אולי תשמחי
על כך שאת לומדת במקום רציני, שבו מבדילים בין לימודים אקדמיים להכשרה מקצועית לשמה. מבלי להיכנס לשאלה של מידת הנחיצות של היכרות עם סטטיסטיקה לצורך עיסוק בפסיכולוגיה (שאלה שעליה אמורים לענות, מן הסתם, אנשים שמבינים בפסיכולוגיה יותר ממך, ובטח יותר ממני), לימודים אקדמיים אמורים להקנות לסטודנט ידע ומיומנויות מעבר לפרקטיקה של תחום העיסוק המקצועי שהוא מייעד לעצמו. אני לא מכיר את תחום הפסיכולוגיה ואת הלימודים בו בסקוטלנד, אבל בישראל, יש לציין לטובה, בניגוד להרבה ארצות אחרות, ההכשרה האקדמית שאמורים סטודנטים לקבל בלימודיהם, לפי הדרישות, היא רחבה, מקיפה ומעמיקה, כפי שראוי שיהיה. הדוגמא שנתת - לימודי מחשבים של אחיך - היא מצוינת. אין לו כמעט ידע במתמטיקה והוא לא למד זאת כמעט? איפה הוא למד, במתנס השכונתי או באוניברסיטה? לימודי מחשבים שאין בצידם לימודי מתמטיקה הם לא יותר מהכשרה מקצועית שטחית, מהסוג שנלמד בבתי ספר מקצועיים בשוק החופשי או בחוגים עממיים. מי שרוצה לרכוש הכשרה אקדמית ראויה במדעי המחשב (במילים אחרות - ללמוד תואר בתחום באוניברסיטה), חייב ללמוד לא מעט מתמטיקה, גם אם לא יזדקק להרבה ממה שלמד בעבודתו המעשית בעתיד כאיש מחשבים. קשה ומתסכל עם סטטיסטיקה? קורה. אני מבין את ההרגשה המזופתת בעיסוק במשהו לא נעים לך, שאת לא מרגישה שאת מצליחה בו. אבל זה, כמובן, לא הופך את הלימוד הזה ללא מוצדק.את לומדת מה שאת צריכה ללמוד, לפי הנקבע על ידי אנשי אקדמיה בתחום, כדי להיות ראויה לתואר שאת אמורה לקבל בעתיד. וגם אני מצטרף למציעים לשמור כותרות מהסוג שנתת לסיטואציות אחרות. מה שנקרא - שלא תצטרכי אותן פעם באמת, חלילה, ותגלי שאין להן שפיץ.