אני רוצה כבר ילדים.

שיקו
תודה

תן לי קצת לחשוב על זה..

Momy to be

New member
רוצה להגיד לך כמה דברים

אם את באמת רוצה ילדים כמו שכתבת כאן, ואת לא מוכנה לקחת את הסיכוי שאולי כשהזוגיות תגיע זה יהיה מאוחר מדי לילדים, אל תחכי!
אני לא אומרת את זה ממקום של נשואה עם ילדים.... ההיפך, אני בדיוק במצבך, והחלטתי החלטה, שאני לא אתלה יותר את האושר שלי בגבר זה או אחר, לכן התחלתי תהליך.
תדעי, שזה לוקח זמן, זה לא מהיום למחר, ופתאום אנחנו מגלות שזה לא כל כך פשוט... כמו שחשבנו תמיד...
אני בטוחה שעכשיו יגיבו לי כאן, שגם אני רווקה ממורמרת שרוצה להביא ילד ללא אבא.. וכו וכו....
אין בי אפילו לא טיפה של מרמור, אני לא שונאת גברים, אני פשוט החלטתי לא לקשור יותר בין זוגיות לילדים. כן זה נחמד שזה בא ביחד,אבל אני לא מוכנה לקחת את הסיכון שזה יהיה מאוחר מדי, לזוגיות אין גיל, לפוריות נשית, יש.
גבר לא יבין את הצורך הזה שיש לאישה בגיל מסויים בילדים... זה הופך להיות צורך לכל דבר, כמו לאכול, לישון....וכו.. ותיקתוק השעון.. כל כך צורם שפשוט מגיע השלב שאי אפשר להתעלם ממנו.

בגיל שלך...

את יכולה ללכת גם על אפשרות של הקפאת ביציות, וזה ייתן לך עוד כמה שנים של חיפושים בלי לחץ.

להיות אם חד הורית (אמיתית לגמרי! לא כמו הגרושות), זה ממש ממש קשה.

אני ערה

אולי ניסחתי בצורה לא נכונה.
זה אפשרי , אבל למיטב ידיעתי לא מאפשרים את זה.
למעט מקרים קיצונים של מחלות וכדומה.
יודעת מחברה שניסתה לפני שנתיים.

תתעוררי לירי ! (2)

"הקפאת ביציות ע"פ רצון האישה- מותרת בישראל לכל אישה בגיל 30-40. ניתן לבצע עד 4 מחזורי טיפול ושאיבת ביציות ועד הקפאה של 20 ביציות. הטיפול אינו כלול בסל הבריאות וכרוך בתשלום. ע"פ תיקון נוסף לאחרונה- ניתן גם להקפיא ביציות מופרות בזרע בן זוג לצורך שימור. כמובן שלפני כל טיפול שכזה יש צורך בבדיקה רפואית ושלילת מצבים העלולים לסכן את המטופלת. באופן כללי- כדאי לדעת שיעילות התהליך והסיכוי להשגת הריון בעתיד מביצית מוקפאת- תלוי בראש ובראשונה בגיל האישה. ככל שיותר צעירה כך יגדל הסיכוי בעתיד להשגת הריון."

תודה ויקי

פדיה אנושית שכמותך.

אבדוק את הנושא בקפידה בעוד 3-4 שנים
ואחזור אליך עם תוצאות

Momy to be

New member
נכון אפשר..

אפשר גם ללדת בגיל 44 , בפועל.. הסטטיסטיקה איננה לטובתינו הנשים...
זה שאפשר זה לא אומר שיש לזה סיכוי משמעותי לעבוד.
אפשר גם לזכות בפיס, חושב שתזכה?? אני יודעת שאני לא אזכה בקרוב...
אני חושבת שהרפואה, הניחה לנו הנשים לחשוב, ובטעות, שהיום אפשר להרות גם בגילאים מבוגרים מאוד, בפועל זה מאוד רחוק מהמציאות...
ביקור בפורום פוריות ובקומונה לאמהות יחידניות יראה לך שאני לא טועה ....
ואתה יודע מה עוד, אולי זה נכון, אבל צריך לעבור 13 IFV כדיי להגיע להיריון, או שנה של הזרעות (בכוונה לקחתי אותך למקרי קיצון), ואת בטלטלה מתמדת מההורמונים.. מהלחץ ומהרצון שלא מרפה ואת רואה את כל החברות שלך.. במקום לגמרי אחר, ואני החלטתי, שאני לא רוצה! אני פוריה ובריאה היום, עכשיו זה הזמן שלי, מה יהיה איתי אח"כ .. אלוהים גדול.... מי שיאהב אותי, יאהב גם אותי וגם את הילד/ה שלי...

