אני צריכה עזרה

meitush123

New member
אני צריכה עזרה

במושגים לשונים. (אני מתרגמת קורס מאספרנטו) מה זה transative (אין לי מושג אם זה האיות הנכון כי זה באספרנטו במקור ואני רק זוכרת שיש מילה כזאת גם באנגלית) ואיך הייתים מנסחים יותר טוב את המשפט: פועל שיכול להיות לו אובייקט (זה תרגום מילולי לחלוטין) הם קוראים ל- transitive גם unu-liga שזה בתרגום מילולי בעל קשר אחד או משהו כזה. לא ממש הבנתי למה אולי מישהו יודע אם גם בעברית יש מושג דומה?
 

Eldad S

New member
בעברית, המילה

transitive היא "יוצא". transitive verb הוא "פועל יוצא". אני לא בטוח באשר ל-unu-liga באספרנטו (שפירושו "בעל קשר אחד", או, בתרגום לאנגלית, one-linked). אולי "יוצא למושא אחד"? לא בטוח... אולי עדיף שתתרגמי מאספרנטו לעברית בלי להסתבך עם המושג unu-liga. פשוט, "פועל היוצא למושא ישיר". האם זה עוזר לך?
 

Eldad S

New member
התרגום לאנגלית

בתור one-linked היה תיאורטי (עד כמה שידוע לי, לא קיים מושג כזה). רציתי רק להסביר למי שלא יודע אספרנטו כיצד אפשר להבין את הביטוי unu-liga.
 

meitush123

New member
זה די בעייתי כי יש הסבר שלם

האם פועל יוצא למושא אחד זה מספיק ברור?
 

Eldad S

New member
וכמובן, איך שכחתי, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

Bonvenon
 
למעלה