אני רוצה להגיד משהו

sporty19

New member
אני רוצה להגיד משהו

ואני רוצה שכולם יתייחסו להודעה שלי ברצינות שלום .אני מעדיף להישאר בעילום שם כי תוכן דבריי עלול לפגוע בפרנסה שלי אני מדריך פסיכומטרי באחד ממכוני ההכנה לבחינה הפסיכומטרית במגזר הערבי(שהוא נקרא IQ)-. אני פונה אליכם כי איני יכול שהדברים ימשיכו להתנהל באותה צורה כפי שהם מתנהלים כבר די הרבה זמן -זה יושב לי על המצפון ואיני יכול לשאת עוד בנטל הזה- ואני רוצה שכולכם תהיו מעורבים ותיקחו חלק בדבר הזה- ואני כבר שלחתי מייל בנושא למרכז הארצי. כפי שאתם בטח יודעים, מכוני ההכנה לבחינה, הן מגזר הערבי והן במגזר היהודי, מכניסים מדי מועד הרבה מהמדריכים שלהם כדי לשנן שאלות-בד"כ משהו כמו 24 מדריכים כאשר כל שלושה "מופקדים" על פרק מתוך השמונה אחרי הבחינה המדריכים עושים מין ועידה שכוללת כתיבת כל השאלות שהיו, ניתוח מגמות בבחינה, וכהנא וכהנא וכמובן שמכניסים את השאלות בחומר שלהם ונותנים אותו לתמידים אין בזה שום פסול וזו לא הבעיה שבגללה אני פונה נתחיל מזה שמכוני ההכנה לבחינה במגזר הערבי מכניסים מדריכים גם לבחינה בשפה הערבית וגם לבחינה בשפה העברית וכך מגדילים את ארסנל השאלות "האמיתיות" שלהם עכשיו, לפני כל בחינה, כל מכון עושה מין "כנס" גדול שבו ניתנים לתלמידים משהו כמו 200-300 שאלות עם תשובות סופיות, ולפי המכונים מאוד סביר שהן יופיעו בבחינה ופה נעוצה הבעיה- תאמינו או לא- הרוב המוחץ של השאלות הנ"ל מופיעות כל מועד ומועד אני לא מדבר כמובן על אותן שאלות עצמן שחוזרות כל בחינה- אני אתן דוגמא בבחינת אפריל 2006 הוכנסו מהמכון במגזר הערבי שבו אני עובד 32 מדריכים(כולל אותי עצמי) (32 לכל בחינה- זו של 10/4 וזו של 11/4 ) לבחינה הן בשפה הערבית והן בשפה העברית אחרי הבחינה אספנו את כ-ל השאלות שהיו, ניתחנו את הבחינה, עלינו על ברקי הפיילוט, ואגרנו את השאלות הנ"ל במחשב והוכנו להן מצגות שכמובן יוצגו לתלמידים בכנס שיהיה במועד יולי וגם במועד אוקטובר עכשיו- חלק מהשאלות הניתנות לתלמידים במועד שאחרי אפריל הם מפרקי הבחינה העברית שהיתה באפריל - שמסתבר שאחרי שהופיעו בבחינה העברית- אותן שאלות יופיעו מילה למילה אחרי תרגום במועד בשפה הערבית שיהיה אחרי המועד בעברית והחלק האחר של השאלות הוא שאלות שהופיעו בבחינה הערבית- ולפי מודל מסוים של מחזוריות שאני לא אכנס לפרטיו- גם כן ניתן לתלמידים בבחינה האחרונה שהייתה באוקטובר- תאמינו או לא- המכון הספיציפי שבו אני עובד "קלע" ללא פחות מ137 שאלות !!!