אני צריך עזרה שוב

oridistor

New member
עכשיו משהו קצת יותר גדול...

בעיקרון, זה עמוד מהאומאקה של המאנגה שאני מתרגם, הבעיה היא שהאומאקה כתובה בלי פוריגאנה, וזה מקשה עליי לתרגם, אני יכול לתרגם את זה אם אני אשב על זה הרבה זמן, אבל אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה (אני מזהה חלק מהקנג'ים, אבל לא את כולם) עכשיו אני אשים את הראשון, אחר כך את השני. הדמויות בתמונה נקראים הארוהיקו (haruhiko) ויווקאנאליה (yuukanaria), יכול להיות שיוזכרו שם שמות כמו furukaneruri ו perakerususu ו yuuka

GnomeBubble

New member
אהה

אמרתי לך כבר שלא כדאי להסתמך על פוריגאנה בתרגום, נכון?
ברצינות, שים לב שאתה לא מפספס דברים. הרבה פעמים נותנים קאנג'י מסויים עם פוריגאנה ששונה לגמרי מהקריאה הסטנדרטית של הקאנג'י, וכל זה כדי להעביר כפל משמעויות - בלי לדעת קאנג'י פשוט תאבד אותו. בכל מקרה, אני פשוט שונא לקרוא כתב יד (ואני גרוע בזה בכל שפה שלא תהיה), אבל אני ארשום לך את מה שאני יכול בלי להתאמץ יותר מדי: おまけユルユル劇場 ハルヒっー私にも何か武器作ってよー! haruhi!!!! watashi nimo nanika buki tsukutte yo! הארוהיייי.......!!!!!!! תעשה גם לי איזה נשק! (??) tsukutte neee naaa yoooo (אני לא באמת צריך לתרגם את זה, נכון?) aaa mouu urusee naaa! (וגם את זה...) じゃーまずは材料だ 文房具屋行って厚紙買ってこん jaa mazu wa zairyou da bubouguya itte atsugami katte kon אז קודם כל, רכיבים, לכי לחנות דברי כתיבה וקני שם קרטון. ほん お金 hon okane הנה, כסף (במבטא אוסאקה-מקוצץ?) オケー!! (נחש לבד ^_^) ouu, atsugami naa אה, קרטון. טוב, כל השאר אני לא רואה ממש קאנג'י חדשים, אתה יכול לתרגם בעצמך. 文房具 זה דברי כתיבה, ביחד עם 屋 זה חנות (זאת סיומת של חנות/בעל-מלאכה), את כל השאר אתה כבר יכול לראות לבד לפי התרגום שלי (
) והקאנג'י שנראה כמו マ בקטקאנה עם קוים מלמעלה ומשמאל ובא אחרי 悪, נראה לי פשוט כמו קיצור (לא) אלגנטי של 魔, ככה שביחד הם יוצרים 悪魔 akuma. בהצלחה.

oridistor

New member
בקשר ללאבד אותו

מה כוונתך? זה נותן תשובה לערך שיש במילון, והוא המדוייק, אבל זה מתקשר גם לעוד ערך? או שאתה מדבר על הקנג'ים האלו שיש לידם קאטאקאנה או היראגאנה לא קשורה? (לדוגמא פעם אחת כשהיה כתוב שם את השם של הדמות הראשית, אבל לידו היה ציור של "בן אנוש", בכוונה להגיד "אותו בן אדם הבן אנוש" ופעם גם אצל דמות שהינה בת אנוש כבר ואז זה "הדמות ההוא בזמן שהוא היה אנושי") על מה משתיהן אתה מדבר? ודרך אגב, תודה לך, בועז ^^

GnomeBubble

New member
כן, דיברתי על מה שאמרת

כמו הדוגמה של hito ושם הדמות. או למשל, לפעמים ישתמשו בזה כדי להצמיד משמעות יפנית למונחים זרים או לתת משמעות מדוייקת לשמות (שבדרך כלל באים בקטקאנה). נגיד הפוריגאנה ユートピア מעל 理想郷.

tals56

New member
אין פוריגאנה והכתב של הצייר כמו של

ילד בן שלוש שמנסה לכתוב 'אנציקלופדיה' (והילד הוא לא דוס) איך אפשר לקרוא את הדבר הזה?

oridistor

New member
אז נעבור לעמוד השני המובטח?

