אני רוצה למות!!!

PianoGirl20

New member
אני רוצה למות!!!

מצטערת על ההודעה הדרמטית, אבל אני פשוט כל כך עצבנית... יצא לי לדבר עכשיו עם חברה שגרה בסקוטלנד, וכמוני גם כן לומדת פסיכולוגיה, שנה א'. סיפרתי לה שאני כרגע מתכוננת במרץ למבחן בסטטיסטיקה שיש לי ביום שני, ושאני עוד מעט הולכת לקפוץ מהחלון מרוב לחץ ועצבים. שאלתי אותה אם גם היא לומדת סטטיסטיקה במסגרת התואר שלה והיא ענתה שכן. שאלתי אותה מה היא לומדת. היא לא כל כך ידעה להגיד לי בעברית, אז היא שלחה לי עמוד כזה מויקיפידה עם ציורים של כל מיני דיאגרמות- דיאגרמת עוגה, דיאגרמת מקלות וכו', ואמרה שזה מה שהיא לומדת. זה כל מה שהיא לומדת בסטטיסטיקה!! אין להם שום נוסחאות מתמטיות, היא בחיים שלה לא שמעה על מתאם ספירמן או פירסון, לא על רגרסיה, תוחלת, בינומית, התפלגות נורמלית, מדדיי מרכז... כלום! הם לא לומדים שום דבר מהדברים האלה, וזה גם לא מתוכנן לסמסטר הבא או משהו כזה. הרגשתי שאני רוצה פשוט למות. כל מה שהם לומדים בפסיכולוגיה, קשור לפסיכולוגיה. רגשות, התפתחות הילד, טראומות ועוד...אין שום סטטיסטיקה חוץ מהכמה דברים האלה שהיא הראתה לי (הדיאגרמות המסכנות...). העניין הוא שזה בדיוק הקטע באנגליה (ובחו'ל בכלל), לומדים רק את הדברים העיקריים, בלי כל הבולשיט מסביב. אתה בא ללמוד פסיכולוגיה- אתה לומד פסיכולוגיה וזהו. אני גם חייתי באנגליה במשך כל התיכון, אז אני יודעת איך זה. אח שלי עשה שם תואר במחשבים כשאין לו כמעט שום ידע במתמטיקה, והסיבה היחידה שהוא עבר את התואר זה כי שם לא לומדים כמעט שום מתמטיקה בתואר. הם לומדים דברים פרקטיים שהאוניברסיטה חושבת שהסטודנט יתעסק איתה בעתיד. אתם מבינים?? זה כל כך מעצבן אותי, נראה לי שאני חייתי שם בזמנים הלא נכונים....:( זה פשוט כל כך מתסכל, כי אני ממש סובלת מהסטטיסטיקה. אני כל הזמן שואלת את עצמי אם אני בכלל רוצה להמשיך עם התואר, והסיבה היחידה היא הסטטיסטיקה.... אוף. רע לי.

PianoGirl20

New member
חח....

אני יודעת שנשמעתי דרמטית, אבל אתה פשוט לא מבין כמה אני סובלת מהסטטיסטיקה. בתור מישהי שאין לי שום הבנה מתמטית, אני ממש סובלת. ולשמוע שבמקומות אחרים בעולם לא צריך ללמוד את כל מה שאני צריכה, זה נורא מתסכל. מה לעשות...

ALICETV

New member
אז ככה:

לפני הכל,הייתי שמחה להיות זכר...אך לצערי נמנע ממני התענוג ואני מסתפקת בלהיות סוג של נקבה (אוי,זה נשמע ממש רע ה"סוג של נקבה"...) בכל אופן,כולה סטטיסטיקה,קצת מדדי מרכז,קצת מדדי פיזור,קצת טרנספורמציות וקורלציות...לא כזה היסטרי,בטח לא עד כדי רצון למות.ואם כן,אז לפחות לא ממשי. הינך חיה במדינת ישראל ולומדת במוסדותיה ולא במקומות אחרים בעולם-משמע שזו עסקת חבילה.וכן,לא בהכרח תלמדי במהלך התואר בהכרח את מה שקשור למקצוע אותו בחרת למדת. למשל: אני לומדת רנטגן...ונחשי למי יש שיעור בהתנהגות אירגונית??? וכן...גם סטטיסטיקה...(וסוציולוגיה...ועוד כהנה וכהנה) מה קשור תחת למחט לא יודעת,אבל כולנו לומדים לא מעט דברים שעד היום אנחנו מנסים להבין מאיזה צד הם בדיוק קשורים...