ועוד קטע בהבנת הנקרא- קטע שלם כולל הכל השאלות- כלומר- תלמידים שהיו בקורס מכון שלנו והיו בכנס המסכם הנ"ל נכנסו לבחינה כאשר יש בכיסם כבר 137 שאלות שאותן פתרו יום או יומיים לפני התלמידים היו בהלם - והאמת- גם אנחנו כי בדרך כלל אנו לא "קולעים" ליותר ממאה שאלות כל בחינה. אגב ביום השני של החינה באוקטובר (17/10) גם כן קלענו ל 126 שאלות. אני יודע שאלו מספרים מדהים- אני מבחינה מצפונית- וזה אולי יישמע קלישאי- לא יכול לשתוק במצב כזה- ואתם תשאלו למה שתקתי עד עכשיו- ובכן כי עכשיו הדבר הגיע למימדים מפלצתיים- והגיעו מים עד נפש למה אנשים שלא היו בקורס כבר יהיו בפיגור רציני בציון כי אנשים אחרים כן היו בקורס הכנה וכבר יש להם יתרון עצום מעצם ידיעתם את השאלות? ולמה אנשים מהמגזר שלכם ישלמו גם כן מחיר ואולי ייאלצו לוותר על אוניברסיטה וכו' כי עוד פעם נבחנים אחרים היה להם יתרון עליהם הדבר מאוד מרגיז! גם כן לא רק בגלל שיש נבחנים שיש להם יתרון על אחרים- אלא מבחינת התלמידים עצמם! ככה הציון שהם מקבלים הוא לא מגיע להם באמת- ואולי הכסא שהם יישבו בו באונ' היה יכול להיות של מישהו אחר שלא היה לו את היתרון הזה והציון שהוא קיבל הוא בזכות עצמו- ולשם מה בדיוק אני מלמד פסיכומטרי? כדי שבסוף אני אגיד לתלמידים שלי "הנה קחו שאלות שיופיעו בבחינה" ובסוף הם כן מופיעות אני מבקש בכל לשון של בקשה- הפנייה שלי רצינית ביותר ואני רוצה שתשקלו מהלכים כדי לחסל את התופעה הזו. אין בהודעה זו שום כוונה לגרום לכם להקשות או להקל את הבחינה בשפה הערבית- אני רק רוצה שהבחינה תהיה הוגנת לכולם. הרי לא ייתכן שתלמידה שלי שהיא ממוצעת מינוס שמקבלת בבחנים שלה משהו בסביבות ה 550-600 תקפוץ פתאום ל 702 רק בזכות זה שהיא שיננה את השאלות שנתנו לה ואמרו לה שיהיו בבחינה- ובסוף הם כן מופיעות בבחינה -אני חוזר ומדגיש- הפנייה שלי רצינית ביותר ואין מדובר בשקרים הכל אמת . וכדאי לבדוק גם - ואולי זה יישמע כמו תיאוריות קונספירציה- שאין בין כותבי השאלות "חפרפרות"- כי למשל מנהל המכון בו אני עובד מכיר אישית את אחד הכותבים בשפה הערבית והנ"ל ייתכן ומדליף לו דברים חשובים כמו מאיפה לקוחים קטעי הבנת הנקרא בפרק המילולי. אני מאוד מקווה שדבריי לא ייתיחסו אליהם בזלזול אלא שייעשו דברים ושדברים יתחילו להשתנות- ואני מאוד מקווה גם להרגיש בשינוי הזה כבר ממועד דצמבר הקרוב. תודה רבה ואני מצטער על המכתב הארוך.

