אני צריכה תמיכה

סמירה 11

New member
אני צריכה תמיכה

אני חולת פיברומילגיה מזה שנה וחצי ברקע מחלות כמו סרטן שד וכריתת רחם ושחלות בעיות במערכת העיקול
כל התרופות שקבלתי עד עכשיו עושות לי תופעות ליווא מאד לא נעימות ומרגישה אבדות עצות
הרופאים רוצים לנסות עליי כל התרופות ולי נמאס רוצה מהשהו שיחזיר לי את שמחת החיים שאבדה לי
רוצה לעמוד על הרגליים שעה אחת שלמה בלי להרגיש כאבי תופת
רוצה ליישון בלי להתעורר חמש פעמים לשירותים
רוצה בכלל לישון בלי לבהות בתקרה כל הלילה
אני מחפשת תוספי מזון שיכולים לעזור
ומה עם קנאביס רפואי מישהו ניסה
אני רוצה לנסות כל דבר העיקר לחזור לעצמי

kaktus14

New member
סמירה תקראי בפורום. יש תשובות לכל שאלותיך

אפילו בהודעות האחרונות.
גם לגבי הקנביס יש כתבה שלמה שנכתבה באדיבות אחת החולות.
ואל תנסי כל דבר-רק תרופה מתאימה תעזור לך.
תרגישי טוב.

ofd1

New member
תוספי מזון...

לסמירה.

בקשר לתוספי מזון, קראתי בכמה מקומות (חוברות, ספרים וגם קצת באינטרנט) שישנם מס' תוספי מזון שיכולים להועיל. למשל: ויטמינים מסוג B1 B6 B12 שיש להם השפעה על מערכת העצבים (ובעקבות זה גם על שינה וגם על כאבים). אבל חשוב לפני כן להתייעץ עם רופא המשפחה שלך (או עם רופא אחר שמבין בתחום וגם בפיברומיאלגיה וגם ברפואה משלימה וכו'). וכן חשוב לעבור בדיקת דם לפני כן כדי לבדוק מה רמת הויטמינים האלו (וגם מינרלים כמו: מגנזיום) בגוף שלך. כי אם יש אצלך עודף או רמה גבוהה אז אולי לא כדאי לך ליטול ויטמינים אלו. כמו"כ לפי מה שהבנתי (וגם ניסיתי במשך תקופה) רצוי גם ליטול מולטיויטמין (ואז זה גם מכיל בד"כ את הויטמינים הנ"ל) שיכול לסייע, אבל כדאי להתייעץ עם הרופא שלך או עם נטורופת שמכיר את עניין הפיברומיאלגיה. שמעתי מנטורופת שטיפל בחולי פיברו' שגם תוסף מזון של מגנזיום יכול לסייע (כי זה מרפה את השרירים), אבל שוב - כדאי לבדוק לפני כן את רמת המינרל הזה בגוף שלך (כי אם הרמה גבוהה אז לא כדאי ליטול).
יש כאלה שממליצים על אומגה 3 (יש בכמוסות שמן דגים למשל). ושמעתי מאורטופד מומחה שגם ממליץ על גלוקוזמין וכואנדריטין (מה שמכונה מגה גלופלקס, ויש עוד מוצרים כאלו בשוק תחת שמות אחרים. אם חשובה לך הכשרות - אז צריך להסתכל גם בתוית של המוצר כי לא בכל המוצרים יש חותמת כשרות.).
אבל שוב, לגבי כל הנ"ל - כדאי להתייעץ עם הרופא שלך ועם נטורופת מומחה שמכירים את תחום הפיברומיאלגיה וגם את עניין תוספי המזון והרפואה המשלימה.

מומלצים גם ירקות, פירות, וכו' - יש כאלה שמכילים כמות טובה של מינרלים וויטמינים מכל מיני סוגים, כך שרצוי גם לצרוך אותם. תוכלי למצוא מידע על כך באינטרנט. אם את נוטלת תרופות עקב שאר הבעיות הרפואיות - כדאי מאד , שוב, להתייעץ עם רופא שמכיר את הבעיות ואת ההשלכות מכל הכיוונים ולקבל את עצתו.
איני רופא וגם לא בעל מקצועי רפואי או טיפולי. מה שרשמתי כאן זה רק מדברים שיצא לי לקרוא וקצת לנסות. (ורצוי לאורך זמן),.
כאמור, בשל הבעיות הרפואיות שלך באופן כללי - כדאי לך לשאול רופא מומחה שגם מכיר את התחום הקונבנציונלי של הרפואה וגם את תחום הרפואה המשלימה, וגם יש לו ידע לגבי הבעיות הרפואיות שמהן את סובלת והתרופות שאת לוקחת (כי יש בעיות רפואיות שהתרופות שמומלצות עבורן - מומלצות ללא תוספי מזון. לכן כדאי לשאול מישהו שמתמחה בכך באופן מיוחד ).