Lir האחת

New member
היי ../images/Emo140.gif

סטטיסטיקה! נושא מוכר וכאוב , לא רק שלך
גם אני במסגרת לימודי הפסיכולוגיה שאלתי את עצמי הרבה פעמים, כל סמסטר מחדש למה למה למה !? צריך ללמוד את זה ועוד ברמה כל כך גבוהה וקשה. כל סימסטר את לומדת סטטיסטיקה וכל פעם היא מגיעה בשם אחר...יישומים סטטיסטיים, שיטות מחקר, מבחנים והערכה פשוט נורא
אבל שזה לא מה שישבור אותך מלעשות את התואר ולסיים אותו בהצלחה ! לכל אחד יש בתואר כמה קורסים שהוא ממש לא סובל, וצריך לעבור אותם
שיהיה בהצלחה

lollapalooza

New member
תמיד יש משהו ששונאים במקצוע שלומדים

כי תמיד חייבים להיטפל לאיזה נושא לא קשור ולהציק לך איתו... אצלנו למשל, בקולנוע, אין סטטיסטיקה (ואני אמנם מנסה לעודד אותך פה, אבל אני לגמרי מוסיפה "תודה לאל"
) אבל לא חסרות שטויות כמו תיאוריות שונות ומשונות שאף אחד לא מבין ושאין להן שום קשר לקולנוע, וזה סבל רציני שחייבים לעבור. אבל מה לעשות, זה חלק מהעניין, ואם את אוהבת את המקצוע, שווה להתגבר על המכשולים... אחרת איפה האתגר?
. ואני חושבת שזה נכון לגבי כל דבר בחיים, תמיד צריך לעבור גם קטעים מבאסים כדי להגיע למה שבאמת רוצים.

מישהו אמר סטטיסטיקה ?

אני אתחיל מהסוף אל ההתחלה: תראי , כבעלת לקות למידה (האוניברסיטה המליצה לי לא ללמוד תואר שיש בו סטטיסטיקה ושיטות מחקר- מישהו מכיר תואר כזה חוץ מתואר כללי ומדעי הרוח ?
) אני ממש מבינה אותך. סטטיסטיקה זה סיוט שלא מן העולם ... (שיטות מחקר בנתיים רגוע ..
) עשיתי יותר מפעם אחת את הקורס והיו לי חששות עצומות שאני לא אעבור אותו בחיים (ליר
) אבל .. זה רק מכשול קטן בדרך ...
. תתרגלי ואם יש לך אפשרות תפתרי תרגילים יחד עם חברות, תציקי למרצה ולמתרגל ואל תפתחי פערים שיקשו עליך להבין את כל המשך חומר. ועכשיו לנושא המרכזי: דווקא בפסיכולוגיה (אההממ.. איפה ליר
) יש צורך בכל הסטטיסטיקות.... אני לא מבינה למה את לא מבינה שצריך ללמוד סטטיסטיקה. אני לא מבינה מה המטרה שלך בלימודים: להוצאי תואר כמה שיותר בקלות או באמת לרכוש ידע חדש? אם ענית בחיוב על התשובה הראשונה אז אני מצטערת להיות זו שתזרוק לך את האמת בפרצוף : לא בחרת בתואר הנכון!!!! - פסיכולוגיה זה תואר מאוד קשה ויודע לשימצה
וכן, יש בו המון קורסים בסטטיסטיקה. אני מבינה שזו שנה ראשונה שלך ואת צריכה להתסגל להכל + לסיוט שקוראים לו סטטיסטקיה אבל תנשמי עמוק ותסתכלי מה תרוויחי מבחינת הידע בסוף התואר
בהצלחה ענקית!!!

PianoGirl20

New member
היי, תשמעי...

אני לא לגמרי מסכימה איתך. את אומרת שבפסיכולוגיה צריך סטטיסטיקה. אז כן, צריך אולי סטטיסטיקה אם את הולכת להיות חוקרת או סטטיסטיקאית או משהו כזה. או אולי אפילו צריך סטטיסטיקה בשביל התואר עצמו בשביל מחקרים שונים שצריך לעשות וכו'...אבל תסכימי איתי שבשביל להיות פסיכולוגית קלינית ולעזור לאנשים ולפתור להם את הבעיות שלהם אני לא צריכה סטטיסטיקה?.. תסכימי איתי שאני לא הולכת לשבת מול מטופל ולהגיד לו, תשמע, הבעיה שלך תיפתר אם נישתמש במתאם פירסון, או נעשה טבלת התפלגויות ואז ניקח את הממוצע שלה.....או משהו כזה. נכון?.. אז ככה שמבחינה מעשית לא ממש צריך את כל הסטטיסטיקה הזאת. אבל בסדר, אני מבינה שזה חלק מהתואר ושאין לי ברירה. בקשר לתואר עצמו...תראי, עוד מראש אמרו לי שיש סטטיסטיקה, אבל אני לא ידעתי שזו תיהיה הרמה!..לא היה לי שמץ של מושג שזה כל כך הרבה חומר ושהוא כל כך קשה...הייתי תמימה. חשבתי, אוקיי, אז יהיה קצת סטטיסטיקה פה ושם...אף אחד לא אמר לי שכך זה הולך להיות..ואני לא היחידה, יש עוד בנות בתואר שאמרו לי שהן לא ידעו שזה הולך להיות כל כך אינטנסיבי וקשה. בכל מקרה, אני מקווה שכמו שאת אומרת בסוף אני ארגיש שבאמת הרווחתי משהו ואולי אני אפילו ארגיש סיפוק על כל העבודה הקשה, מי יודע..... בכל מקרה תודה על העידוד..