Xenox

New member
אכן טענות קשות שאתה מעלה

אבל צריך להביא הוכחות חותכות למה שאתה אומר ע"מ שיהיה אפשר לעשות עם זה משהו רציני. הרי הוצאת שאלות מהבחינה זו עבירה פלילית, למשטרה פנית?

sporty19

New member
הוצאת שאלות

היא ממש לא בעיה כי כולם עושים את זה- הבעיה היא שהמרכז הארצי לא טורח לכתוב שאלות אחרות או לפחות לחכות כמה שנים עד שהוא מפרסם את השאלות מהבחינה בעברית בבחינה בערבית.

maestr00

New member
יש לי שאלה !

אם אני רוצה ללמוד במכון שלכם אל מי לפנות בדיוק ! באמת אהבתי את הקטע שלך וכל הכבוד לצוות המדריכים שלכם (מכון סיגמה קלע רק 75 שאלות) באמת עושים עבודה מצוינת . ועכשיו אני מעוניין ללמוד אצלכם .. אבל לא רק IQ משנן שאלות כולם עושים את זה וגם במגזר היהודי קבלתי שאלות חמות (אנגלית) של לחמן והופיע בבחינה (18 שאלות : 10 השלמת משפטים ו 8 שכתובים ) אז עליך להירגע לנשום עמוק . נראה לי שהבעיה לא בשאלות שמופיעות שוב הבעיה במדריכם שנכנסים לבחינה ומקבל +145 בכל הפרקים וזה משפיע לרעה על שאר הציונים.

sporty19

New member
תקשיב- אסמע קתיר מוהם!

* דווקא בבחינה האחרונה גם סיגמא קלעו להמון- דיברתי עם מדריכים שם והם קלעו למשהו בסביבות 140 שאלות כמונו ואני ומך עליהם שהם לא משקרים כי הם חברים מאוד טובים. * לנו יש סניפים בנצרת חיפה וכפר יאסיף ועוד כמה מקומות. * נכון כולם משננים וכולם קולעים- אבל המימדים כבר ממש גדולים וזה כבר חריג. *למה לך? למה? אתה רוצה שהציון שתוציא לא יהיה באמת שלך? אתה לא תרגיש כאילו רימית את עצמך כאשר יותר מחצי בחינה שלך תהיה כבר ידועה מראש? זה ממש חבל שהנוער במגזר שלנו לא חושב והוא ישאר כמו תוכים שמשננים אפילו בפסיכומטרי!!!! תשיג את הציון שלך עצמך! * המדריכים ממש לא מקבלים את הציונים האלה!! להפך! אנחנו משתדלים להוציא ציונים ממש נמוכים כי קודם כל לא רוצים להזיק לתלמידים שלנו ושנית כל אנחנו עסוקים בשינון השאלות- מה שכחת?!

maestr00

New member
אני אישית לא למדתי למילולי בכלל

חוץ מחוברת קטנטנה (למדתי 5 שעות) וקבלתי ציון מכובד 141 וזה ציון לא רע בכלל אז זאת הבעיה של המרכז הארצי ולא שלנו .אותן שאלות בכל המועדים ובזמן הבחינה לא היתה לי הרגשה שזאת בחינה פסיכומטרית כאילו הייתי עושה חזרה על השאלות שלמדתי בבית במקום לחשוב הייתי משחזר את מה שלמדתי כל הנבחנים עושים אותו דבר אם אני לא אעבוד בשיטה הזאת כולם יקבלו ציונים גבוהים ואני בעל המצפון אלך ללמוד מדעי רוח והאחרים יהיו בשנה א רפואה

Xenox

New member
אגב, אתה לא חושב שהמרכז הארצי

יכול פשוט להשיג ,כראיה, ערכת לימוד ממכון כמו שלך ולתבוע את המכון? אולי גם המרכז הארצי בתוך הסיפור הזה?

boziato

New member
ספר לי עוד על מיקום הסניפים שלכם...

יש סניף גם בסכנין ? או שמא בנהריה ? זאת כמובן רק כדי לעזור לנו לקבל תמונה מקיפה רשת הסניפים שלכם אחרי שכבר דאגת לפטת אותנו במידע אודות הסניפים שלכם בחיפה, כפר יאסיף ונצרת. ד"א , כבר דובר כאן די ויותר אודות סוכי החרש של המכונים השונים (ממש ג'יימס בונדים קטנים) שמלקטים מידע בדרכים לא דרכים. אני לא אתפלא אם תשתף אותנו גם בשלל הדרכים שלכם להביא לתלמידים את המידע הסודי והחם ישר לכיתה. מה זה כולל ? מעקבים וציתותים לטלפונים של בכירים במרכז ? שליחת נשות פיתוי ? או אולי בכלל לוויני ריגול מתוחכמים בשיתוף משטר השאה באירן שמסוגלים לצלם עד דיוק של סנטימר אחד ? דיי כבר למרוח כאן אנשים תמימים שכל חטאם הוא רצון לקבל ציון גבוה. הדרך היחידה והלעדית להצליח היא ללמוד, ללמוד ושוב פעם ללמוד.