רפואה שלמה.

וואו, נשמע קשה..

אני בטוחה שאת במעקב של רופאים שמודעים לבעיות השונות שלך, אבל אולי תנסי לשאול אותם על תוספי מזון שיכולים להיות יעילים לגבייך..
לגבי תרופות - אילו תרופות הרופאים רוצים לנסות עלייך? הרבה פעמים נראה לחולים שונים שהרופאים מנסים עליהם כל מיני דברים שנראים לכאורה לא רלבנטים, כי הם כביכול מיועדים לבעיות אחרות, בעוד שבפיברומיאלגיה הרבה פעמים התרופות שעוזרות הכי הרבה הן אלה שבמקור מיועדות לדיכאון, למשל. ואז החולות בטוחות שעובדים עליהן, כשבתכלס זה הדבר הכי פרקטי בשבילן.
אז לפני שקופצים לקנאביס רפואי (שזו מבחינתי האופציה הכי קיצונית) יש הרבה מאוד מה לנסות בתחום הרפואי פרופר. ואחרי שמנסים ובודקים את כל האופציות אז יש מה לעבור הלאה לקנאביס (אם בכלל).

מכל מקום, האם ניסית ללכת לרופא נטורופת? כי הם הספצים בכל מה שקשור לתוספי מזון וכאלה..

ו - ברוכה הבאה!

כלנית

סמירה 11

New member
תודה

תודה לכל המגיבים
וכן ניסיתי סימבלטה עשתה לי סיוטים איומים
ניסיתי מירו עליתי במשקל באופן מחריד
ניסיתי טרמדקס היו לי עקצוצים ברגלים והזעות יתר וסיוטים איומים
עכשיו הרופאה שלי נתנה לי עוד תרופה לנסות ולי פשוט נשבר אני מרגישה עם הקלות שבה עוברים מתרופה לתרופה שאני פשוט עכבר ניסויים
אמונם זה התהליך ואני מבינה אך המחיר שאני משלמת זה איכות החיים שלי שגם ככה נפגעו קשות ורוצה לשמר את מה נשאר
לגבי קנאביס לפי מה שקראתי באינטרנט ואני קוראת הרבה. הבנתי שיש זן מיוחד שקוראים לו בלאק גק שהוא מיוחד לטיפול בפבר והוא הוכיח את עצמו וללא שום תופעות לוואי אז אולי צריך באמת לתת לזה צאנס מה עוד שזה מיוצר מחומרים טבעיים וזה רפואי לחלוטין ללא חומרי ממכרים
אני מאד שמחה לחלוק איתכם את מחשבותיי ואת ההתמודדות הקשה עם המחלה

חומרים טבעיים זה לא ערובה לכלום.

גם ציאניד הוא חומר טבעי..

איפהמי שתעלה קישור לאחת התגובות על "חומרים טבעיים"?

Sigal H

New member
הנה הקישורים

כאן ההסבר של ויויאן על הבעיה שב"טבעי", ונגיעה בנושא הקנביס:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=672&messageid=173602352

כאן הודעה יותר מפורטת שלי על שימוש בקנביס ממקור ראשון:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=672&messageid=173618117

Sigal H

New member
חן חן |השתחוויה|

אני לא מדהימה, רק פיתחתי זריזות בחיפוש דברים שכבר נאמרו או נכתבו כדי להביא אותם במקום דבריי שלי, כשלא יכולתי לכתוב בעצמי.

אופס. כדאי לקרוא את כל השרשור לפני ששולחים

תגובה.

אני אשמח ללמוד מניסיונך איך לחפש דברים ולהפנות אנשים לדברים בפורום.
ואני מבינה מקריאה אחורה שיש אופציה של "להקפיץ תגובה" ותוהה על זה.

נראה שאין מנוס ואני אצטרך ללמוד לעשות היפרלינק. כי אני ממש איש המערות

את אמורה לדעת איך עושים "הקפצה"

של תגובה, לא? או חיה.

אם גם "אדם רגיל" בפורום יכול לעשות את זה, אשמח להסבר. כי אני עוד מנסה למצוא את ידי ורגליי בצד הטכני של הפורום.

אמורה זה שם של דגה

סתם, זה פשוט עניין של כוחות ושל שעה. בשעות הבוקר אם אני פותחת את המחשב, זה כדי לבדוק משהו חשוב לפני שאני יוצאת ואז, גם אם אני מגיבה, זה סופר בקצרה, כי אין לי יותר מדי זמן..

