אני רוצה לעשות סקר

ברוריה2

New member
wow, מזדהה עם כל מילה../images/Emo127.gif

ואם כך קוראים לזה אז שיהיה. גם אני כזאת.

Dorfl

New member
תודה

את לא הראשונה שמגיבה ככה לאחר שהסברתי מהו "אגנוסטי", או לפחות מהו "אגנוסטי" לפי תפיסתי (אגנוסטיים שונים יגדירו זאת בצורה שונה).

taro

New member
דווקא הוכחה לקיומו של אלוהים,

תהווה אסון לא קטן לדת באשר היא, אולי אף יותר מנסיונות ההפרכה שהינם בלתי אפשריים. אמונה מתבססת על אמונה, לא על ידיעה. אם האל היה רוצה שתדע אותו, סביר להניח שהוא היה דואג שתדע אותו; אבל גם אם נצא מהנימה האפולוגטית, הרי שעבור האדם המאמין הוכחה בדר קיומו של אלוהים פירושה סוף הדרך, שכן בנקודה זו הוא נוטש את האמונה ועובר לתחום המדע הקרוי "אלוהים", שנמצא על המדף בין "אורולוגיה" ל"אסטרו-פיסיקה". בל נשכח למשל, שדווקא בתקופות בהן לווה האל את עמו בכל רגע נתון, הדריך אותו וקיים איתו קשר, העם בגד בו במפגיע. לעומת זאת, דווקא בתקופת הגלות (הנמשכת עד ימינו מבחינה תיאולוגית, גם בעיני זרמים ציונים שונים באורתודוכסיה) לכל היותר המרידה באלוהים היא פשוט נטישתו (ולא אימוץ אלוהים אחרים; ואף מצוות בני נוח הראשונה היא איסור עבודת אלילים, ולא איסור על אי-אמונה באל). לפיכך, אין מנוס מלהזכיר שוב שהשאלה אינה האם האל קיים או לא (והאם יש טעם להזכיר שוב שגם הרמב"ם טען שאלוהים אינו קיים?) אלא האם להאמין בו או לא. כשם שאם יוכח לך בדרך כלשהי שיש אלוהים, אין הדבר אומר שתאמין בו בהכרח ותלך בדרכיו (אלוהים באשר הוא אלוהים, לאו דווקא היהודי, וודאי לא האורתודוכסי), כך אין הדבר אומר שאם קיומו אינו מוכח לך, אין הדבר אומר שאין סיבה שתבחר שלא לעבוד אותו. וכפי שכבר צטטתי את סרן קיקגור: כאשר הכלה חשה את חומו של אהובה ואת אהבתו אליה, היא לא צריכה למדוד אותו עם משוקלות, מטרים ופנסים כדי לדעת אם הוא באמת קיים.

artbear

New member
ככה לא עושים סקר

סקר עושים על ידי פעולה אקטיבית - ניגשים לבני-אדם שונים ושואלים אותם, כל אחד בנפרד. מה שאתה עושה כרגע זה לא מדעי, לא רציני ולא מקצועי. המילה "סקר" איננה רלוונטית להודעה שלך. טוב שמינה צמח לא עושה סקרים מופרכים כמו ה´סקר´ שלך, אחרת אנה היינו באים.

Dorfl

New member
הוא לא התיימר לערוך סקר מקצועי

הוא עורך את הסקר הזה מסקרנות בלבד. הוא לא מחפש נתונים סטטיסטיים, הוא מעוניין להכיר את אנשי הפורום. בעצם, אני חושב שהוא מחפש נתונים סטטיסטיים, אך מאחר וזה רק בכדי לספק את סקרנותו אין פה צורך בסקר "אמיתי".

artbear

New member
אז זה לא סקר, זו סתם שטות

סקר הוא מונח מקצועי. בשביל לערוך סקר, צריך להיות איש מקצוע. לא כל אדם יודע לערוך סקר. אם הוא יסיק מסקנות לפי ה"סקר"-לכאורה הזה, הוא יטעה בענק. אי אפשר להסתמך על משהו שהוא שיקרי. בדיוק כפי שהדת מנסה להסתמך על הנחת-יסוד כאילו יצור בלתי-נראה ובלתי-פעיל ובלתי-נגיש מנהל את העולם.

