אני רוצה להגיד משהו

תוכל לפרט לגבי מבחני מו"ר

הבנתי שמדובר באיזה מבחן שעוברים אם רוצים להתקבל לרפואה באחת האוניבריסטאות, אבל כאן נגמר הידע שלי בנושא. תוכל לפרט מה זה המבחן ולמה אתה לא ממש מחבב אותו?

okok4

New member
כל המכונים שולחים מדריכים

לשדוד שאלות. לא חדש ואין מה לעשות בנידון (למרות שאני יודע שהמרכז הארצי בכל זאת מבצע מעקב מסויים ושמעתי על מדריך שהסתקרן סטטיסטית והחליט לסמן בכל התשובות 2 וכאשר התקשר לברר מדוע ציונו לא נשלח אליו נענה שאין למרכז הארצי עניין בלפסק נתונים סטטיסטים בנוגע למיקום התושובות בפרקים השונים וזב"שו). בכל מקרה הדלפת שאלות הינה עבירה פלילית (טוב, לא בטוח פלילית, אבל אני מניח שהם לא ישבו בחיבוק ידיים) ולדעתי פנה בצורה מסודרת למרכז הארצי. מצד שני כל המכתב הזה נדמה כמו פרסומת מתוחכמת ביותר למכון שלך.

mesoo

New member
אבל לא ראינו או שמענו

על ציונים יוצאי דופן לא במכון שלכם ולא במכונים אחרים למרות כל המאמצים שלכם בגניבה של שאלות. ד"א אני ערביה

סוקט

New member
למה שלא תפרסם את רשימת השאלות ?

מהמועד הקודם, במידה והמניעים שלך לא פרסום של המכון שלך זו הדרך הטובה ביותר להוכיח זאת ולפוצץ את העניין. בהצלחה.

Xenox

New member
עוד שאלה

למה אתה חושב שהשיטה לא פועלת גם מהצד השני? אולי כול המכונים שולחים מדריכים לשתי השפות? או "קונים" את הידע הזה ממכונים שמלמדים לשפה הערבית? במצב כזה, שגם ככה 90%+ מהנבחנים לוקחים קורס, מי שנדפק הוא אלה שלומדים לבד. והם כאמור מיעוט. הווה אומר, הבעיה היא של המרכז ושל הנבחנים לבד ,שגם הם לעתים קונים ערכות מעודכנות, מה שמצמצם עוד יותר את האוכ' שנדפקת. עכשיו, לא שאני תומך במצב, אבל האוכ' שבאמת נדפקת לפי התרחיש הזה אולי לא משמעותית. הרי גם ככה המבחן לא הוגן כלפי כולם. אז במסגרת השאיפה להוגנות מקס' תמיד יהיו חלקים שיטופלו פחות טוב, אולי זה אחד מהם. אגב אני לומד לבד ונמצא באוכ' שנדפקת הכי הרבה תחת התנאים שהגדרתי (הספרים שלי לא מעודכנים משהו)

lernery

New member
בעברית זה לא ככה

בעברית אני מכיר הרבה מאוד אנשים שלמדו לבד מספרים והצליחו בדיוק, ואפילו הרבה יותר מאלה שלקחו קורסים. יש פה ושם "מילים חמות" וכאלה אבל אחוזי ההצלחה שלהם הרבה יותר נמוכים - ובצדק, בגלל שהמרכז הארצי משנה את הבחינה כל הזמן...

lernery

New member
זאת לא אינדוקציה

לא כל דבר צריך להוכיח בכלים מדעיים כדי שיהיה נכון. אני אומר לך שאנשים שלומדים לבד ולומדים באמת מצליחים אפילו יותר מאלה שלומדים עם מכון. מסיבה פשוטה - רוב אלה שלומדים עם מכון הם אנשים שבאמת לא יבינו את החומר אם הם ילמדו לבד, או לחילופין לא מסוגלים ללמוד לבד מבחינת משמעת עצמית. ובנוסף - למידה עצמית מרגילה אותך לחשוב לבד, וזה בעצם מה שהפסיכומטרי דורש, בצורה כזאת או אחרת. בסופו של דבר - 95 אחוז מהחבר'ה בישיבה שלמדתי בה בהסדר למדו לבד, רובם המוחלט הוציא מעל 700 והיו גם הרבה ציונים יותר "יפים" בכיוון ה750 צפונה, כולל 780, 787, 793 וכו'

