אני צריך עזרה שוב

oridistor

New member
אני צריך עזרה שוב

ושוב עם כמה קנג'ים שאני לא מצליח לקרוא. אני צריך עזרה בלתרגם את אלו. ומצטער, אני לא יודע לעלות תמונה לתפוז... http://rapidshare.de/files/18893590/search_for_help.bmp.html הראשון משמאל (ההוא שעדיין לבן) מוקף בסימני טיפות כפי שאני רואה, אז אפשר להתעלם מהם. והאחרון (או הראשון מימין) נראה לי כתוב בהיראגאנה לגמרי, אבל הבעיה היא שהוא לא בקו ישר, לכן יש לי בעיה להבין מה התו הכי ימני שם (שהוא גם התו הראשון לפי איך שאני רואה) ודרך אגב kodomo wa tsukurenai - "ילד לא יכול ליצור"? ו ore mo mada irimasen - "אני לא צריך את זה יותר"?

furrball

New member
תשובות

1. 離れる - להיפרד. סימני טיפות לא קשורים לכתיבה, נראה לי שהם משמשים "רקע". אולי שניים מהם זה "っ" 2. 自分がねてる - בעצמו\בעצמי ישן. 3. ゆ או אולי れ (פחות סביר), אבל אני לא יודע איך זה יכול לבוא בתחילת ביטוי. אחרי זה 長ぽ  (אולי 長ぽい "נראה ארוך" \ "ארוך שכזה") kodomo wa tsukurenai - "ילד לא מסוגל ליצור" ore mo mada irimasen - "אני גם עוד לא זקוק לזה" "אני לא צריך את זה יותר" זה ore mou irimasen בשביל להעלות תמונה לתפוז אתה מקטין אותה לגודל פחות מ-500K (למשל ממיר לפורמט JPG) ובתחתית עמוד הכנסת הודעה יש לך אפשרות "צירוף קובץ"

furrball

New member
תשובות

起きろよ、昼休みですよ okiro yo, hiru-yasumi desu yo תתעורר, כבר הפסקת צהריים (?)

furrball

New member
צורת ציווי

(הנדירה ביפנית יחסית לשפות אחרות) רוב הפועלים: kiku - kike hanasu - hanase hashiru - hashire רוב הפועלים שמסתיימים ב- iru/-eru-: taberu - tabero okiru - okiro miru - miro יוצאים מהכלל suru - shiro kuru - koi (באמת דומה ל"בואי" XD) kureru - kure

0Pandemonium0

New member
הא, אז koi זו צורת הציווי של kuru..

באמת לא הבנתי למה אני כל הזמן שומע אותה בנארוטו ובכל-זאת לא מוצא אותה במילון
אגב, אם רק רוב פעלי האיצ'ידאן (שמסתיימים ב-eru או iru) מקבלים o במקום u בצורת ציווי, אז מה אם אלה שלא מקבלים?

GnomeBubble

New member
כולם מקבלים

kuru ו-suru הם פשוט לא פעלי איצ'ידאן: הם פעלים יוצאי דופן - שני הפעלים היחידים יוצאי הדופן בכל השפה! למרות שיש מספר קבוצות פעלים או פעלים בודדים מסוג גודאן יש להם מקרה אחד מיוחד, ונראה לי שאפשר למנות אותם על יד אחת: - פעלי uru/eru (כמו ariuru/arieru) שמשתמשים בפועל עם eru בשביל צורת השלילה ועם uru בשביל צורת החיוב (ariuru - יכול להיות, arienai - לא יכול להיות) - פעלים מסויימים שמסתיימים ב-aru, רובם בשפה צנועה או מכובדת, כמו irassharu, ossharu, gozaru, kudasaru. צורת הגזע (או צורת ה-i) של הפעלים האלה היא aru -> ai, ככה שאומרים irasshaimasu ולא irassharimasu. גם צורת הציווי היא ai, ככה שאומרים kudasai (מילולית: "תן" - הפועל kudasaru הוא גרסה מכובדת של kureru, לתת) ולא kudasare. - הפועל iku. צורת ה-te שלו היא itte ולא iite, כמו שהיא צריכה להיות לפי החוקיות. אולי זה עניין של נוחות דיבור וזהו.

oridistor

New member
ושוב?