אני מבינה מה שאת אומרת

אבל כדי להצליח הלימודים את צריכה להשתחרר מהגישה הזו ש "אם זה לא כלי ישיר שיעזור לי מול המטופל- זה לא שווה". שיעורי יהדות בבר אילן עוזרים לך בתור פסיכולוגית? קורסי בחירה שאת לוקחת עוזרים לך בתור פסיכולוגית לעתיד? יש המון קורסים שלא עוזרים באופן ישיר לטיפול שלך במטופלים אבל כן מעשירים אותך בתור אדם מודרני-לומד. דווקא סטטיסטיקה אני כן יכולה להבין למה צריך .. אם כבר יש קורסים אחרים שאת יכולה להתלונן עליהם.

PianoGirl20

New member
היי...

תשמעי, אני מסכימה איתך שיש הרבה קורסים שאנחנו לומדים שלא עוזרים לנו באופן ישיר, זה ברור. אבל אני לא מסכימה איתך שדווקא סטטיסטיקה היא כן מאלה שיכולים לעזור. אני פשוט לא רואה איך זה הולך לשמש אותי בעתיד בתור מטפלת. בכל מקרה, זוהי דעתך ואני מכבדת אותה. תראי, סטטיסטיקה זה דווקא אחד הדברים שלדעתי אני לא אשתמש בהם ובמיוחד מהסיבה שאני כל כך שונאת את התחום הזה והוא כל כך קשה לי. אז לא נראה לי שכשסוף סוף תיהיה לי את הבחירה אם להשתמש בסטטיסטיקה או לא, אני אבחר להשתמש בה. לא נראה לי שבתור מטפלת אני אצטרך להשתמש בזה, ואם כן, אז אני כבר אמצא איזה דרך להתחמק מזה ולהשתמש בכלי אחר... ודרך אגב, יש לך איזה דוגמא לתת לי לגביי השימוש שאני אצטרך לעשות בסטטיסטיקה בעתיד?..

היי ../images/Emo9.gif אני יודעת שאני קצת מרגיזה

אותך אבל אני באמת לא רוצה שתרגישי ש " למה אני בכלל צריכה סטטיסטיקה". בעיקרון, המטרה של לימודים גבוהיםם היא להכשיר אותך בתור חוקרת. אם תרצי להיות חוקרת או לא זו כבר שאלה אחרת
אי לכך ובהתאם לזאת, סטטיסטיקה היא חלק נרחב מהלימודים. נכון, לא כולם מסתדרים עם הקורס(גם אני לא!!!! מי אמר מועד ב' ולא קיבל ?
) אבל לי בניגוד אליך, הייתה גישה שונה וזה מה שעזר לי להתמודד עם כל התיסכול והקושי. בתור חוקרת תצטרכי להשתמש בסטטיסטיקה. מסכימה?

PianoGirl20

New member
את לא מרגיזה אותי...:)

זה בסדר, סתם ויכוח בריא בין שתי סטודנטיות...:p תראי, בתור חוקרת אני אצטרך סטטיסטיקה, אבל שוב, המטרה שלי היא לא להיות חוקרת, המטרה שלי היא להיות מטפלת. וגם אני בסך הכל מנסה לשנות את הגישה של עצמי כי אני יודעת שאין לי ברירה והסטטיסטיקה זה משהו שאני חייבת לעבור, ואני באמת מנסה לגרום לעצמי לראות את זה בצורה יותר חיובית, רק מה לעשות שזה ממש לא קל.... בכל מקרה, מחר המבחן, ואם אני רק אקבל ציון עובר אני כבר אהיה רגועה...(ומקסימום, כמו שאמרת, תמיד יש מועד ב'....).

../images/Emo50.gif ענקית ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תחזרי לספר איך היה לך
המבחן הוא אמריקאי ? עם חומר פתוח ? מקווה שעברת ביופי של ציון !

מזדהה לחלוטין

גם בכימיה לומדים פיזיקה ומתמטיקה , סתם ככה בשביל הסדיסטיות שבדבר.

the last anigma

New member
לצערי הרב אני לא מסכימה

גם אני לומדת כימיה וסובלת קשות מהפיזיקה והמתמטיקה.. אבל לרוע מזלנו אנחנו צריכים את זה... ואפילו מאוד... מתמ' היא כלי אינטגרלי (חיחי משחק מילים משעשע) בכימיה פיזיקלית, וכן פיזיקה הוא מרכיב חשוב, מה שכן, אני לא מבינה לחלוטין למה המעבדות שלנו בפיזיקה צריכות להיות ברמה זהה לאלה של הלומדים תואר בפיזיקה אבל זה סיפור אחר. למען האמת מהרגע שנפתח השרשור בנושא הרלוונטיות של סטטיסטיקה לפסיכולוגיה אני שוקלת אם להעלות את זה... אבל אני פשוט לא יודעת אם ניתן לעשות את ההשוואה כי פסיכולוגיה היא ממני והלאה. איפה לומדת?

b l a c k eyes

New member
גם אני שונאת סטטיסטיקה../images/Emo4.gif

יש לי מבחן בעוד שבועיים ואני פשוט לא מבינה כלום כלום כלום...

למעלה