אני רוצה לפתוח דיון...

yariv t

New member
גיללללללל אתה לא מבין../images/Emo10.gif

מה סטיגמה של הפורום? אתה יודע מה? אם אני אכנס לפורום של ערים אחרות ואכתוב משהו בסגנון "אתם מוזמנים לפורום ירושלים" אתה תראה את סוג התגובות שאני אקבל,תאמין לי שאני מוכן לעשות את זה ולהראות לך תוצאות אמת. תגיד,מה זה קשור שירושלים היא עיר דת של יהודים? זה אומר שבירושלים הכל צריך להיות שמרני? למה כל דבר מגיע לירושלים ב delay?למה כל תכנית /סידרה בטלויזיה שהיא אמורה להיות קצבית,צעירה,חופשית ו"מגניבה" מצולמת בתל אביב? אוייי כמה שאני מפנטז על תכנית/סידרה/טלנובלה שתצולם בירושלים ולא תהיה על טהרת הדת....זה יהיה מצויין,ירושלים היא "תפאורה" מצויינת לתכנית כזאת אני אשווה בין ירושלים לברלין,לונדון או סופיה,ירושלים לא נופלת או פחות טובה מהן. אני "חסיד" של ערוץ המוסיקה הישראלית "24" ושם ישנו ראיון עם "הדג נחש" ונאמר שהם היו חייבים לעזוב את ירושלים לתל אביב מכיוון שירושלים נחשבת ל"פריפרייה".......אתה מבין מה אני מנסה לומר לך? אותי זה מרגיז......ירושלים העיר הגדולה בארץ נחשבת ל"פריפריה" נו באמת.

WorldCenter

New member
אני יודע למה אתה מתכוון

אבל כך זה בארץ שחושבים עיר תרבותית או עיר חילונית חושבים ישר על תלאביב, מה לעשות שירושלים -נחשבת- בארץ לעיר של דתיים אני יגיד לך את האמת אם הייתי גר למשל בת" הייתי חושב גם כך כך התקשרות מציגה אותנו בשל החרדים שחיים פה בת"א למשל לא תמצא כזה רוב של חרדים או של מקומות קדושים ליהדות, שם תמצא במקום זה הרבה מועדוני זנות או חיי לילה גדולים "עיר החטאים".. ירולשים היא עיר מאוד תרבותית אבל אין מה לעשות שת"א גדולה עליה בעניין זה היא מאוד תרבותית ליהדות אפשר לומר ל60- אחוז הדתים שחיים בארץ. חוץ מזה היא גם תרבותית לחלניות אבל אם ידברו איתך על עיר תרבותית לחילונים ישר יעלה ת"א כי היא עולה על ירושלים כמו שירושלים עולה על ת"א כעיר תרבותית לדתיים ולחרדים, לסיכום - יש 2 קבוצות של תרבות 1 לדתים 1 לחילונים ת"א עולה על ירושלים מבחינה תרבות חילונית ירולשים עולה על ת"א מבחינת תרבות דתית אבל הפער של ירושלים מבחינה זו הוא עצום לעומת שהפער של ת"א כעיר תרבותית מירושלים הוא יחסית לא גדול ולכן ירושלים עולה על ת"א.

WorldCenter

New member
ברור!!!

יאלה מחר מתחילים צילומים נעשה תוכנית ריאלטי של הפורום שלנו!!!!!

דיתוּש

New member
יעירו?

אני כמעט נרצחתי מאלה שהעיפו עליי אבנים שם. ותכף יגידו שזו אשמתי, כי לא הייתי צריכה ללכת עם גופייה, אז מגיע לי

jenngirl

New member
נכון../images/Emo82.gif

שנה שעברה היה לנו סיור של"ח באחת השכונות בירושלים, אני לא זוכרת איזה,אבל שכונה חרדית. ואיזה אחד חרדי כמעט הרביץ לנו ואני לא צוחקת איתכם כולנו התחלנו לברוח. אבל מצד אחד זו הבקשה שלהם, כי הם אומרים שאח"כ ה' מעניש אותם על לבוש לא צנוע. אז אני מכבדת את הרצון שלהם, אבל למה לעשות ככה ולצעוק עלינו? תבקשו יפה!

DaNieL aBu

New member
לדעתי צריך לרצוח אותם!!

סתם סתם זה היה בצחוק אין לי שום דבר כזה קיצוני נגד הדוסים ויש לי כאלה אפילו במשפחה אבל לדעתי כול אחד צריל להאמין באמונה שלו אבל אני הכי שונאת בעולםםםםם שביום שישי באים אלינו דוסים לשכונה וצועקים שבס שבס (שבת באידיש) ובא לי לרצוח כאלה!!!!! שלא ינסו לעשות לנו שכונה דוסית וגם לדעתי הם לאט לאט מתחילים להשתלט על ירושלים.....

אוקיי... התבקשתי להגיב...../images/Emo26.gif

למרות שאני לא אוהבת להכנס לשיחות האלה. אז ככה לדעתי השינאה היא לא אישית. גם אני לא שונאת את הדתיים. אני שונאת את הכפייה הדתית. תנסו ללכת בגאולה או במאה שערים ונראה איזה תגובות תקבלו. אני אישית לא עשיתי זאת אבל חברה שלי לפני כמה שנים עבדה במשרד החינוך שזה ליד האזור הדתי... ויצאה להפסקה מהעבודה לקנות משהו לאכול עם חברה ושתי נשים דתיות התחילו לקלל ולרדוף אחריהם. אני אומרת למה הם יכולים להסתובב חופשי במרכז העיר ואנחנו לא יכולים. שהיה את מצעד הגאווה האחרון בירושלים היו מלא בחורי ישיבה מסביב שעמדו והסתכלו... זה מותר להם?! חברה טובה שלי דתיה מתחזקת התחתנה לפני חודש עם בחור ברסלב, עד החתונה לא זכיתי לראות את הבחור "כי הוא לא מסתכל על בחורות" לדעתי זה בולשיט! גם היום אי אפשר ללכת אליה כי הוא בבית. כל הכיפות, כיסויי ראש, חצאיות וכו'... לדעתי הם תחפושת בלבד. הכי חשוב זה מה שיש בלב. או שאתה מאמין או שלא. וכל בנאדם צריך לחיות את חיו שלו, לפי מה שהוא מאמין. ואם הדתיים למיניהם לא רוצים לראות בחורות חשופות שלא יסתובבו במרכז העיר, הם לא יכולים לכפות על כולם ללכת בדרך שלהם. יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל נשאיר את זה לפעם אחרת.. התעייפתי...
ושיהיה לכולם שבוע טוב ומבורך...
ורד

yariv t

New member
אני מאוד שמח שהשרשור הזה.....

התנהל בצורה מכובדת למרות חילוקי הדעות בין קבוצות שונות שחיות בעיר גדולה ומקסימה -ירושלים,או כמילות השיר ההוא....לא זוכר את שמו: "לכל אדם ישנו מקום בירושלים"

למעלה