אני צריך הסבר...

• פותח הנושא mlilw
  • פורסם בתאריך

mlilw

New member
אני צריך הסבר...

שלום! ראיתי שמישהי כבר שאלה על איפה אפשר לקנות ספרים כדי להכנס לתחום של מאגיה. אבל לי יש בעיה קטנה... אני רוצה להכנס לתחום הזה אבל אין לי מושג מה ההבדל בין מאגיה טבעית, למאגיה טקסית... יש ספר שמסביר הכל? מה זה מה, וממה כדאי להתחיל? תודה מראש!!

היית יכולה לשאול באותו שרשור...

בכל אופן- מאגיה טבעית כשמה היא נעזרת בכוחות הטבע. אם את מרגישה מחוברת לטבע,מאגיה זו מתאימה עבורך. כל נושא ההרבליזם(שימוש בצמחים) נכנס גם הוא תחת הקטגוריה הזו. מאגיה טקסית-בד"כ שמדברים על מאגיה טקסית מתכוונים למאגיה שנעזרת בין היתר ב"כוחות עליונים".אני מוצא את המאגיה טקסית "מסובכת" יותר מן המאגיה הטבעית,מכיוון שיש לבצע טקסים יומיומיים,יש ללמוד כיצד לקרוא נוסחאות וטבלאות וכ'ו. אין הכוונה ש"מאגיה טבעית" הינה מאגיה ש"באה בקלות". לצערי אין לי זמן,אני מקווה שמישהו ימשיך אותי פה. חביב הקסם

Monsieur D

New member
לכל מאגיה יש את המורכבות היחודית

שלה. המאגיה הטקסית היא שימוש בכוחות אלוהיים עם רעיונות ומרכיבים יהודים - נוצריים - הרמטיים. המאגיה הטקסית (בעיקר זאת של מסדר "שחר הזהב") משלבת בתוכה קבלה, אלכימיה, אסטרולוגיה , "Enochian magick" וכן הלאה. הדבר הראשון שאפשר להבחין בשיטה הזאת זה את הנוקשות שלה - דבר המרתיע רבים, אבל אם עוקבים אחרי תוכנית מסודרת (כמו זאת המוצגת ב MM), מגיעים לתוצאות מרהיבות שכדאי להתאמץ אליהם. למאגיה הנמוכה נכנסים כמעט כל שאר הדברים, בעיקר פגאניזם ("עבודת אלילים"), דומאות לכך הם הוויקה (דת מודרנית שהוקמה ע"י ג'רלד גרנדר), הקלטיקה, דתות האפרו - קובניות (וודו, סנטריה, מוקומבה ובנות משפחתיהן) וכל השאר.

mlilw

New member
אוקיי תודה

ובמאגיה הטקסית, לא ניתן להסתבך? (שהכישוף יחזור אליי פי שלוש או משהו כזה?)

למעלה