יש לי קושי עם הטקסט הזה
בפיסקה הגדולה הראשונה, סיפרו לנו על בחורה בת 30+, שמנסה קשרים זוגיים כדי למצוא התאמה ולהתחתן מאהבה. היא מתוארת כבחורה נאיבית, חומר ביד היוצר, חסרת שליטה וסהרורית.
אני לא חושב שזו ההתנהלות הנכונה עבור בחורה רצינית ואחראית בגילאי ה 30. צריך להתנהל מתוך תכנון, ושמירה על אינטרסים חשובים.
נגיד ומדובר בבחורה בת 34 בעלת שני אינטרסים ברורים: הראשון הוא למצוא אהבה, והשני הוא להביא ילד. במקום להתנהל בצורה פאסיבית כמו הבחורה בסיפור, היא יכולה לפעול במספר ערוצים (לא לחכות לגילאי ה-40 כמו הפאסיבית מהסיפור ורק אז לפעול, אלא לפעול עכשיו!), והנקודות החשובות הן:
1. להקפיא ביציות – נכון שזה לא *יבטיח* הריון במועד מאוחר יותר, אבל זה ישפר באופן ניכר את הסיכויים.
2. להקציב זמן לקשרים (!) – אין דבר כזה לתת לבחור סתם למשוך. התחלת קשר עם מישהו, תציבי גבולות ברורים: לא עברתם לגור אחרי גג חצי שנה ביחד, להתראות. לא הציע נישואין אחרי גג שנה ביחד, להתראות. לא להתפתות לבזבז את הזמן על הבטחות שווא (אחרת אפשר בקלות לשרוף 3 שנים יקרות על בחור לא רציני).
3. לפתוח ערוץ מקביל של חיפוש "הורות משותפת" עם בחור מתאים (הורות משותפת זה אומר שהוא אחראי לילד בדיוק כמוך, זה לא תרומת זרע מתורם לא-אלמוני). זה אומנם לא כמו להביא ילד במסגרת זוגית רגילה, אבל יש לזה את היתרונות שלו, וזה עדיף מלבד (כשזה עם בחור מתאים, כמובן).
4. לקבוע גיל מקסימלי, נגיד 38, שאם עד אליו זה לא קרה בשיטות העדיפות, הולכים על תרומת זרע. צריך לזכור שגיל 38, הוא לא עד כדי כך מבוגר כדי להביא ילד והסיכויים עדיין טובים, ובנוסף יש את הגיבוי של הקפאת הביציות שנעשתה בגיל 34 (ועכשיו הטכנולוגיה של ההפשרה/הפריה/זריעת העובר גם השתפרה ב-4 שנים).
ולגבי הפיסקה הבאה:
"מנסיון... ועם כמעט אותו סיפור ובאותו הגיל כמוך. עשיתי החלטה להביא לעולם ילד בעצמי ו"האהבה תבוא אחר כך." וחמודה שלי, את בכלל לא מבינה - האהבה באה גם באה - מסתבר יקירתי שילד שבא לעולם, ילד שהגית, חלמת התפללת והתאמצת בכדי להביאו לעולם - הוא האהבה. הטהורה, האמיתית, המזוקקת. אין עוד אהבה כמו החיבור הזה - בין אמא והתינוק שזה עתה הופיע בחייה מתוך חייה. הכל מתגמד, יקירה, מול האמת הזו. כל עשרות הלוזרים שהיית צריכה לעבור על מנת להגיע אל האמת האחת. הילד שלך. בהצלחה. ומנסיון - תהיה לך רק הצלחה ורק אהבה"
זה טקסט מאוד עצוב. היא מתארת "לוזרים" שהייתה צריכה לעבור, אבל ההתפשרות הזו על "אהבה לתינוק" שמחליפה לגמרי "אהבה לגבר", היא גם סוג של לוזריות לטעמי. אלו אהבות שונות לגמרי שבאות לענות על צרכים שונים לגמרי. אחת לא באמת יכולה לפצות לגמרי על השנייה.