אני צריכה עזרה

אני צריכה עזרה

אני נשואה שנה וקצת.גדלתי בבית מאוד בריא מבחינת זוגיות ואהבה.תמיד אצל ההורים שלי הכל היה חלק.בעלי לעומת זאת,גדל בבית שהזוגיות שם הרוסה לגמרי.לאישה אין מילה בבית,בעצם,היא בכלל לא נחשבת.כשיש את הויכוח הכי קטן,הבעל תופס את הרגליים ונעלם מהבית(לפעמים אפילו לכמה ימים)ולאישתו אין מושג לאן...האישה עושה הכל בבית ובעלה רק צועק,פוגע מעליב,לפעמים אני רואה שהוא ממש מענה אותה!בקיצור,בית הרוס. בעלי בתור ילד,לא סבל את ההיתנהגות בבית ולכן תמיד היה מעדיף להיות אצל חברי,לאכול אצלהם,לישון שם,העיקר לא להיות בבית. היינו חברים שנתיים לפני שהתחתנו.הכרתי גם אז את המשפחה שלא אבל הוא היה ממש שונה מהם.הוא התנהג אלי כמו למלכהץתמיד פינק אותי,אהב אותי והיה מוכן לעשות בשבילי הכל. כך גם היה אחרי שהתחתנו.האהבה שלנו רק גדלה עוד יותר. לפני חודשיים בעלי נאלץ לבלות הרבה בעיר שההורים שלו גרים(הם גרים בעיר אחרת)ולכן הוא גם היה שוהה בביתם המון.ופתאום,מלפני חודש בערך,אני מרגישה שהוא מאד השתנה.הוא משתמש פתאום במישפטים שאבא שלא תמיד אומר,החליט שעבודות הבית הן של האישה בלבד והוא אפילו לא ירים מזלג מהשולחן(בדיוק כמו שאבא שלא אומר)ועוד דברים... בחיים לא ציפיתי מבעלי האוהב לכזו התנהגות ולכאלה דיבורים ולכן התחלנו לריב המון בגלל ההיתנהגות שלו.ואז קרה דבר שלא חלמתי שיקרה-הוא נעלם פתאום מהבית לשבוע,ניתק פלאפונים ולא היה לי מושג איפה הוא.רק אח"כ,כשהוא חזר,התברר לי שהוא היה אצל אבא שלו וקיבל ממנו תמיכה מלאה למעשיו. בקיצור,כמה שחשבתי שהוא שונה ממשפחתו והוא לא מושפע ממה שהוא ראה בבית-אני מבינה שטעיתי.ואני ממש רועדת מפחד.אני מאוהבת בבעלי מאד.אני יודעת שגם הוא אוהב אותי.יש לנו רגעים מתוקים בייחד בהם הוא נותן לי להבין שאני כל החיים שלו והוא לא יכול לינשום בילעדי.אבל בכל אופן,המצב שאנו נימצאים בו עכשיו הוא בלתי ניסבל ואני מתה מפחד שהוא ישתנה לי עוד ועוד עד שאני לא אוכל לעמוד בזה. .בבקשה תעזרו לי אני סה"כ כמעט בת עשרים.ילדה מאוהבת.ואני יודעת שבעלי הוא האושר האמיתי שלי ושאין כמוהו בעולםואני לא רוצה להפסיד את האהבה שלנו. פליז תךגיבו לי...

מתלבטת32

New member
לדעתי את יכולה לצפות לזה שהמצב רק יתדרדר

כל חייו הוא סלד מהתנהגות אביו אבל הוא הפנים אותה בכל זאת. כעת אביו מפעיל עליו מניפולציות וגורם לו לחשוב שזו דרך החיים הנכונה. בידייך 2 ברירות: 1. ללכת לייעוץ זוגי 2. להתגרש לעניות דעתי עם טיפול זוגי הוא יתעשת לזמן מה אבל בסופו של דבר נורמות ההתנהגות מהבית שלו יצוצו שוב. אם בעלי היה נעלם מהבית לשבוע ולא הייתי יודעת איפה הוא את יכולה להיות בטוחה שהמנעול בדלת היה מוחלף ושיילך לחפש..... הוא לא מרים אפילו מזלג? הייתי משאירה את הבית מטונף כדי שאם הוא רוצה ניקיון שינקה בעצמו. את לא עוזרת בית, את אישתו, אתם אמורים להיות שותפים בכל נטל החיים. את בחורה צעירה והאהבה בסופו של דבר כבר לא כזאת מרגשת ומלהיבה. ומה יהיה ברגע שהחיים שלכם יהיו מובנים בשיגרה ולא תהיה התלהבות כ,כ גדולה? רק תסבלי. עכשיו את צעירה, בלי ילדים ויכולה להמשיך את חייך בלעדיו. קצת בכי, הרבה עצב וממשיכים הלאה. אל תחיי בזוגיות שבה את עבד נרצע לגחמות דפוקות של הבעל. בהצלחה בכל אשר תבחרי ותעשי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ייעוץ זוגי - בהחלט. גירושין? ממש לא.

