אני רוצה למות!!!

ספר ממש מומלץ(ככה שמעתי)

זה סטטיסטיקה ללא סטטיסטיקאים או משהו בסגנון

הספר של הפתוחה ???........

של נורית (חילזון
) ???
איכססססססס עשתה לי חתיכת טראומה עם המבחנים שלה
לא אוהבת אותה
והספרים של הפתוחה דווקא בסטטיסטיקה ממש גרועים אבל אם זה מה שעזר לך ..

@יעל@

New member
מי זו נורית חילזון?

לא מכירה, אבל לפי איך שאת מתארת היא בטח רעה..... לי הייתה דווקא מרצה מאוד נחמדה. ממש יודעת להעביר יפה את החומר. השגכתי דווקא אחלה ציונים בסטטיסטיקה. עם המבחנים האמריקקים של מכללת אשקלון.

חח היא מכשפה!!היא רכזת של סטטיסטיקה

באונ' בפתוחה
טוב שאת לא מכירה אותה.. עושה מבחנים..
לא קוראים לה חילזון
זה עיוות של שם המשפחה שלה

PianoGirl20

New member
עדכון בקשר לסטטיסטיקה!.....

טוב, אז יכול להיות שטעיתי... בדקתי היום את הנושא עם אבא שלי ונכנסנו לאוניברסיטאות באנגליה כדיי לראות מה מלמדים שם בפסיכולוגיה. מסתבר שבפסיכולוגיה כן חייבים ללמוד סטטיסטיקה, ופחות או יותר את אותם הדברים שמלמדים כאן. מה שקרה זה שהחברה הזאת שלי לומדת בקולג', ולא באוניברסיטה. אז כנראה שמה שהיא לומדת שם זה מין קורס הכנה כזה ללימודי התואר באוניברסיטה (משהו כזה, אני עוד אצטרך לברר איתה), ולכן הם לא לומדים שם סטטיסטיקה, אלא רק ממש דברים שקשורים לפסיכולוגיה. בקיצור, גם היא תצטרך לקרוע את התחת כשהיא תגיע ללימודים באוניברסיטה.. (חיחי, איזה כיף :)) בכל מקרה, תודה על העידוד של כולם, ובואו נקווה שמתישהו יחליטו שסטטיסטיקה צריך להיות קורס בחירה, ולא נצטרך יותר לעבור את הסבל הזה.....

אולי תשמחי

על כך שאת לומדת במקום רציני, שבו מבדילים בין לימודים אקדמיים להכשרה מקצועית לשמה. מבלי להיכנס לשאלה של מידת הנחיצות של היכרות עם סטטיסטיקה לצורך עיסוק בפסיכולוגיה (שאלה שעליה אמורים לענות, מן הסתם, אנשים שמבינים בפסיכולוגיה יותר ממך, ובטח יותר ממני), לימודים אקדמיים אמורים להקנות לסטודנט ידע ומיומנויות מעבר לפרקטיקה של תחום העיסוק המקצועי שהוא מייעד לעצמו. אני לא מכיר את תחום הפסיכולוגיה ואת הלימודים בו בסקוטלנד, אבל בישראל, יש לציין לטובה, בניגוד להרבה ארצות אחרות, ההכשרה האקדמית שאמורים סטודנטים לקבל בלימודיהם, לפי הדרישות, היא רחבה, מקיפה ומעמיקה, כפי שראוי שיהיה. הדוגמא שנתת - לימודי מחשבים של אחיך - היא מצוינת. אין לו כמעט ידע במתמטיקה והוא לא למד זאת כמעט? איפה הוא למד, במתנס השכונתי או באוניברסיטה? לימודי מחשבים שאין בצידם לימודי מתמטיקה הם לא יותר מהכשרה מקצועית שטחית, מהסוג שנלמד בבתי ספר מקצועיים בשוק החופשי או בחוגים עממיים. מי שרוצה לרכוש הכשרה אקדמית ראויה במדעי המחשב (במילים אחרות - ללמוד תואר בתחום באוניברסיטה), חייב ללמוד לא מעט מתמטיקה, גם אם לא יזדקק להרבה ממה שלמד בעבודתו המעשית בעתיד כאיש מחשבים. קשה ומתסכל עם סטטיסטיקה? קורה. אני מבין את ההרגשה המזופתת בעיסוק במשהו לא נעים לך, שאת לא מרגישה שאת מצליחה בו. אבל זה, כמובן, לא הופך את הלימוד הזה ללא מוצדק.את לומדת מה שאת צריכה ללמוד, לפי הנקבע על ידי אנשי אקדמיה בתחום, כדי להיות ראויה לתואר שאת אמורה לקבל בעתיד. וגם אני מצטרף למציעים לשמור כותרות מהסוג שנתת לסיטואציות אחרות. מה שנקרא - שלא תצטרכי אותן פעם באמת, חלילה, ותגלי שאין להן שפיץ.

