אני רוצה לצאת חוצץ!

youvall

New member
אני רוצה לצאת חוצץ!

צביעותו של השמאל: היום עבר בועדת החינוך של הכנסת נוסח חוק(שיעלה לקריאה ראשונה) שמדבר על הנצחת מורשת חרבעם גנדי זאבי...השמאל מתרעם על כך שחלק מיום ההנצחה יהיה מורשתו המדינית של גנדי הי"ד, והשמאל טוען שמדובר בהכשרת ה"שרץ" של טרנספר...לא משנה שגנדי דיבר על הגירה מרצון...נחליק את זה! למה צביעות? מפני שלכאורה השמאל אומר-מורשתו המדינית של גנדי לא מקובלת עלינו ולכן אסור ללמדה...אך מתעלם מהעובדה, שימי ההנצחה לרבין ז"ל, הפכו להיות ימי תעמולה לשלום-ואפילו העצרת של רבין...היא לא עצרת לזכר רבין, או עצרת לזכר פועלו של רבין בתחומים בקונצנזוס(חינוך, כלכלה, תשתיות) אל עצרת השלום! מדוע חובה עלינו לכפות על כלל תלמידי ישראל את לימודי מורשתו המדינית של רבין ז"ל אבל לימוד מורשתו המדינית של גנדי היא יהרג ובל יעבור?!? צביעות!

נשאיר לרגע בצד

את העובדה שגנדי היה פשיסט... הוא נרצח בפעולת טרור, למה לא נננציח את מורשתם של כל נפגעי הטרור? למה דווקא את מורשתו של הפשיסט הזה? ונכון שימי הזיכרון לרבין, צריכים להפסיק להיות ימי הילול השמאל ...

youvall

New member
עזבי את זה שזה פופוליזים

לקרוא לגנדי פאשיסט(למה? כי הוא אמר שצריך לעודד את הפלסטינאים לעזוב את ישראל? גנדי לא קרא לגירוש בכוח!) גנדי לא נרצח בפעולת טרור רגילה...גנדי נרצח בפעולת טרור שכוונה אישית נגדו בגלל שהוא היה שר בממשלת ישראל! גנדי נרצח כתגובה לחיסול טרוריסט!!! אם לא מגיע לו יום זיכרון לאומי-בסדר... אבל השמאל מסכים ליום זיכרון לאומי(ואני חושב שחייבים...בכל זאת הוא נרצח בגלל היותו שר!), אבל הוא פשוט לא מסכים ללימוד מורשת מדינית שלא תואמת את השקפת עולמו(תואמת למעשה, אבל לא לכיוון הנכון...גנדי רצה מדינה עם כמה שפחות ערבים...השמאל הישראלי רוצה מדינה עם מיעוט קטן ככל האפשר של יהודים-בין אם זה פלסטין, ובין אם זה ישראל-יחד עם רצון השיבה שהשמאל-יח"ד וז'נבה-מקבלים)... לכן-אם יש יום זיכרון...הוא גם יום זיכרון לדעותיו המדיניות...אחרת, לבטל גם את המילים מורשת מדינית מחוק יום הזיכרון ליצחק רבין!

לביא1

New member
בטח שכן הוא נבחר ציבור!

זה לא שהדם שלו סמיך יותר אבל הוא מייצג זרם מסויים בציבור. מה גם שהוא היה אלוף בצה"ל. לא נרצח אלוף בצה"ל לא באינתיפאדה הזאת לא בקודמת ולא בלבנון. בנוסף לזה הוא היה שר. ושוב הפיעה הייתה ממוקדת בו זה לא פעולת טרור שתוכננה כפגיעה בכל אזרחי ישראל רצו לרצוח שר בממשלת ישראל זו התנקשות! אמנם על רקע שונה מההתנקשות של יגאל עמיר אבל זו התנקשות.

לביא1

New member
אני לא דמבר על המלחמה

אני מדבר על תקופה השהייה בלבנון. שוב יקותיאל אדם לא היה שר. אפילו לבגין יש מרכז עם מורשת מנחם בגין מרכז ענק והוא מת מוות טבעי. יום הנצחה אומנם לא. שוב העניין הוא שזאת הנקשות וזאת התנקשות את מבדילה בין דם לדם רק בגלל דעות פוליטיות. אם את רבין ז"ל היה רוצח ערבי לא היה לו יום זיכרון?

שיקימו מרכז שינציח את מורשת גנדי

לא צריך יום זיכרון או משו, או להכניס לתוכנית הלימודים.. לא מבדילים בין דם לדן בגלל דעות פוליטיות... ולהזכירך, גנדי נרצח במהלך מלחמה, האינתיפאדה. ואלוף לא שווה פחות משר...

לביא1

New member
אלוף לא שווה פחות וגם את ואני לא

אבל שר הוא נבחר ציבור וזה מה שעושה את כל ההבדל!. אני חושב שצריך גם וגם גם מרכז מורשת וגם יום זיכרון. לא כל יום נרצח שר בישראל!. את יודעת שרצח שגריר הוא מה שגרר את אירופה למלחמת העולם הראשונה? אגב לא ענית לי אם את בכלל יודעת מהיה ההגדרה של פאשיסט. אני לא בטוח אם יש בשמאל אנשים שלא יוגדרו הרבה יותר פאשיסטים מכל אנשי הימין בארץ.