לא באתי ללחוץ חלילה או להעביר ביקורת

ואולי בכלל שאלתי על משהו שלא קיים, או שקוראים לו בשם אחר.

כל מה שאת מצליחה לעשות בפורום הוא מבורך ונהדר.

ואשמח בהזמנות להבין מה בין אמורה לדגה, כי לא הבנתי.

יש איזה קטע מציק כזה של אנשים

כשמישהו אומר שמשהו "אמור" להיות כך וכך.. להגיד לו שאמור זה שם של דג (יש סוג של דג בשם זה).
אז אני בגרסא הפמיניסטית טוענת ש"אמורה" זה שם של דגה. סתם, בדיחה שכזו.

ריפנזל

New member
אז אני לא היחידה שטרחה לבדוק

שבאמת קיים דג כזה.
אז יש. והוא גדול ומכוער, ואמור זה בכלל אחד השמות הפחות נפוצים לדג הזה.

אני אוהבת להגיד שאמור זה אהוּב!

אמור זה אהוב, גם בצרפתית

וגם בערבית, זה "יקר" במובן של "אדם יקר". לא במחיר...

ואם את אומרת שזה דג מכוער אז אני אחסוך לי לחפש אותו בגוגל. מעדיפה חיות חמודות.

תודה על ההסבר

לא ידעתי שיש דג בשם אמור.

כל יום לומדים משהו חדש..

וכן, להגיד שמשהו "אמור להיות" באמת יש בזה משהו מעצבן. אנסה להמנע משימוש במילה הזאת, בכלל.
חוץ מאשר עם הרופאים ובתי החולים, ששם כן, הם אמורים לפחות לתת לנו יחס מכבד, לא כל שכן טיפול, ומידע נגיד. אז הם ממש ממש דגים

פרט טכני קטן על הקפצה

כל הודעה יכולה להיות מוקפצת כל עוד לא עברו 72 שעות מאז עלתה לאוויר.
על מנת להקפיץ את פשוט משרשרת אליה תגובה.
היא לא תקפוץ אם לא כתבת כלום בתוכן ההודעה אלא רק בנושא שלה.
גם בתוכן צריך להיות מינימום של תווים, לא בטוחה כמה.
כל גולש יכול להקפיץ הודעה כל עוד ענה על התנאים מעל.

תודה. זה "הקפצה" רגילה

אבל נדמה לי שראיתי, ואני כבר לא בטוחה מה ראיתי ומה דמיינתי, הזכרון הרי לא מה שהיה פעם, שאפשר היה להצמיד הודעה ישנה לשרשור חדש.

אז מה אני עושה אם רוצה להפנות מישהו למקום מסוים בפורום? התחלתי עם לכתוב שעה ותאריך ואז הבנתי שזה לא עובד. אז לינק? היפרלינק?

יש עוד דרכים?

תודה. פשוט נראה לי שיש המון פונקציות בפורום, שאני עוד בתחילת הלמידה שלהן.

אם הבנתי אותך נכון

לקחת הודעה חדשה ולהצמיד לישנה, את זה רק מנהלת הפורום יכולה לעשות.

אם את רוצה להפנות מישהו לשרשור מסוים בפורום, את צריכה להעתיק את לינק ההודעה הרלוונטית לתוך שדה תוכן ההודעה, פשוט להדביק והלינק הופך לחיץ.

יש עוד 2 דרכים לקשר להודעה, מתוך ביטוי מסוים (למשל כשתלחצי על המילה ביטוי תגיעי לקישור רלוונטי) או על ידי מתן קישור בתחתית ההודעה כדי לא להפריע לרצף שלה.

כדי לבצע קישור בדרך אחרת אז צריכה להגיב להודעה על ידי "לחלון הוספת תגובה" ולא "תגובה מהירה".
שם תמצאי בתחתית ריבוע התוכן, מתחת לסמיילים, את השדות הבאים:
הוספת קובץ - משמש להעלאת תמונה\קובץ וורד וקבצים נוספים שהמערכת מקבלת
כתובות אינטרנט נלוות - אלה יתסוופו בסוף ההודעה ותוכלי לבחור כיצד לתאר אותן, כל הקישור לא יפריע לרצף ההודעה אלא יגיע בסיומה.
קישורים בתוכן ההודעה - כאן תוכלי להוסיף ביטוי\ביטויים המופיעים בתוכן ההודעה וקישור שייפתח כשילחצו על ביטוי זה בהודעה.
למשל, אם אבחר במילה ביטוי, כל המילים הללו יקשרו לכתובת אותה בחרתי לציין בשדה 'קישורים בתוכן ההודעה'.

אני מקווה שעניתי בכלל על מה ששאלת ושזה ברור.
לעוד שאלות, אשמח לסייע בעוד פרטים טכניים מיותרים

למעלה