שלום לך, אני רוצה קצת להסביר לך מה לדעתי הרקע למה שקורה לו. כשהיחסים בין הורים אינם טובים, ובעיקר בהיעדר כבוד ביניהם, ילדים מרגישים שהם לא יכולים להזדהות עם שני ההורים. אי לכך הם נאלצים "לבחור" באחד ההורים שמההווה עבורם מודל הזדהות. אלא שהם בכל זאת חייבים להזדהות עם שניהם... ובטח ובטח כשמדובר בהורה מאותו המין. לכן בהחלט יכול להיות שבשלב כלשהו בחיים אותו ילד שבגר ינסה להתחבר להורה שממנו התרחק במשך השנים. הנסיון הזה קורה עכשיו. אינני יודע מה בדיוק הטריגר שהפעיל את זה, אבל בסך הכל, למרות שזה מכאיב לך, זה חלק מתהליך בריא שעובר עליו, תהליך שבו הוא יוכל לנסות לחבר יחד את שני חלקיו (קשר לאבא וקשר לאמא). החיבור הזה יתבצע בפועל באמצעות הנישואין אתך. לכן מה שהוא צריך עכשיו, ובעצן אתם יחד צריכים, הוא טיפול זוגי שיאפשר לו לעבד את מה שעובר עליו בצורה חיובית. את לא יכולה לעשות זאת לבד. אתם צריכים את הגורם המקצועי. מה שאת יכולה לעשות הוא לא להלחם בו ולא לנסות לשנות אותו. אבל בו בזמן, את צריה לשמור מאוד מאוד על הגבולות שלך, על הכבוד שלך לעצמך, ולא לאפשר מצבים משפילים. עליך לעשות זאת בצורה אסרטיבית אבל לא כזו שמלבה מלחמה. נשמע מסובך? כן, זה קצת מסובך, אבל אפשרי. ואת עוד סיבה למה ייעוץ זוגי. המצב בהחלט יכול להשתנות לטובה, ואני מאמין שהוא גם ישתנה. בעלך הוא לא כמו אבא שלו, גם אם הוא בחלקו מחובר או מנסה להתחבר לשם. אל תפחדי. מריוס

איך אשמור על הכבוד שלי

איך אני אשמור על כבוד עצמי אם אני כ"כ פוחדת מהתגובה שלו? השינוי שבו נעשה כ"כ מהר שאני פוחדת מכל פעולה שאני עושה שלא תיגרום לצעד הבא שלו.הוא-יכול לתפוס רגליים וללכת,אבל הוא יודע שאני לא.הוא-לא ירים מזלג,אבל הוא סומך עלי שהבית תמיד יהיה מסודר.הוא-יכול פתאום לא להתייחס אלי,אבל הוא יודע שבחיבוק הראשון שהוא יתן לי אני אשכח הכל. אני לא יודעת אם הבנתי אותך נכון,אבל אני ממש לא מסוגלת להעניש אותו.לכן אני שואלת: בינתיים,הוא לא ממש משפיל אותי,אבל אם זה יקרה-איך אני שומרת על הכבוד שלי?

לנושנוש

New member
את יותר מדי פוחדת לאבד אותו........!

