אני רוצה לפתוח דיון...

אני רוצה לפתוח דיון...

למה החילונים בי-ם שונאים כל כך את הדתיים בי-ם? אני לא מבין מה הבעיות שלהם? תמיד אומרים לי שי-ם זה עיר של דוסים אבל מה הקשר בכלל? אז כל אחד יגיד מה הוא חושב ומה הדיעה שלו..

תשובה חלקית..

בתור אחד מהעולם החרדי [כן כן..], זה ידוע שלא רק בירושלים שונאים את הדתיים בכלל, ואת החרדים [ע"ע דוסים, שחורים] בפרט. זוהי שנאה סתמית לדעתי, פשוט אנשים מתפוצצים לראות אותם איך שהם ולהיזכר בסבא ובסבתא שלהם שהיו גם כן כאלה. בירושלים היחסים ביננו עוד מעולים, אתם לא רוצים לדעת מה הולך בל אביב, הרצליה, חיפה, ואשדוד. פשוט מלחמה של ממש. בכלל מאז שטומי לפיד הקים מפלגה שכל כולה מלחמה בחרדים בלבד וחרט את זה על דגלו, היחסים רק נהיים יותר גרועים לצערי... זוהי דעתי האישית בלבד, ברור לי שרובכם לא מסכימים איתה וזה בסדר. זה מה שיפה פה, שיש עוד אנשים מתורבתים בעולם שיכולים לחיות בשלום עם בני אדם שחושבים קצת שונה מהם. אני מצטער אם גלשתי יותר מדי לפוליטיקה וכל זה. זוהי תגובתי היחידה האחרונה בנושא הזה, מבטיח לא להטריד אתכם עוד.
אליאור.

כן אבל החילונים אומרים ש..

שזה עיר של דוסים והם שולטים פה :\ וגם החילונים שונאים את הדוסים משום מה אבל מה הם חושבים על דתיים? מישו יודע?

yariv t

New member
תשובה שלי וגם תשובה לאליאור המקורי

בקשר לתשובה של אליאור המקורי: אני ממש לא מתפוצץ לראות את החרדים ואני ממש לא נזכר בסבתא/סבא שלי אני מתפוצץ מהעובדה ש"הם" חיים את חיי הבלהות שלהם ופוסלים כל דבר שקשור לחילוניות,אני מתפוצץ מזה שבכל פעם כשאני מגיע לירושלים אני רואה אותם/ן מתהלכים כבעלי שליטה בלעדית על ירושלים. אני מתפוצץ מזה ש"הם" לא עושים צבא,לא משלמים מיסים,ועוד יש להם/ן את החוצפה לבוא בטענות למדינה. אני מתפוצץ מזה ש"הם" "משריצים" ילדים/ות ללא הבחנה וללא חשיבה לעתיד מבחינת השכלה ומימון הילדים וכתוצאה מכך אנחנו ה"חילונים העובדים" משלמים את המחיר. אהההה אני מתפוצץ מזה שאדון טומי לפיד אינו עושה עוד ועוד למען צביונה החילוני של הארץ ודחיקת הדת אל מחוץ למדינה,במדינות מתוקנות דת ומדינה לא הולכים ביחד. אני לא יודע מאיפה אתה שואב את ה"מילחמות" שיש בין חילונים ודתיים בת"א,אם תגיע לפה אני מבטיח לך שאני אעשה לך סיבוב בשינקין,ושם תראה בחורי ישיבות מתהלכים בין הומואים/לסביות,בעלות חולצת בטן וחשופות עור,בנות ובנים עם שלל צבעי הקשת בשיער ושלל פירסינג בכל מקום אפשרי. דווקא בת"א "הם" מכבדים את החילוניים ואת דרכם. בדבר זה ירושלים יכולה ללמוד פרק גדול ביחסי חרדים חילונים וכיבוד זכויות אדם. אשמח אם תגיב לתשובות שלי אליך,זה יכול להיות מעניין אך כמובן שאת הדיעות הפוליטיות אנחנו משאירים בצד. אין להסיק מדברי שאני שונא חרדים,אני שונא אנשים שלא מכבדים אנשים אחרים ואינם לוקחים חלק פעיל בחיי המדינה

אחשלי שמעת פעם על חב"ד?