Dorfl

New member
כמו שאמרתי - הוא היה מודע לדיוק

המעורער של המסקנות שאליהן הוא יגיע.

artbear

New member
דיוק מעורער?

אם הוא עושה סקר שתוצאותיו מפוקפקות - הוא לא יוכל להשתמש במסקנות. זה כמו לבנות אוטו בלי גלגלים בכוונה - אתה לא תוכל לנסוע בזה, אז למה לבנות את זה מההתחלה? לא מפתיע שאנשים דתיים, שאין להם השכלה מתמטית מסודרת, יחליטו לבצע יוזמות ´מדעיות´ שגויות וליפול עם האף על המדרכה. ואחר כך הם אומרים שהמדע זה שטויות...

Dorfl

New member
אתה צודק אבל זה לא חשוב

אתה עומד על קוצו של יוד. אם הוא אי פעם ינסה להשתמש בתוצאות הסקר הזה כטיעון אני אתרגז אפילו יותר ממך, אבל כל עוד הוא לא עושה את זה סביר יותר שהוא סתם היה סקרן.

Dorfl

New member
אני יודע בדיוק כמוך

שלתוצאות שהוא משיג בדרך זו אין ש-ו-ם משמעות.

Dorfl

New member
גם אני מתעצבן מהדרך הכל כך לא מדעית

שבה הדתיים מתייחסים לחיים בכלל ולמדע בפרט.

israelberger

New member
למה להיטפל לפרטים?

אז ברוב חטאי אמרתי "סקר"... בסך הכל רציתי לדעת מה הדעות הבסיסיות של האנשים פה בפורום.

israelberger

New member
אז מה אם הם משקרים?

אני לא רואה סיבה לשקר. אם תכתוב שאתה חרדי ובהודעה הבאה שלך תכחיש את הימצאות האל אז זה יהיה די ברור.

artbear

New member
הסבר קצר

באינטרנט כל אחד יכול לכתוב מה שבא לו. אנשים יכולים לכתוב שטויות בשביל הכיף. לכן הסקר שלך אינו סקר.

Weird Eyal 21

New member
אני לא מאמין שאני עושה את זה

לראשונה בחיי אני מגן על אדם דתי (שהחיינו...) הוא לא עושה סקר המילה סקר לא בחירה נכונה של מילים הוא בסך הכל רוצה לדעת מה עמדתו של כל אחד כאן מי מחשיב את עצמו לחילוני ומי דתי ומי אתאיסט ומי לא יודע מה עוד אל תתנפלו עליו זה אומנם מצחיק כי לפי התגובות כאן אפשר לראות במה כל אחד תומך אבל הוא בסך הכל רוצה שנגדיר עמדות לדעת פשוט זה הכל זה לא סקר וזה לא משהו שגוי ולא צריך לרדת עליו ככה לדעתי אוהב אייל

Dorfl

New member
לא נכון

אמרת שלפי הויכוח אפשר לראות את הצד של כל אחד - לא נכון. אני מרגיש בדיוק כמוך לגביי ההגנה עליו. אני גם מגן עליו מאותן הסיבות. אם תבחן את תושבתי ל-"סקר" תראה שטענתי שאני אגנוסטי וכופר מכל וכל ביהדות.

israelberger

New member
למה זה כל כך קשה לתמוך בדתי?

זה שאני דתי הופך אותי לטיפש? אם אני דתי אז אוטומטית צריך לסלוד מכל מה שאני אומר? אם אני דתי אני תת אדם?

למעלה