בגלל זה יש סיכוי גבוהה שאת תכנסי לתפקיד שבזמנו אימו גילמה-אישה קורבן שלא יודעת להציב גבולות בהגיון ללא צעקות. קחי את עצמך בידיים. לא כל הצגה שגוררים אותך אליה את חייבת להשתתף לפי הכללים שלו. הציבי גבולות בנחישות ללא צעקות. תסריט של בעלך דורש שיהיו צעקות והוא ישפיל אותך עוד ואז יעזוב לשבוע. אם בן זוגי היה עוזב ככה ומנתק את הקשר זה היה מסתיים במשבר מאוד גדול אם לא בפרידה! על תשתתפי בהצגה לפי הכללים שלו ורוצי ליעוץ זוגי אפילו לבדך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפחד נראה לי מוגזם, והוא מרמז על קושי שלך

השינוי שחל בו איננו תוצאה ממשהו שאת עשית, אלא ממשהו עמוק יותר בתוכו. לכן גם החשש שלך שתעשי פעולה שתביא לצעד שיחמיר את המצב איננה מוצדקת. אני מקווה שאם פחות תפחדי, יהיה לך קל יותר וברור איך לשמור על כבודך. את לא צריכה שיעור ממני איך לעשות את זה, את רק צריכה לסמוך על עצמך ולא לפחד לעשות את מה שאת צריכה לעשות. מה שכן מדאיג אותי זה שאת כל כך פוחדת. זה סימן למשהו אצלך שאת צריכה לבדוק ובמידת הצורך לטפל בו. עקב מורכבות המצב ורגישותו, תיטיבו לעשות אם תפנו לייעוץ מקצועי בהקדם, וכמו שלנושנוש אמרה לך, אם הוא לא רוצה לבוא, תתחילי לבד.

I C E M A N 7

New member
יעוץ זוגי בגיל 20

נו למה לא. בעלך עבר קורס מזורז בתורה שבינו לבינה אצל אביו. עכשיו הוא עבר לפרקטיקה. בניגוד לתיאור הרומנטי של מריוס למתרחש, יש פה בדיקת גבולות ברורה. אם לא תלחמי בו, את תוכיחי את תורתו של אביו, וכשזה יקרה - נגמר הסיפור. אבא שלו יהפוך למנטור. לטובתו ולטובתך, את חייבת להיות אלימה כבר עכשיו. הוא כרגע מעצב את דמותו בזוגיות. נכון, זה קצת לא פייר לילדה בת 20 לעבור מלחמה שכזאת. אבל היי, את זו שהתחתנת במהירות הבזק. תתמודדי. לא לשכוח את השכפץ.

seeyou

New member
דבר ראשון-להזהר להיכנס להריון

דבר שני-לא היית צריכה לקבל אותו בחזרה-ולשכב איתו- בלי בדיקות איידס. ברגע שהוא ירגיש-יבין שאת אוהבת אותו ללא גבולות ומפחדת "להפסיד" אותו אז תקבלי מה שלא חלמת-דמותו של אביו במהדורה חדשה אומרים ש:"תפוח לא נופל רחוק מהאץ"-זה נכון. להמשך את חייבת את ה"גב" של ההורים שלך מאחר ואת יוצאת למלחמה לא קצרה או קלה. יוסי

קודם,תודה

קודם כל,באמת תודה לכולכם.רק עכשיו,כשאני מדברת עם אנשים אני מבינה איפה אני באמת נימצאת. אז הבנתי שאני צריכה טיפול זוגי, להציב לו גבולות, ואם כל זה לא יעזור,לבדוק איך אני רוצה להמשיך... אז בקשר לטיפול,אני באמת יחפס משהו אבל איך??איך אני מציבה לו גבולו???.אני מדברת איתו,מסבירה לו שקשה לי,כשהוא ממש מגזים,אני יותר תקיפה.אבל אז,הוא פשוט מפסיק לדבר איתי.וכשהוא לא מדבר איתי,הוא הכי חוגג-יוצא מתי שבא לו,חוזר מתי שבא לו,שופך דברים ולא מנקה(אני בטוחה שזה בכוונה)שם לי בשעות מאוחרות שירים זורק את הדברים שלו בכל מקום אחרי שניקיתי את הבית.ואני בעצם לא יכולה להעיר לו על כלום כי אנחנו לא מדברים...ואם כבר משהוא כבר ממש מרגיז ואני אומרת לו מילה אז הוא אומר:חשבתי שאנחנו לא מדברים!!את מנסה להיתחנף?וכשאני אומרת שלא-אז הוא אומר שהוא לא רוצה לשמוע אותי.. בכל הוויכוחים שהיו לנו,תמיד אני ניגשתי לדבר איתו כי אם לא,הוא לא ידבר איתי.ואני לא יכולה לחיות בבית עם מישהוא ולהרגיש שאני אוויר!!!וכל פעם שאני אומרת שהפעם אני אתן לו להבין שהוא טעה ושיבוא להתנצל-זה לא הולך לי. כי אני נזכרת כמה היה טוב לנו בייחד ואני יודעת שהוא אוהב אותי ואני לא מאמינה שאדם יכול ככה להשתנות פתאום.וגם כשאנחנו משלימים,הוא תמיד אומר שהוא מצטער ומראה לי כמה הוא אוהב אותי.. אני מקוה שלא עייפתי אתכם ושמישהו בכלל קרה עד כאן.אני פשוט כ"כ מבולבלת!!!מצד אחד אני מבינה שצריך להציב לו גבולות אבל אני גם כ"כ אוהבת אותו!!!אף פעם לא ממש נילחמתי על משהו,וגם אם כן,לא נילחמתי אם משהוא שאני כ"כ אוהבת!!!! טוב,עכשיו באמת הגזמתי עם האורך,סורי,פשוט כואב לי מאד.

