אני רוצה להגיד משהו

maestr00

New member
את האמת

100 שאלות נראה לי קצת מגזימים . השאלות החוזרות בבחינה : מילים וניבים 2 עד 3 בכל פרק אבל השאר מאד קלים אנאלוגיות אותו דבר ולפעמים קצת יותר היגיון 2/3 (בבחינה בערבית רק 3 שאלות הגון) ולפעמים 0 השלמת משפטים 0 הבנת הנקרא לפעמים המכונים מתרגמים קטעים של מכונים (עברית) והקטע חוזר אנחנו יודעים ומכירים את השפה שלנו טוב מאד ומורי השפה הערבית מניאקים וכל כך חזקים אז מקבלים ציונים גבוהים הכוונה שלי היתה כשאר אמרתי למדתי בערך יום שהפרק יחסית קל ולא קשה והשאלות הקשות רוב הזמן חוזרות אבל זה לא עוזר בציון הסופי בדרך כלל בגלל ציון האנגלית (אצל הרוב)

מה זה משנה?

שפה שניה שלישית או רביעית, בשבילי זאת שפה שלישית ועשיתי 141 באנגלית בהליכה בלי לקרוא ספרים למבחן ובלי לעשות תרגיל אחד, אתה פשוט יודע את זה או לא... הקטע הוא לא לבדוק עד כמה אתה טוב בשפה השניה שלך, אלה כמה אתה טוב באנגלית...

אתה סתם מתלהם

"אצלכם אנגלית שפה שניה ואצלנו שפה שלישית ואתם מצליחים לקבל ציונים כל כך גבוהים כאילו פרק האנגלית כמו מתנה להפך אצלנו . הם המציאו אותו כדי להכשיל " אתה כנראה לא מבין את מטרת החלק הזה של הבחינה. עליך להבין שהאוניברסיטאות מציבות את ידיעת האנגלית כתנאי קבלה לא מרוע לב, אלא משום שבלי ידיעת אנגלית תתקשה לשרוד במערכת. נכון שלא לכל המקצועות צריכים אנגלית, אבל להרבה יותר מקצועות לא צריך מתמטיקה ועדיין כולם נבחנים בחלק הכמותי שמהווה 40% ולא 20% מהציון של הבחינה (כמו אנגלית). דבר נוסף, אל לך לשכוח שיש במגזר היהודי כ20% עולים חדשים שלרבים מהם אנגלית היא גם שפה שלישית, ואף אחד לא מקים זעקות עקב כך משום שישנה הבנה כללית בנחיצותה של השפה בעולם האקדמי. ע"מ לסבר את האוזן, אני מדבר על העניין ממקור ראשון, גם בשבילי אנגלית היא שפה שלישית, עם זאת זה לא מנע ממני ומעוד הרבה אנשים שאני מכיר (שגם עבורם אנגלית היא שפה שלישית) להוציא פטור ואף יותר מכך (רבים מהם קיבלו 140+ בחלק הזה). ויתרה מזאת, בקרב העולים ישנה לעיתים גם בעיה נוספת ולא עם האנגלית בפרט אלא עם שפת הבחינה בכלל. יש אחוז ניכר של עולים שעלו לארץ בגיל נוער כבר, ובבואם לבחינה הפסיכומטרית נדפקים כפליים, משום שעברית היא יותר בגדר שפה שניה ולכן זה קצת בעיה להבחן בה ומצד שני רוסית כבר התערערה משום שכבר הרבה שנים למדו בביה"ס רגיל (בעברית), ובצבא השפה הרוסית שמשה רק לתקשורת בין החבר'ה העולים בשעה שכל מה שקשור לקריאה וכתיבה היה בעברית. "בבגרויות אומרים שאצלכם אין העתקות ? שקרנים אולי יותר ממה שיש לנו" אין עשן בלי אש, שמעתי לא פעם מאנשים יודעי דבר שבמגזר הערבי מדובר במשהו פשוט נוראי בקטע הזה, עם זאת המגזר היהודי לא הרבה יותר טוב (זה גם אחד הגורמים שבגללם ערכה של תעודת הבגרות הולך ופוחת). "הפרק המילולי קצת מנחם כאילו עושה מכסה לפרק האנגלית . הפרק לא קל בכלל אלה אנחנו יודעים את השפה שלנו טוב מאד ולא נתקלים במילים שלא ידענו לפני ולא חורשים מילון ." לא יודע עד כמה אתה אובייקטיבי, אבל אם זה אכן כך, הריי פחות מדובר בכשלון של הנוער היהודי בשפה העברית אלא בקלות היחסית של החלק הזה בשפה הערבית. בעברית יש המון מילים ארכאיות שיצאו מהשימוש עוד בתקופת התנ"ך, ובנוסף לכך המון מושגים מעולם החקלאות שאם אינך עוסק בתחום אין לך סיכוי להכיר אותם. ולא מדובר כאן על אושר או דלות השפה אצל נבחן כזה או אחר, אלא באמת בהמון מילים ששום אדם, כמה שאינטלקטואל הוא לא יהיה, לא יכול לדעת מבלי שישנן אותן מהמילון (כמובן לא כולל פריקים של השפה העברית, בלשנים וכו').

