טוב... אחרי בקשות רבות. ואחרי יותר
מדי פעמים שלחצתי "קאט" ו"פייסט", החלטתי ברוח חגיגית זו, לצרף את המונולוג כולו להודעה זו: "די! גמרתי איתו! יותר לא אצא איתו אף פעם!: הוא גועלי, הוא צבוע, אני שונאת אותו, אני מתעבת אותו, אני לא יכולה לסבול אותו יותר!!!!......... בהתחלה... הוא מאוד מצא חן בעיני... ככה זה תמיד! הייתי מסונוורת מצורתו החיצונית: נדמה היה לי, שאין יפה ומבריק ממנו... אהבתי לטייל איתו ברחוב דיזינגוף לעת ערב, הוא היה אז קרוב אלי מאוד, שנינו היינו הדוקים זה לזה וחם היה לי איתו וטוב... אבל כמה זמן אפשר?! לאט לאט התחלתי להרגיש שאיני ששה לקראתו כמו אז, ולאחרונה החל אפילו להימאס עלי. החלטתי לדבר עליו עם אמא, חשבתי שהיא תבין אותי, שהיא תוכל לעזור לי... דחיתי זאת מיום ליום, אולם ערב אחד הרהבתי עוז, וניגשתי אליה. ספרתי לה הכל, לא הסתרתי ממנה שום דבר, את כל לבטיי הפנימיים גיליתי לה. ספרתי לה שאני מבוגרת, מבוגרת הרבה יותר ממנו, שהוא נשאר כמו שהיה... בשנה האחרונה שאני יוצאת איתו הוא היה היחידי שלי, לא יצאתי עם אף אחד אחר... אבל זהו זה, זה הגיע לי עד לכאן! אני לא יכולה יותר!!! אמא אכזבה אותי נורא, לא הבינה אותי בכלל! חשבה שאיזה חתול שחור עבר ביננו ונסיתה לשכנע אותי שהחתול יעבור הלאה ויעלם.... בעיניה הוא דווקא מצא חן מאוד, לדעתה זו הייתה בחירתי הטובה ביותר... ולא אכפת לה אפילו אם אני ילך איתו עד לחתונה! ספרתי זאת לבנות, הן דווקא ניסו לעודד אותי, אמרו: "הוא יפה, הוא חמוד, בדיוק בשבילך!..." עכשיו אני יודעת שהן רק רצו להחניף לי.. מאחורי גבי בטח דברו אחרת, אני מכירה אותן: צבועות שכמותן. די! נמאס! אני לא יכולה יותר! איני מסוגלת! אפילו הדיבורים של אבא לא יעזרו! הוא נמאס, נמאס, נמאס! די, החלטתי, אני יודעת מה העשה: אחביא אותו אחת ולתמיד בתוך המגרה הקטנה שלי, שירקיב שם אפילו, לא אכפת לי!!! אני חייבת, חייבת, לקנות לי סוודר חדש במקומו! זה הכל ידידי... (קצר לא?..
) שלכם טל
כאב ראש