אתה אומר כאן דברים נורא חמורים

משהו שצריך להעביר הלאה, הרבה מעבר לפורומים של תפוז. תשמע, אם המצב הוא באמת כמו שאתה מציג אותו, הריי מדובר ברמאות לשמה, אולי רמאות חוקית או חוקית-למחצה, אבל אנחנו עוסקים פה, ככלות הכל, במבחן שקובע את עתידם של כמעט כל הסודנטים בפוטנציה בארץ, ולכן אין מקום במבחן הזה לדברים מהסוג הנ"ל.

boziato

New member
דעתי הסקפטית

אז ככה, לדעתי במישרין או בעקיפין באת לפרסם את מכון הפסיכומטרי שלך. אלא מה, החלטת להשתמש כאן בפסיכולוגיה הפוכה. אתה למראית עין מטיח טענות חמרות וקשות במרכז הארצי, ובו בזמן מספר על ניסים ונפלאות של תלמידים שמציון ממוצע הצליחו , כמובן, בעזרתכם הבלעדית, להוציא ציון מכובד ביותר. לא רק זאת, אלא שאתה גם מפאר את השיטות הנפלאות שלכם לעלות על השאלות של המועדים הבאים. מה השלב הבא לפתות תלמידים פוטנציאלים ? לספר על אלגוריתם חכם וחדשני שנבנה ע"י מיטב המתמטיקאים שלכם וביכולתו לנבא גם את מיקום השאלות בכל פרק ? ואם הנך משווע לצדק פרסם כאן ועשכיו את כל השאלות שלדעתכם יופיעו במועד הבא לרווחת כלל הנבחנים והפקפקנים. בנוסף מועד פירסום ההודעה שלך נראה חשוד במקצת. מדוע שתקת עד לפירסום הציונים ? הרי עבר כב חודש תמים מאז הבחינה, שזה פרק זמן מכובד מאוד .

sporty19

New member
תקשיב

אם זה עוזר במשהו אז אני אומר שיש משהו כמו 4 מכונים חוץ מהמכון שלי שגם כן קלעו לאותו סדר גודל של שאלות והם- אקדמאניא סיגמא אפסוס ועוד אחד ששכחתי את שמו- האם עכשיו אני עושה פרסומת לכולם?!

Xenox

New member
אהההה.. נכון שכחתי. ואין ערבים שלא

מכירים מכונים כמו קידום, גבע ,היי קיו, אנקורי ועוד... שיט! איך שכחתי

k xoxo

New member
../images/Emo8.gif אני איתך

כל שורה שאני קוראת מההודעה שלו...... רק יש לי בראש *פירסומת* *פירסומת* נשמע קצת מוגזם לא

