אני רוצה לעשות סקר

israelberger

New member
אני רוצה לעשות סקר

בבקשה שכל אחד יכתוב במילה אחת אם הוא אתאיסט, חילוני, מסורתי, דתי, חרדי או כל דבר אחר.

Weird Eyal 21

New member
זה נשמע מצחיק אבל יאללה ברגר

למה לא... אני אתאיסט ואני גאה בזה!!!

all

New member
סליחה אבל מה ההבדל בין אטאיסט

לחילוני. ובכל מקרה עבור הסקר שלך אני אחד משניהם.

Dorfl

New member
תשובה

אתאיסט מאמין שאין אל. חילוני מאמין בדת מסוימת אבל לא עוקב בקפידה אחר כל המצוות.

אז זהו, שלא

אתאיסט מאמין ב"אין אלוהים" (שזה כמו להאמין באלוהים...) ולחילוני אין עמדה בעניין, בין אם אלוהים קיים או לא אותו אלוה לא משפיע על חייו... המאמין בדת מסוימת אבל לא עוקב בקפידה אחר כל המצוות הוא מסורתי...

Mad-DawG

New member
מהו חילוני?

קל להגדיר חילוני כ"לא דתי", אך מה הוא כן? אם אינו מאמין בשום דרך ברורה, אז בשביל מה הוא חי? אם אינו מאמין באלוהים, מה עושה אותו יהודי מלבד שאמו יהודייה? אבקש מכם להתייחס לשאלות אלה ולתת את חוות דעתכם לשאלתי, מהו חילוני?

חילוני הוא "לא דתי" נקודה.

אין לחילוניות כל מאפיין אחר. סביר להניח שאם תיקח פרט חילוני ודאי תמצא עבורו מאפיינים רבים, אך מעצם היותו חילוני לא תוכל לדעת עליו דבר נוסף פרט להיותו "לא דתי"... בעניין השאלה האינפנטילית החוזרת ונשנית "מה עושה אותו יהודי מלבד שאמו יהודיה?" - שום דבר. כי אין שום דבר אחר שצריך לעשות אותו ליהודי, העובדה שאמו יהודיה היא תנאי מספיק (אם כי לא הכרחי) ליהדותו.

חי אדר

New member
חוזרים למקור

גם העובדה שהאם היא יהודית, הינה בסופו של דבר קביעה הילכתית. נמצא שהזיקה למקורות ההלכה, אינה מתנתקת כליל.

Dorfl

New member
אגנוסטי

אבל כשאני אומר אגנוסטי אני לא מתכוון שאני לא מצליח להגיע לידי החלטה - אני מתכוון שאני מאמין שבני אדם לא מסוגלים להוכיח או להפריך את קיומה של הישות המכונה בדתות המונותיאיסטיות "אלהים" (אלא אם כן היא בעצמה תביא לנו הוכחה שכזו, מה שעוד לא קרה). בנוסף, וזה החלק החשוב ביותר - אם וכאשר יוכח קיומו של "אלהים", עדיין יש להתדיין בסוגיה "מהו אלהים?". מאחר ואני שולל לחלוטין את נכונותן של הדתות שבחנתי עד כה (יהדות, נצרות ואיסלאם) יש עדיין סוגיה שלמה לגביי סוג האלהים (אנשים רבים מתעלמים מהעובדה שכאשר אנו אומרים שחייב להיות משהו שיצר את העולם עדיין לא אמרנו שהוא חייב להיות כמו שהדת שהם נולדו לתוכה קובעת. יש אינסוף אפשרויות, ויש מספר מאוד מוגבל של דתות - חלק מהאפשרויות רחוקות מאוד ממה שבני אדם יעלו אי פעם על דעתם, אבל ת-י-א-ו-ר-ט-י-ת גם הן ייתכנו).

Mad-DawG

New member
יש המון דתות וכתות, נכון

אך אם ובאמת אתה מאמין באמרה שיש המון דתות (ואני הוספתי כתות), אז אתה בוודאי יודע שרוב הדתות הגדולות נבעו מהיהדות באופן כזה או אחר.

preacher

New member
הסבר נא לבורים בינינו,

איך נבעו הטאואיזם, בודהיזם, הינדואיזם, פולחן האבות בסין והשינטו מהיהדות. להזכירך, יש מיליארד ומאתיים אלף אנשים בהודו, וקרוב למיליארד בסין, עוד כמה מאות מיליונים ביתר הארצות במזרח הרחוק, אז אל תגיד לי שאלו לא דתות גדולות.

איילת1974

New member
לג´ון לנון יש שיר

שבו הוא אומר בסופו של דבר "אני לא מאמין בחיפושיות, אני מאמין רק בעצמי" יש רבים, ואני נמנת בינהם כי הם לא מאמינים בדבר.

Dorfl

New member
אז?

מה אתה מנסה להגיד? שללתי את היהדות והדתות הנובעות ממנה נשללות אוטומטית בעקבותיה. מה אתה מנסה להגיד?

taro

New member
ההבדלים בין שלושת הדתות אינם

סביב השאלה "האם ישו הלך על המים" או "האם מוחמד וסוסתו התרוממו השמימה". נכון כי אלו שאלות מהותיות; היהודי לא יכול לאשר את משיחיותו של ישו, והנוצרי לא יכול להכחישה, אולם אני חושב שזו צורה פשטנית ורדודה להסתכל על הדתות המונותאיסטיות. נכון כי הנצרות נסתה לבסס את עצמה בברית הישנה (ע"י שליפת ציטוטים ממנה שאמורים להצביע על משיחיותו של ישו), אולם סיבתם התנצרותם של אנשים (ואני מדבר על סיבה אידיאולוגית, לא פרקטית - כמו הרצון להטמע בחברה או הרצון להמנע מגירוש - ואני בספק אם מישהו מתנצר מסיבות מדעיות). הנצרות נותנת הרבה יותר מקום לפרט ולאינדבידואלי, הנצרות טוענת שהאמונה היא החשובה ולא המעשים (ולכן גם מאפשרת דואליות בין לאומיות לדת), ויש בה הרבה יותר רגש. מצד שני, ניתן לראות בדברים אלו בעייתיים ולפיכך לבחור ביהדות, כמו גם בגלל סיבות נוספות. באיסלאם אינני בקיא, אולם עד כמה שאני יודע, הוא הצד הראציונאליסטי במונותאיזם (והרי ההוגים המוסלמים הם אלו ששימרו את הפילוסופיה היוונית והעבירו אותם לעולם היהודי והנוצרי; לא פלא שהמגמה הראציונאליסטית ביהדות התפתחה דווקא תחת השלטון המוסלמי). לאחרונה לא שמעתי על הוגים - לא תיאולוגים ולא פילוסופים - חשובים בעולם המוסלמי, ואדנתו הייתה למיטב ידיעתי בימי הביניים (והרי בימי הביניים קשה לאמר שהוא היה "סתם עוד דת"). לפיכך קשה לי למצוא סיבה להצטרף אליו היום.

למעלה