אין מה לעשות

שואלים אותך בבחינה על מה שאתה צריך לדעת כדי להצליח באקדמיה, לא על מה שהכי "צודק" לשאול אותך. הבחינה באנגלית חשובה כי אין לך מה לחפש באקדמיה בלי לדעת אנגלית, גם אם מה שאתה רוצה ללמוד זה ספרות ערבית. אם תלמד מקצוע במדעים מדויקים או בהנדסה תצטרך ללמוד אנגלית רק בשביל לכתוב אימייל למרצה שלך. אל תשכח שהמשקל של האנגלית הוא חצי מהמשקל של החלק המילולי, אז אני לא מבין למה אתה מתלונן שיותר קל לך המילולי מאשר אנגלית.

???

בנאדם תפעיל הגיון בריא, אם המרכז הארצי היה רוצה לעשות אפליה (מאיזושהיא סיבה מופרעת) ולהקל על האוכלוסיה הערבית - אין לו שום בעיה לשים שאלות קלות בערבית

lernery

New member
תחשוב איך זה עובד

רואים מה התוצאות האחרונות, ולפי זה מקשים או מקלים את המבחן. כל עוד התוצאות נמצאות בטווח הרצוי למבחן הארצי, למה שהוא ישנה את הרמה למעלה או למטה? לשים שאלות קלות זה מאמץ. להישאר במצב הקיים זה הרבה יותר קל.

אתה רציני?

אם המרכז הארצי היה רוצה להשפיע על הציונים באוכלוסיה מסוימת הוא פשוט היה משחק קצת עם המשתנים שלפיהם הוא קובע את הציון בבחינה בערבית (נניח נותן לשאלות קלות יותר משקל) אני יודע שקונספירציות זה מעניין ומלהיב אבל הקונספירציה הזאת תלושה מהמציאות ומנוגדת לכל הגיון

lernery

New member
הוא באמת עושה את זה

ואני מניח שאכן המרכז הארצי רוצה לשמור את הציונים בבחינה בערבית באותה רמה כמו בעברית, ולכן הוא לא מתאמץ יותר להקשות את השאלות. מהניסיון שלי בהדסה, יש שני מצבים של מחברי בחינה - המצב שבו הם מחברים שאלות קשות יותר כדי להוריד את הציונים, והמצב שבו הם מחברים שאלות קלות יותר כדי להעלות את הציונים. אם הכל הולך כרגיל - אז משאירים את השאלות ברמה שלהן עד כה. מכיוון שהשאלות בערבית לקוחות בעצם מהמבחן בעברית, ייתכן אפילו שהן לא עוברות את התקנון והשקלול הרגיל של רמת הקושי שלהן, מכיון שהן עברו את זה כבר בפיילוט בעברית, וככה אי אפשר לראות מה המשקל שלהן. אם המרכז הארצי לא רוצה להיות מאוד אקטיבי, לא בטוח שהוא שם לב לזה בכלל או עשה משהו מיוחד - כי כמו שאמרתי, המצב כנראה הוא שהממוצע הערבי שווה או נמוך לממוצע היהודי, ובמצב כזה אין אינטרס למרכז הארצי לעשות משהו מיוחד. בקיצור - המרכז הארצי לא עושה שום דבר, זה מצב של "שב ואל תעשה". זאת לא קונספירציית על.

אם כך ההפסד הוא של כל דוברי הערבית

אם מה שאתה אומר נכון, אז בעצם לתלמיד מוכשר שניגש לבחינה בערבית אין כמעט דרך להתבלט מעל חבריו ובסוף יוצא מצב שהחברה הערבית לא שולחת לאוניברסיטה את הבנים הכי מוכשרים שלה, ולרבים נעשה עוול. במקום להצניע את הנושא ולחשוב שאתם נהנים מההפקר, אתם צריכים להבין שככה למעשה דופקים אותכם (פשוט כך) ואת צריכים להתרעם על כך! (בהנחה שהכל נכון במימדים שאתה מתאר שעדיין נשמעים לי מוגזמים)

lernery

New member
זה לא מדוייק

כי עדיין יש כמות נכבדה של שאלות לא פתורות, ומעבר לזה - השקלול (אם יש כזה בכלל או שזה רק שקלול של קושי השאלות) - מתבצע בעצם יחד עם דוברי העברית. ובכל אופן ובכל מצב אני מניח שחוסר הרצינות בקשר לשאלות גורם רק לשוויון בין היהודים והערבים ולא לעדיפות של הערבים. במילים אחרות - התלמידים שניגשים כנראה הרבה פעמים כל כך חלשים שמי שכן טוב יכול לבטא את זה בשאר השאלות.

golgi222

New member
הפורם הוא לא מקום לפרסומות

וזה בדיוק מה שאתה עושה אתה מפרסם את המכון שלה בעקיפין ומשפר את מצבו ואני בטוח (!?!?) שאין בכוונתך לעשות את זה.