מי שלא הבין, בהודעה הקודמת הייתי צריך עזרה בתירגום הקנג'י. בכל מקרה, הפעם יש לי גם תמונה שיש לי בה בעיה עם קנג'י וגם משפט שאני מתקשה לתרגם. המשפט הוא: (המבחן המתואר הוא מבחן בכימיה) 次のテストは前に配った分と今回のプリントから出すから勉強してね ויש תמונה מצורפת. אשמח אם מישהו יוכל לתרגם לי את השורה ואת זוג התמונות, תודה ^^

furrball

New member
את התמונה לא פיענחתי הפעם

אבל אם זה עדיין kare kano 17 הורדתי אותו בסינית, אם תצביע על המיקום ונסיבות אולי אצליח להבין משהו. 次のテストは前に配った分と今回のプリントから出すから勉強してね ניחוש אינטואיטיבי לפני שאני חופר בספרי דקדוק, מילונים וגוגל (קח בערבון מוגבל): "במבחן הבא, על מנת להאריך מההתחלה את הזמן שניתן להתכונן בו, תלמד כבר החל מהרגע שבו יופצו ההדפסים"

oridistor

New member
לא הכל...

הקטעים שהבאתי הפעם הם מאנצ'נטר ולא מקארה קאנו. בפעם הקודמת היו 2 קטעים מקארה קאנו 19. זה לא נשמע כל כך הגיוני מה שאתה מציע... אני דווקא חשבתי אולי שהקטע של הדליברד והבון ביחד יש סיכוי שמדובר פה על משהו בכימיה, אבל לא יודע. הבעיה היא שקצה למצוא את המשמעות, זה נראה לי קצת לא הגיוני שהיא תגיד משהו שהוא לא "תלמדו מעכשיו", בערך, וניסיון להסביר למה כדאי להם ללמוד לפעם הבאה.

oridistor

New member
אולי

השורה הזאת יכולה להיות: the next test will be about delivery relations and about what we learned today. so you should go and study מה דעתכם?

GnomeBubble

New member
אני גם מתקשה עם זה...

次のテストは前に配った分と今回のプリントから出すから勉強してね קודם כל, נתחיל מהסוף: benkyou shite ne - "תלמד, בסדר?" זה המשפט הראשי, וזה מה שחשוב כאן. אני די בטוח שכל שאר הקטע שמסתיים ב-kara זה פשוט תיאור סיבה ("בגלל שזה וזה וההוא, אז תלמד, בסדר?"). נכון, kara יכול להיות גם תיאור זמן ("תלמד החל מ..." או "תתחיל ללמוד כבר ברגע ש...") או אפילו תיאור של מאיפה ללמוד ("תלמד מתוך הספר"), אבל במקרה הזה ה-kara השני (לא הראשון) במשפט בא אחרי פועל (dasu) ולכן הוא תיאור סיבה, והוא לא יכול שום דבר אחר (אם לא פספסתי משהו). הקטע שבאמת מבלבל אותי כאן זה 配った分と. באופן מילולי, בלי הקטע הזה, כל זה אומר משהו כמו: "בגלל שבמבחן הבא, [משהו] יוצא מההדפסים של הפעם, אז תלמד, בסדר?" ברור אבל שמשהו חסר כאן, אבל יש פה לפחות איזה ביטוי אחד שאני לא מבין.

hazu1

New member
נראה לי שהבנתי..

אני חושבת שהתרגום הוא: את המבחן הבא (אני הולך\כת) להרכיב מתוך הדפים שחילקתי הפעם ובפעם שעברה, לכן כדאי שתלמדו (אותם), אה?!. 前に配った分= הדפים שחילקתי בפעם הקודמת 配る=kubaru= לחלק. רכיבי המשפט הם: 次のテストは前に配った分と今回のプリントから出すから勉強してね 1. X から勉強してね X לכן כדאי שתלמדו, אה 2. 次のテストは X から出す את המבחן הבא (אני) מרכיב מתוך X 3. 前に配った分と今回のプリント החלק (של הדפים) שחילקתי בפעם הקודמת והדפים (שחולקו) הפעם

GnomeBubble

New member
אהה... ../images/Emo163.gif

עכשיו הבנתי מה 分 עושה כאן ואיך הוא מתקשר לשאר. אבל נשארה לי רק שאלה אחת. Xから出す זה "להרכיב מתוך X?"

hazu1

New member
לא מצאתי מילה טובה לתרגום

"להרכיב מתוך X", "להוציא מתוך X"- אף אחד מהם הוא לא תרגום מוצלח במיוחד בקונטקסט הנוכחי. נראה לי שבעברית לא היינו בונים את המשפט כך, ולכן תרגום סמי מילולי יוצא קצת מוזר. תרגום יותר חופשי של המשפט יהיה משהו כמו: השאלות שיופיעו במבחן לקוחות מתוך הדפים שחילקתי.....

tals56

New member
בעע יפנית באיכות ירודה נראת כמו

קשקוש אחד גדול וענקי. טוב גם באיכות גבוהה זה נראה קשקוש אחד גדול וענקי :p למי שלא יודע יפנית כמובן (ככה אני התייחסתי אל זה פעם היום זה נראה לי נורמלי לגמרי)

למעלה