I C E M A N 7

New member
הבנת? כנראה שלא

האוייב חדר את הגבול, ביקע את הביצורים, מפציץ את הערים ומאיים על הבירה. ואת תולה תקוות בדיפלומטיה, קוראת למו"מ ומתחננת לעזרה מהאו"ם. חמודה, את במלחמה! לא דיבורים, לא טיפול (תני לי לנחש מה תהיה תגובתו של בעלך [אביו] לרעיון הזה), לא ליטופים. לגייס את המילואים ויאללה להילחם. תסתכלי על אמא שלו ותעשי בדיוק ההיפך. תשתפי את ההורים אם זה אפשרי. את לא מנקה יותר את הבית, את לא מדברת איתו, מתכוננת נפשית לפרידה. אוהבת? שימי את זה בצד כרגע. את אוהבת אדם שכבר לא נמצא שם יותר. אם תנצחי במלחמה, יש סיכוי שהוא יחזור.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אייסמן, איך הגעת כבר למלחמת עולם?

לצאת למלחמה חזיתית היא תמיד יכולה. למה אתה מזלזל ב"דיפלומטיה"? זה לא סיפור על שני עמים שרוצים לגרש אחד את השני מפיסת ארץ. זה סיפור על שני אנשים טובים שאוהבים ורוצים לחיות יחד. give peace a chance...

I C E M A N 7

New member
ידידי זה בדיוק מה שזה

מלחמת טריטוריה. שוב אני צריך להזכיר לך את ועידת מינכן?
למלחמה חזיתית אפשר לצאת גם כשהאוייב כבר צר על הבירה, אבל עדיף כשהוא עוד סמוך לגבול. אהבה? אני בטוח שגם אבא שלו אוהב את אשתו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה זה אומר על חייך?

אם אתה חי באמונות הללו, מה זה אומר על חייך? האם אתה מרוצה מהעניינים? טוב לך לחיות ככה? אם כן, אולי שכחת שיכול גם להיות אחרת. אתה בטח מכיר את הסיפור הזה שכל פעם היו מוצאים ביערות רוסיה ויפן כל מיני פליטים שהתחבאו שם שנים רבות אחרי שנגמרה המלחמה, ולא ידעו כלל שהיא נגמרה. אולי אתה גם שם? מריוס

I C E M A N 7

New member
אני חי מצוין תודה

אמונות? מי שחי באמונות זה אתה. הבחורה מתארת מצב קודר, ואתה צובע אותו בצבעים עזים. הנאיבים חיים טוב יותר? אולי לשיטתך. מכיר את הסיפור מצויין. אני בטוח שגם אתה מכיר את הסיפור על יהודי גרמניה, שגם כשהנאצים צעדו ברחובות ושרפו את הרייכסטאג, זמזמו להם באמונה שלמה "זה ג'וק קטן וזה עובר ולא חשוב". מצבם של מי היה עדיף, של הפליטים שלך או של יהודי גרמניה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
כולנו חיים באמונות שלנו וזה בסדר. אבל נאצים?!