פרסומת יפה,אבל פלח השוק לא נמצא כאן

הרעיון הכללי שלך לפרסומת הוא יפה מאד, אבל לדעתי כדאי לך לנסות במקומות אחרים, כי בלי לפגוע באף אחד, אני חושב שהרוב המוחץ של הקוראים כאן הם לא מהמגזר הערבי. על כל פנים, סחטיין עליך, בן 19 מת"א וכבר מדריך פסיכומטרי. אם זה אכן היה דיווח אמיתי אתה לא חושב שיש מספיק נתונים בהודעה בשביל להגיע לפרטים האמיתיים שלך ?

iritki

New member
כשיש ביקוש ההיצע יגיע

הבחינה הפסיכומטרית לא מנבאת הצלחה בלימודים או חכמה אבל היא קובעת האם נכנס ללימודים באוניברסיטה או לא. כמו בכל דבר יוקרתי, והאוניברסיטה היא כזו, נוצר פער חברתי וכלכלי ואין בכך שום דבר חדש. לצערנו העולם עדיין םועל לפי הפתגם הישן : בעל המאה הוא בעל הדעה

sporty19

New member
לכל אלה שחושבים שאני עושה פרסומת

אם זה עוזר במשהו אז אני אומר שיש משהו כמו 4 מכונים חוץ מהמכון שלי שגם כן קלעו לאותו סדר גודל של שאלות והם- אקדמאניא סיגמא אפסוס ועוד אחד ששכחתי את שמו- האם עכשיו אני עושה פרסומת לכולם?! ואם אני עושה פרסומת אז למה לי לעשות את זה מקום שאין בו תלמידים ערבים?! וחוץ מה לאלו שהגיבו לגבי הפרטים בכרטיס האישי- אז דעו לכם שהם לא אמיתיים כי אני רוצה לשמור על זהות בדויה- בכל זאת זו הפרנסה שלי. במקום לחשוד בי אולי תערו לי במאבק הזה?

לא יודע מה איתכם, אבל אני דווקא

נוטה להאמין לבחור. אולי זה סתם כי אני אוהב תאוריות קונספרציה, לא יודע.. יש כאן בפורום מדריך נוסף מהמגזר הערבי, ICE, מעניין יהיה לשמוע מה יש לו לומר בנדון, האם גם המכון שלו, כמו שטוען פותח ההודעה, קלע לכ140 מהשאלות בבחינה..

למה לפרסם את זה כאן?

אם זה אכן מקרה אמיתי - שלח את זה באימייל למרכז הארצי (הכי מועיל והכי אנונימי) או שתדבר עם מישהו בטלפון. נשמע לי מאוד מופרך שכל התלמידים במכון שלכם ניגשו למבחן כשהם יודעים מראש 5 פרקים שלמים מהבחינה, וגם שהמרכז הארצי לא שמו לב לזה. אם יש לך הוכחות אז שלח אותן לאנשים הנכונים ותשפיע, אם זוהי באמת מטרתך.