יש הרבה מאוד חוזרי בתשובה הם אוהבים את כולם ומדברים עם כולם והם בכלל לא שונאים את החילונים ..

yariv t

New member
יש לי המון מה לומר על חב"ד אבל אני

מעדיף שלא,זה יצור מריבה גדולה אבל אני רק אומר שביניהם יש אנשים טובים כמו שיש בין החרדים וכמובן בין החילוניים "ישתבח שמם"

עזוב, זה אפילו לא נושא לוויכוח

כל מה שאתה תגיד לא ישנה אותי, וכל מה שאני אגיד לא ישנה אותך ואת דרך החשיבה שלך. כל אחד מביננו חושב שהדרך של השני מעוותת, אבל תאמין לי, אני מבין אותך. (ואני לא מצפה בדברים אלה שתבין אותי). בכל אופן, אני יותר לא מעוניין להתערב בנושא הזה (ואני לא בורח מהמציאות), בשביל זה יש פורום שלם שנקרא (אם אני לא טועה) אתאיזם ודת. מדברים על הדברים האלה יומם וליל, ואני בטוח שאתה תועיל הרבה לצד שלך אם תעתיק את מה שכתבת פה. אני לא נכנס לפורום הזה (אתאיזם ודת), ואני גם תמיד אומר שאני לא מעוניין להתווכח על זה, מהסיבה היחידה שאין בזה שום תועלת בוויכוחים האלה, להפך. ככל שפחות מדברים על הנקודה הזאת, דווקא, כל הזמן, מגלים תכונות אחרות שיש בצד השני שלא שמנו לב אליהם תמיד מרוב שעסקנו בוויכוחים האלה. כי בשורה התחתונה כולנו באותה סירה ועם אותם אויבים. מריבות וויכוחים ביננו לא יעזרו. מותר להגיד לך שבת שלום?

jenngirl

New member
בדיוק../images/Emo82.gif

אני לא שונאת את החרדים, זה פשוט מעצבן שאנחנו עושים בשבילם והם כלום בשבילנו. וגם המשפחה מצד אמא שלי חרדית, ואחד מהאחים שלה היה בצבא למרות שהוא חרדי. יש דברים שאני לא מסכימה איתם אבל אי אפשר להגיד שאני שונאת

דיתוּש

New member
הממ...

אני חושבת שאולי קוראים לעיר הזו עיר של דוסים כי זו ירושלים, נו, עיר הקודש וכל זה. אני לא אוהבת חרדים שמשתלטים, וחושבים שאם זו הארץ שלהם רק להם יש זכות להיות כאן. אני לא אוהבת חרדים שמשתמטים מהצבא, הם יכולים להאמין באלוהים כמה שמתחשק להם אבל זו לא סיבה לא לעשות צבא כמו כל אחד במדינה הזו. אני לא אוהבת חרדים שסוקלים באבנים מישהי שעוברת בשכונה שלהם עם לבוש חשוף (מניסיון, לא סתם). עם השאר אין לי בעיה

וצפת לא עיר הקדש?

חרדים לא משתלטים בכלל הם רק רוצים שיהיה להם מקום משלהם ואנשים חייבים לעשות להם דווקה אני לא הולך לצבא יש לך בעיות איתי? אבל אני לא חרדי? עדיין יש בעיות? אני פשוט לא חושב שאני צריך להתגיס לא רוצה לגור בארץ הזאת בכלל לא חייב לארץ כלום אבל זה נושא אחר וזה שייך לדיון אחר אתם מוזמנים לפתוח...

yariv t

New member
סליחה? החרדים ממררים לחילונים בצפת

את החיים,ההשתלטות שם מפחידה ומדאיגה

דיתוּש

New member
הלו הלו...

ביקשת את דעתי, נכון? אז זו דעתי. אל תיצור פה וויכוחים סתם. זה לא לפורום. אם יש לך משהו להגיד לי אישית, יש מסרים.

דיתוּש

New member
וחוצמזה...

אמרתי שאני לא אוהבת את אלה שמשתלטים. אני לא מכירה את כל החרדים שגרים בירושלים, אני לא יודעת מי הם ומה הם וכו' וכו', אבל את אלה שחושבים שהם מעל כולם אני שונאת. בכלל זו גישה מאעפנה לפי דעתי.

