אני צריכה קצת יעוץ...

אני צריכה קצת יעוץ...

כדי לבנות reading list של ספרים שנוגעים בצורה כזאת או אחרת בהתבגרות. כלומר, נוגעים בגילאים 8-20. אז, אם אפשר, תכתבו לי תודה

יש המון ספרים שיתאימו

אולי תוכלי לתת קצת פרטים לאיזה צורך את בונה את הרשימה הזאת? זה יועיל לנו לתת לך המלצות יותר רלוונטיות. האם את רוצה ספרים רק בעברית או גם באנגלית? האם אלה ספרים שקהל היעד שלהם הוא בני גיל ההתבגרות או ספרים למבוגרים שעוסקים בהתבגרות? אשמח לעזור.

המטרה היא די פשוטה

אישית. תחקיר פרטי בנושא ייצוגים של גיל התבגרות. כלומר, ספרים למבוגרים. מקור או תרגום. עדיף ספרות שמתעסקת ברגישות מסויימת בתהליכים עצמם. ותודה מראש

בדיוק עכשיו קראתי את

"מישהו לרוץ איתו" של דוד גרוסמן שהיה מדהים בעיניי, ובהחלט יש שם כל מיני אספקטים של התבגרות. נדמה לי שגם "ספר הדקדוק הפנימי" שלו ו"יש ילדים זיגזג" עוסקים בהתבגרות, אבל לא קראתי אותם אז אני לא בטוחה. בכיוון אחר לחלוטין יש ספר שנקרא "המחברת הגדולה" של אגוטה קריסטוף. אני לא בטוחה שהוא יתאים למה שאת מתכוונת, אבל לא יזיק להציץ. יש כמובן את "התפסן בשדה השיפון" של ג´.ד. סלינג´ר. אבא שלי ממליץ על ספר של יאנוש קורצ´אק שהוא לא זוכר בדיוק את שמו, אבל זה משהו כמו "כשאשוב ואהיה נער". אם אני אחשוב על עוד דברים אני אוסיף.

דוד גרוסמן

מתעסק עם זה הרבה, ובצורה נפלאה. תקראי גם את אלה שלא קראת, זה שווה את זה. ואם כבר מתוודים על דברים מדהימים - חיי נערות ונשים של אליס מונרו. תענוג. ותודה.

אנגלינה

New member
האמת לא ידעתי אם להמליץ אבל...

אנחנו יודעים שהנושא של היתאבדות בקרב בני הנוער זה ענין די נפוץ האמת אז רציתי להמליץ על " ורוניקה מחליטה למות" של זה שכתב את האלכימאי אוייש אני לא מאמינה ששכחתי ניראה לי פאולו משהו אוייש הייתי בודקת אבל הספרים שלי ארוזים כי אנחנו עוברים דירה בכל מקרה הספר אולי קצת קש למתגברים אבל הוא גם עוזר למיתבגרים חוץ מאלו כמובן יש את הרומנים של האחיות ברונטה שזה ספרים שלפי דעתי חייבים לקרוא כמו "תבונה ורגישות" ו " אנקת גבהים" והכי הכי חשוב "גיין אייר" האמת אני בת 17 סהכי אבל ניראה לי שהספרים שאני קוראת לא יתאימו לכאלה דברים, ספרים כמו נקמה של שרה אנגל שזהו ספר מדהים וקשה ..... וכמובן "זכרונותיה של גיישה ". כמו כן יש ספר שקראתי דרך שיעור ספרות השנה שהאמת די נהניתי ממנו , שזה הספר " 1984". האמת קראתי עוד די הרבה ספרים אבל אני לא זוכרת כרגע אני אחשוב על זה ואכתוב אנגלינה

אנגלינה

New member
כן באמת מתביישת על השכחה

פאולו קולו יש לו ספרים מעולים וכן 1984 היה די מענין האמת....... וכן אני בת 17:) כתוב בתעודת לידה אנגלינה

למעלה