lernery

New member
אני חסום בפורום לימודי רפואה, אבל

רציתי להגיב למה שכתבת. קודם כל אתה צודק לחלוטין. הבעיה מהבחינה הזאת, לגבי הפסיכומטרי לפחות, היא של המרכז הארצי - הוא צריך להתאמץ יותר ולשים שאלות חדשות. כנ"ל לגבי האנשים שאתה חושד בהם שאולי הם מדליפים שאלות - חייבים לחקור את זה וכו' אבל האם חשבת פעם מה המטרה של המרכז הארצי בזה שהוא לא מונע את ההדלפות? המטרה מאוד פשוטה - למנוע מרמור באוכלוסיה הערבית בגלל הישגים נמוכים. זה מין מעגל קסמים כזה - כנראה שהאוכלוסיה התרגלה ללמוד ברמה X, המרכז הארצי לא רוצה פתאום לגרום לירידה בציונים ובטענות על קיפוח (שנכון לגבי החינוך מהגן עד התיכון, אבל לא יהיה נכון לגבי הפסיכומטרי), ולכן הוא מעלים עין מכל מה שדיברת עליו. כנ"ל לגבי הבגרויות. ואני מסכים איתך לחלוטין שזאת הבעיה הקשה - לא האנשים שמתקבלים או לא מתקבלים. כי אם יהיה אחוז נמוך של קבלה יעשו אפליה מתקנת ובכל מקרה יקבלו אחוז מסויים של ערבים למקומות המבוקשים. הבעיה היא החינוך הגרוע וחוסר פיתוח הפוטנציאל של מי שמתרגל לקבל הכל בכפית ולא לחשוב ולעבוד בעצמו. כנ"ל לגבי הבגרויות.הסיבות שמשרד החינוך מתעלם מתופעת ההעתקות במגזר הערבי הן אותן סיבות, וההשלכות הן אותן השלכות - תלמידי המגזר צריכים להתאמץ פחות בדרך אל האוני', מה שמכין אותם פחות טוב (למען האמת אני בקושי מכיר את התלמידים במחזור שלי, אבל אני מדבר באופן כללי, מידע אישי - תלמידים יהודים דתיים שלמדו איתי והיו מעתיקים מחברים שלהם במקום ללמוד לבד, התרגלו לחשוב הרבה פחות בסופו של דבר, ואני מניח שקורה תופעה דומה למי שמתרגל להעתיק). הלוואי שתצליח לשנות משהו.

maestr00

New member
כולם מדברים על העתקות והקלות

למגזר הערבי אפילו בבחינה הפסיכומטרית לא יודע מאיפה אתם ממציאים את השמועות האלה אבל אני בטוח שרמת הבחינה בערבית דומה לעברית ואולי קצת יותר קשה בפרק המילולי הכל מתורגם סדר משפטים חרא בקושי אתה יכול להבין מה מבוקש . הקטע של הבנת הנקרא מתורגם . ובכל זאת פרקים קצת קשים . פתרתי את בחינה 16H וקבלתי 150 בכמותי . ובבחינה עצמה 141 בערך אין הבדל בכלל ברמת השאלות . בנוסף לכך אצלכם פרקי אנגלית דומות לפרקי האנגלית שבבחינה (שפה ערבית) אצלכם אנגלית שפה שניה ואצלנו שפה שלישית ואתם מצליחים לקבל ציונים כל כך גבוהים כאילו פרק האנגלית כמו מתנה להפך אצלנו . הם המציאו אותו כדי להכשיל חבר שלי קבל כמותי 150 מילולי 148 אנגלית 83 אני בטוח שאם היה פרקי עברית במקום אנגלית היה שובר שיא בציון הפסיכומטרי . יש לכם הזדמנות יותר טובה לקבל ציונים גבוהים ובסופו של דבר אומרים אפליה מתקנת . בבגרויות אומרים שאצלכם אין העתקות ? שקרנים אולי יותר ממה שיש לנו הפרק המילולי קצת מנחם כאילו עושה מכסה לפרק האנגלית . הפרק לא קל בכלל אלה אנחנו יודעים את השפה שלנו טוב מאד ולא נתקלים במילים שלא ידענו לפני ולא חורשים מילון . נראה לי שאם ישנו מה שהוא יגרום לאי שוויון בין בחינות בערבית ובעברית

lernery

New member
תראה הויכוחים האלה היו כבר הרבה זמן

ואין טעם לחזור עליהם. מאחר שאני לא מכיר את המציאות אז אני שואל אותך - האם זה ייתכן שהמכונים הצליחו לעלות על 100 ויותר שאלות מהמבחן, לפני המבחן? או שכל הההודעה של המדריך כאן למעלה היא דמיונית לחלוטין?

למעלה