PianoGirl20

New member
University of Newcastle

זה המקום שבו הוא למד. מספיק מכובד בשבילך?.. או שגם זה בתקן המתנ"ס השכונתי בשבילך?.. תראה, הדברים שאמרת כאן הם קצת מעצבנים. אני לא אומרת, הלימודים כאן באוניברסיטאות בישראל הם באמת מאוד רחבים ומאוד מקיפים והכל טוב ויפה. אבל הדוגמא שנתת לגביי המחשבים היא ממש לא נכונה. כי העניין הוא כזה, בישראל, יש רק תואר אחד במחשבים שניתן לעשות. ובתואר הזה יש הרבה מאוד מתמטיקה, כך שכל מי שרוצה ללמוד מחשבים חייב גם ללמוד המון מתמטיקה. באנגליה, לעומת זאת, יש תארים שונים שניתן לעשות במחשבים. התואר המסויים שאח שלי עשה, זה תואר שהרבה יותר מתמקד בפרקטיקה, ופחות במחקר ודברים כאלה שמצריכים הרבה מתמטיקה (אני לא מבינה כלום במחשבים אז אני לא יכולה להגיד לך יותר מזה, אבל זה העניין באופן כללי). אז ככה ששם אפשר ללמוד תארים מסויימים במחשבים שפשוט הרבה יותר מתמקדים במחשב עצמו ובמה שאחר כך הבנאדם יעסוק בו בעבודה שלו, ופחות בתאוריות מתמטיות, שהוא כמעט לא יעשה בהם שימוש. ובאשר לעניין של סטטיסטיקה בפסיכולוגיה, אז כבר אמרתי שמסתבר שגם שם לומדים סטטיסטיקה באוניברסיטה וכל העניין הזה זה רק משום שהיא כרגע בקולג' וכנראה עושה איזה קורס הכנה לתואר או משהו כזה..

shay4442

New member
מסכים לכל מילה

יש לי חבר שעושה תואר ראשון במדעי המחשב ו80% זה מתמטיקה ופיזיקה ורק 20% זה קשור ישירות למחשב עצמו(למשל שפות בסיסיות במחשב וכדומה...).וכמובן שכל העיסוק הזה במתמטיקה ופיזיקה יעזרו מבחינה מעשית (ולא בידע כללי) רק למי שימשיך באקדמיה לתארים המתקדמים ולעיסוק התיאורטי או למי שיעסוק בהמשך ברובוטיקה.... . לא למי שמעוניין לעבוד בתחום ההי טק במערכות המחשב

את האוניברסיטה לא מעניין,

וגם לא צריך לעניין, מי רוצה לעבוד בתחומי הייטק ומי לא, או בכלל - מה האינטרסים והכוונות של הסטודנטים. אפשר לעבוד בתחומים אלה ולהצליח יפה מאוד, בלי ללמוד כלל באוניברסיטה. אבל מי שבא ללמוד באוניברסיטה, בא ללמוד לימודים אקדמיים. אוניברסיטה אמורה לתת הכשרה אקדמית בתחומים הנלמדים, ולפי זה אמורים להיקבע הקריטריונים ולהתקבל ההחלטות להכללת חומר לימודים. אגב - לא נכון מה שאמרת, שלימוד מתמטיקה ופיזיקה לא יעזרו לאנשי מחשבים, פרט למי שימשיך במחקר או בעיסוק ברובוטיקה. למתמטיקה יש שימושים רבים ומגוונים בהרבה תחומי מחשוב אחרים. מה שנכון הוא, שלא כל אנשי המחשבים נדרשים לכך בעיסוקם. בכל מקרה, זה לא מה שמשנה לצורך הדיון.