הנה העמוד השני, הוא קצת יותר חולני (עלול להכיל תכנים מעל לגיל 13, כגון בנות בחזיה, אבל זה מה שקורה כאשר הפרוייקט שלך הוא אצ'י)

oridistor

New member
עמוד קשה יחסית

בכל מקרה, מכיוון שברוב העמוד יש ניסוחים שנראים לי בעייתים, החלטתי לעלות את כל העמוד. אני אגיד בדיוק את כל הבעיות שלי (אני אדבר לפי פריימים מימין לשמאל ומלמעלה למטה, אני אדבר לפי בועות כאשר כל בועה מתחילה כאשר יש תחילת סגירת עיגול) בכל מקרה, הבעיה הראשונה שלי עם הדף הוא 2 הקטעים שכתובים שם בכתב יד (מי שיכול לעזור, אפשר תמיד להוריד ולהגדיל כדי לנסות להבין.) יש אחד בפריים השני ובפריים השלישי. בכל מקרה - בעיה ראשונה היא בפריים השני בבועה השניה (הזאת עם ה omae mo totte bla bla bla) אני חושב שהוא מנסה להגיד משהו על זה שהיא רוצה את הכוחות המדוברים בחזרה, אבל לא ברור לי בדיוק מה, בגלל שה omoeba באמצע מאוד לא ברור לי וגם ככה הבועה הראשונה בפריים השלישי, כיוון ששם יש itemireba ואני לא מבין בדיוק איך הוא מתייחס לתוך הדיון. כאשר היא מנסה להגיד משהו על הנשמה כמורכבת מהזכרונות והאישיות או משהו. בינתיים נראה לי שאני יכול לפענח את הבועות התחתונות בפריים השלישי, כיוון שהן לא נראות לי כל כך קשות (בעיקר מדברות על איך שתי התכונות המצוינות כל כך חשובות) אשמח לעזרה.

GnomeBubble

New member
קצת עזרה

(כי אני עייף מדי כרגע) החלק הראשון בכתב יד הוא די פשוט: רשום שם 覚えらんない - oboerannai. נראה לי שאתה מסוגל לתרגם את זה לבד.
החלק השני לא ברור, אבל אני מנחש שרשום שם משהו כמו: 勉強も体動かすのも記憶ヨ benkyou mo karada ugokasu no mo kioku yo אבל יכול להיות שאני טועה באות אחת או יותר. זה פשוט נורא קטן. בקטע הבעייתי שדיברת עליו בפריים השני רשום: お前も取ろうと思えば取れるわけか? אני לא לגמרי מבין את ההקשר אבל מילולית זה פשוט אומר: "את חושבת ש[זה הגיוני ש]אם את מתכוונת לקחת אותו [את הכוח?] אז גם את יכולה לקחת אותו?" המיקום של ה"גם" יכול להיות שונה (אני לא מבין את ההקשר אז אני לא יודע מה הגיוני) ולבוא לפני ה"את" השניה. יכול להיות ש-toreru זאת לא צורת היכולת של הפועל toru, אלא הפועל "להילקח, to be removed" ואז הכוונה היא: "את חושבת שאם גם את מתכוונת לקחת אותו אז הוא ילקח?" הפריים השלישי די פשוט. te-form + miru זאת צורה מקובלת מאוד שפירושה: "לנסות לעשות X". למשל yonde miru - "אני אנסה לקרוא [את זה]". במקרה הזה ittemireba זה "אם תנסה להגיד", או אולי, באופן פחות מילולי: "אם תנסה להסביר מה זה נשמה במילים, אז תוכל לומר שזה הזיכרון שיש לכל אדם ואדם, או אולי גם הידע שלו, וזאת יכולה להיות גם האישיות."

oridistor

New member
תודה לך

תודה לך בועז, עזרת לי רבות. אתה (או כל מישהו אחר) יכול לעזור לי קצת עם עמוד האומאקה השני עכשיו? ^^

Hahauesama

New member
בלי תרגום

なにわ人戦記 ימין 1. 私のおねぇさん好きが高じてこの漫画には こういう場面がよくでてきますが いろいろカットウや戦いがあるもので 2. いーんすかねああいうの描いちゃって 2話目の2ページめ・・・ ああいうの好きやから描いちった 担当さん いーじゃないですかなんか気になります? ネーム中です 3. それより最後の方ユウカナリアの胸にハサまれる晴彦とかにした方が・・・ もっと強調(kyouchou)するんですよ!! いやそれはやりすぎです えー えーて・・・ 4. 前の方のページで同じよーなの描いてるじゃないですか ちゃいますよっ 触れそうで触れないキョリ感が切なさですよ えー ・・・とにかく戦ってます。 שמאל 1. 仕事中はよく夜中に散歩(sanpo)がてらコンビニに買い物に行くんですが アシさん方 わーい外出 宮崎さん タコ ヤブちん グレイ状態(jyoutai) 2. その時に一緒によく買うのがタバコ1つ タコ あとマイルドセブン1つください 3. あのー僕タバコ箱ごと買ってきましょうか? 1箱=10カートン=10個 ヤブちん 1こづつなんてスグなくなるでしょ 何ィ!? みかん 4. キサマッ仕事中(sigotochuu)唯一(yuiitsu)の楽しみ 「タバコ切れたからコンビニ」を邪魔(jyama)する気かー!! 何かコンビニ行くのに口実(koujitsu)が欲しいんですよワシわ!! (komono)小物 いや・・・スイマセン

למעלה