אני צריכה עצה...

אפרתוש

New member
אני צריכה עצה... ../images/Emo5.gif

קודם כל- שנה טובה לכולם!!
אז ככה- אני התגייסתי לפני חודש וחצי להיות לוחמת נ"מ. לפני שבוע עזבתי את הנ"מ באמצע הטירונות (אני מוסמכת 02), והגעתי לבקו"ם כדי לקבל שיבוץ מחדש. פה מתחילה הבעיה. קיבלתי מנילה של תפקידים, אבל התפקידים היו ממש חרא!! אז הקצינה הייתה נחמדה ונתנה לי הארכה עד יום חמישי הקרוב. היא נתנה לי שתי אפשרויות: או לדרג את המנילה הזאת ולקבל את אחד התפקידים האלה, או לא לדרג את המנילה, ואז ישימו אותי פקל"שית, ועוד כמה חודשים, כיוון שאני עדיין זכאית לקורס, אוכל לגשת למש"קית ת"ש ולקבל מנילה אחרת. היא אמרה שעכשיו זאת תקופה של יובש, כי אין הרבה גיוסים של בנות, אבל עוד חודש וחצי, בנובמבר, יש הרבה גיוסים, והסיכוי גדול שאם אפנה למש"קית ת"ש בנובמבר אני אקבל תפקידים יותר טובים. ההתלבטות שלי היא האם לקחת את הצ´אנס, וללכת להיות פקל"שית, ואז יכול לצאת מצב שכשארצה לצאת לקורס, המפקד שלי לא ישחרר אותי, או האם כדאי לי פשוט לדרג את המנילה שקיבלתי עכשיו וזהו. (חשבתי שאולי אני אוכל להיות פקל"שית גרועה בכוונה, ואז המפקד ירצה לשחרר אותי לקורס...). בקיצור, יש לי יומיים וחצי להחליט, ואני צריכה עזרה...
אז בבקשה תחזירו לי תשובה מהר!
אפרת.

kitty

New member
השאלה שלי היא...

למה לעזעזל עזבת את נ"מ?!?!?!!?
ומה זה פקל"שית? תעני לי על זה ואז אני אגיד לך מה דעתי... אבל בכל מקרהף לא משנה מה...תמיד תמיד עדיף קורס!

50

New member
תקשיבי:

בצבא יש משהו שנקרא סיכום ראיון. אם את עושה ראיון, כמו בשיחה שעשית עם הקצינה, את יכולה לבקש סיכום ראיון בכתב ואז את כל מה שסכימת איתה, כמו בקשר למשקית תש, יהיה לך על דף כתוב, ואם יש לך סיכום כתוב מהבקום לא "ישכחו" מכל מה שאמרו לך. בצבא אין דבר כזה בעל פה, אם מבטיחים לך משהו בעל פה, זה שווה כמו בערך שאני אבטיח לך את זה. אז הקיצר, את אומנם צעירה, אבל לא צריך להתבייש לבקש סיכום ראיון בכתב, ככה הצבא עובד ואפילו קצינים בכירים שהם עושים ראיון אצל קצינים עוד יותר בבכירים, הם עושים סיכום ראיון. ותשימי לך שלא רושמים כל מיני דברים דו משמעיים עם ניסוחים מתחמקים.

אליס

New member
אפרתוש

שירתתי כמשק"ית ת"ש ולכן אני מבינה בעניין.כשמגישים בקשה ליציאה לקורס דרך ת"ש זה לוקח די הרבה זמן עד שמאשרים ואת צריכה המלצה חיובית מהמפקדים שלך.הבעיתיות היא שעלייך להגיש את זה ב-3 חודשים הראשונים לשירות ורוב המפקדים לא ממליצים חיובית להעביר פקידה חדשה שרק קיבלו ולכן זה מלחמה ותלוי עד כמה המשק"ית שלך איכפתית.אז תגידי מה התפקידים במנילה ונגיד לך האם עדיף לך לבחור אחד מהם.

אפרתוש

New member
טוב, אני אענה לכולכם ביחד... ../images/Emo13.gif

קודם כל, עזבתי נ"מ כי התפקיד הוא תפקיד לא מעניין, עם חרא של יציאות. לפחות התפקיד שאני הייתי מיועדת אליו. אפילו אחרי שעזבתי המפקד שלי אמר לי שעשיתי בשכל, ושזאת היתה טעות שבכלל הגעתי לשם מהתחלה. התפקידים שהיו לי במנילה הם: עובדת מעבדה רפואית, רשמת, רשמת משפטית, פקידה, צופה מטאורולוגיה, מאבחנת מחקר, ומפעילת מחשב. שני התפקידים האחרונים הם היחידים שעוד נראים בסדר. לא?.. ועכשיו שאלה למש"קית שענתה לי- מה קורה יותר, שבנות מקבלות אישור לצאת לקורס או ההיפך? יש לי חברה פקל"שית, שאמרה לי שרק החפיפה לוקחת חודש וחצי בערך, אז זה לא נשמע כ"כ הגיוני שיתנו לי לצאת אח"כ.

אפרתוש

New member
אליס

את יודעת אולי אם מאבחנת מחקר זה בבסיסים פתוחים או סגורים? או גם וגם?...

אליס

New member
אפרתוש

גם וגם.אני שירתתי בבסיס פתוח והמאבחנת שלנו היתה אחראית על כל גולני והחברה שלי שסיפרתי לך בחטיבת הנח"ל - בסיס סגור.

metoka

New member
תפקיד מאבחנות המחקר

היי, טוב אז אני משרתת בבסיס סגור ויש לנו מאבחנות מחקר, שיוצאות רק חמשושים אבל, הן מאוד נהנות כי הן מעבירות שאלונים לטירונים בבסיס ויורדות לשטח וזה ממש כייף... אז כדי לך לנסות דווקא את התפקיד הזה. בקשר לפק"לשיות, אז יש להן תנאים ממש טובים...

אליס

New member
אפרתוש

כדי לקבל אישור לצאת לקורס צריך המלצה חיובית של מפקד וכן שהנתונים שלך יתאימו לקורסים שמוצעים באותה תקופה.תוך 21 יום מקסימום הבקשה שלך צריכה לצאת מהיחידה לבקו"מ ואז בוחנים את הבקשה.מכיוון שכבר היית בקורס יש עדיפות למי שלא קיבלה קורס בכלל ואז לבנות כמוך. בקשר למנילה שלך-החברה הכי טובה שלי מאבחנת מחקר ונהנית מכל רגע-היא עוברת בין גדודים ששייכים לחטיבה שלה בכל הארץ ובעיקר בשטחים ועושה סוציומטרי לחיילים ואז עובדת על התוצאות עם פסיכולוג ולפי שאלונים אלה קובעים את תפקוד החיילים מפקדים ומה לשנות לטובה הלאה.הקורס הוא בבה"ד 11 לא זוכרת כמה זמן ויוצאים ימי שישי.מפעילת מחשב קטן לעומת זאת זה תפקיד משרדי בלי טיולים. אבל אל תשכחי שהכי חשוב בצה"ל זה הבסיס והאנשים כי זה קובע איך יהיה השירות.לי היה תפקיד מדהים ובבסיס הראשון שלי סבלתי המון עד כדי כמעט פסילת מקצוע והבסיס השני היה כמו בית ועשה לי את השירות מדהים.

למעלה