אני צריך עזרה מכם

starflyer

New member
אני צריך עזרה מכם

קוראים לי יוסי ואני בן 17 עולה לי"א, נולדתי בארצות הברית והגעתי לארץ בגיל 3. מאז אני מדבר אנגלית רק עם ההורים שלי וגם האנגלית הזאת היא מעורבבת עם עברית כזה...כלומר לא האנגלית הכי טובה. אז אני רק מדבר ולא קורא או כותב לכן אני בהקבצה א' ויושב על 80. אז הבעיה הגדולה היא שהכתיבה שלי ממש ממש לא טובה ! אבל ממש ! יש לי כל כך הרבה שגיעות כתיב ! וההורים שלי כבר מתחילים להלחץ יותר ממני לקראת הבגרות בי"ב ששם צריך לכתוב מאמרים גדולים באנגלית ומכריחים אותי לתרגל עכשיו אתץ הכתיבה ע"י אנסינים וסתם כתיבת סיכומים...עשיתי רק כמה אלה ואני לא מרגיש שזה עוזר לי ושהכתיבה שלי משתפרת ! אז השאלה שלי היא- מה אתם מציעים כדי שאני ישפר את הכתיבה שלי (שגיעות כתיב)? האם יש לכם תרגילים מסוימים לשיפור הכתיבה או אפילו ספר עבודה לקנות או תוכנת מחשב ?! כי אני דיי מיואש כבר
מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי ! תודה מראש

אומנם, אני את הבגרות שלי

כבר עשיתי
אני יודעת שמבחינתי הדרך היחידה היא לכתוב חיבורים וכל פעם כשאתה לא בטוח במילה, לפתוח מילון ולבדוק, אחרי כמה פעמים כאלו אתה מתחיל לזכור את האיות. תירגול

יש לך שגי|הדגש|א|סדגש|ות גם בעברית!

לדעתי כדאי לך למצוא מישהו להתכתב איתו באייסיקיו, או אולי בפורום- באנגלית. גם קריאת ספרים תשפר את הכתיבה שלך.

רעיון מעולה KOD... נוח יותר מהמילון

Rogue למד את האנגלית המרשימה שלו (אמנם לא ברמה של שפת אם אבל ברמה של בן דוד מצד סבתא) בשלושה שלבים עיקריים... א) היה בסביבתם של דוברי אנגלית בשביל התרגול הראשוני ב) החל לקרוא בקושי ג) עם בוא עידן הכפר הסובל מגלובאליזציה, זינקה האנגלית של Rogue שנות אור קדימה (או לפחות כמה עשרות מילימטרים קדימה). בעקבות השיפור שנבע משימוש רב בשפה הכתובה, החל Rogue לקרוא ספרים אמיתיים באנגלית (ההבדל בין Dune בעברית לשפת המקור הוא פחות או יותר כמו ההבדל בין דג ואופניים - שני דברים שונים לגמרי) ואף החל לחטוא בכתיבה... אז אני תומך בהצעתו של האביר... וממליץ לו גם לשים לב לעובדה שהחלפה בין ע לא פעם אחת בקטע כתוב די ארוך זה נחשב כמעט ללא שגיאות כתיב - מה גם שמעטים הישראלים בני ה17 שכותבים משהו באורך הזה בלי חמש שגיאות כתיב... אז טיפטיפה פרופורציה... קלאודיה, על אף היותך צדקת, קפיצה למילון (מניסיון אישי שאירע בשלב ב') מאיטה, מעייפת ומפרכת ועל כן, למרות היעילות, היא נוטה להרתיע אנשים... Rogue קטב מיסמח ערוח בלי שגיעוט קטיב

אני חושב שאצלו זה מקרה פרטי

אם תשים לב, תראה שיש לו סה"כ שתי שגיאות כתיב בכל ההודעה- ושתיהן באותה המילה. אז אני חושב שהוא פשוט לא יודע לכתוב את המילה הספציפית הזאת נכון, תסכים איתי?

תודה שהארת לתשומת ליבי

אני מסכים שנראה שזה המצב... קל להבין למה - כשאנחנו מדברים אנחנו נוהגים להדגיש את הא' במילה שגיאות... ולכן קל להתבלבל... תגיד שגיאות בקול ותבין על מה אני מדבר... Rogue מצוות התגובה המהירה הולך לישון

שעטנז

New member
אם זו ממש בעיה רצינית, לך תעשה איבח

ון... יש לי ילדה בכיתה שקוראת המוןןןןןןןןןןןןןןןןן ספרים באנגלית, והיא עלתה לארץ מארה"ב גם בגיל 3 בערך, ויש לה בדיוק את אותה בעיה... לפעמים זו בעיה שאי אפשר להתגבר עליה, וכן אני מציע ללכת לעשות איבחון.
אם זו לא בעיה רצינית, קריאה תמיד עוזרת...

תראו מי ממליץ על כתיבה...

הגיעו ימות המשיח, אה לירון? ובענייני אבחונים למיניהם, לRogue יש קצת ידע בנושא... אבחונים הם דבר טוב אבל להתייחס אליהם כאל תורה מסיני זה לא בריא... מה שהפסיכולוגים והמאבחנים לא אוהבים לספר לכם זה שאחוז הטעות באבחונים האלה עומד על עשרים אחוז - כלומר אחד מחמישה מאובחן לא נכון.... וזה בגלל שהמוח האנושי פשוט לא ניתן להגדרה כוללת... The only thing about humans that is forseeable is that you cannot forsee anything about them... Brian Herbert and Kevin Anderson's "Dune: The Butlerian Jihad" Rogue עם תואר שני בפסיכופטיה...

שעטנז

New member
נראה לי התכוונת ל"קריאה"... ושמי לי

רן. זה שאני לא קורא, לא אומר כלום. אני מספיק חכם בשביל לדעת שקריאה משפרת את הכתיבה/קריאה והכל. ולמי איכפת מהאיבחון עצמו?!? הוא רק צריך שיאשרו לו, ואז לא תההיה לו שום בעיה... הבוחנים פשוט לא יורידו על שגיאות כתיב - מה יכול להיות יותר טוב?!

באמת התכוונתי לקריאה...

ובהחלט לא התכוונתי לטעות בשם שלך... (כנראה זה בהשפעת פלאש והאפוסטרוף).... ואני אגיד לך למי אכפת מהאבחון עצמו: צבא, בוסים עתידיים... אם מאבחנים אותך כיותר מדי בעייתי, אז אתה בצרות.... וזה בהחלט יכול להיות יותר גרוע מלחטוף על הראש בגלל שגיאות כתיב בבחינות.... אני נשאר עם עניין הקריאה... Rogue והנשמות האבודות...

שעטנז

New member
כן אתה צודק, אבל לדעתי חשוב לו

מאוד להצליח בבגרות... אי אפשר בעתיד לבטל איבחון? LOL

למעלה