Xenox

New member
קשה לי לקבוע נחרצות

למרות שאני מסכים חלקית עם הנאמר. אני ,לעומתך, מכיר,בנוסף , גם כאלה שלמדו לבד ו"קילפו" 500. בוא לא נסיק מסקנות פזיזות לגבי אנשים שאנחנו לא מכירים. אגב, מסכים לגבי החישבה העצמאית.

lernery

New member
בא נגיד את זה אחרת

מי שלומד לבד וכל מה שהוא קורא בספר ההכנה ברור לו לחלוטין, לא צריך מדריך. כמו שאומרים מדריך -> ספר מדבר.

lernery

New member
ולהגיד את האמת

אני לא מכיר בן אדם אחד אינטיליגנט באמת שלקח קורס הכנה..או לפחות מכל החברים שלי עד האוני', כי אצלנו בטח כן יש כמה כאלה.

Xenox

New member
OK, אז שוב אצטרך לפתוח אופוזיציה

אני מכיר אינטיליגנטים שלא הוציאו מעל 700 וגם לא אינטיליגנטים שהוציאו מעל 700 (וצפונה). בשני המקרים, עם קורס ובלי קורס. תשמע, בנוסף --> סחתיין על הציונים שלכם בחברה. אגב, גם אני מכיר בני"ש שהפציצו בפסיכו, מי יודע, אולי פשוט יש לכם את זה

Xenox

New member
אגב אני לא משייך אינט'

ללימוד עצמי לבחינה, לטעמי יש פה הרבה משתנים שפשוט לא מייחסים לאינט' חשיבות. אני רואה לימוד עצמי משני היבטים עיקריים: א) אין כסף לקורס. ב) ביטחון עצמי. ג) שילוב של א+ב

lernery

New member
או שפשוט כל החברים שלך גם לא עושים

קורס. אצלנו בישיבה אנשים שעשו קורס לא כל כך שמחו לספר על זה..

Xenox

New member
אהבתי את הלך הרוחות אצלכם

לצערי במקום ממנו אני בא קורס הוא נורמה. הלוואי ודברים ישתנו בעתיד - שלא נראה כ"כ ורוד בהקשר הזה.

חרגון

New member
משהו לא מסתדר...

אם מה שאתה אומר נכון, איך אתה מסביר את העובדה שציון הפסיכומטרי הממוצע בשפה הערבית הוא 460, לעומת הציון הממוצע בשפה העברית - 560 ? ? ? 100 נקודות פחות ! איפה השאלות שהוצאתם??? אני מאוד חושב שיש אמת בחלק מהדברים שאתה אומר, מאחר שאני מכיר את המרכז הארצי, ויש להם בעיה בכותבים בשפות זרות שאינן עברית. גם האנגלית חוזרת על עצמה כי אין להם כותבים. אבל לא בתדירות שהזכרת. מה נכון ומה לא, אני לא יודע. אבל העובדות מדברות בעד עצמן: ציון פסיכו' ממוצע בשפה הערבית - 460. ציון פסיכו' ממוצע בשפה העברית - 560. וכל אלה שחושבים שהממוצע הוא 535, זה הממוצע כאשר משקללים את כל השפות. עברית, ערבית, רוסית (500), צרפתית (525), ספרדית (495) והפסיכומטרי הכי קל - משולב אנגלית, עם ממוצע של 570!

lernery

New member
הוא לא הכי קל אלא פשוט מי שעושה

אותו, הם אמריקאים שמחפשים הקלות אז בגלל האנגלית ובגלל העובדה שיש להם רקע סוציו-אקונומי טוב יותר יש להם גם ממילא ציונים טובים יותר..

lernery

New member
וכמו שאמרתי זאת התשובה לתהיה של

הבחור. תחשוב מה יהיה אם המרכז הארצי יתחיל באמת לחדש שאלות כל פעם למגזר הערבי, לאן אז יגיע הממוצע של הפסיכו' בערבית?

למעלה