את לא מדייקת

אני דיברתי על הריון לאחר הקפאת ביציות. בהריון כזה אין משמעות גדולה אם האישה בת 35 או 50, סיכויי ההצלחה נשארים דומים כי גיל הרחם הוא לא הגורם המגביל, אלא איכות הביציות.

להשוות את הסיכוי ללדת לאחר הקפאת ביציות, לסיכוי לזכות בלוטו, זה קצת דמגוגי. הסיכוי ללדת מביציות שהוקפאו בגיל 34, הוא (נכון להיום) בערך 1 ל 2 (תלוי במספר הביציות שהוקפאו), בעוד הסיכוי לזכות בלוטו הוא 1 לעשרות מיליונים.

בעיקרון צודק אבל...

עדיין לאישה בת 50 יש רחם יותר "זקן" והרקמה משתנה ולא בטוח שהוא יחזיק הריון בדיוק כמו רחם של אישה בת 35 (מה לעשות צניחת איברים היא לא רק חיצונית אלא גם פנימית).
דבר נוסף, יש הבדל בסיכויי קליטה באם הביצית מוקפאת כאשר היא מופרית וכאשר היא לא מופרית, הסיכוי ללדת מביצית שהוקפאה ולא הופרתה מראש נמוך יותר ממה שכתבת

Momy to be

New member
זה נורא נחמד הרעיון שלך...

רק שהוא לא כל כך פשוט כמו שהצגת אותו, ואני אסביר, דבר ראשון, תבין שכדי להקפיא בייציות, דבר ראשון צריך לשאוב אותן, תהליך "לא נעים" בלשון המעטה, שכרוך בהזרקת הורמונים, וכניסה לניתוחון קטן, שכולל הרדמה, כדיי "לקצור" את היבול...
מעבר להכל, מדובר על כניסה לרחם, רחם בתולי, שעדיין לא עבר לידות, מעבר דרך צוואר הרחם (אזור שאמור להיות סגור ונעול, כדיי להגן על היריון עתידי!) , כל זה כרוך בסיכונים....
ודבר שני, אני הבנתי שהטכנולוגיה של הקפאת ביציות אינה מפותחת דייה, לפחות לא כמו הטכנולוגיה של הקפאת זרע, אף אחד לא מבטיח לאף אחת, מה תהיה איכות הביציות לכשיופשרו...
ועוד דבר, בו נניח לרגע, שהכל הצליח, שהביציות הפשירו כמו שצריך, שהצליחו להפרות אותן... והכל בסדר, ואפילו העוברים יצאו בסדר... כאלו שניתן להחזיר לרחם...
היריון שכזה, הוא היריון בסיכון גבוה, מאחר ולא התפתח בגוף האישה, אלא "הושתל" מבחוץ, לא נוצר הגופיף הצהוב, אותו גוף צהוב, שמטרתו להחזיק את צוואר הרחם סגור ונעול.
לכן יש להזריק הורמונים לאורך כל השליש הראשון להיריון כדיי שלא תהיה הפלה... וגם כאן כמו שכבר הספקת להבין אין הבטחות לשום דבר.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד לך כאן, זה שלא תגיד דברים שאתה לא באמת מבין בהם... נכון, זה קשה להיות אימא לבד... אני בטוחה! אבל יש דבר שהוא אפילו עוד יותר קשה, וזאת האלטרנטיבה של אולי להישאר ללא ילדים בכלל... מבחינתי זאת מחשבה בלתי נסבלת... אולי מישהי אחרת תחשוב אחרת ממני... שיותר בלתי נסבלת היא המחשבה על לבלות את החיים ללא זוגיות ואהבה...
הכל לגיטימי, וכל אחת עושה בסופו של דבר מה שנכון עבורה.

תיראי,

מומחים אומרים שהטיפול ההורמונאלי ותהליך השאיבה "יש בהם סיכון מזערי הן לסבוכים מידיים והן לסבוכים מאוחרים. הרבה פחות מהסיכונים הקיימים בניתוחים קוסמטיים רבים".

לגבי הסיכוי ללדת מביציות שהוקפאו, נכון להיום, הוא לא 100%. אין בטחונות.

עם זאת, הטכנולוגיה מאוד משתפרת משנה לשנה, והסיכויים סביר ויהיו גבוהים יותר בעוד מספר שנים כשתבואי לבצע את התהליך, אם בכלל תצטרכי אותו ולא תוכלי להרות בצורה טבעית (כי את רק בת 34...).

בכל מקרה, מי שרוצה להביא ילד ביולוגי בכל מחיר, שתעשה כמוך.

somewoman

New member
סתם שתדע

גם לגרושות זה יכול להיות ממש ממש קשה..
אה, וגם לנשואות

למעלה