השוואה שלך למצב של יהודי גרמניה בימי הנאצים היא ממש מקוממת. מילא מלחמה קונבנציונלית קטנה, גם לא הייתי מסכים, אבל נאצים ושואה? מה קרה לך? כל משבר זוגי מתבטא או במאבק כח או בהמנעות ובריחה. אז לשיטתך, ברגע שיש משבר זוגי, צריך להלחם עד חורמה. ואילו אני מציע לאנשים שיבינו שהמלחמתיות של הצד השני היא ביטוי למצוקות שלו, ויש להרגיע את המצב ולטפל בבעיות ברמה עניינית. מריוס

I C E M A N 7

New member
אתה נסער

ואתה עוסק בהכללות כשאתה נסער.. (כמו בדיון האמת והשקר..) לא, לא בכל משבר צריך להילחם עד חורמה. אבל יש משברים שכן. המקרה הזה, שהוא מקרה ברור של בדיקת השקפתו של אביו, נכנס לטעמי לקטיגוריה (ועובדה שגם לטעמו של יוסי והמתלבטת) הזכרת את מלחמת העולם השנייה אז נזכרתי בנאצים
יהודי גרמניה הוזכרו כביטוי לנאיביות ועיוורון לנוכח המציאות. וזה הוזכר בנוגע לדברים שאתה אמרת, לא בנוגע למצב שלה.

כן או לא מלחמה,חושבת שהחלטתי!

טוב,כן מלחמה,לא מלחמה-הסתבכתי :) מה שנראה לי,זה שמצד אחד אני ממש אוהבת את בעלי,אבל אני עוד יותר לא רוצה להיפגע! אתם כ"כ עוזרים לי ונראה שאכפת לכם אז אני אומרת מה שאני חושבת: תמיד,בכל שלב,אני יכולה לתפוס ת'רגליים וללכת.במיוחד עם הורים מקסימים כמו שלי,אני יודעת שתמיד יהיה לי לאן. אבל אני מאד אוהבת את בעלי,הוא אדם מקסים ועד לאחרונה הכל בנינו היה פורח.תבינו,אני לומדת לתואר ראשון והוא זה שעובד.בחיים הוא לא החסיר ממני שקל.הוא קונה ומפנק ועד לא מזמן,לא היינו רבים ככה. אבל פתאום,הוא השתנה בהרבה דברים.מצד אחד,אני פוחדת שהשינוי שלו ימשיך ויעבור לעוד תחומים,מצד שיני,הוא כ"כ אוהב אותי וזה לא אשמתו שהוא גדל בכזה בית וראה כזו התנהגות.לכן פשוט כואב לי להחליט שהכל בנינו נגמר. אבל מציאות שעכשיו מאד קשה לי ואני לא רוצה לסבול.לכן מהדברים שכולכם אמרתם כאן,אני מבינה שאני אעשה הכל כדי להחזיר את המצב לאיך שהוא היה לפני חודש:אני אהיה חזקה איפה שצריך,אערב את ההורים שלי(יש להם דיבור טוב איתו),אברר על יעוץ מקצועי. ואם כל זה לא יעזור,למרות האהבה שלי אליו,אהיה חייבת לתפוס כיוון...

I C E M A N 7

New member
שימי לב

שאף אחד בינתיים לא אמר לך לעזוב אותו. המחלוקת היא רק לגבי איך להתמודד. וזה רק כי יש אהבה ומכאן תקווה. שיהיה בהצלחה ויהיה נחמד אם תעדכני בהמשך

reko

New member
מקומם אותי לקרוא - אוהבת את בעלי!!!

את בטוחה שזאת לא אהבה חד סיטרית? אם הוא היה אוהב אותך באמת, ולא למראית עין, אזיי, הוא לא היה מתנהג כמו שהוא מתנהג אלייך. בזילזול.

אהבה זה דבר שמרגישים

היי רקו.קראתי את התגובה שלך,אבל מישום מה אני חושבת שאהבה-זה דבר שמרגישים.אני לא טיפשה ולא מנסה להשלות את עצמי.אני יודעת שאם אשקר לעצמי-אני היחידה שאסבול מזה. הוא כן אוהב אותי! הוא מתנהג כך-כי זה מה שהוא ראה כל החיים שלו.ואין מה לעשות-זה משפיע! דיברתי איתו על טיפול זוגי אתמול בלילה,הוא מאד תמך בעינין.הוא רואה שמשהו לא בסדר,שמשהו בייחסים שלנו השתנה,אבל הוא עדיין לא קלט שזה בגללו. כשאמרתי לו טיפול זוגי,הוא אמר:יופי,סוף סוף נוכל לפתור את הבעיות בנינו,אני מתגעגע לימים שהכל היה בסדר,אני מתגעגע אלייך... אז הוא לא רע,ובאופי שלו-הוא לא קשה ומגעיל.הוא טוב עם כולם,מסתדר עם כולם,אבל עכשיו הוא בבעיה שצריך לנסות לטפל בה. ילך-סבבה,לא ילך-לא תיהיה לי ברירה.

למעלה