Ice1213

New member
התפרצת לדלת פתוחה

ה"בעיה" אם אפשר לקרוא לה ככה ידועה לכל מאן דהו מהמגזר הערבי. מבחינת כל המכונים העוסקים בעניין דלעיל הכל כשר למהדרין והמטרה מקדשת את האמצעים. אולי זה ישמע פלצני,דביק,קלישאי,חבוט,נדוש ומה לא-אבל זו אחת הסיבות בגללן בחרתי לעשות את החינה בשפה העברית. כי רציתי לקבל ציון שלי שהוא רק שלי ובזכות עבודה קשה ואולי אף מפרכת לעיתים. אני יכול להתגאות בדבר אחד אם כבר- וזה שאני לא מלמד במכון שלכם. אני לא מתנשא חס וחלילה, אלא רק אומר שבשבילי, כאשר אני מגיש תלמידים לבחינה, אני סמוך ובטוח שהציון שהם ישיגו שייך להם בלבד- והוא,במידה כזו או אחרת,מעיד על היכולת שלי בתור מדריך.אז יש כאלה שיגידו שהמכון נשאר מאחור כי בעוד מכונים אחרים "מספקים סחורה" יותר מושכת אנו לא עושים כן, יחד עם זאת, תתפלא שגם אצלנו יש ציונים גבוהים שהם תוצר של למידה אמיתית פרופר. הדבר חורה לי במיוחד לאור העובדה שגם בבחינות הבגרות תופעת הרמאות פשתה בקרבינו ומעידה על חוסר יכולת אמיתי, על חוסר חינוך, על הליכה בדרכים לא דרכים, ועל זה שבבתי הספר שלנו אנו יוצרים מכונות שינון והעתקה משומנות, ולא תלמידים חושבים אשר נסמכים על עצמם ותו לא. וככה בעצם המגזר שלנו נשאר מאחור. וכל הבכיינים נשארים בכיינים- עולם כמנהגו נוהג. כן, כן אותנו מפלים, אותנו דופקים, לנו מתנכלים ומה לא. אם כך שאלה- למה אצלנו כמות הממציאים או ההוגים המקוריים שואפת לאפס? למה אצלנו מרגילים את הנוער לבכות את מר גורלם ולהניף את נס הגזענות בכל הזדמנות- והרי לא נתקלתי בחיי ברע ערבי אחד(!) שיודע להגדיר גזענות מהי.אני כמובן לא אומר שאין הפליה- אבל ה כבר משהו אחר- הפליה היא לא גזענות. כמובן שיש הפליה וזה ברור בעיקר במערכת החינוך. רק מה אנו עושים עם זה? מתקנים את העוולות בעוולות נוספות. לא מרגילים את הנוער שלנו לסמוך על עצמם, לא מרגילים אותם לחשוב, לא מרגילים אותם לדבר האמיתי- החיים. תמיד מחפשים קיצורי דרך. אז נכון שהבחינה הפסיכומטרית לא מושלמת, ונכון שגם בה ניכרים סממנים של ההפליה הידועה לשמצה, והיא עוד משוכה אותה אנחנו צריכים לצלוח בדרך לאוניברסיטה, רק שזה לא אומר שכל הדרכים העומדות בפנינו כשרות. אז קרא לי יפה נפש. קרא לי מתבדל. אבל אל תקרא לי לעזור לך ב SO CALLED מאבק שלך. הרי אתה טובל ושרץ בידך. מצד אחד עשית את מה שעשית במרוצת השנים , ופתאום נמלאת חרטה ונכמרו רחמיך על האנשים שלא מקבלים את מה שמקבלים תלמידיך. מה אני אגיד לך- יש צדיק בסדום.

lernery

New member
סליחה שאני שואל

אבל אתה לא היית בצד השני בהקשר הזה? אני חייב לציין שהדעה שלי בעניין לא נובעת מגזענות, אלא להיפך - מהבנה שה"שיטה" כפי שהגדרת אותה, פוגעת כמו בומרנג בערבים בחזרה. כל עוד מערכת החינוך הערבית לא תשתפר ותשתווה לזאת היהודית (לא שהיהודית היא הצלחה כל כך גדולה!), ולא הציונים במבחנים, שהם לא הדבר החשוב - הערבים גם לא ישתלבו בשוק העבודה כמו שצריך. הערבים הולכים באחוזים גדולים הרבה יותר למקצועות שאפשר לעבוד בהן במגזר - רפואה, רוקחות, משפטים, כלכלה וחשבונאות וכיו"ב. כמובן ששילוב רק במקצועות האלה לעולם לא יצליח להביא לשוויון של המגזר ליהודים, ולעומת זאת כדי להתחרות בשוק החופשי, במיוחד כאשר אתה מיעוט ויש לך דעות קדומות לנצח, צריך כישורים לא רק שווים ליהודים אלא טובים יותר, וכל עוד מערכת החינוך מקולקלת וההעתקות מכסות על זה, אין שום סיכוי לשינוי במצב. כמובן שחלק מהבעיה זה תקציבים, וחלק מהבעיה - שעוזר לחפות עליה ולטשטש אותה - הן ההעתקות וההקלות שגורמות למתבונן בנתונים היבשים לחשוב שהכל בסדר...

lernery

New member
דרך אגב לא מזמן חוקר ערבי מהפקולטה

לרפואת שיניים גילה משהו משמעותי לגבי תקשורת בין חיידקים וקיבל על זה פרס..

Ice1213

New member
באיזה צד בדיוק?

את השגותיי לגבי מבחני המו"ר למיניהן כבר גוללתי אין קץ. זה עניין אחר. ואולי לא ניסחתי עצמי כמו שצריך- אולי עדיף לומר שאחוז הממציאים וההוגים שואף לאפס ולא מספרם.

למעלה