ממנים פעילות טרור, הם מאשרים אותה, הם מסיעיים לה! הם טרוריסטים לכל דבר ועיניין!

סלוניק

New member
עובדה שאין ראיות חותכות לכך.

"לפי הערכות מודיעין תוכנן פיגוע גדול".. כן, שמעתי את השטויות האלה על פיגוע גדול משולב בכמה בתי ספר ובקופות חולים בראשון לספטמבר. די שאפתני בשביל ארגון קטנטן שלא הצליח להרוג ולו ישראלי אחד עד אבו עלי מוסטפא, וזה עוד לפי הערכות של שירות ביטחון עם אמינות מוטלת בספק כמו השב"כ... בכל מקרה אתה חוזר ומסיט את הנושא מהעניין העיקרי - פגיעה באישים פוליטיים, כמו פגיעה בחיילים, היא בגבולות הלגיטימי. אם אתה שהריגת חיילים היא טרור, אם כך אתה וודאי מצדיק את חיסולו (או שמא "סיכולו הממוקד") של רחבעם זאבי, שביצע "פעולות טרור" כאלו בהגנה (לא שהיו חסרים רציחות של אזרחים ע"י ארגוני המחתרת).

youvall

New member
מה?!

אתה משווה חיסול של איש טרור לרצח של חייל?!? אני רק רוצה להבין-כי אם כן...למעשה מה שאתה אומר זה שחיילי צה"ל ואישים פוליטים אצלנו הם טרוריסטים...ובזה אני מסיים להגיב לך, ולהתייחס אלייך עכשיו...ובכללי!

סלוניק

New member
וודאי שאני משווה.

ואם אין לך מה להגיב, מה טוב. אני די מיואש מלנסות להסביר לך למה אין דבר כזה "טרור חיובי".

יוֹאב

New member
../images/Emo45.gif

תענוג לקרוא קמצוץ של שכל ישר בתוך בערות רחבה במיוחד.
סלוניק, העם איתך

כמו שעראפת הוא מנהיג פוליטי שלא

רצח אף ישראלים?
>> עד לירי ברחבעם זאבי לא נהרג אף ישראלי ע"י החזית העממית<< באמת? ומה עם חטיפות המטוסים בשנות ה-60 וה-70, או שמא אדוני שכח זאת? אבו עלי מוסטאפה, או מוסטאפה זיברי בשמו האמיתי, היה אחד מהאנשים הקיצוניים ביותר בזירה הפלסטינית, בדיוק כמו רנטיסי ופארוק קאדומי. אגב, ה-PFLP לקח אחריות על אותם הפיגועים בירושלים, באור יהודה וביהוד. אתה טוען שזיברי לא קשור לזה? נו באמת! אני לא מבין מה תפקידו של מנהיג אירגון טרור, אם לא להרוג חפים מפשע. זה שיש אנשים אחרים שמתכננים ומבצעים זה דבר אחר - אך מי שנותן לכך אישור חייב לשאת בתוצאות.

למעלה