מצטערת שלא עניתי..

פשיסט בעיני הוא אדם השולל אזרחותו של מישהו, בגלל מוצאו דתו או גזעו.. בשמאל יש לא פחות פשיסטים... שר הוא נבחר ציבור, לכן צריך להנציח את זיכרו, להנציח את מורשתו, זה כבר מוגזם מידי... תאר לך שאחמד טיבי היה נרצח? אז גם הוא נבחר ציבור.. אז ננציח את מורשתו? (להבדיל מיליון הבדלות מזאבי)

לביא1

New member
מה אכפתלי מה זה פאשיסט בעיניך

לפי ההגדרה המילונית זה ממש לא פאשיסט אבל עזבי בקיצור אל תשתמשי במושג שהוא לא נכון. אגב הוא לא רצה לשלול אזרחות של אף אחד בגלל מוצאואו גזעו. לערביי יש"ע מעולם לא הייתה אזרחות הוא רצה להעניק להם אותה במדינה שלהם בירדן!. תקשיבי את מנציחה את מורשתו שלרבין למה להנציח את מורשתו של רבין זה בסדר ושל גנדי לא? למה אני הייתי צריך כל שנה לשמוע במשך שבוע שטיפה מוח על למה רק מסירת שטחים תוביל לשלום? זה בסדר מורשת אחמד טיבי לא כזו תיהיה שונה ממה שקורה עכשיו בשבוע הזיכרון לרבין.

שאלת? עניתי

רבין נרצח בשל דעותיו, יגאל עמיר ימ"ח רצח אותו בגלל זה. ערכיו של רבין הם ערכיה של מדינת ישראל, ערכים של שלום . מסירת שטחים היא לא "ערך", וזו כנראה בעיית הקליטה שלך... ואם אתה מצפה לתגובה, תשנה את הגישה של "זה בסדר מורשת אחמד טיבי לא כזו תיהיה שונה ממה שקורה עכשיו בשבוע הזיכרון לרבין."

לביא1

New member
א כל שאלתי איך את מגדירה את המונח

פאשיסט כדי להבהיר לך שאין סיבה שתשתמשי במונחים שאת לא יודעת מה המובן שלהם בכלל. וזה לא משנה מה דעתך על מה זה פאשיסט כי זה לא מה שמשתמע מדברייך. בכל מקרה אני חושב שערכיו של גנדי הם ערכיה של מדינת ישראל ששמירה על ארץ ישראל התיישבותחלוציות. בנוסף כן גם טרנספר לפלשתינאים היו הבסיס להקמת המדינה. ולא אני לא אשנה גישה, כי ההבדל, בין עמדות השמאל הקיצוני(?) לבין אחמד טיבי, לא כזה גדול. מה שמחנכים היוםבמשרד החינוך היא את שיטת השמאל לשלום שלום תמורת שטחים נוסחה שהמציא אותה רבין טוב לא המציא אבל אימץ. אני גם רוצה שלום אבל שלום עם ארץ ישראל!.עם ההתנחלויות מי אם הערבים באמת היו שואפים לשלום הם היו מקבים את זה.

מי קבע שערכיו של רבין

הם הערכים של מדינת ישראל? אולי מבחינת החוק (בכל זאת, הוא היה ראש הממשלה באותה תקופה) אבל לא בעיני כל העם, ממש כמו עמדתו של גנדי.

youvall

New member
תיקון קל...

מלחמת העולם הראשונה נפתחה לאחר שחבר במחתרת הסרבית התנקש ביורש העצר ההאוסטרו-הונגרי... המלחמה התחילה כמלחמה של האימפריה האוסטרו-הונגריה נגד רוסיה(שתמכה בסרביה) וגרמניה נגררה למלחמה בעקבות הסכם צבאי עם אוסטרו-הונגריה...אבל משום מה הענישו הכי חזק את הגרמניים... מלחמת העולם השנייה נפתחה כתוצאה מפלישת היטלר לפולין ע"מ לבטל את "המסדרון הפולני" שחצה את גרמניה... מה שאתה מדבר, לדעתי, על השגריר זה העילה הרשמית לליל הבדולח כאשר יהודי ניסה להתנקש בשגריר גרמניה בצרפת...

לביא1

New member
אני זכרתי שזה היה שגריר במלחמת

העולם הראשונה זכרתי אתכל הסיפור רק עם שגריר אנידיי בטוח שהוא לא היה יורש העצר אבל זה טעון בדיקה אבל לא לא דיברתי עלרצח שגריר גרמניה במלחמת העולם הראשונה.

youvall

New member
לא נכון!

זאבי לא נרצח כי היה אזרח ישראלי...אחרת למה לבזבז כ"כ הרבה מאמץ על אדם אחד אם אפשר לעשות פיגוע ירי ורצוח יותר יהודים-ישראלים? זאבי נרצח כי היה שר בממשלת ישראל, וכיוון שישראל חיסלה את ראאד כרמי, אדם שעמד מאחורי עשרות פיגועים, והפת"ח רצה לנקום על חיסלו וחיסול שר בממשלת ישראל-גנדי נבחר רק בגלל היותו שר בממשלת ישראל!

באותן שעות הוא לא היה ממש שר..

ורצו לרצוח אותו, בגלל היותו אזרח ישראלי. הרצח שלו דומה מאוד לרצח בפיגועי ירי בהתנחלויות.

למעלה