LoomLoom

New member
ב"פקולטות ההי טק" לומדים המון מתמטי

מתמטיקה ופיסיקה כדי לפתח לסטודנטים את הראש ואת החשיבה- וזה הרבה יותר חשוב משפת תכנות כזאת או אחרת- שאותה כל אחד יכול ללמוד אם רק יצטרך. מתמטיקאי רציני שיעשה הסבה להיי טק יהיה לא פחות טוב מזה שהיה בהיי טק מלכתחילה.

אני צריך לשמוע את זה במבטא בריטי

כדי להחליט. בכל אופן, בשבילי גם המתנ"ס השכונתי מספיק מכובד. זה לא עניין של כבוד, אלא של ייעוד הלימודים ורמתם. את מתארת כאן הבחנה בין לימודי מחשבים בהכוונה תעסוקתית-פרקטית ללימוד מדעי-המחשב ברמה אקדמית. במקומות שונים מסווגים זאת בקטגוריות שונות, ויש שמות שונים ל"תעודה" שמקבלים וכו'. הנקודה היא, שכדי ללמוד מדעי המחשב (כמקצוע ראשי, וכו' - אני לא נכנס כאן גם להבחנות האלה) ברמה אקדמית ראויה, צריך ללמוד לא מעט מתמטיקה ברצינות.זה, אם תרצי, ההבדל בין ללמוד "מחשבים" ובין ללמוד מדעי-במחשב. והנקודה הכללית היא, כאמור, שבלימודים אקדמיים רציניים לומדים גם הרבה מעבר למה שנדרש לתעסוקה המקצועית בתחום. אני שמח (ולא מופתע כלל) לשמוע, שזה המצב גם אצל חברתך. לכן אמרתי לך, שעם כל אי-הנעימות שלך מלימודי סטטיסטיקה, יש לזה הצדקה וטעם, ובסה"כ זה חלק מכך שאת לומדת בתוכנית לימודים רצינית, מה שאולי ישמח אותך.

ככה תתני למקצוע אחד לשבור אותך??

תלמדי טוב טוב עם חברה ללימודים שחזקה בזה, ותעברי את המבחן ויהיה בסדר. אם אני הצלחתי לעבור ואני ממש לא הבנתי כלום, זה קטן עלייך יקירתי...

nova stella

New member
אוי.. סטטיסטיקה

חזקי ואמצי.. אז זה לא יהיה הציון הגבוה בתואר, אבל זה עובר. אני לא חושבת שיש היום הרבה תארים שלא לומדים בהם סטטיסטיקה כיוון שתיעוד ותחקור הם דברים חשובים בכל תחום.

מסכים לגמרי - האוניברסיטאות בארץ

הן חרא מרוכז. לא יותר ולא פחות. באמת - לכל מי, ששוקל ללמוד בארץ: אל תעשו זאת!! חבל על הזמן ועל הכסף. בחיי, שלו הייתי מסוגל ללכת שנתיים אחורה עכשיו - לא הייתי מעלה בדעתי, להירשם לשום אוניברסיטה ישראלית!! לעולם!! אמנם פה ושם, יש מרצים טובים, אבל האווירה הכללית דוחה כל-כך, ש - אין, עדיף כבר ללמוד בחו"ל!! ובחו"ל יקר? מה, אפשר לחשוב, שפה זול...

mesoo

New member
איפה את לומדת פסיכולוגיה

אני בוגרת פסיכולוגיה והוצאתי 92 בקורס של הסטטיסטיקה,זה לא כזה קשה אם לומדים טוב טוב אז אפשר להוציא ציונים טובים.

למעלה