A N I g M A

New member
נושא מצוין

.... כמו שגיל אמר, זה לא רק בירושלים. וזה בגלל שהדתיים והחרדים לוקחים את הדת בפאנטיות מיותרת. זתומרת שהם עושים מכל מצווה משו קיצוני מאד. דוגמא: יש כאלו שעושים שטיפות קיבה לפני פסח כדי שחס וגראס לא יישאר שם חמץ. וגמאני באה מהעולם הדתי (מסורתית, המשפחה של אמא שלי כמעט כולם חרדים), ואני כן מבינה מה הבעיות שלהם. הם חושבים שכולם צריכים לפעול לפי הדת - ומי שלא - כופר. וכמו שאמרתי - כשלוקחים את הדת בצורה קיצונית מידי זה נהיה לא טוב. כמו בשכונת מאה שערים... הלכנו לשם לסיור מהבצפר, וראו כמה בנות עם מכנסיים. כמעט הרגו אותן ואני רצינית.

WorldCenter

New member
החרדים מאוד מתוקשרים בירושלים

התקשורת העולמית מאוד מזוהה עם החרדים בירולשים כי זו תופעה שאין במדינות אחרות כאילו זה דבר יחודי למדינה שלנו, תמונה של חרדים ליד הכותל או בעיר ירושלים זה דבר יחודי ומאוד מזוהה עם ישראל. בירושלים יש בסביבות ה35 אחוז חרדים, שזה אחוז גבוה מה גם שנבחר כיום ראש עיר חרדי, זה לא שבירושלים אין חילוניים אבל פשוט החרדים יותר סמליים לירולשים שכן היא עיר הקודש עיר הדת בירושלים יש יותר חילונים מאשר דתיים רוב התושבים בירושלים הם מסורתיים זה בכיוון השווה בשווה אפשר להגיד שבירושלים יש את סוגי האנשים שיש בארץ חילונים דתיים מסורתיים ערבים וגם מעט נוצרים. ת"א לעומת זאות היא עיר "החטאים" עיר שלא מתקשרת לדת וגם שהוקמה לא תוקשרה לדת. לחרדים יש מן מחוזות בירושלים שהם "שולטים עליהם" - מאה שערים וכ"ו לכן שנקבה מתהלכת לה שם עם מיני וחולצת בטן זה לא מתאים להם והם ברוב המקרים יעירו על זה, זה לא בגלל שמשעמם להם זה בגלל שזה נוגד את הדת ואת מה שהם מאמינים בו ושבשכונה שכולה חרדית יש להם גם הצורך לעשות את זה.

yariv t

New member
world center, האם אתה לא מודאג..

שההערות לבנות "חשופות" יעברו במשך הזמן גם לשכונות אחרות? למה ירושלים לא יכולה להיות גם "עיר חטאים" כשהחרדים מנהלים שם את חייהם ללא התערבות באיזורים אחרים?,למה ירושלים נתפסת כעיר משעממת וישנונית למרות שהיא לא כזאת? למה מקומות כמו ברלין,סופיה,לונדון וכו" יכולות להיות "ערי חטאים" אך גם בירות מזוהות בעולם? דרך אגב.....מה שמזוהה עם הכתל היא תמונה של חיילים ברחבת הכתל ולא חרדים מעניינת אותי דעתך או דעת תושבי/ות העיר האחרים

WorldCenter

New member
אני יענה לך בשמחה! ../images/Emo13.gif

קודם כל אתה יכול לקרו לי גיל!
- העניין של בנות חשופות כמו שכתבתי הוא עניין רק בשכונות החרדיות שבהם יש רוב גדול כך שבשכונות אחרות מן הסתם לא יהיו הערות בנושא מצד התושבים. - ירושלים לא נתפסת כך לדעתי זוהי סטיגמא יותר מדי גדולה של הפורום מה שנכון שהיא נתפסת כפחות מענינת מבחינת תרבותית מת"א ולדעתי זה בגלל שזה...נכון - ת"א היא עיר יותר תרבותית וחילונית מאשר ירושלים, אבל זה לא אומר שבירושלים אין כלום... להפך ירושלים היא עיר מאוד תרבותית ביחס לשאר העירות בישראל היא מספר 2 מבחינה זו. - עירות אחרות בעולם הם לא עירות דת כמו ירושלים שזהו המקום הקדוש ביותר שיש בעולם ומקום קדוש ליהדות בפרט, השוואה למשל לסופיה או לברלין לא במקום. - נכון מה שמזוהה עם הכותל זה חיילים אבל מה לעשות שהזמנים ההם השתנו ושחושבים כיום על הכותל ניתת תמונה של ים של כובעים שחורים.

למעלה